Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Φεβ 2022, 22:11
Δεν ξέρω γιατί με κουώταρες εμένα, αλλά εγώ γελάω.
Οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που κράτησαν αυτές τις χώρες ενωμένες. Δεν ήταν τυχαίο αυτό.
Ειδικά στη Γιουγκοσλαβία, μόνο η κομμουνιστική αδελφοσύνη των λαών και η κομμουνιστική τεχνοκρατική οργάνωση μπορούσε να βγάλει τον εθνικισμό εκτός πλάνου.
Εκείνοι που γελάνε καλύτερα είναι οι Κροάτες και λοιποί που έπιασαν τους Σέρβους κορόιδα και υπάρχουν ακόμη Σέρβοι που δεν το παραδέχονται.
Από την ένωση αυτή κάποιοι εισέπραξαν και κάποιοι την πλήρωσαν.Το ποιοί σε κάθε περίπτωση μπορείς να το δεις από το χάρτη,πριν και μετά.
There are decades where you fuck around and days where you find out
O χαζοΠούτιν ειδικός στο να ακρωτηριάζει χώρες, αναγνωρίζει ως κράτη αποσχισθέντα εδάφη αλλων χωρών και καταδικάζει την χώρα τους στις κυρώσεις και στην απομόνωση.
Αλιόσα έγραψε: 21 Φεβ 2022, 22:23
O χαζοΠούτιν ειδικός στο να ακρωτηριάζει χώρες, αναγνωρίζει ως κράτη αποσχισθέντα εδάφη αλλων χωρών και καταδικάζει την χώρα τους στις κυρώσεις και στην απομόνωση.
Αυτός προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται όπως και ο Μιλόσεβιτς.
Крaсная армия έγραψε: 21 Φεβ 2022, 22:05
Ο Πούτιν στηρίζει την ρωσική ελίτ. Αλλά...
Ότι μαλακίες και να λέει για εσωτερική κατανάλωση κατά της ΕΣΣΔ, κατά βάθος γνωρίζει ότι θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα για να ξεχάσουν οι σημερινοί Ρώσοι την ΕΣΣΔ. Άλλωστε οι τελευταίες εκλογές έβγαλαν το ΚΚΡΟ πανίσχυρο μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες.
πατησιωτης έγραψε: 21 Φεβ 2022, 22:02
Eίναι η πραγματικότητα όπως και για τη Γιουγκοσλαβία.Οι κομμουνιστές τη διέλυσαν.
Οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που κράτησαν αυτές τις χώρες ενωμένες. Δεν ήταν τυχαίο αυτό.
Ειδικά στη Γιουγκοσλαβία, μόνο η κομμουνιστική αδελφοσύνη των λαών και η κομμουνιστική τεχνοκρατική οργάνωση μπορούσε να βγάλει τον εθνικισμό εκτός πλάνου.
Αφήγημα είναι. Τώρα αν "φταίνε" οι Σοβιετικοί που χάρισαν Ρωσικά κομμάτια στην Ουκρανία, φταίνε μόνο με την έννοια ότι κάνουν τώρα τη ζωή του Πούτιν δύσκολη. Αλλά καμία υποχρεώση δεν είχαν να ετοιμάζουν καμια διάδοχη κατάσταση. Οι ΗΠΑ χαράσσουν τα σύνορα των πολιτειών τους με βάση το ενδεχόμενο νέου εμφυλίου; Αμφιβάλλω.
Στην Ουκρανία, εδώ και κάποιες δεκαετίες συντελείται εθνογένεση. Αυτή η διαδικασία είναι συνηθισμένο να συνοδεύεται με πόλεμο, γιατί δεν αποδέχονται όλοι το εθνικό αφήγημα. Φυσικά και είναι τεχνητό έθνος το Ουκρανικό, όσο τεχνητά είναι και τα υπόλοιπα. Η διαφορά με τα παλιά έθνη είναι ότι σ'εκείνα κανείς δεν θυμάται πρόγονό του που να είχε άλλη εθνική ταυτότητα (μιλάμε βέβαια γιά αυτόχθονες) ενώ στην Ουκρανία, πολλοί από αυτούς που ζουν σήμερα θυμούνται ότι θεωρούσαν τον εαυτό τους Ρώσο (και κάποιοι συνεχίζουν να τον θεωρούν).
Α, στην Γιουγκοσλαβία προφανώς απέτυχε η οικοδόμηση του Γιουγκοσλαβικού έθνους.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
πατησιωτης έγραψε: 21 Φεβ 2022, 22:02
Eίναι η πραγματικότητα όπως και για τη Γιουγκοσλαβία.Οι κομμουνιστές τη διέλυσαν.
Αφήγημα είναι. Τώρα αν "φταίνε" οι Σοβιετικοί που χάρισαν Ρωσικά κομμάτια στην Ουκρανία, φταίνε μόνο με την έννοια ότι κάνουν τώρα τη ζωή του Πούτιν δύσκολη. Αλλά καμία υποχρεώση δεν είχαν να ετοιμάζουν καμια διάδοχη κατάσταση. Οι ΗΠΑ χαράσσουν τα σύνορα των πολιτειών τους με βάση το ενδεχόμενο νέου εμφυλίου; Αμφιβάλλω.
Στην Ουκρανία, εδώ και κάποιες δεκαετίες συντελείται εθνογένεση. Αυτή η διαδικασία είναι συνηθισμένο να συνοδεύεται με πόλεμο, γιατί δεν αποδέχονται όλοι το εθνικό αφήγημα. Φυσικά και είναι τεχνητό έθνος το Ουκρανικό, όσο τεχνητά είναι και τα υπόλοιπα. Η διαφορά με τα παλιά έθνη είναι ότι σ'εκείνα κανείς δεν θυμάται πρόγονό του που να είχε άλλη εθνική ταυτότητα (μιλάμε βέβαια γιά αυτόχθονες) ενώ στην Ουκρανία, πολλοί από αυτούς που ζουν σήμερα θυμούνται ότι θεωρούσαν τον εαυτό τους Ρώσο (και κάποιοι συνεχίζουν να τον θεωρούν).
Α, στην Γιουγκοσλαβία προφανώς απέτυχε η οικοδόμηση του Γιουγκοσλαβικού έθνους.
Δεν διαφωνώ σε αυτά, αλλά για άλλο μαλώνουμε.
There are decades where you fuck around and days where you find out