!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

nyxtovios έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:30
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:06
Εχω γυρισει ολη την ανατολικη και νοτια Τουρκια με ενα backpack και ενα sleeping bag στη πλατη. Λες να ειμαι απο αυτους που ειμαι κολλημενους με τους Τουρκους? Η' επειδη ζω στην Πολωνια ειμαι κολλημενος με τους Ρωσους? Ξερεις ποσους Ρωσους και Ουκρανους φιλους εχω?

Εσεις εχετε κολλησει και δε λετε να ξεκολλησετε.
Γιατί δεν το είπες πιο νωρίς να ξέρουμε να μη σε παίρνουμε στα σοβαρα; :lol:
Εχεις δικιο. Επρεπε να παω σε κανενα all-inclusive και να χορευω τα βραδια "put your hands up in the air"
Καdy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καdy »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:27
dna replication έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:16 αυτός για λιγη πρέζα θα μαρτυρήσει οτι ξέρει και θα φτιάξει ιστορίες για τα υπόλοιπα

https://twitter.com/meatballsubzero/sta ... 0548467714
:smt005: :smt005:

Άμα αυτό το πρεζόνι είναι POW εγώ είμαι ουκρανός στρατηγός!!!
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC »

https://twitter.com/Jorge_Irraizoz/stat ... 9458558980
Ιβάν Σαβίδης μοιράζει οχήματα στο Donbass
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

dna replication έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:12
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:06 Εχω γυρισει ολη την ανατολικη και νοτια Τουρκια με ενα backpack και ενα sleeping bag στη πλατη. Λες να ειμαι απο αυτους που ειμαι κολλημενους με τους Τουρκους? Η' επειδη ζω στην Πολωνια ειμαι κολλημενος με τους Ρωσους? Ξερεις ποσους Ρωσους και Ουκρανους φιλους εχω?

το αντιστοιχο θα ήταν ένας Πολωνός να ζουσε στην Ελλάδα και να ισχυριζοταν οτι ξέρει την Τουρκία ή και τη Γερμανία επειδή εδώ μιλάνε συνέχεια γιαυτήν
Πολωνοί, Λιθουανοί, Λεττονοί, Τσέχοι και Σλοβάκοι μισούν θανάσιμα τους Ρώσους ήδη από την δεκαετία του 90.
Δεν νομίζω να πρόλαβαν να "χάψουν την δυτική προπαγάνδα".
Δεν αποκλείεται βέβαια και οι Εβραίοι να νοιώθουν προς τους Γερμανούς απέχθεια, λόγω αντιγερμανικής προπαγάνδας.
sharp

Πρετεντέρης έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:20
dna replication έγραψε: 10 Απρ 2022, 20:47 καλά τότε
γιαυτό και ο πολεμος είναι "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" αν είχε μπεί η Ουκρανία στο ΝΑΤο θα ηταν κανονικός πόλεμος

Ρε συ μάς δουλεύει ή πρέπει να βοηθήσουμε;
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:33
nyxtovios έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:30
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:06
Εχω γυρισει ολη την ανατολικη και νοτια Τουρκια με ενα backpack και ενα sleeping bag στη πλατη. Λες να ειμαι απο αυτους που ειμαι κολλημενους με τους Τουρκους? Η' επειδη ζω στην Πολωνια ειμαι κολλημενος με τους Ρωσους? Ξερεις ποσους Ρωσους και Ουκρανους φιλους εχω?

Γιατί δεν το είπες πιο νωρίς να ξέρουμε να μη σε παίρνουμε στα σοβαρα; :lol:
Εχεις δικιο. Επρεπε να παω σε κανενα all-inclusive και να χορευω τα βραδια "put your hands up in the air"
ε ρε τι μου θυμισες...

sharp

Evritis έγραψε: 10 Απρ 2022, 19:43
stavmanr έγραψε: 10 Απρ 2022, 18:36
Ο Α ΠΠ κερδήθηκε αποκλειστικά με αυτό τον τρόπο, όταν οι σύμμαχοι κράτησαν τους γερμανούς στα χαρακώματα επί 3 χρόνια, μέχρι που οι δεύτεροι είπαν το ψωμί ψωμάκι και συνθηκολόγησαν για να μην πεθάνουν της πείνας.
Οι Γερμανοί συνθηκολόγησαν όταν η Ανταντ έκανε μεγάλης κλίμακας επίθεση (επίθεση 100 ημερών) η οποία πέτυχε διάρρηξη της γερμανικής τοποθεσίας και πρακτικά άφησε τους Γερμανούς στο έλεος των εχθρών τους. Επειδή ο πόλεμος δεν τέλειωσε στο Βερολίνο είχαμε την ιστορική συνέχεια, αλλά στην πραγματικότητα οι Γερμανοί είχαν ήδη ηττηθεί κατά κράτος. Η φθορά σίγουρα έπαιξε ρόλο στον ΑΠΠ, αλλά δεν επέφερε το αποφασιστικό αποτέλεσμα.
Δεν συμφωνώ, οι Γερμανοί συνθηκολόγησαν για πολιτικούς λόγους, όχι για στρατιωτικούς.
sharp

Maspoli έγραψε: 10 Απρ 2022, 18:54 Επειδή πολλές ανοησίες έχουν γραφτεί σε τούτο το νήμα λόγω εκατέρωθεν εμμονών και λόγω υπερπληροφόρησης που καταλήγει σε παραπληροφόρηση ας πω και γω δύο λογάκια.

Το πιο καλό/κοντινό παράδειγμα του τι γίνεται στην Ουκρανία είναι η σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006.
Σε εκείνη την σύγκρουση:
Α) το Ισραήλ δεν έκανε γενική επιστράτευση
Β) Είναι κράτος που είχε τεράστια υπεροχή έναντι του αντιπάλου (ισχύ πυρός, τεχνολογικά μέσα, οικονομικούς πόρους)
Γ) Οι στρατιώτες που έβγαλε στο πεδίο μαχών ηταν σε αναλογία 10:1 περισσότεροι από τους αντιπάλους τους.

Στο τι γίνεται στην Ουκρανία:
Α) Η Ρωσία δεν έχει κάνει γενική επιστράτευση (ομοιότητα τα με τη σύγκρουση στο Λίβανο)
Β) Η Ρωσία έχει υπεροχή έναντι του αντιπάλου σε ισχύ πυρός, τεχνολογία και οικονομικούς πόρους, όχι όμως τόσο μεγάλη όσο είχε το Ισραήλ δεδομένης και της δυτικής ανάμειξης.
Γ) Οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού που έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση είναι αριθμητικά μικρότερες του αντιπάλου και αναλογικά πολύ μικρότερες των δυνάμεων που έστειλε το Ισραήλ στον Λίβανο.

Το ταμείο της σύγκρουσης θα γίνει στο τέλος. Σήμερα που μιλάμε πάντως, η εικόνα είναι ότι ο ρωσικός στρατός τα έχει πάει μάλλον καλύτερα απ ότι το Ισραήλ το 2006.

ΥΓ. Είναι επίσης προφανές ότι οι οχυρώσεις των Ουκρανων σε μια σειρά από περιοχές είναι τέτοιου μεγέθους που σίγουρα δεν έγιναν μέσα σε Φλεβάρη-Μάρτη. Η εικόνα δηλαδή ενός ανίσχυρου/ανοργάνωτου στρατού που καλλιεργούσαν κάποιοι κύκλοι προ της σύγκρουσης ή στην αρχή της, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Έτσι όπως τα λες, η Ρωσία το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να καταστρέφει υποδομές της Ουκρανίας, να σκοτώνει αμάχους, να καταστραφεί η ίδια από την απομόνωση και να σκοτώνει το στρατό της σε επιθέσεις άνισες. Λαμπρά!
Άβαταρ μέλους
dna replication

AOC έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:38 https://twitter.com/Jorge_Irraizoz/stat ... 9458558980
μπουχάνκες προσέφερε ο ρέκτης !

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

dna replication έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:55
AOC έγραψε: 10 Απρ 2022, 21:38 https://twitter.com/Jorge_Irraizoz/stat ... 9458558980
μπουχάνκες προσέφερε ο ρέκτης !

:lol:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
sharp

Επευτέχθη ο στόχος στο Κίεβο, γι' αυτό αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα.
Ρώσοι στρατιώτες πήραν ραδιενεργές ουσίες από εργαστήρια κατά τη διάρκεια της κατάληψης στα ερειπια του Τσερνομπίλ. Έχουν κλαπεί 133 ραδιενεργές ουσίες, όπως δήλωσε η αρχή που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της ζώνης αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Ακόμη και ένα μικρό μέρος του υλικού μπορεί να είναι θανατηφόρο.
Άβαταρ μέλους
dna replication

sharp έγραψε: 10 Απρ 2022, 22:25 Επευτέχθη ο στόχος στο Κίεβο, γι' αυτό αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα.
Ρώσοι στρατιώτες πήραν ραδιενεργές ουσίες από εργαστήρια κατά τη διάρκεια της κατάληψης στα ερειπια του Τσερνομπίλ. Έχουν κλαπεί 133 ραδιενεργές ουσίες, όπως δήλωσε η αρχή που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της ζώνης αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Ακόμη και ένα μικρό μέρος του υλικού μπορεί να είναι θανατηφόρο.
Εικόνα
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”