!!! DEVELOPMENT MODE !!!
εξελίξεις στην Ουκρανία
Re: εξελίξεις στην Ουκρανία
Ντουντ.sharp έγραψε: 19 Μαρ 2022, 22:29Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι η Ευρώπη προσπαθεί να σταματήσει την Ρωσία πριν να είναι αργά; Πιστεύεις ότι θα έβαζαν προγράμματα εξοπλισμού μπροστά αν ήξεραν ότι ο Πούτιν θα σταματήσει στην Ουκρανία; Γιατί να πληρώνουν χωρίς λόγο; Οι λόγοι δεν είναι πολιτικοί, αλλά υπαρξιακοί. Η Ευρώπη κινδυνεύει από την Ρωσία, όχι από τις ΗΠΑ.Green Dragon έγραψε: 19 Μαρ 2022, 22:14Δεν ξέρω αν γίνεται πλέον, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτήν την στιγμή ο Πούτιν έχει στο μυαλό του ακριβώς τα ίδια που είχε και στην αρχή.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2022, 19:36 Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι αντικειμενικός αντιλαμβάνεται με άνεση ότι ο Πούτιν έχει στριμωχτεί με τα αποτελέσματα και άρχισε να πιέζει με σκοτωμούς αμάχων.
Ταυτόχρονα οι Ουκρανοί με τις μεγάλες απώλειες πλέον άρχισαν να μπαίνουν σε μειονεκτική θέση.
Οι δυτικοί με τις κυρώσεις έχουν στριμώξει την Ρωσία αλλά δυστυχώς δεν παίζουν καθόλου διπλωματικά και ούτε καθαρά.
Αν ήθελαν οι δυτικοί θα άφηναν μια χαραμάδα εξόδου στον Πούτιν και έτσι να γλυτώσουν ψυχούλες που χάνονται απερίσκεπτα και άδικα.
Αλλά αντίθετα φέρνονται με αλαζονεία.
Δεν μπορεί να τα θέλουν όλα οι δυτικοί σε ένα πόλεμο θα πρέπει να του δώσουν κάτι του Πουτιν για να μπορέσει να δικαιολογηθεί για την όποια παραχώρηση κάνει.
Στήνοντας τον στον τοίχο και στριμώχνοντας τον τόσο πολύ τον κάνεις πιο εξαγριωμένο με άμεσο αποτέλεσμα να πεθαίνουν άμαχοι να καταστρέφονται πόλεις και οι δυτικοί εκ του ασφαλούς συνεχίζουν το στρίμωγμα.
Εντάξει είδε τα δόντια των δυτικών πλέον.
Είδε την αντίσταση των Ουκρανών ας του δώσουν μια δυνατότητα απεμπλοκής win win χωρίς εδαφικές παραχωρήσεις για να τελειώσει το κακό.
Αν γίνει κάτι τέτοιο και του δώσουν μια χαραμάδα εξόδου θα την εκμεταλλευτεί σίγουρα παράλληλα θα το σκεφτεί και μια και δυο φορές πλέον πριν εισβάλει σε μια χώρα.
Ως εδώ δεν χρειάζονται άλλοι νεκροί.
Απο δω και πέρα και οι δυτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι για κάθε νεκρό που σκοτώνεται έχουν και αυτοί κάποια ευθύνη.
Ότι η Ουκρανία θυσιάστηκε για άλλους σκοπούς δεν αμφιβάλλω καθόλου.
Έχεις ψιλοξεφύγει με το σανό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Vladimir Putin is advised by ALIENS': Councillor blames space reptiles for conflict in Ukraine
https://www.irishmirror.ie/news/weird-n ... or-5213966
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
ενώ τώρα αποκλείεται να έχουνε τσουρουφλιστεί απο τις φωτιές που σβήνουνε κάθε μέρα
Σωστός!Green Dragon έγραψε: 19 Μαρ 2022, 22:14Δεν ξέρω αν γίνεται πλέον, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτήν την στιγμή ο Πούτιν έχει στο μυαλό του ακριβώς τα ίδια που είχε και στην αρχή.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2022, 19:36 Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι αντικειμενικός αντιλαμβάνεται με άνεση ότι ο Πούτιν έχει στριμωχτεί με τα αποτελέσματα και άρχισε να πιέζει με σκοτωμούς αμάχων.
Ταυτόχρονα οι Ουκρανοί με τις μεγάλες απώλειες πλέον άρχισαν να μπαίνουν σε μειονεκτική θέση.
Οι δυτικοί με τις κυρώσεις έχουν στριμώξει την Ρωσία αλλά δυστυχώς δεν παίζουν καθόλου διπλωματικά και ούτε καθαρά.
Αν ήθελαν οι δυτικοί θα άφηναν μια χαραμάδα εξόδου στον Πούτιν και έτσι να γλυτώσουν ψυχούλες που χάνονται απερίσκεπτα και άδικα.
Αλλά αντίθετα φέρνονται με αλαζονεία.
Δεν μπορεί να τα θέλουν όλα οι δυτικοί σε ένα πόλεμο θα πρέπει να του δώσουν κάτι του Πουτιν για να μπορέσει να δικαιολογηθεί για την όποια παραχώρηση κάνει.
Στήνοντας τον στον τοίχο και στριμώχνοντας τον τόσο πολύ τον κάνεις πιο εξαγριωμένο με άμεσο αποτέλεσμα να πεθαίνουν άμαχοι να καταστρέφονται πόλεις και οι δυτικοί εκ του ασφαλούς συνεχίζουν το στρίμωγμα.
Εντάξει είδε τα δόντια των δυτικών πλέον.
Είδε την αντίσταση των Ουκρανών ας του δώσουν μια δυνατότητα απεμπλοκής win win χωρίς εδαφικές παραχωρήσεις για να τελειώσει το κακό.
Αν γίνει κάτι τέτοιο και του δώσουν μια χαραμάδα εξόδου θα την εκμεταλλευτεί σίγουρα παράλληλα θα το σκεφτεί και μια και δυο φορές πλέον πριν εισβάλει σε μια χώρα.
Ως εδώ δεν χρειάζονται άλλοι νεκροί.
Απο δω και πέρα και οι δυτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι για κάθε νεκρό που σκοτώνεται έχουν και αυτοί κάποια ευθύνη.
Ότι η Ουκρανία θυσιάστηκε για άλλους σκοπούς δεν αμφιβάλλω καθόλου.
Ως ένα σημείο θα μπορούσα να το δεχτώ αλλά από δω και πέρα τόσοι νεκροί στην κρεατομηχανή είναι απαράδεκτο.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αλιόσα έγραψε: 20 Μαρ 2022, 09:22ενώ τώρα αποκλείεται να έχουνε τσουρουφλιστεί απο τις φωτιές που σβήνουνε κάθε μέρα
.
- Υδράργυρος
Η ανεξαρτητη ουκρανια. Ετοιμοι να δεχτουν τα παντα προκειμενου να παρουν το επομενο δισεκατομμυριο βοηθειας
Ενδιαφεεον εχει το ποσο απολαμβανει την εξουσια του
Ναι, το έχω ανεβάσει στις αρχές το βίντεο.Υδράργυρος έγραψε: 20 Μαρ 2022, 09:28Η ανεξαρτητη ουκρανια. Ετοιμοι να δεχτουν τα παντα προκειμενου να παρουν το επομενο δισεκατομμυριο βοηθειας
Ενδιαφεεον εχει το ποσο απολαμβανει την εξουσια του
Την ξευτελίζει την χώρα και αυτοί πάλι γλύφονται εκεί, τι να πεις...
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Το παρακάτω είναι από ένα οδοιπορικό των Sunday Times στα σημεία υποδοχής προσφύγων στα συνοριακά περάσματα Ουκρανίας - Πολωνίας. Έχει πράγματι ενδιαφέρον αν θα αλλάξει η δυναμική σχέσεων της Πολωνίας με την ΕΕ με την απόλυτη αλληλεγγύη των Πολωνών στους Ουκρανούς και από το γεγονός ότι με την πτώση της Ουκρανίας πλέον η Πολωνία θα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία (μαζί φυσικά με τις χώρες της βαλτικής).
Γι' αυτό που λέει πάντως για τα όπλα διαφωνώ. Αυτές οι αγορές δεν ήταν στρατηγικές για τον Πούτιν. Έγιναν περισσότερο για να κερδίσει πολιτική εύνοια σε Γερμανία και Γαλλία:
Γι' αυτό που λέει πάντως για τα όπλα διαφωνώ. Αυτές οι αγορές δεν ήταν στρατηγικές για τον Πούτιν. Έγιναν περισσότερο για να κερδίσει πολιτική εύνοια σε Γερμανία και Γαλλία:
And this is where I glimpse a different narrative from the one that has emanated from Berlin and Paris: a story of Poland not as a backslider from western values but a defender of them. For was Poland not right to call for more robust sanctions against Russia after the annexation of Crimea? Was it not wise to protest against German dependence on Russian gas? Was it not justified in shuddering as EU powers continued to send weaponry to a man who had levelled Grozny and Aleppo, even after the arms embargo of 2014?
On this last point, the Investigate Europe project has found that EU countries supplied Russia with €346 million of military equipment, including missiles, aircraft, rockets, torpedoes and bombs, between 2015 and 2020: weapons now being used to wreak devastation. Germany and France were the worst offenders, exploiting “dual use” loopholes to arm Putin. Was this standing up for liberal values or was it the pursuit of naked self-interest at the expense of democratic allies?
As I drive down the eastern flank of this great nation, this is the question that keeps nagging at me. Poland has no natural defences (the Carpathian mountains are to the south), so its 700-mile eastern border is hopelessly exposed. This is a nation that was carved up by Habsburgs, Prussia and the Russian empire, obliterated from the map for 123 years, before being oppressed by the Bolsheviks. How, in this context, could the West have ignored this fledgling democracy’s cries for help? How could we have failed to grasp its anxiety that Nato membership might prove worthless in the event of a Russian invasion? This is a nation that has been betrayed before.
And isn’t it shameful that only now are the big western powers scrambling to act upon Poland’s advice? It’s a point made by Aleks Szczerbiak, professor of politics at Sussex University. Germany has increased defence spending and suspended Nord Stream 2; Britain has confronted its addiction to dirty Russian money; even America is hinting at providing what Poland always wanted: a proper Nato base rather than a tripwire
presence with little real capability. It was the poet Robbie Burns who said we need to “see ourselves as others see us”. And this, I’d suggest, is the most conspicuous lesson for western powers. Poland was not a backslider but a bellwether, shifting to the right out of existential fear as much as incipient racism. As a nation that hasn’t been successfully invaded since 1066, we sometimes find it hard to grasp how fears are passed from parents to children, encoded in stories of suffering and infusing a nation’s psyche.
I abhor the xenophobia and judicial interference of the Law and Justice Party as do many Poles) and hope it is rejected at the next election. But I also understand why it invested in defence and cybersecurity even as Poland’s eastern neighbour was left exposed. As Szczerbiak put it: “It is impossible to grasp the politics of Poland unless you first take the time to understand its history. The West has consistently failed to do that.”
https://www.freepressjournal.in/world/u ... al-parties
Αλλη μια δημοκρατική απόφσση του Δημοκράτη Ζελένσκι. Σημερινή απαγορεύει όλα τα αριστερά και κατά τη γνώμη του φιλορωσικά κόμματα. Μεταξύ αυτών και το opposition bloc το δεύτερο κόμμα στην ουκρανική βουλή και το πρώτο στην Ανατολική Ουκρανία. Αυτή είναι η δημοκρατία δυτικού τύπου των Ουκρανών φιλελέδων. Οποιος δεν είναι με εμάς είναι πράκτορας του Πούτιν.
Αλλη μια δημοκρατική απόφσση του Δημοκράτη Ζελένσκι. Σημερινή απαγορεύει όλα τα αριστερά και κατά τη γνώμη του φιλορωσικά κόμματα. Μεταξύ αυτών και το opposition bloc το δεύτερο κόμμα στην ουκρανική βουλή και το πρώτο στην Ανατολική Ουκρανία. Αυτή είναι η δημοκρατία δυτικού τύπου των Ουκρανών φιλελέδων. Οποιος δεν είναι με εμάς είναι πράκτορας του Πούτιν.
Χατζινικολάου - Καλεντερίδης
Occasio facit furem
Δεν ανακατευονται στα ξενα κρατη.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- Aprilianos
H φωτογραφία είναι ψεύτικη.Αλιόσα έγραψε: 20 Μαρ 2022, 09:22ενώ τώρα αποκλείεται να έχουνε τσουρουφλιστεί απο τις φωτιές που σβήνουνε κάθε μέρα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1712 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
-
- 17 Απαντήσεις