Πολύ σωστά. Αν και εκεί δεν θα ήταν ακριβής η εικόνα. Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν έξτρα χρόνο που δεν φαίνεται πουθενά. Αλλά τέλος πάντων για την κατάσταση της ανεργίας θα έδινε μια καλύτερη εικόνα.hellegennes έγραψε: 17 Απρ 2022, 00:42 Επιπροσθέτως, στους απασχολούμενους προσμετρώνται όσοι δούλεψαν έστω και 1 ώρα για την εβδομάδα που ρωτήθηκαν. 1 ώρα. Αυτό θεωρείται μη άνεργος για την στατιστική της ΕΛΣΤΑΤ. Και όχι απλώς αν δούλεψε 1 ώρα, αλλά ακόμη κι αν αυτή η ώρα ήταν απλώς βοήθεια σε οικογενειακή επιχείρηση.
Ένας καλύτερος δείκτης για χρονοσειρά σύγκρισης για να δει κανείς αν στ' αλήθεια μειώθηκε η ανεργία θα ήταν η ευθεία σύγκριση εργατοωρών. Πόσες εργατοώρες καταγράφηκαν σε κάθε εβδομάδα αναφοράς, με διόρθωση ως προς τις πληθυσμιακές μεταβολές.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μητσοτάκης: Οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν έχουν βασικές δεξιότητες
Re: Μητσοτάκης: Οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν έχουν βασικές δεξιότητες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 17 Απρ 2022, 02:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Μητσοτάκης: Οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν έχουν βασικές δεξιότητες
Τι προτείνεις να κάνει; Έχω φίλους που σταμάτησαν τις σπουδές μετά το λύκειο και εργάστηκαν συστηματικά μέχρι την κρίση σε τομείς που δεν τραβάνε πια. Άρα η πείρα τους έχει πάει ήδη στα σκουπίδια. Παρατηρώ δε ότι αν μείνεις κάποιο διάστημα χωρίς εργασία σε αντιμετωπίζουν σα λεπρό οι επόμενοι πιθανοί εργοδότες.Otto Weininger έγραψε: 16 Απρ 2022, 15:57 Για ποιο λόγο κάποιος (κάτω των 40 ειδικά) να είναι μακροχρόνια ανεργος;
Δηλαδή αν κάποιος δεν μπορεί να γίνει ταξιτζής ή να κάνει μια άλλη τέτοια δουλειά κι αν από την οικογένεια δεν έχει άκρες σε επαρχία, τότε δεν είναι απίθανο να μείνει μακροχρόνια άνεργος ή με μικρά διαστήματα εργασίας τους ποδαριού (φυλλάδια, delivery κοκ).
O Δημοπράτης.Cecily Anne έγραψε: 16 Απρ 2022, 12:12Ποιός είναι ο gdata?mao mao έγραψε: 16 Απρ 2022, 12:11 Σε μια χώρα που το ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χτυπάει ποσοστά Τσαουσέσκου, ο πρωθυπουργός λέει οτι τους λείπουν βασικές δεξιότητες. Ενδεικτικό της μαλακίας που πέταξε είναι οτι συμφώνησε μαζί του μόνο ο gdata.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Εσύ έχεις βασικές δεξιότητες;Kauldron έγραψε: 17 Απρ 2022, 02:46O Δημοπράτης.Cecily Anne έγραψε: 16 Απρ 2022, 12:12Ποιός είναι ο gdata?mao mao έγραψε: 16 Απρ 2022, 12:11 Σε μια χώρα που το ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χτυπάει ποσοστά Τσαουσέσκου, ο πρωθυπουργός λέει οτι τους λείπουν βασικές δεξιότητες. Ενδεικτικό της μαλακίας που πέταξε είναι οτι συμφώνησε μαζί του μόνο ο gdata.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Μα και η υπουργός, ούσα οπαδός του γερμανικού ρεαλισμού, προσπαθεί να συνδέσει το εκπαιδευτικό σύστημα με την πραγματικότητα της εγχώριας αγοράς εργασίας.
Καλή και η κυρίως θεωρητική συζήτηση που διεξάγετε αλλά εδώ πρόκειται για δημοσίους λειτουργούς που είναι βασικά πραγματιστές, θυμηθείτε και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Δεν υπάρχει κανένας μακρόπνοος σχεδιασμός εδώ, απλά οι άνθρωποι κοιτάζουνε να βγάλουν τη σαιζόν και για του χρόνου έχει ο θεός.
Τόσο μακριά φτάνουν οι πολιτικές τους, που σήμερα ήλθαν αλλά αύριο μπορεί να απέλθουν, κάτι που γνωρίζουν άριστα κι οι ίδιοι ως επαγγελματικώς πολιτευόμενοι πολίτες.
Καλή και η κυρίως θεωρητική συζήτηση που διεξάγετε αλλά εδώ πρόκειται για δημοσίους λειτουργούς που είναι βασικά πραγματιστές, θυμηθείτε και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Δεν υπάρχει κανένας μακρόπνοος σχεδιασμός εδώ, απλά οι άνθρωποι κοιτάζουνε να βγάλουν τη σαιζόν και για του χρόνου έχει ο θεός.
Τόσο μακριά φτάνουν οι πολιτικές τους, που σήμερα ήλθαν αλλά αύριο μπορεί να απέλθουν, κάτι που γνωρίζουν άριστα κι οι ίδιοι ως επαγγελματικώς πολιτευόμενοι πολίτες.
γω λεω οτι δε βρισκει γιατι δε θελει κατι αλλο περα απο θεολογος.και σνομπαρει τις "ταπεινες" δουλειες.Cecily Anne έγραψε: 16 Απρ 2022, 14:37Θα έπρεπε να ήταν άνεργη ως θεολόγος, αλλά όχι άνεργη γενικά φίλε μου. Αυτή τη στιγμή εσύ θωρείς ότι βρίσκει για πλάκα δουλειά, αλλά δε θέλει να πάει ή δεν ξέρω κι εγώ τί θεωρείς (δεν έχω καταλάβει ακόμα), ο βλαμμένος αυτός πάντως θεωρεί ότι δε βρίσκει γιατί είναι ανίκανη. Ε εκεί επιμένω και θα επιμένω ότι λέει παπαριές.Ασέβαστος έγραψε: 16 Απρ 2022, 14:35εχω την εντυπωση οτι λεμε τα ιδια με διαφορετικα λογια.Cecily Anne έγραψε: 16 Απρ 2022, 14:30
Ναι, συμφωνώ μαζί σου, δε χρειάζονται θεολόγοι, εσύ συμφωνείς ότι δε φταίνε οι ελλείψεις της κάθε κοπελιάς ή ακόμα; Διότι προς το παρόν βρήκαμε σε μία δουλίτσα.![]()
δεν διαφωνω ας πουμε οτι ο κουλης ειπε μαλακια για να καλυψει τον κωλο του και να ριξει ευθυνες στους πολιτες.
αλλα ακομη κι αν τα εκανε ολα σωστα, και υπηρχαν δουλειες για ολους και μηδενικη ανεργια κλπ, παλι η θεολογος ανεργη θα (επρεπε να ) ηταν.
δεν ισχυει απολυτως, για ολους, αλλα για το μεγαλυτερο ποσοστο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
καφετζηδες, μαγειροι, σερβιτοροι, dj, τραγουδιστες,μουσικοι, ναυαγοσωστες, ρεσεψιονιστ, οδηγοι, ναυτικοι, χασαπηδες, ψαραδες,βενζιναδες, και ολος ο κλαδος κατασκευης και συντηρησης κτιριων, οχηματων, πλωτων...ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 16 Απρ 2022, 17:21
πείτε μου τι σκατά δεξιότητες απαιτούνται σε μια οικονομία που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι καφετέρειες και τουρισμός
με λιγο κοπο θα μπορουσα ισως να γραψω καμμια εκατοστη επαγελαματα που σχετιζονται αμεσα η εμμεσα, και ολα χρειαζονται καποια εξειδικευση.
παιδια αυτα εχουμε, σε αυτα να ψαξουμε δουλειες. τι να κανουμε, ειναι τα μονα που εχουν πολυ μεγαλα ποσοστα κερδος, και αρα μπορουν να επιβιωσουν με τις εδω συνθηκες και φορολογια.
τι να γινει, οποιος εχει κεφαλαιο και θελει να κανει μπιζνα, βλεπει οτι εχει καλυτερες πιθανοτητες να κονομησει φτιαχνοντας κανα κοστα ναβαρινο, παρα εργοστασιο που να φτιαχνει ξερογω καλωδια.
αν το μερος εχει θαλασσα, που στελνω βιογραφικο;
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 16 Απρ 2022, 17:48όττο ξέρεις ότι σε εκτιμώ πάρα πολύ
αλλά δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με την όποια μαλακία του Κούλη και της κυβέρνησής του επειδή μου υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι η άλλη επιλογή είναι οι ζαίοι
δεν πρέπει να έχουν λευκή επιταγή επειδή οι απέναντί τους είναι χειρότεροι

ξερεις τι κυκλοφορει εκει εξω;Cecily Anne έγραψε: 16 Απρ 2022, 18:09
Να στο κάνω περιγραφικά με παράδειγμα:
Είμαι άνεργη πχ και μου λες: Πήγαινε στην τάδε δουλειά, με ικανοποιητικό μισθό, σεβόμαστε το ωράριο εργασίας ή στη χειρότερη σου πληρώνουμε υπερωρία και επίσης δε θα σε γαμωσταυρίζουμε πρωί βράδυ, έχουμε ωραίο περιβάλλον εργασίας και πιστεύεις ότι εγώ ούσα άνεργη θα σου πω όχι; Δηλαδή αυτό θεωρείς ότι συμβαίνει στον μέσο άνεργο; Τρελάθηκε ένα πρωί και είπε να κοιμάται όλη μέρα;
γιος πελατη μου, 35αρης, δεν εχει δουλεψει ουτε μιση ωρα στη ζωη του, εχει παρει οτι επιδομα υπαρχει.
εκανε καποια μαθητεια, και ειναι να πληρωθει 1500 ευρω η κατι τετοιο, αλλα πρωτα πρεπει να κανει πρακτικη ως υπαλληλος. μου λεει να τον προσλαβω, μισθο δε θα του δινω, δεν θα ερχεται, και θα μου δωσει 300 ευρω για τον κοπο μου.
του απαντω οτι να ερχεται, ετσι κι αλλιως δουλεια δεν εχει, θα ψωλαρμενιζουμε στο νετ ολη μερα, αλλα δε θα φοβαμαι μην ερθει κανας ελεγχος και δεν τον βρει εδω. λεφτα δε θελω, και αμα τυχει μπορει να τον στελνω να αλλαξει καμμια κλειδαρια να βγαζει και κανα εξτρα χαρτζηλικι.
δε θελει.
Όχι όμως τον parrot.Mitharadir έγραψε: 17 Απρ 2022, 00:00 Ο Μητσοτάκης το έχει ξεφυλισει.Ετσι που μιλά διώχνει κι άλλους ψηφοφόρους από το κόμμα του.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Έχει ψηφίσει κάτι άλλο εκτός από νουδού ο φίλος ποτέ;Ασέβαστος έγραψε: 17 Απρ 2022, 09:09ξερεις τι κυκλοφορει εκει εξω;Cecily Anne έγραψε: 16 Απρ 2022, 18:09
Να στο κάνω περιγραφικά με παράδειγμα:
Είμαι άνεργη πχ και μου λες: Πήγαινε στην τάδε δουλειά, με ικανοποιητικό μισθό, σεβόμαστε το ωράριο εργασίας ή στη χειρότερη σου πληρώνουμε υπερωρία και επίσης δε θα σε γαμωσταυρίζουμε πρωί βράδυ, έχουμε ωραίο περιβάλλον εργασίας και πιστεύεις ότι εγώ ούσα άνεργη θα σου πω όχι; Δηλαδή αυτό θεωρείς ότι συμβαίνει στον μέσο άνεργο; Τρελάθηκε ένα πρωί και είπε να κοιμάται όλη μέρα;
γιος πελατη μου, 35αρης, δεν εχει δουλεψει ουτε μιση ωρα στη ζωη του, εχει παρει οτι επιδομα υπαρχει.
εκανε καποια μαθητεια, και ειναι να πληρωθει 1500 ευρω η κατι τετοιο, αλλα πρωτα πρεπει να κανει πρακτικη ως υπαλληλος. μου λεει να τον προσλαβω, μισθο δε θα του δινω, δεν θα ερχεται, και θα μου δωσει 300 ευρω για τον κοπο μου.
του απαντω οτι να ερχεται, ετσι κι αλλιως δουλεια δεν εχει, θα ψωλαρμενιζουμε στο νετ ολη μερα, αλλα δε θα φοβαμαι μην ερθει κανας ελεγχος και δεν τον βρει εδω. λεφτα δε θελω, και αμα τυχει μπορει να τον στελνω να αλλαξει καμμια κλειδαρια να βγαζει και κανα εξτρα χαρτζηλικι.
δε θελει.![]()
ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη ε;
.
.
Ακριβώς μαν, ότι να' ναι.Parrot έγραψε: 16 Απρ 2022, 20:24Ό,τι να 'ναι..sys3x έγραψε: 16 Απρ 2022, 20:17Παρόλα αυτά η κυρία Κεραμέως κάνει ότι μπορεί η γυναίκα, σου λέει, περισσότερους (φτηνούς) σερβιτόρους θέλομε κι αυτή η πλέμπα θέλει να μπει και στο πανεπιστήμιο.1451 έγραψε: 16 Απρ 2022, 19:52 Ο πρωθυπουργός απλά μεταφέρει τα παράπονα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος κι αρνούνται οι ιθαγενείς να εργάζονται δωδεκάωρα για πεντακόσια ευρώ κι έτσι αναγκάζονται να προσλαμβάνουν ξένους.
Νομίζω εμμέσως πλην σαφώς αυτό το έχει πει τόσο η κυρία Κεραμέως όσο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά στο θέμα της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και την μείωση των θέσεων σε αυτό.
Η στρατηγική είναι όμοια με αυτήν που ακολουθεί για το ΕΣΥ η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, ρητορικά μέχρι στιγμής ευτυχώς διότι, ευτυχώς επίσης μας προέκυψε και μια πανδημία στη μέση και δεν προλάβανε τα παιδιά να τηρήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις... να μειώσουν δηλαδή το ΕΣΥ (λιγότερες υποδομές, λιγότερο προσωπικό αλλά φευ, πχιο καλλίτερο), διότι ένα μικρότερο ΕΣΥ είναι ένα καλλίτερο ΕΣΥ κύριοι όπως είναι γνωστόν παγκοσμίως. Δηλαδή έχεις πρόβλημα με κάτι; το κλείνεις! Λύθηκε το πρόβλημα.![]()
Ήμασταν τυχεροί όμως παιδιά, ευτυχώς μας έσωσε η πανδημία την τελευταία στιγμή.
![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν έχει κανείς λογικός άνθρωπος υψηλές απαιτήσεις από εσάς, μη μασάς, σιγά μην καταλάβαινες. Μερικές δεκάδες χιλιάδες πιτσιρικάδες που δεν θα μπουν στο πανεπιστήμιο επειδή είναι γτπ αυτοί που ψηφίζεις θα το καταλάβουν όμως.
.
.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Εγώ να πάω κιμπουτζ που έχει ωραία γκομενακια και με λίγη δουλειά έχεις τα πάντα τζάμπα. Κι εσείς κακομοίρηδες πήγαιντε να γίνεται σκλάβοι του κάθε κυρπαντελη.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Όποιος κόβει απ' το πανεπιστήμιο είναι ικανός και όχι γτπ.sys3x έγραψε: 17 Απρ 2022, 09:40 Μερικές δεκάδες χιλιάδες πιτσιρικάδες που δεν θα μπουν στο πανεπιστήμιο επειδή είναι γτπ αυτοί που ψηφίζεις θα το καταλάβουν όμως.
![]()
Και δεν πειράζει όσοι δεν περάσουν, έχει και άλλες σχολές να μάθουν κάτι πιο πρακτικό να κάνουν..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 23 Απαντήσεις
- 665 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος
-
- 47 Απαντήσεις