Arisvilla έγραψε: 10 Απρ 2022, 12:18
stavmanr έγραψε: 10 Απρ 2022, 12:09
Arisvilla έγραψε: 10 Απρ 2022, 12:03
Πραγματικά τι έχετε πάθει μερικοί. Και οι Ρώσοι έχουν νεοναζί και άλλες χώρες. Και κανένας δεν θεωρεί τον Πούτιν δημοκράτη. Και ναι το επίσημα είναι χειρότερο. Και από το 2014 και μετά η επίσημη πολιτική γραμμή της Ουκρανίας είναι να απαγορεύει κομμουνιστικα κόμματα και να θεωρεί ήρωες συνεργάτες των ναζί όπως ο Μπαντέρα. Και να ενσωματώνει στον στρατό τους άτομα με αγκυλωτούς σταυρούς.
Διάβασε την απάντηση του Break για να μη γράφω διπλά.
Ε οχι δεν μπορεί κανένας αριστερός και δημοκράτης να είναι με τον Ζελένσκι και τους Ουκρανούς Εθνικιστές και νεοναζί. Ούτε βέβαια με τον εισβολέα ρώσο εθνικιστή Πούτιν. Ολοι είμαστε με τους απλούς ουκρανούς που θέλουν στην πλειοψηφία τους να σταματήσει αυτήν η αιματοχυσία.
Οι ουκρανοί εκφράζονται μέσω του Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι εκφράζει τη βούληση του ουκρανικού λαού.
Πως είναι δυνατό να είμαι με τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού χωρίς να είμαι με το Ζελένσκι
στην παρούσα φάση;
Πως είναι δυνατό να είμαι υπέρ του σταματήματος της αιματοχυσίας χωρίς να ζητώ από τον Πούτιν να πάρει τα παιχνιδάκια του και να πάει στη δική του παραλία;
Φυσικά και είμαι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Ουκρανίας. Φυσικά και η ΕΕ θα θέσει αυστηρούς κανόνες συμμετοχής σε αυτήν, που θα αφορά και την σταδιακή αποκλιμάκωση του εθνικισμού και της όποιας παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αλλά όλα αυτά έπονται της εισβολής. Πρέπει πρώτα να σταματήσει η εισβολή.
Κάτσε για να καταλάβω καλά ο Γιανουκόβιτς το 2014 εκλεγμένος δεν ήταν? Δεν εξέφραζε τη βούληση του ουκρανικού λαού τότε?
Τυπικά ναι, αν και υπήρχαν σοβαρές υπόνοιες περί νόθευσης εκλογών κάθε φορά που έβγαινε.
Αυτό που δεν κατάλαβες μάλλον έχει ως εξής:
όταν έχεις ένα κράτος που επί 100 χρόνια τελούσε υπό σοβιετικό καθεστώς, όλα μέσα στην κοινωνία είναι σοβιετικοποιημένα. Δεν μπορείς να ψηφίσεις καν διαφορετικά σε ένα σοβιετικό καθεστώς. Υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες, χαφιέδες κλπ.
Όταν, λοιπόν, ο λαός της Ουκρανίας αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο αυτό το σοβιετικό καθεστώς, δέχτηκε σφαίρες στον κρόταφο, μέσα στην κεντρική πλατεία.
ΟΙ ευρωμαιντανοί που τον έριξαν δεν έκαναν πραξικόπημα τότε?
Τι πραξικόπημα έκαναν; Σε πορεία διαμαρτυρίας βρίσκονταν, κι ο εγκληματίας άρχισε να τους εκτελεί από τα παράθυρα και τις στέγες των κτιρίων.
Ακολούθησε εξέγερση του πλήθους και του λαού της Ουκρανίας, με τρόπο αντίστοιχο της εξέγερσης κατά των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.
Ο Γιανουκόβιτς έφυγε με ελικόπτερο, αλλά οι υπόλοιποι έμειναν πίσω. Κι εννοώ τους σκοπευτές, τις μυστικές υπηρεσίες, τους χαφιέδες του καθεστώτος κλπ.
Καταλαβαίνεις ότι το επόμενο διάστημα υπήρξε φοβερή αναταραχή καθώς υπήρχε δυσκολία εμπιστοσύνης στο λαό της Ουκρανίας, με τόση σοβιετοποίηση που είχε προηγηθεί.
Και μην μου πεις οτι ο Γιανουκόβιτς ακύρωσε τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και για αυτό έπεσε γιατί ο ηθοποιός βγήκε με τις ψήφους των Ανατολικών Φιλορώσων για να φέρει την ειρήνη στην περιοχή.
1) Το Ντομπάς και η Κριμαία απείχαν από τις εκλογές. 12% η αποχή στην Ουκρανία, το μεγαλύτερο μέρος της από το Ντομπάς και την Κριμαία.
2) Ο Γιανουκόβιτς όντως απέσυρε την πρόταση εισόδου στην ΕΕ. Μπορείς να μαντέψεις γιατί;