δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι δεν παίζει και τόσο ρόλο αν τελικά ένας αθώος μπει φυλακή. Όχι ότι αυτό δεν θα ήταν το κερασάκι, αλλά κανείς δεν θα ασχοληθεί με το αν μπήκε εν τέλει ή όχι. Η διαπόμπευση θα έχει γίνει με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ζωή του.Naida έγραψε: 28 Μάιος 2022, 09:18Εσύ με την δική σου λογικη και όχι με την λογική των εδώ αγχωμένων αντρών, πως το κόβεις; θα πηγαίνει ο άλλος μέσα χωρίς δική; θα πηγαίνει στο δικαστήριο και θα τον δικάζουν ως ένοχο επειδή η άλλη το είπε μόνο;έργο_μακέτο έγραψε: 28 Μάιος 2022, 08:25Ας ελπίσουμε ότι είναι προφανές.Naida έγραψε: 28 Μάιος 2022, 08:16
Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί. Δεν στέκεται αλλιώς τέτοιος νόμος πουθενά. Μου μοιάζει λίγο παράξενο που να μην κατανοούνται τα προφανή.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
το "Εγω αδερφη μου σε πιστευω" εγινε νομος στην Ισπανια
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Otto Weininger
Re: το "Εγω αδερφη μου σε πιστευω" εγινε νομος στην Ισπανια
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πονάς;Gewponos90 έγραψε: 28 Μάιος 2022, 00:20Gherschaagk έγραψε: 27 Μάιος 2022, 22:41Πήξε.Gewponos90 έγραψε: 27 Μάιος 2022, 22:35
Εγώ πάλι νομίζω ότι αξίζει ψοφος. Και αν ανησυχήσουμε που χάθηκε ο νάνος
Υ.Γ το ψοφος δεν το κυριολεκτικά.
Πατωνεις;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Otto Weininger
Γιαυτό στην Ισπανία, παντού κάμερες κρυφές να καταγράφουν και αποθήκευση στο αρχείο για την περίπτωση που χρειαστεί. Στο κάτω κάτω, καλύτερα να βρεθώ κατηγορούμενος για παράνομη καταγραφή (και μάλιστα άνευ δημοσιοποιήσεως) παρά για βιασμό.
Μάγκας ο Νευμάρ τότε που είχε βάλει κάμερα να καταγράφει τον καυγά.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Σε δικαστήριο μπορεί να αποδειχθεί αυτή ή συναίνεση η ή μη συναίνεση;Gherschaagk έγραψε: 28 Μάιος 2022, 10:33Όχι απαραίτητα. Κάποιες φορές είναι αυθόρμητο. Ξεκινάς προκαταρκτικά, ανταποκρίνεται ο άλλος, συνεχίζεις.Ασέβαστος έγραψε: 28 Μάιος 2022, 08:56ετσι δεν ηταν παντα; αλλαξε κατι;Gherschaagk έγραψε: 27 Μάιος 2022, 21:37 Δλδ θα ρωτάει πάντα αυτός που κάνει την πρώτη κίνηση: "Θες;"
Και η απάντηση θα είναι "ναι" για να μην θεωρηθεί βιασμός.
Οκ
Αν κάνω εγώ την πρώτη κίνηση θα πρέπει να τον ρωτήσω αν θέλει για να μην θεωρηθεί βιασμός; Ή για τους άντρες δεν μας ενδιαφέρει;
Γιατί για δικαστικές υποθέσεις μιλάμε
Το πρόβλημα είναι ότι όντως έχει τεθεί πολλές φορές το ζήτημα των "χλωρών" που θα καούν από ψευδείς ή αναπόδεικτες καταγγελίες και γενικότερα την κατάργηση του τεκμήριου αθωότητας. Και δεν εννοώ πχορουμικές συζητήσεις αλλά ακαδημαϊκές προσεγγίσεις στο θέμα.Otto Weininger έγραψε: 28 Μάιος 2022, 10:58 Γιαυτό στην Ισπανία, παντού κάμερες κρυφές να καταγράφουν και αποθήκευση στο αρχείο για την περίπτωση που χρειαστεί. Στο κάτω κάτω, καλύτερα να βρεθώ κατηγορούμενος για παράνομη καταγραφή (και μάλιστα άνευ δημοσιοποιήσεως) παρά για βιασμό.
Προς το παρόν πάντως, κερδίζει η άποψη ότι όσο περισσότερες καταγγελίες γίνονται τόσο περισσότερο θάρρος παίρνουν οι γυναίκες που φοβούνται να κάνουν καταγγελία, οπότε οι μονομερείς αποφάσεις είναι ανεκτές ακόμη και αν αυτό προκαλέσει την καταδίκη αθώων. Επίσης, υπάρχουν ενστάσεις και για τις ερωτήσεις των συνηγόρων ή των δικαστικών, που στο πλαίσιο της διευκρίνησης ενδέχεται να φέρουν σε δύσκολη θέση τη γυναίκα. Και αυτό αναφέρεται πλέον ως κάτι λογικό και ενίοτε αυτονόητο. Βία στη βία της πατριαρχίας, κάτι τέτοιο.
Στην Ελλάδα, είναι ακόμη νωρίς (για πολλούς λόγους) αλλά το ότι υπήρξαν και θα υπάρξουν κωμικοτραγικές καταστάσεις στις φερόμενες ως προοδευτικές χώρες, είναι σίγουρο.
Εκτός από το τέλος της ιστορίας, βιώνουμε και το τέλος της λογικής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
αυτο ελειπε, να μας ενδιαφερει και για τους αντρες.Gherschaagk έγραψε: 28 Μάιος 2022, 10:33Όχι απαραίτητα. Κάποιες φορές είναι αυθόρμητο. Ξεκινάς προκαταρκτικά, ανταποκρίνεται ο άλλος, συνεχίζεις.Ασέβαστος έγραψε: 28 Μάιος 2022, 08:56ετσι δεν ηταν παντα; αλλαξε κατι;Gherschaagk έγραψε: 27 Μάιος 2022, 21:37 Δλδ θα ρωτάει πάντα αυτός που κάνει την πρώτη κίνηση: "Θες;"
Και η απάντηση θα είναι "ναι" για να μην θεωρηθεί βιασμός.
Οκ
Αν κάνω εγώ την πρώτη κίνηση θα πρέπει να τον ρωτήσω αν θέλει για να μην θεωρηθεί βιασμός; Ή για τους άντρες δεν μας ενδιαφέρει;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Και πως αποδεικνύεται η μη συναίνεση;Naida έγραψε: 27 Μάιος 2022, 23:27Είναι κάτι που καταλαβαίνεις λάθος. Δενhellegennes έγραψε: 27 Μάιος 2022, 23:23Εξήγησέ μου, κάτι, γιατί δεν το έχω καταλάβει εντελώς από την είδηση. Αυτό που λέει είναι ότι δεν θα χρειάζεται απόδειξη ότι δεν υπήρξε συναίνεση και χωρίς χρονικό όριο; Δηλαδή οποιαδήποτε στιγμή θα μπορεί η Χ να πει ότι την βίασα γιατί δεν συναίνεσε και να θεωρηθώ αυτομάτως ένοχος ακόμη κι αν δεν κάναμε σεξ ποτέ;Naida έγραψε: 27 Μάιος 2022, 19:08
Αμα σας δίνεται η συναίνεση να το καταγράψετε, να το καταγράφετε. Διαφορετικά, μεεεεσα στη μπουζού και για αυτό. Ακόμα και αν σας δοθεί η συναίνεση να το καταγράψετε και εσείς παράνομα το διακίνησετε μεεεεεσα πάλι στη μπουζού.
Είναι κάτι που καταλαβαίνω λάθος;
Θα χρειάζεται αποδείξη ότι υπήρξε βια για να θεωρηθεί βιασμος. Η μη συναίνεση με οποιον τρόπο και αν εκδηλώθηκε, επαρκεί για να θεωρηθεί βιασμος.
Η δεν χρειάζεται να αποδειχτεί αφού ο λόγος κάθε γυναίκας είναι συμβόλαιο;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Στο μεταξύ δε λέει αυτό το άρθρο.Κος Mike έγραψε: 27 Μάιος 2022, 18:54 https://www.athensvoice.gr/greece/75938 ... pafi-horis
πλεον δε χρρειαζεται να υπαρχουν αποδειξεις για εναν βιασμο
αρκει να το πει καποια και ειναι νομος να την πιστευει το δικαστηριο
Για παράδειγμα αν έχει γίνει χρήση ουσιών που αλλοιώνουν τη συνείδηση, κατάχρηση εξουσίας, εξαπατηση, θύμα σε μη ηλικία συναίνεσης. Δεκάδες περιπτώσεις που όχι απλά αποδεικνύεται αλλά αποδεικνύεται πανευκολα.
Και στον ελληνικό ποινικό κώδικα τιμωρείται η σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση (στο βαθμό που δεν πέφτει το θύμα σε αγαμητη θεούσα χοντρη δικαστινα), απλώς δε θεωρείται ολόιδια με τον βιασμό.
Η εξαπατηση τι εκριβως ειναι?foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2022, 12:32Για παράδειγμα αν έχει γίνει χρήση ουσιών που αλλοιώνουν τη συνείδηση, κατάχρηση εξουσίας, εξαπατηση, θύμα σε μη ηλικία συναίνεσης. Δεκάδες περιπτώσεις που όχι απλά αποδεικνύεται αλλά αποδεικνύεται πανευκολα.
Και στον ελληνικό ποινικό κώδικα τιμωρείται η σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση (στο βαθμό που δεν πέφτει το θύμα σε αγαμητη θεούσα χοντρη δικαστινα), απλώς δε θεωρείται ολόιδια με τον βιασμό.
οταν σου παρουσιαζεται σαν μουναρα 1.80, αλλα μολις βγαλει τακουνια. γουοντερμπρα και μεικαπ ειναι χαλι μαυρο. εκει κανεις μυνηση για εξαπατηση=βιασμο.panos291 έγραψε: 28 Μάιος 2022, 12:34Η εξαπατηση τι εκριβως ειναι?foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2022, 12:32Για παράδειγμα αν έχει γίνει χρήση ουσιών που αλλοιώνουν τη συνείδηση, κατάχρηση εξουσίας, εξαπατηση, θύμα σε μη ηλικία συναίνεσης. Δεκάδες περιπτώσεις που όχι απλά αποδεικνύεται αλλά αποδεικνύεται πανευκολα.
Και στον ελληνικό ποινικό κώδικα τιμωρείται η σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση (στο βαθμό που δεν πέφτει το θύμα σε αγαμητη θεούσα χοντρη δικαστινα), απλώς δε θεωρείται ολόιδια με τον βιασμό.![]()
Συμφωνώ αλλά αυτά προϋποθέτουν προανακριση, ανάκριση, δικαστήριο, δηλαδή ότι γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα.foscilis έγραψε: 28 Μάιος 2022, 12:32Για παράδειγμα αν έχει γίνει χρήση ουσιών που αλλοιώνουν τη συνείδηση, κατάχρηση εξουσίας, εξαπατηση, θύμα σε μη ηλικία συναίνεσης. Δεκάδες περιπτώσεις που όχι απλά αποδεικνύεται αλλά αποδεικνύεται πανευκολα.
Εδώ μιλάμε για ένα νόμο που στηρίζεται στον λόγο των γυναικών, εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Το πιο πιθανό είναι να κόψουν οι Ισπανοί το γαμησι στην Ισπανία.
Άντρες και γυναίκες θα κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό για να ξεχαρμανιασουν...
Άντρες και γυναίκες θα κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό για να ξεχαρμανιασουν...
Yippie Kay Yay
εχεις καταλαβει λαθος. δεν μπορει να υπαρξει τετοιος νομος, σε κανενα νομικο συστημα πολιτισμενου κρατους.Chainis έγραψε: 28 Μάιος 2022, 13:09
Εδώ μιλάμε για ένα νόμο που στηρίζεται στον λόγο των γυναικών, εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.
Άρα είναι μια μπούρδα η όλη ιστορία.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση