!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αφανίστε το κράτος του Ισραήλ

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Αφανίστε το κράτος του Ισραήλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

nyxtovios έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:27
Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:21
nyxtovios έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:09
Δεν πάει έτσι ακριβώς. Μιλάμε για ένα κράτος που έγινε με βοήθεια, εξοπλισμό, χρηματοδότηση από τη Δύση και στοχευμένη μαζική εισροή μεταναστών από όλο τον πλανήτη σε βάρος των εκεί μουσουλμάνων.
Μιά Δύση η οποία μας έχει πρήξει αμέσως μετά για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στη βοσνία, στο κόσοβο, στην κίνα και πάει λέγοντας. Δεν παίρνω το μέρος των παλαιστίνιων, ας αναγνωρίσουμε όμως ότι το "διεθνές δίκαιο" και τα "ανθρώπινα δικαιώματα" είναι απλά ένας τρόπος να δικαιολογούν τον μισθό τους οι καθηγητές νομικής και στο τέλος αυτό που υπερισχύει είναι το δίκαιο της τσέπης και το δίκαιο του πιο δυνατού στρατού.
Άλλο είπα κι άλλα μου λες.
Όσον αφορά τον επεκτατισμο του Ισραήλ που γράφτηκαν τόσα ποστ ισχύει αυτό που έγραψα.

Όσον αφορά όσα λες είναι άλλο θέμα, οι Εβραίοι είχαν την ισχυρή θέληση να φτιάξουν δικό τους κράτος, εκμεταλλεύτηκαν συγκυρίες, βοηθήθηκαν από τον εβραϊσμό της διασποράς, πολέμησαν πολλές φορές γι αυτό και τωρα έχουμε την σημερινή κατάσταση.
Το ότι μετανάστευσαν από όλο τον κόσμο εκεί σαν τι το αναφέρεις;
Γι αυτό το ήθελαν για να πάνε να ζήσουν στο δικό τους κράτος.
Απάντησα βάσει του αρχικού μου ποστ, όπου θέλω να τονίσω την υποκρισία της Δύσης. Εσύ είπες για τον επεκτατισμό για τον οποίο έχεις εν μέρει δίκιο. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως, το θέμα είναι ότι η Δύση κατάφερε μέσω μαζικής μετανάστευσης και χρηματικής και στρατιωτικής βοήθειας να πετύχει αλλοίωση πληθυσμού σε μια περιοχή. Όπως είπα στο πρώτο ποστ, η ίδια Δύση διαφωνεί με την προσάρτηση από τη Ρωσία περιοχών με 99% Ρώσους γιατί διακαιώματα της ουκρανίας, διεθνές δίκαιο και σύνορα. Αυτό είναι που πρέπει αν κρατήσουμε.
Όσο για τους Ισραηλινούς καλά κάναν και κάναν ότι έγινε. Δεν καίγομαι να πάρω το μέρος κανενός. Δεν είναι δικό μας θέμα έτσι και αλλιώς.
Πως το βλέπω εγώ και τι ξέρω :
Στο τέλος του 19ου αιώνα υπήρχαν ισχυρά εβραϊκά κεφάλαια ικανά να στηρίξουν τις σιωνιστική ιδέες και την προσπάθεια δημιουργίας κράτους.

Το που θα ήταν αυτό το κράτος ήταν αυτονόητο.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα πλούσιοι Εβραίοι αγόραζαν τουρκικα τσιφλίκι στην Παλαιστίνη και εγκαθιστούσαν εκεί Εβραίους.
Από τότε άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα κίμπουτς γιατί οι φτωχοί Εβραίοι που στέλνοντας εκεί ήταν σε μεγάλο ποσοστό σοσιαλιστές κι από τότε άρχισαν οι αιματηρές προστριβές με τους Άραβες γιατί πριν δούλευαν αυτοί στα τσιφλίκια και έχαναν τις δουλειές τους γι αυτό τα πρώτα κίμπουτς-χωρια ήταν περιτοιχισμενα για την άμυνα τους.
Αυτά μέχρι τον Α' ΠΠ, μετά όπως έγραψε ο Πατησιωτης συνεχίστηκε πιο συστηματικά και με περισσότερη υποστήριξη η μετανάστευση.

Η Δύση είχε ελάχιστη ανάμιξη σε αυτή την φάση, ήταν θέμα καθαρά των Εβραίων.

Προφανώς η εγκατάσταση γινόταν εις βάρος των ντόπιων Αράβων και πολλές φορές με αιματηρές διαδικασίες, δεν γινόταν διαφορετικά, αφενός αυτοί έχαναν τις δουλειές τους και παραγκωνιζονταν αφετέρου οι νεοαφιχθεντες ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί γιατί είχαν να ενσαρκώσουν το όνειρο 1800 και βάλε χρόνων της επιστροφής στην γη της επαγγελίας και του δικού τους κράτους.

Το επόμενο κύμα αφίξεων ήταν αμέσως μετά τον Β' ΠΠ παρόλο που οι Άγγλοι το απαγόρευαν έβρισκαν τρόπους να φτάνουν εκεί από όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα οι περίπου 200.000 Εβραίοι να γίνουν την παραμονή της αναγνώρισης από τον ΟΗΕ περίπου 650-700.000.

Είχαν ήδη φτιάξει δική τους πρωτεύουσα, είχαν ήδη οργάνωση σε επίπεδο διακυβέρνησης, είχαν ήδη οπλισμό για την άμυνα τους.
Καμία Δύση δεν τους βοήθησε σε αυτά, όλα έγιναν από τους ίδιους προφανώς με μπόλικο χρήμα από τους Εβραίους της Αμερικής.

Η στήριξη του νέου κράτους απο τις ΗΠΑ ξεκίνησε και καθιερώθηκε την 10ετια του 50 όταν άρχισαν η μία μετά την άλλη οι γειτονικές χώρες να στρέφονται στην ΕΣΣΔ.
Είδαν τότε πόση μεγάλη σημασία είχε ένας δικός τους χωροφύλακας ανάμεσα στα μπααθικά φιλοσοβιετικα κράτη της μέσης ανατολής κι αυτή την σημασία οι Εβραίοι την εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο γι αυτούς τρόπο.

Ο ένας άξονας της ύπαρξης του Ισραήλ πολλες δεκαετίες και μέχρι σήμερα είναι το κράτος τους, ο άλλος είναι το εβραϊκό λόμπυ της Αμερικής αλλά και οι ισχυροί Εβραίοι όλου του κόσμου που μπορούν και επηρεάζουν αποφάσεις.

Σε όλη αυτή την ιστορία οι Παλαιστίνιοι είναι οι χαμένοι, χωρίς δυνατότητα να κάνουν τίποτα.
Αλλά σε όλη αυτή την ιστορία τα δίκια μπλέκονται και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα ξεμπλέξει ποτέ.

Επίσης δεν μπορώ να δω με συναισθηματισμό την τύχη των Παλαιστίνιων, ακολουθούν ένα επαναλαμβανομενο μοτίβο της ιστορίας, κάποιοι έρχονται κάπου και διώχνουν αυτούς που υπήρχαν, άπειρα τα παραδείγματα μέχρι και σήμερα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Cavaliere έγραψε: 19 Φεβ 2022, 21:47
sys3x έγραψε: 19 Φεβ 2022, 18:40Αδερφέ, δεν ξέρεις τι ξέρω, ούτε με νοιάζει τι πιστεύεις, ούτε έχεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος το δικαίωμά να μιλάς εκ μέρους μου, με ενδιαφέρει τι μπορείς να τεκμηριώσεις εσύ και οποιοσδήποτε άλλος.
Συζήτηση κάνουμε και μέσα στην συζήτηση κάνουμε και ερωτήσεις, αν δεν θέλεις ή δυσκολεύεσαι να απαντήσεις δεν τρέχει και τίποτε, άλλο όμως αυτό και άλλο να κολλάς ετικέτες σε ανθρώπους για τους οποίους αγνοείς την γνώμη τους αλλά παρόλα αυτά νομίζεις ότι την γνωρίζεις και την εκφράζεις εκ μέρους τους.
Αυτό, είπαμε, στο απαγορεύω να το κάνεις, δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμά να το κάνεις ούτε να το κάνουν άλλοι σε εσένα.
Από που απορρέει αυτό το δικαίωμά λοιπόν;

Ας μας απαντήσει οποίος πιστεύει ότι έχει κάποια απάντησή σε αυτό το ερώτημα.

*δεν θα πάει καθόλου καλά η φασούλα με τους χαρακτηρισμούς, υπενθυμίζω.
Μα εσύ, λες πως δεν καταλαβαίνεις κανένα δικαίωμα στο Ισραήλ.
Εγώ λέω τι και σε ποιο σημείο ακριβώς το κάνω αυτό;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Beria έγραψε: 19 Φεβ 2022, 20:23
sys3x έγραψε: 19 Φεβ 2022, 18:19
Cavaliere έγραψε: 19 Φεβ 2022, 17:49 Μου απάντησες. Δεν κατανοείς το πώς υπάρχει αυτό το δικαίωμα, άρα, προς το παρόν, κατά. Ευχαριστώ. Μετά από αυτό, η βάση είναι πως δεν θες γενικά Εβραίους στην Παλαιστίνη. Ε, με αυτό δεν μπορεί να γίνει διάλογος.
Άμα ήθελα κάποιον να εκφράζει τις θέσεις μου, τις οποίες δεν έχω εκφράσει καν ο ίδιος, θα το έλεγα.
Αυτό που εξέφρασες εσύ σαν δική μου θέση δεν εκφράζει την δική μου θέση και στο αναφέρω ρητά ότι δεν σε έχω ορίσει εσένα, ή οποιονδήποτε άλλον φδμ, επίσημο εκφραστή των δικών μου θέσεων.
Επίσης, παρότι τέρμα πούστικο αυτό που κάνεις (να εκφράζεις κατά το δοκούν θέσεις άλλων ανθρώπων) δεν έχει καμμία απολύτως λογική βάση καθώς ούτε υπονόησα ούτε είπα ευθέως ποτέ κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά ούτε πιστεύω κάτι τέτοιο ούτε με εκφράζει.
Αντιθέτως σου έκανα, ευθέως, μια ερώτηση την οποία επαναλαμβάνω καθώς δεν την απάντησες:
Από που απορρέει αυτό το δικαίωμά;
Ιστορικό δικαίωμα κατακτημένο με αίμα και διαρκή μάχη

Σε όποιο σημείο έχεις κενά, στη διάθεσή σου
Πως αποκτά κάποιος το δικαίωμά να κάνει εθνοκαθάρσεις και να εγκαθιστά καθεστώς απαρτχάιντ;
Αυτό δεν ονομάζεται δικαίωμα νομίζω, αλλιώς το λένε.

.
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας »

Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 01:35
Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:21

Άλλο είπα κι άλλα μου λες.
Όσον αφορά τον επεκτατισμο του Ισραήλ που γράφτηκαν τόσα ποστ ισχύει αυτό που έγραψα.

Όσον αφορά όσα λες είναι άλλο θέμα, οι Εβραίοι είχαν την ισχυρή θέληση να φτιάξουν δικό τους κράτος, εκμεταλλεύτηκαν συγκυρίες, βοηθήθηκαν από τον εβραϊσμό της διασποράς, πολέμησαν πολλές φορές γι αυτό και τωρα έχουμε την σημερινή κατάσταση.
Το ότι μετανάστευσαν από όλο τον κόσμο εκεί σαν τι το αναφέρεις;
Γι αυτό το ήθελαν για να πάνε να ζήσουν στο δικό τους κράτος.
Απάντησα βάσει του αρχικού μου ποστ, όπου θέλω να τονίσω την υποκρισία της Δύσης. Εσύ είπες για τον επεκτατισμό για τον οποίο έχεις εν μέρει δίκιο. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως, το θέμα είναι ότι η Δύση κατάφερε μέσω μαζικής μετανάστευσης και χρηματικής και στρατιωτικής βοήθειας να πετύχει αλλοίωση πληθυσμού σε μια περιοχή. Όπως είπα στο πρώτο ποστ, η ίδια Δύση διαφωνεί με την προσάρτηση από τη Ρωσία περιοχών με 99% Ρώσους γιατί διακαιώματα της ουκρανίας, διεθνές δίκαιο και σύνορα. Αυτό είναι που πρέπει αν κρατήσουμε.
Όσο για τους Ισραηλινούς καλά κάναν και κάναν ότι έγινε. Δεν καίγομαι να πάρω το μέρος κανενός. Δεν είναι δικό μας θέμα έτσι και αλλιώς.
Στο τέλος του 19ου αιώνα υπήρχαν ισχυρά εβραϊκά κεφάλαια ικανά να στηρίξουν τις σιωνιστική ιδέες και την προσπάθεια δημιουργίας κράτους.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα πλούσιοι Εβραίοι αγόραζαν τουρκικα τσιφλίκι στην Παλαιστίνη και εγκαθιστούσαν εκεί Εβραίους.
Από τότε άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα κίμπουτς γιατί οι φτωχοί Εβραίοι που στέλνοντας εκεί ήταν σε μεγάλο ποσοστό σοσιαλιστές κι από τότε άρχισαν οι αιματηρές προστριβές με τους Άραβες γιατί πριν δούλευαν αυτοί στα τσιφλίκια και έχαναν τις δουλειές τους γι αυτό τα πρώτα κίμπουτς-χωρια ήταν περιτοιχισμενα για την άμυνα τους.
Αυτά μέχρι τον Α' ΠΠ, μετά όπως έγραψε ο Πατησιωτης συνεχίστηκε πιο συστηματικά και με περισσότερη υποστήριξη η μετανάστευση.

Προφανώς η εγκατάσταση γινόταν εις βάρος των ντόπιων Αράβων και πολλές φορές με αιματηρές διαδικασίες, δεν γινόταν διαφορετικά, αφενός αυτοί έχαναν τις δουλειές τους και παραγκωνιζονταν αφετέρου οι νεοαφιχθεντες ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί γιατί είχαν να ενσαρκώσουν το όνειρο 1800 και βάλε χρόνων της επιστροφής στην γη της επαγγελίας και του δικού τους κράτους.

Το επόμενο κύμα αφίξεων ήταν αμέσως μετά τον Β' ΠΠ παρόλο που οι Άγγλοι το απαγόρευαν έβρισκαν τρόπους να φτάνουν εκεί από όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα οι περίπου 200.000 Εβραίοι να γίνουν την παραμονή της αναγνώρισης από τον ΟΗΕ περίπου 650-700.000.

Είχαν ήδη φτιάξει δική τους πρωτεύουσα, είχαν ήδη οργάνωση σε επίπεδο διακυβέρνησης, είχαν ήδη οπλισμό για την άμυνα τους.
Καμία Δύση δεν τους βοήθησε σε αυτά, όλα έγιναν από τους ίδιους προφανώς με μπόλικο χρήμα από τους Εβραίους της Αμερικής.

Η στήριξη του νέου κράτους απο τις ΗΠΑ ξεκίνησε και καθιερώθηκε την 10ετια του 50 όταν άρχισαν η μία μετά την άλλη οι γειτονικές χώρες να στρέφονται στην ΕΣΣΔ.
Είδαν τότε πόση μεγάλη σημασία είχε ένας δικός τους χωροφύλακας ανάμεσα στα μπααθικά φιλοσοβιετικα κράτη της μέσης ανατολής κι αυτή την σημασία οι Εβραίοι την εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο γι αυτούς τρόπο.

Ο ένας άξονας της ύπαρξης του Ισραήλ πολλες δεκαετίες και μέχρι σήμερα είναι το κράτος τους, ο άλλος είναι το εβραϊκό λόμπυ της Αμερικής αλλά και οι ισχυροί Εβραίοι όλου του κόσμου που μπορούν και επηρεάζουν αποφάσεις.

Σε όλη αυτή την ιστορία οι Παλαιστίνιοι είναι οι χαμένοι, χωρίς δυνατότητα να κάνουν τίποτα.
Αλλά σε όλη αυτή την ιστορία τα δίκια μπλέκονται και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα ξεμπλέξει ποτέ.

Επίσης δεν μπορώ να δω με συναισθηματισμό την τύχη των Παλαιστίνιων, ακολουθούν ένα επαναλαμβανομενο μοτίβο της ιστορίας, κάποιοι έρχονται κάπου και διώχνουν αυτούς που υπήρχαν, άπειρα τα παραδείγματα μέχρι και σήμερα.
Αρα και οι Αραβες ειχαν δικιο που ξεκινησαν απο την ερημο και κατελαβαν περιοχες που ειναι χιλιαδες φορες σε εκταση μεγαλυτερες απο αυτη του Ισραηλ. Σωστα? Η εδω η στρατοκαβλη λογικη που χρησιμοποιητε εσεις οι φιλοισραηλινοι δεν ισχυει?
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Άβαταρ μέλους
Chainis

Στρακαστρουκας έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:50
Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:13
Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Φεβ 2022, 23:58

Και η Βορεια Κορεα εχει πυρηνικα. Τι γαματη υπερδυναμη που ειναι
Η Βόρεια Κορέα εχει πυρηνικά που δεν μπορεί να κάνει χρήση χωρίς να γίνει η ίδια καμμένη γη και αν μπορούσε να δαγκώσει στρατωτικα κάποιον γείτονα της θα το είχε κάνει αλλά δεν μπορεί.

Το Ισραήλ γράφει 5-6 νικηφόρος πολέμους με τα γειτονικά του κράτη που εκτός από τον πόλεμο του 67 σε όλους τους άλλους του επιτέθηκαν αυτά.
Κάθε φορά τα ξεκατίνιαζε και αν είχε πολιτική επεκτατισμού μπορούσε να έχει πολλαπλάσια εκτάσεις.
Αντε να το παμε με την στρατοκαβλη λογικη των θαυμαστων του Ισραηλ. Οι Αραβες ξεκινησαν απο την ερημο, και κατελαβαν εδαφη που ειναι εκατονταδες φορες περισσοτερα απο αυτα του Ισραηλ. Δεν ειναι γαματοι? ΩΧ περιμενε. Τωρα θα αλλαξει ο chainis κασσετα και θα βαλει την κασσετα περι επιθετικου ισλαμ που κανει πολεμους κτλπ κτλπ
Οπότε κανείς πρόβλεψη για τον Χαΐνη εγώ τρίβω τον πούτσο μου στην Ρόδο κι εσύ με ψάχνεις στην Ορεστιάδα ένα πράμα! :lol:

Ήταν υπεργαμάτοι οι Άραβες τον 7ο αιώνα, σε 50-70 χρόνια άπλωσαν την νέα θρησκεία τους από την Περσία μέχρι την Ισπανία και μπράβο τους.
Αντίθετα οι σημερινοί Άραβες είναι για τα μπάζα, κι αν δεν ήταν τα πετρέλαια θα ήταν όλοι οι σεΐχης της Αραβικής χερσονήσου σαν της Υεμένης
Τα υπόλοιπα είναι μπασταρδεμενοι Άραβες και το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα, πιο πολύ τους ενώνει η θρησκεία πάρα τα αραβικά τους κατάλοιπα..

Μόνο που το τι ήταν οι Άραβες το 600 δεν έχει καμία σχέση με το τι είναι το Ισραήλ και οι Άραβες το 2022.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Στρακαστρουκας

Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 01:53 Οπότε κανείς πρόβλεψη για τον Χαΐνη εγώ τρίβω τον πούτσο μου στην Ρόδο κι εσύ με ψάχνεις στην Ορεστιάδα ένα πράμα! :lol:

Ήταν υπεργαμάτοι οι Άραβες τον 7ο αιώνα, σε 50-70 χρόνια άπλωσαν την νέα θρησκεία τους από την Περσία μέχρι την Ισπανία και μπράβο τους.
Αντίθετα οι σημερινοί Άραβες είναι για τα μπάζα, κι αν δεν ήταν τα πετρέλαια θα ήταν όλοι οι σεΐχης της Αραβικής χερσονήσου σαν της Υεμένης
Τα υπόλοιπα είναι μπασταρδεμενοι Άραβες και το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα, πιο πολύ τους ενώνει η θρησκεία πάρα τα αραβικά τους κατάλοιπα..

Μόνο που το τι ήταν οι Άραβες το 600 δεν έχει καμία σχέση με το τι είναι το Ισραήλ και οι Άραβες το 2022.
Να θυμασαι οτι αυτοι "για τα μπαζα" Αραβες ελεγχουν περιοχες που ειναι χιλιαδες φορες μεγαλυτερες απο αυτες που ελεγχει το Ισραηλ
Άβαταρ μέλους
Chainis

Στρακαστρουκας έγραψε: 20 Φεβ 2022, 01:46

Αρα και οι Αραβες ειχαν δικιο που ξεκινησαν απο την ερημο και κατελαβαν περιοχες που ειναι χιλιαδες φορες σε εκταση μεγαλυτερες απο αυτη του Ισραηλ. Σωστα? Η εδω η στρατοκαβλη λογικη που χρησιμοποιητε εσεις οι φιλοισραηλινοι δεν ισχυει?
Αν πρόσεξες 3 σειρές που έβαλα για τα δικιά στο σεντόνι πριν τις έβαλα στο τέλος.

Ποιος σου είπε ότι η ιστορία κινείται και γράφεται με το δίκιο;
Και ποιος σου λέει ότι το δίκιο νικάει πάντα;
Οι Άραβες έκαναν αυτό που έκαναν γιατί μπόρεσαν και γιατί κανένας τους δεν ασχολήθηκε με το ποσό δίκαιο, καλό, κακό, είναι να κατακτάς και να προσυλιτίζεις με το σπαθί στο λαιμό.
Το ίδιο πριν ο Μ. Αλέξανδρος, η οι Ρωμαίοι, η ο Αττίλας η μετά ο Τζέγκις Χαν.

Μην μπερδεύεις την ιστορία με συναισθηματικές νουβέλες.

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
Chainis

Στρακαστρουκας έγραψε: 20 Φεβ 2022, 01:58
Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 01:53 Οπότε κανείς πρόβλεψη για τον Χαΐνη εγώ τρίβω τον πούτσο μου στην Ρόδο κι εσύ με ψάχνεις στην Ορεστιάδα ένα πράμα! :lol:

Να θυμασαι οτι αυτοι "για τα μπαζα" Αραβες ελεγχουν περιοχες που ειναι χιλιαδες φορες μεγαλυτερες απο αυτες που ελεγχει το Ισραηλ
Το θυμάμαι και μου κάνει εντύπωση που το Ισραήλ μπορεί και τους έχει γραμμένους στ αρχίδια του.
Γι αυτό και το σέβομαι.

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

plouf έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:25
taxalata xalasa έγραψε: 20 Φεβ 2022, 00:08
plouf έγραψε: 19 Φεβ 2022, 23:23
Επιλεκτικες ευαισθησιες βλεπω. φαινονται απο τα γραπτα σου

Οι ιθαγενεις αμερικανοι δικαιουνται αραγε δικο τους κρατος; oclahoma state σε φοιδερατικο (federal) δημοκρατικο συστημα των ηνωμενων states της βορείου αμερικής.

Οι βρετανοι και οι ισπανοι κατεκτησαν την αμερικανικη ηπειρο και σχεδον εξολοθρευσαν
τους ιθαγενεις αμερικανους και απο το rio grande και κατω οι ιθαγενεις εχουν τα κρατη τους, ισπανοφωνα μεν με αναγνωρισμενες ολες τις διαλεκτους που ειναι παμπολλες, αλλα κρατη αυτοδιοικουμενα «δημοκρατικα» με εκλογες ανα τακτα χρονικα διαστηματα και οχι με φυλαρχους και αυτοκρατορες azteca και inca οπως πριν. αλλα βεβαια οι εβραιοι ειναι ο περιουσιος λαος του Θεου. :102: ο αντι εβραϊσμος ειναι λαθος προσεγγιση και εντελως bias απο το «αντι».
βαθμος 1 στα 10.

κοπηκες.

εχεις δικαιωμα εσαει επανεξαρτησης.

:003:
Ωραια λοιπον εδω εκανα το λαθος να γραψω για ενα θεμα το οποιο δεν γνωριζα εις βαθος και δυστυχως δεν ειχα ποτε
γνωση της ιστοριας της αμερικανικης ηπειρου.

Οι μπολσεβικοι στην Ρωσια παντως εκαναν τιμιες προπαθειες να ενσωματωσουν του ιθαγενεις πληθυσμους της Σιβηριας
με εξαιρεση τον δικτατορα Σταλιν που ασκησε διωξεις σε πληθυσμους του Καυκασου και στος Βαλκαριους στην Σιβηρια.

Στις ΗΠΑ ειναι αστειο παντως να μιλαμε για ενσωματωση των ιθαγενων αμερικανων που μαστιζονται απο την φτωχεια
και τον αναλφαβητισμο.
Οι λατινοαμερικανοι σοσιαλιστες ηγετες ειναι εντιμοι και προσπαθουν να διασφαλισουν στους ιθαγενεις μια στοιχειωδη
αξιο[ρεπεια για το καθεστως των ΗΠΑ μονο τα χειροτερα εχω να πω.
ο σταλιν επρεπε να ειχε φαει τουφεκια στο κεφαλι απο τους δικους τους που μπηκαν στο βερλινο οταν γυρισαν πισω με τα οπλα γεματα. εκτος κι α ν ειχε προλαβει να τους τα αδειασει, ο πουστης ... :003:

υποψιν,

οι ιθαγενεις των ηπα ειναι και οι ιθαγενεις του καναδα και του μεξικου και της γουατεμαλας και ολο μεχρι ισα κατω.

οι ιθαγενεις των ηπα μπορουν να επιλεξουν ελευθερα και διχως περιοσρισμους το πως μπορουν να ζησουν μεσα στην υπολοιπη πολυφυλετικη κοινωνια σε οποιοδηποτε state θελησουν και υπαρχουν καλλιτεχνες, επιστημονες, πολιτικοι, στρατιωτικοι ιθαγενεις στις η.π.α

εχουν επισης προκαθορισμενα μεγαλα εδαφη σε σχεση με τα δεδομενα τουμπα-τηγανι, που μπορουν να ζησουν ελευθερα με το παραδοσιακο τους τροπο με τα βουβαλια και σε Tipi αμα θελουν με τους δικους τους παραδοσιακους θεσμους του φυλαρχου και του σαμανου.

οι ιθαγενεις κατω απο το rio grande ειναι σε χειροτερη μοιρα οταν παραμενουν ιθαγενεις μεσα σε εναν καρτελο - δημοκρατικο κοσμο απο οτι οι ιθαγενεις των δοιφερατων ηπα.

οι λατινοαμερικανοι πολιτικοι ανεξαρτητως ταμπελας προσπαθουν να μαζεψουν τα ασυμαζευτα.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Στρακαστρουκας

Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 02:05

Αν πρόσεξες 3 σειρές που έβαλα για τα δικιά στο σεντόνι πριν τις έβαλα στο τέλος.

Οι Άραβες έκαναν αυτό που έκαναν γιατί μπόρεσαν και γιατί κανένας τους δεν ασχολήθηκε με το ποσό δίκαιο, καλό, κακό, είναι να κατακτάς και να προσυλιτίζεις με το σπαθί στο λαιμό.

Aρα θαυμαζεις τους Αραβες που κατεκτησαν με το σπαθι ολες αυτες τις περιοχες, σωστα? Η μηπως οχι? Διαπιστωνω μια εμπαθεια σε βαρος των Αραβων σε αυτο το "κατακτάς και να προσυλιτίζεις με το σπαθί στο λαιμό" που ερχεται σε αντιδιαστολη με τον μεγαλο θαυμασμο που δειχνεις για το απαρτχαιντ του Ισραηλ σε βαρος των Αραβων.

Η ταμπακιερα ειναι απλη. Ο δυτικος χριστιανικος κοσμος επεβαλλε μια παγκοσμια ιδεολογια μετα το τελος του Β ΠΠ(χωρις φυσικα να ακουσει και την αποψη των μουσουλμανων στο ζητημα)που καταδικαζει πρακτικες οπως αυτες που εφαρμοζει το Ισραηλ. Αν νομιμοποιησεις το απαρτχαιντ του Ισραηλ, νομιμοποιεις αντιστοιχες εγκληματικες συμπεριφορες αλλου. Τα δε επιχειρηματα που χρησιμοποιουν οι φιλοισραηλινοι ειναι αστεια τουλαχιστο. "Νικησε λεει το Ισραηλ στον πολεμο"(ΥΓ απεσπασε δηλαδη το 1/1000 των εδαφων που ελεγχουν οι Αραβες) αρα...εχει δικιο. Ηλιθια στρατοκαβλικα επιχειρηματα. Χρησιμοποιητε τα ιδια επιχειρηματα για το πεος που εριξαν οι Τουρκοι στους Ελληνες στην Κυπρο?
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

ο ενας ειναι legitme γιος του πατριαρχη με την ιερη «πετρα», αν και δευτεροτοκος, ενω ο αλλος ειναι πρωτοτοκος αλλα απο την δουλα της κυριας, την αγαρη του νειλου, και οχι απο την legitime συζυγο του πατριαρχη, την saray.

ειναι ενα germen απο δυο διαφορετικα αυγα και εχουνε θεματα περιουσιακα και νομικα για το αν ο πρωτοτοκος εκ δουλας εχει τα δικαιωματα του πρωτοτοκου η αν τα εχει ο πρωτοτοκος της νομιμης συζυγου κι ας ειναι δευτεροτοκο germen. το νομιμο αυγο εχει περιουσιακα δικαιωματα η οχι;

ετσι λοιπον οι ισμαηλιδες θελουν τα πρωτεια και δεν αναγνωριζουν την κληρονομικη νομιμοτητα της νομιμης συζυγου, ενω οι ισαακιτες εχουν τα πρωτεια με βαση την νομιμοτητα του απογονου της νομιμης συζυγου του πατριαρχη και αλλαζουν το δοξα πατρι στους αμετανοητους ισμαηλιδες ομοgermenες.

οι ισμαηλιδες που εχουν αποδεχτει την νομιμοτητα της συζυγου του πατριαρχη, δεν εχουν προβλημα γιατι φτιαξανε περιουσια μοναχοι τους μπολικη και κανουνε μπιζνες με τα ισαακιτικα germena (απο το ιδιο germen αλλα απο αλλο αυγο).

οι παρανοϊκοι ισμαηλιδες να γραφτουν στο ΓΤΠ Kabbalah. :003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Chainis

Στρακαστρουκας έγραψε: 20 Φεβ 2022, 02:25
Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 02:05

Aρα θαυμαζεις τους Αραβες που κατεκτησαν με το σπαθι ολες αυτες τις περιοχες, σωστα? Η μηπως οχι? Διαπιστωνω μια εμπαθεια σε βαρος των Αραβων σε αυτο το "κατακτάς και να προσυλιτίζεις με το σπαθί στο λαιμό" που ερχεται σε αντιδιαστολη με τον μεγαλο θαυμασμο που δειχνεις για το απαρτχαιντ του Ισραηλ σε βαρος των Αραβων.

Η ταμπακιερα ειναι απλη. Ο δυτικος χριστιανικος κοσμος επεβαλλε μια παγκοσμια ιδεολογια μετα το τελος του Β ΠΠ(χωρις φυσικα να ακουσει και την αποψη των μουσουλμανων στο ζητημα)που καταδικαζει πρακτικες οπως αυτες που εφαρμοζει το Ισραηλ. Αν νομιμοποιησεις το απαρτχαιντ του Ισραηλ, νομιμοποιεις αντιστοιχες εγκληματικες συμπεριφορες αλλου. Τα δε επιχειρηματα που χρησιμοποιουν οι φιλοισραηλινοι ειναι αστεια τουλαχιστο. "Νικησε λεει το Ισραηλ στον πολεμο"(ΥΓ απεσπασε δηλαδη το 1/1000 των εδαφων που ελεγχουν οι Αραβες) αρα...εχει δικιο. Ηλιθια στρατοκαβλικα επιχειρηματα. Χρησιμοποιητε τα ιδια επιχειρηματα για το πεος που εριξαν οι Τουρκοι στους Ελληνες στην Κυπρο?
Τελειώνω το ποστ που παραθέτεις με συναισθηματικες νουβέλες που δεν έχουν σχέση με την ιστορία κι εσύ ξεκινάς το δικό σου με θαυμασμούς! :lol:

Να διακρίνεις ότι γουστάρεις, και να βγάλεις ότι συμπεράσματα θέλεις, δικά σου είναι και δεν με αφορούν.
Επίσης μου είναι αδιάφορος ο θαυμασμός σου για τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους γενικώς που φαίνεται σε κάθε θέμα που συζητάς.

Το απαρχάιντ είναι στο μυαλό σου και πουθενά άλλο.
Οι νίκες σε πολέμους δεν φέρνουν πάντα εδάφη, ειδικά αν δε το επιδιώκει ο νικητής.

Το Ισραήλ πάντως είναι και θα είναι εκεί, μπορεί κάθε Τούρκος και άραβας και μουσουλμάνος απο οπουδήποτε να πάει να δοκιμάσει την τύχη του.

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

sys3x έγραψε: 20 Φεβ 2022, 01:43Εγώ λέω τι και σε ποιο σημείο ακριβώς το κάνω αυτό;
Ωραία. Δηλαδή σέβεσαι και αποδέχεσαι το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως Κράτος. Χαίρομαι. Τότε δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι. Ως κράτος μπορεί να υπερασπίζει το έδαφός του και τους πολίτες του, κι αρκεί να πάρει τους υπηκόους του από τη Δυτική Όχθη, και είμαστε φίνα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Cavaliere έγραψε: 20 Φεβ 2022, 12:12
sys3x έγραψε: 20 Φεβ 2022, 01:43Εγώ λέω τι και σε ποιο σημείο ακριβώς το κάνω αυτό;
Ωραία. Δηλαδή σέβεσαι και αποδέχεσαι το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως Κράτος. Χαίρομαι. Τότε δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι. Ως κράτος μπορεί να υπερασπίζει το έδαφός του και τους πολίτες του, κι αρκεί να πάρει τους υπηκόους του από τη Δυτική Όχθη, και είμαστε φίνα.
Ότι να' ναι με πατάτες.

.
Στρακαστρουκας

Chainis έγραψε: 20 Φεβ 2022, 09:43 Τελειώνω το ποστ που παραθέτεις με συναισθηματικες νουβέλες που δεν έχουν σχέση με την ιστορία κι εσύ ξεκινάς το δικό σου με θαυμασμούς! :lol:

Να διακρίνεις ότι γουστάρεις, και να βγάλεις ότι συμπεράσματα θέλεις, δικά σου είναι και δεν με αφορούν.
Επίσης μου είναι αδιάφορος ο θαυμασμός σου για τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους γενικώς που φαίνεται σε κάθε θέμα που συζητάς.

Το απαρχάιντ είναι στο μυαλό σου και πουθενά άλλο.
Οι νίκες σε πολέμους δεν φέρνουν πάντα εδάφη, ειδικά αν δε το επιδιώκει ο νικητής.

Το Ισραήλ πάντως είναι και θα είναι εκεί, μπορεί κάθε Τούρκος και άραβας και μουσουλμάνος απο οπουδήποτε να πάει να δοκιμάσει την τύχη του.

Πες το στην Διεθνη αμνηστια αυτο το "απαρτχαιντ ειναι στο μυαλο σου", οχι σε εμενα. Τους Τουρκους θα πρεπει να τους θαυμαζεις εσυ γιατι απο την στιγμη που γουσταρεις εθνοκαθαρσεις τοτε καλα κανανε και οι Τουρκοι σε βαρος των Ελληνων
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”