!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Beria έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:00
Lugozzi έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:57
Maspoli έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:56 Χρησιμα τα συλληπητηρια των σελεμπριτις φιλων του νεκρου. Θα ηταν πιο χρησιμο αν δεν ηταν τοσο αχρηστοι να τον βοηθησουν εν ζωη
αυτό.

10 φορές το έγραψα
Όλος αυτός ο συρφετός που κλαίγεται για το παιδί είναι εξίσου απεχθής με τους νοικοκυραίους που τον κλωτσούσαν στο κεφαλι
φίλε δύσκολη κατάσταση
δεν ξέρω πως θα αντιδρούσες εσύ ή εγώ
αν ήταν το μαγαζί μας

τώρα αραχτοί από τον καναπέ μας
κλάιν
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Highlander έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:06
ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:05
Highlander έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:04 Εμένα μου κάνει εντύπωση πώς αυτός ο κοινωνικά ευαίσθητος νέος έφθασε στο σημείο να απειλεί με μαχαίρι.
ναρκωτικά;
Η εύκολη απάντηση.

Άμα όμως τα ναρκωτικά ήταν νόμιμα, θα δημιουργούνταν τέτοιες καταστάσεις;
Όχι γιατί τότε θα τα αγόραζε σαν κύριος με τα λεφτά που θα έκλεβε από μαγαζιά.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Highlander έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:08
Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:07
Beria έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:00

Όλος αυτός ο συρφετός που κλαίγεται για το παιδί είναι εξίσου απεχθής με τους νοικοκυραίους που τον κλωτσούσαν στο κεφαλι
Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν ο νοικυραίος; Θα τον ακινητοποιούσες πολιτισμένα; Πώς ακριβώς; (Θέλω να μάθω γιατί νοικοκυραίος είμαι κι εγώ, μαγαζί έχω, να ξέρω πως να αντιδράσω αν με τύχει κάτι, να ξέρω τι να κάνω, βοήθηστε βρε παιδιά)
Να μην τον κλωτσήσεις μέχρι θανάτου πάνω σε μία σπασμένη τζαμαρία.
Ρώτησα τι να κάνω, πως να το αντιμετωπίσω, όχι τι να μην κάνω. Έλεος τόση ώρα κάτι απλό ρωτάω και οι απαντήσεις είναι ό,τι να ναι.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri »

Lugozzi έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:56
Άρα το πρώτο θέμα , έδειξε μόνο μέρος του βίντεο που τράβηξε κάποιος.....

Χμμμμ

Γιατί να μην το δείξει όλο, γιατί να μην δείξει ότι ο κλέφτης όχι μόνο ήταν ζωντανός μετά τις κλωτσιές του παππού αλλά άρπαξε ξανά ένα γυαλί και απειλούσε αστυνομικούς και πολίτες;;

Πρώτο θέμα, ε;

Γρηγορόπουλος, ε;
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:01
kameron έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:54 Δεν είναι όλα τα θέματα άσπρο/μαύρο.

Από τη στιγμή που υπάρχει θάνατος, πιθανότατα εξαιτίας δυσανάλογης βίας, θα υπάρξουν και συνέπειες για τους θύτες. Έτσι ισχύει στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, σε χώρες με άλλες αντιλήψεις, ενίοτε ολοκληρωτικές, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η τέως ΕΣΣΔ, ή διάφορες Πολιτείες στις ΗΠΑ ισχύουν άλλοι κανόνες. Είναι όμως σαφές ότι η δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και να αποδώσει όσα ελαφρυντικά δικαιούνται οι θύτες και, εν προκειμένω, πράγματι φαίνεται ότι υφίστανται ελαφρυντικά.

Υπάρχει και η πτυχή του θύματος. Ουδείς πρέπει να επιχαίρει για το βίαιο θάνατο ενός ανθρώπου, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται εμφανώς για ένα άτομο με πολλές ιδιαιτερότητες και κατά τη γνώμη μου μη ισορροπημένο ψυχικό κόσμο.
Ωστόσο, όταν επιχειρείς ληστεία και μάλιστα οπλισμένος, κάθε συνέπεια είναι πιθανή. Δυσκολεύομαι λοιπόν πολύ να συμπονέσω το θύμα (άλλο αυτό και άλλο το να επιχαίρω...). Κρατάω τη συμπόνοια μου για τα πολλά εντελώς αθώα θύματα εγκληματικών ενεργειών, μαγαζάτορες και άλλους για τους οποίους οι συνήθως ευαίσθητοι προοδευτικοί ουδέποτε βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν ή να γράψουν μισή αράδα στα φόρα.
Επίσης, διαφωνώ πλήρως με την αντίληψη ότι επιβάλλεται επιείκεια και μη αυστηρές ποινές για τους εγκληματίες, αντιθέτως αυστηροποίηση επιβάλλεται και το κράτος να βρει τον τρόπο να υπάρχουν περισσότερες φυλακές, όχι να αποφυλακίζει με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χώροι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, της αυτοδικίας, του ενίοτε νομικού παραλογισμού όπως στις ΗΠΑ. Όταν όμως υπάρχει ενοχή, ο πέλεκυς πρέπει να πέφτει σκληρά, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Πρέπει ωστόσο να εξεταστεί η στάση των διαφόρων διάσημων συνοδοιπόρων του άτυχου θύματος που όντας αυτό σε οικονομική δυσχέρεια ή εγκλωβισμένο στα δεσμά των ναρκωτικών ουσιών απέτυχαν παταγωδώς να τον βοηθήσουν εγκαίρως για να χύσουν κατόπιν κροκοδείλια δάκρυα. Υπάρχει μια ηθική διάσταση του θέματος των λαλίστατων διασημοτήτων που μας διαφεύγει.
Οι συνοδοιπόροι είναι για τα πανηγύρια, άτομα δε σαν την Ακρίτα, απλά εμετικοί.
Σκέψου όμως και τους νοικοκυραίους, στο πρεζάκι μόνο του και σε κατάσταση αδυναμίας, το έβγαλαν το άχτι τους εύκολα. Αν ήταν 10 μπαχαλάκηδες που έσπαζαν και κατέστρεφαν, μια χαρά θα είχαν όλοι λουφάξει. Έτσι είναι ο νόμος της ζούγκλας, ο ισχυρότερος τρώει τον πιο αδύναμο. Σκατοκατάσταση, γενικώς. Νομίζω ένας τύπος που σπάμαρε ο Λουγκόζι, τα έγραψε όλα, το ξαναβάζω:

Είσαι ένα καλό ευαίσθητο παιδί. Χαμογελάς, παίζεις, ελπίζεις. Έχεις και, να δεις πως το είπε ο γιατρός, όταν σε πήγε η μάνα σου, με κλάματα και με ελπίδα σε αυτόν "διαταραχή ταυτότητας φύλου". ΠαλιοΑδερφή σε φωνάζουν όμως. Και αυτό είναι το καλύτερο . Σε κοροϊδεύουν σε χτυπάνε. Σε διώχνουν. Θέλεις να ανήκεις και κάπου. Και μπλέκεις. Παίρνεις ναρκωτικά. Πως σκατά έμπλεξα σκέφτεσαι.

Αλλά σου λείπουν, τρέμεις. Το στομάχι σου κόμπος. Ξερνας συνέχεια. Θέλω δόση γαμωτο. Πεθαίνω. Βλέπεις το κοσμηματοπωλειο. Είναι ένας γέρος μέσα. Τρέμεις. Παραπατας. Δύο ρολόγια θα πάρω. Να την βγάλουμε σήμερα. Αύριο βλέπουμε. Που είναι οι φίλοι ;. Μόνος. Μόνος. Θα μου βγάλουν όμορφο επικήδειο σκέφτεσαι. Τρέμεις. Ξερνας. Θολώνεις. Δόση. Μόνο δόση.

Είσαι κοσμηματοπωλης. Σαράντα χρόνια δουλειάς. Πέρασαν οι καλές εποχές. Η Αθήνα σε κρίση. Η γειτονιά όλο πρεζόνια. Την μάνα σου την γριά την εσειραν κάτι αλήτες με μηχανάκι τριάντα μέτρα για μια τσάντα που είχε μέσα 20 ευρώ. 20 ευρώ γαμωτο. Και αυτά για φάρμακα. Το σπίτι σου το έχουν μαγαρισει τρεις φορές. Κάνε τους μήνυση σου είπαν. Το μαγαζί σου το έχουν σπάσει πέντε φορές. Κάνε τους μήνυση σου είπαν.
Τον βλέπει. Μπαίνει μέσα, το ματι του θολό.

-Σπάει την βιτρίνα το κωλόπαιδο. Αρπάζει τα ρολόγια. Κρατάει στα χέρια του τζάμι. Στάζει αίμα. Πιάνει τον πυροσβεστήρα. Θα μου τον σκάσει στο κεφάλι;; Θα με φάει γαμωτο. Και το μαγαζί. Πάλι θα το πληρώνω και θα μου πουν κάνε του μήνυση.. Καρδιά γοργη. Αδρεναλίνη.
-Πεθαινω γαμωτο. Δύο ρολόγια θα πάρω. Δύο και θα φύγω. Παραπαταω. Θέλω να ξεράσω. Θέλω δόση. Καρδιά βραδυκαρδη. Ηρωινη.
-Τοχω το κωλόπαιδο. Αυτός θα πληρώσει για όλα. Θα τον κλωτσήσω. Θα πληρώσει για όλα τα σκατά που έχω φάει τόσα χρόνια. Για την μάνα μου για την γειτόνισσα, για το σπίτι που μου μαγαρισαν.

-Μην βαράς ρε παππού. Πεθαινω. Θολωνω. Αλήθεια σου λέω δύο ρολόγια. Μια δόση. Δύο μέρες ζωής ακόμα.
-Παρτα κωλόπαιδο. Μας έχετε κάνει τις ζωές κόλαση. Δεν μπορούμε να περπατήσουμε πουθενά. Η Ομόνοια από κέντρο της χώρας έχει γίνει ένα απέραντο ξερατο ναρκωμανων και κακοποιών. Παρτα.

-Μην βαράς ρε γέρο. Πέφτω. Τρέμω.
-Τι σκατά με κοιτάει έτσι το κωλόπαιδο. Με κλέβει. Το βιος μου. Ο κόπος μου. Η γειτονιά μου. Το σπίτι μου. Δεν θα μου πει κανείς πια κάνε του μήνυση. Θα πληρώσει αυτός.
-Μην βαράς γέρο. Πέφτω. Ματώνω.
-Πέφτει. Ματώνει.

Homo hominis lupus. Αλλά ξέχασα. Καταργησαμε τα λατινικά.
Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος είναι.
Όταν καταργεις τον νόμο. Και εγκαθιστάς την ανομία
Μην βαράς γέρο
Πέφτουμε. Ματωνουμε.
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:09

ναρκωτικά;
Η εύκολη απάντηση.

Αν ήταν νόμιμα δε θα περιθωριοποιούνταν από την προκατειλημμένη κοινωνία και δε θα εξωθούνταν σε παράνομες πράξεις.
ritzeri

ναρκωτικά;
Η εύκολη απάντηση.

:smt005:
Άβαταρ μέλους
Highlander

ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:10
Lugozzi έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:56
Άρα το πρώτο θέμα , έδειξε μόνο μέρος του βίντεο που τράβηξε κάποιος.....

Χμμμμ

Γιατί να μην το δείξει όλο, γιατί να μην δείξει ότι ο κλέφτης όχι μόνο ήταν ζωντανός μετά τις κλωτσιές του παππού αλλά άρπαξε ξανά ένα γυαλί και απειλούσε αστυνομικούς και πολίτες;;

Πρώτο θέμα, ε;

Γρηγορόπουλος, ε;
Να κάνω μία υπόθεση για τη σκέψη σου; Έτσι διέταξε ο σορος ;

(Γνωστό αριστερό σορικο ενημερωτικό σαιτ το Πρώτο Θέμα)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Highlander την 22 Σεπ 2018, 21:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ritzeri

Highlander έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:11

Η εύκολη απάντηση.

Αν ήταν νόμιμα δε θα περιθωριοποιούνταν από την προκατειλημμένη κοινωνία και δε θα εξωθούνταν σε παράνομες πράξεις.
Θα βρισκε κάτι άλλο για να περιθωριοποιηθει, η ιστορία του αυτό δείχνει.
Όλες τις προκαταλήψεις μας δοκιμασε.

Και μόλις του είπαμε εντάξει, δεν τρέχει τίποτα που είσαι γκέυ, πρεζονι, οροθετικος, ακτιβιστής ζώων κλπ είπε να δοκιμάσει και το κλέφτης

Ίσως του κάναμε κακό, σαν κοινωνία.
Ίσως ήθελε να νοιώθει αδικημένος
Άβαταρ μέλους
Highlander

vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:07

ναρκωτικά;
Η εύκολη απάντηση.

Λέω κι εγώ, αξίζουν τα σχόλιά του 0,60 για ένα τέτοιο θέμα;
Ρώτα τη γνώμη του Περισσού.

Μπορεί να σου πουν και για τα σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλοφίλων.
Άβαταρ μέλους
Highlander

Η συγκεκριμένη υπόθεση τελικά μας διδάσκει τα εξής:

-Πρέπει να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά, να πάψουν να είναι ταμπού θέμα και να μην πέφτουν στα δίχτυα της παρανομίας όσοι τα δοκιμάζουν
-Το λιντσάρισμα θα πληρώνεται. Δεν λιντσάρεις και μετά όλα ωραία και καλά.
-Άλλο το να προσπαθήσεις να εμποδίσεις τον κλέφτη να φύγει ή να τον ακινητοποιήσεις για να μην πειράξει κόσμο και άλλο το να τον τσακίσεις στις κλωτσιές πάνω σε σπασμένη τζαμαριά, ειδικά όταν φαίνεται ότι δεν πρέπει να είχε ιδιαίτερη δύναμη.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Highlander έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:04 Εμένα μου κάνει εντύπωση πώς αυτός ο κοινωνικά ευαίσθητος νέος έφθασε στο σημείο να απειλεί με μαχαίρι.

Αυτό είναι που θα πρέπει να συζητηθεί.
Και όχι να υπάρχει και από τη δική μας πλευρά και από τη ΛΟΑΤ κοινότητα ο ισχυρισμός ότι δεν έκανε τίποτα κακό αυτός.
Σιγά μη στεναχωρηθούμε κιόλας για το κουμασι, ρε παιδιά μην παρουσιάσετε τον κλέφτη και Μαρία παρθένο. Α ρε Ελλάδα με τους βλαμμένους δεν χωράμε άλλο βλαμμένους πήξαμε ... πρεζάκι που τον παρουσιάζουν ξαφνικά σαν θύμα!
Άβαταρ μέλους
Highlander

Όταν είχε πέσει κάτω γιατί τον κλώτσαγαν;
ritzeri

Highlander έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:18 Όταν είχε πέσει κάτω γιατί τον κλώτσαγαν;
Για να μην μπορεί να ξανασηκωθεί, αρπάξει γυαλί και απειλει περαστικούς.
Όπως φαίνεται, δεν τα καταφεραν
Άβαταρ μέλους
Highlander

The Rebel έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:18

Αυτό είναι που θα πρέπει να συζητηθεί.
Και όχι να υπάρχει και από τη δική μας πλευρά και από τη ΛΟΑΤ κοινότητα ο ισχυρισμός ότι δεν έκανε τίποτα κακό αυτός.
Σιγά μη στεναχωρηθούμε κιόλας για το κουμασι, ρε παιδιά μην παρουσιάσετε τον κλέφτη και Μαρία παρθένο. Α ρε Ελλάδα με τους βλαμμένους δεν χωράμε άλλο βλαμμένους πήξαμε ... πρεζάκι που τον παρουσιάζουν ξαφνικά σαν θύμα!
Το λάθος είναι αυτό που ειπώθηκε από αρκετούς ότι ήταν ρατσιστικη επίθεση και δεν έκανε τίποτα κακό ο Ζακ.

Από κει και πέρα υπάρχουν τρομερές ευθύνες για όσους συμμετέχουν σε λιντσάρισμα που καταλήγει σε θάνατο.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”