Philip Mortimer έγραψε: 19 Απρ 2022, 12:58
Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει απλή αναλογική το κιναλ
Μην είσαι τόσο απόλυτος
Βλέπω συζητάτε σαν δημοσιογράφοι γιά τα τερτίπια των κομμάτων ενώ ο λαός καίγεται
Δεν έχουν σημασία τα παιχνιδάκια των αστών.
Χρειάζονται πολιτικοί "φόνοι". Σκότωσε τους
Ατάλαντοι όπως Ανδρουλάκης και Κούλης ή ποινικοί όπως ο Τσίπρας έπρεπε να είναι στο στόχαστρο, να μην ξαναβγούν ποτέ, να ντρέπονται να εμφανιστούν δημοσίως
Κάνε την οργή σου χρήσιμη και οργανώσου.
Οι επαναστάσεις και οι σοβαρές ανατροπές δεν γίνονται με διατάγματα από πάνω.
Philip Mortimer έγραψε: 19 Απρ 2022, 13:07
Ναι αλλά απαιτούν το κιναλ (και ομοφωνία όλων των υπολοίπων).
Ναι, σαφώς και απαιτούν το κιναλ. Και θεωρώ ότι αν η νουδού φανεί ότι εμπαίζει κατά τις μετεκλογικές διεργασίες, τότε θα είναι διαφορετική η κατάσταση από αυτή που έχεις κατά νου τώρα. Που και τώρα νομίζω ότι κάνεις λάθος ως προς το στελεχιακό δυναμικό.
Δεν έχει να φανεί κάτι.Το λέει από τώρα συνέχεια ότι θα πάει σε δεύτερες εκλογές.Δεν εμπαίζεται κανείς.Μόλις γίνουν οι πρώτες εκλογές και πάρει την εντολή κυβέρνησης ο Μητσοτάκης θα την καταθέσει αμέσως.Μετά ας κάνουν οι υπόλοιποι ότι θέλουν.Δεν θα ασχοληθεί άλλο.
Προβλέπω σώου Τσίπρα όπως το 2012 που καλούσε "φορείς" στο τριήμερό του για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Μπίστης έγραψε: 19 Απρ 2022, 13:23
Στραγγαλισμό, ψόφο, φόνο του ΠΟΚ της πολιτικής θέλω.
Δεν έγιναν αυτά το 2012;και τι συνέβη¨- βγήκαν ο Τσίπρας,ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος.Όλοι αυτοί ήσαν τότε εκτός "ΠΟΚ πολιτικής".
Ο τελευταίος μπήκε φυλακή και οι δύο άλλοι μετά κυβέρνησαν.
Παρ όλα αυτά το σενάριο που περιγράφεις (συγκρότηση κυβέρνησης από το δεύτερο και το τρίτο κόμμα και 200 ψηφοι για αλλαγή του εκλογικού νόμου ξανά) απαιτεί συμφωνία από όλα τα υπόλοιπα κόμματα (δεν θα γίνει) και 151 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (ούτε αυτό θα γίνει)
Εφόσον υπάρχουν οι 200 ψήφοι υπέρ της αναλογικής, τότε κυβέρνηση με μόνο στόχο να αλλάξει τον εκλογικό νόμο σε απλή και μετά να πάει άμεσα σε εκλογές, μπορεί να υπάρξει και με λιγότερες από 150 θετικές ψήφους.
Δεν έγιναν αυτά το 2012;και τι συνέβη¨- βγήκαν ο Τσίπρας,ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος.Όλοι αυτοί ήσαν τότε εκτός "ΠΟΚ πολιτικής".
Να επαναληφθούν με τους επόμενους διαθέσιμους.
Καλά ... γιά την μαριαντουαννετική μεταξωτή κωλάρα σου, η μεταμφίεση του πασόκ σε σύριζα ήταν αντι-Ποκ
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
όλοι πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ αλεξη Τσίπρα
ενάντια στη φτώχια, την ακρίβεια,την διαφθορά,την αδιαφορία,τον χουντισμο
έχω πολύ κακη υποψία για τον Ανδρουλάκη
1)γιατί είδα τι έκανε το Πασοκ υπέρ της Νδ πολλά χρόνια
2)γιατί είδα τι καναν οι αυλικοί του πριν κάποια χρονια όταν ήθελε να βγει πρόεδρος πασοκ
γιαυτο και πιστεύω πως κακώς παίρνει 15 και λέω σε όσους μιλάνε υπέρ του.αδρουλάκη τις υποψίες μου
Δεν έχει να φανεί κάτι.Το λέει από τώρα συνέχεια ότι θα πάει σε δεύτερες εκλογές.
Τώρα τελευταία, δεν βλέπω να το λέει και πολύ δυνατά πάντως...
Όχι,συνεχίζει το ίδιο.Αυτό που είπε σε μια στιγμή και έγινε φασαρία ότι δήθεν άλλαξε θέση ήταν ότι μετά τις ΔΕΥΤΕΡΕΣ εκλογές εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία,η χώρα θα κυβερνηθεί.
Επί των πρώτων εκλογών δεν υπάρχει καμμία αλλαγή αλλά ουσιαστικά και επί των δεύτερων.Εκείνος που θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μπει στην κυβέρνηση ή θα γίνουν τρίτες εκλογές είναι ο Ανδρουλάκης.
Καλά ... γιά την μαριαντουαννετική μεταξωτή κωλάρα σου, η μεταμφίεση του πασόκ σε σύριζα ήταν αντι-Ποκ
Κοίταξε,αυτό που θέλεις εσύ,δηλαδή η άκρα δεξιά με οποιοδήποτε πρόσωπο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πλειοψηφία με οποιεσδήποτε εκλογές.
Κοίταξε,αυτό που θέλεις εσύ,δηλαδή η άκρα δεξιά με οποιοδήποτε πρόσωπο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πλειοψηφία με οποιεσδήποτε εκλογές.
Και όλα αυτά γιατί τα λέει ο συγκεκριμένος, ξέρεις; Επειδή του είπαν να κάνει εμβόλιο και να παλουκωθει σπίτι του για λίγο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Maspoli έγραψε: 19 Απρ 2022, 12:50
To είχα γράψει καιρό πριν σε κουβέντα με kameron και πατησιωτη νομίζω. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο που σου διαφεύγει. Κυβέρνηση ειδικού σκοπού/ανοχής με τον εξής αποκλειστικό στόχο. Ψήφιση απλής που θα ισχύει άμεσα. Αν συγκεντρωθούν 200 ψήφοι, τότε ισχύει άμεσα. Αν η νουδού λάβει <33% και φανεί ότι κάνει τέτοια κόλπα, υπάρχει η θεωρητική πιθανότητα για να γίνει κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει απλή αναλογική το κιναλ
Η ΝΔ με το που εξελέγη ψήφισε νέο εκλογικό νόμο για να ισχύσει στις αμέσως επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής.
Γιατί να υπαναχωρήσει; Δεν έχει νόημα
Άλλα ήταν τα δεδομένα όταν εξελέγη, άλλα είναι τώρα. Και αυτό σύμφωνα με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ δημοσκόπους.
Το να χάνεις μια μονάδα κάθε μήνα.