!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο χρονών ήταν η Μαρία όταν παντρεύτηκε τον Ιωσήφ ?
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Re: Πόσο χρονών ήταν η Μαρία όταν παντρεύτηκε τον Ιωσήφ ?
Θαυμάσια. Τι κατάλαβες;
Ότι γέννησε τον Υιό της Ιησού. Λοιπόν;
Ordem e Progresso.
- tanipteros
δεν είμαι κακοπροαίρετος οπότε το δέχομαι έστω 15 αραβωνιάστηκαν.Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:23 16 χρονών γέννησε τον Ιησού. Τελείως νορμάλ για την εποχή. Μόνο που δεν ήταν μια νορμάλ γέννηση, αλλά έα υπερφυσικό γεγονός, τουλάχιστον στη δική μας Πίστη! Όποιος δεν το πιστεύει, τον σεβόμαστε.
Ο Ιωσήφ πόσο ήταν (άντε πάλι χωρίς πηγές στο περίπου..)... ? Στην ταινία "Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ" του Zeffirelli δείχνει κάποιον νέο κοντά στην ηληκία της έστω 20 χρόνια διαφορά το πολύ...

δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Δεν ξέρω, αλλά ήταν μάλλον χήρος και είχε σίγουρα γιο τον Ιάκωβο.Δεν έχει σημασία. 40, 50; Πάντως όταν ο Χριστός σταυρώθηκε, μάλλον δεν ζούσε πλέον.tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:36δεν είμαι κακοπροαίρετος οπότε το δέχομαι έστω 15 αραβωνιάστηκαν.Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:23 16 χρονών γέννησε τον Ιησού. Τελείως νορμάλ για την εποχή. Μόνο που δεν ήταν μια νορμάλ γέννηση, αλλά έα υπερφυσικό γεγονός, τουλάχιστον στη δική μας Πίστη! Όποιος δεν το πιστεύει, τον σεβόμαστε.
Ο Ιωσήφ πόσο ήταν (άντε πάλι χωρίς πηγές στο περίπου..)... ? Στην ταινία "Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ" του Zeffirelli δείχνει κάποιον νέο κοντά στην ηληκία της έστω 20 χρόνια διαφορά το πολύ...
![]()
Ordem e Progresso.
- taxalata xalasa
Ματθ. Κεφ. 13. Στιχ. 53-58
Ο Ιησούς διδάσκει εις την Ναζαρέτ.
.... και αφού δίδαξε είπαν οι συντοπίτες στα αραμαϊκά που μεταφράσανε στα ελληνιστικά κοινά οι δικοι μας.
55 "ουχ ουτος εστιν ο του τεκτονος υιος; ουχι η μητηρ αυτου λεγεται Μαριάμ και οι αδελφοι αυτου Ιακωβος και Ιωσης και Σιμων και Ιουδας;"
56 "και αι αδελφαι αυτου ουχι πασαι προς ημας εισι; ποθεν ουν τουτω ταυτα παντα;
57 και εσκανδαλιζοντο εν αυτω. ο δε Ιησους ειπεν αυτοις. ουκ εστι προφητης ατιμος ει μη εν τη πατριδι αυτου και εν τη οικια αυτου
"προφήτης στον τόπο του, δεν έγινε κανείς"
και σηκώθηκε και έφυγε....
τι ψάχνεις..."μακρύ τεντωμένο φτερό";
να δεις αν στον τοπο σου μπορεις να γινεις προφητης;
υπαρχει φαραω και μωυσης αφου....

Ο Ιησούς διδάσκει εις την Ναζαρέτ.
.... και αφού δίδαξε είπαν οι συντοπίτες στα αραμαϊκά που μεταφράσανε στα ελληνιστικά κοινά οι δικοι μας.
55 "ουχ ουτος εστιν ο του τεκτονος υιος; ουχι η μητηρ αυτου λεγεται Μαριάμ και οι αδελφοι αυτου Ιακωβος και Ιωσης και Σιμων και Ιουδας;"
56 "και αι αδελφαι αυτου ουχι πασαι προς ημας εισι; ποθεν ουν τουτω ταυτα παντα;
57 και εσκανδαλιζοντο εν αυτω. ο δε Ιησους ειπεν αυτοις. ουκ εστι προφητης ατιμος ει μη εν τη πατριδι αυτου και εν τη οικια αυτου
"προφήτης στον τόπο του, δεν έγινε κανείς"
και σηκώθηκε και έφυγε....
τι ψάχνεις..."μακρύ τεντωμένο φτερό";
να δεις αν στον τοπο σου μπορεις να γινεις προφητης;
υπαρχει φαραω και μωυσης αφου....
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- tanipteros
μάλιστα... οπότε κρατάμε το χήρος με υιό.... οκCavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:37Δεν ξέρω, αλλά ήταν μάλλον χήρος και είχε σίγουρα γιο τον Ιάκωβο.Δεν έχει σημασία. 40, 50; Πάντως όταν ο Χριστός σταυρώθηκε, μάλλον δεν ζούσε πλέον.tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:36δεν είμαι κακοπροαίρετος οπότε το δέχομαι έστω 15 αραβωνιάστηκαν.Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:23 16 χρονών γέννησε τον Ιησού. Τελείως νορμάλ για την εποχή. Μόνο που δεν ήταν μια νορμάλ γέννηση, αλλά έα υπερφυσικό γεγονός, τουλάχιστον στη δική μας Πίστη! Όποιος δεν το πιστεύει, τον σεβόμαστε.
![]()
ευχαριστώ για τον διάλογο πάνω κάτω βγάλαμε μια άκρη.

- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Λοιπόν μάθε ανάγνωση. Το κείμενο λέει οτι ο Ιωσήφ δεν είχε γνωρίσει την Μαρία ΜΕΧΡΙ να γεννήσει τον ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ γιο της. Μετά την γνώρισε και προέκυψαν τα αδέλφια του Ιησού που αναφέρονται παρακάτω.
Τάνι, γαμάς καθόλου ρε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Τίποτα, άμα συζητάει κανείς ευγενικά, είμαι κουλ. Δεν θέλω προσωπικές προσβολές, γιατί γίνομαι ασσύμετρα επιθετικός.tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:41μάλιστα... οπότε κρατάμε το χήρος με υιό.... οκCavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:37Δεν ξέρω, αλλά ήταν μάλλον χήρος και είχε σίγουρα γιο τον Ιάκωβο.Δεν έχει σημασία. 40, 50; Πάντως όταν ο Χριστός σταυρώθηκε, μάλλον δεν ζούσε πλέον.tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:36
δεν είμαι κακοπροαίρετος οπότε το δέχομαι έστω 15 αραβωνιάστηκαν.
![]()
Ordem e Progresso.
- tanipteros
μα από την αρχή δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν... ίσα ίσα... δεν είμαι της τακτικής "ντου για όλα φταίνε οι Χριστιανοί"... και ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα διότι δεν μου άρεζε η εικόνα των παιδόφιλων Ταλιμπάν να εξισώνονται με την Μαρία και τον Ιωσήφ...Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:46Τίποτα, άμα συζητάει κανείς ευγενικά, είμαι κουλ. Δεν θέλω προσωπικές προσβολές, γιατί γίνομαι ασσύμετρα επιθετικός.tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:41μάλιστα... οπότε κρατάμε το χήρος με υιό.... οκCavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:37 Δεν ξέρω, αλλά ήταν μάλλον χήρος και είχε σίγουρα γιο τον Ιάκωβο.Δεν έχει σημασία. 40, 50; Πάντως όταν ο Χριστός σταυρώθηκε, μάλλον δεν ζούσε πλέον.
από την άλλη εξετάζω και το θαύμα...ιστορίες για κορίτσια που μείναν έγκυες από πνεύματα διάβασα και από έναν άλλο πολιτισμό...τους Ινδούς.
και έτσι κάπως το δέχομαι το θαυμα αλλά με πολλές απορίες ... ακόμη δεν έχω καταλήξει πέρα από τις αναφορές ότι πνεύμα μπορεί να αφήσει έγκυο γυναίκα.
υπάρχει και η περίπτωση να μην ήταν θαύμα αλλά η Μαρία να γνώρισε τον έρωτα παράνομα πέρα από τον αραβώνα της μιας και ο Ιωσήφ ποτέ δεν είχε ερωτικές στιγμές μαζί της....
όλα είναι ακόμη υπό εξέταση στο μυαλό μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 11 Ιαν 2022, 23:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Eμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε -κι είναι σωστό- πως η Μαριάμ έμεινε έγκυος εκ Πνεύματος Αγίου. Τώρα, ο καθένας, είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Αλήθεια, ποιές άλλες θρησκείες αναφέρουν τέτοια γέννεση; Π.χ., ο Δίας πώς την γκάστρωνε τις γυναίκες; Με σεξ, ή με θαύμα;tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:18μα από την αρχή δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν... ίσα ίσα... δεν είμαι της τακτικής "ντου για όλα φταίνε οι Χριστιανοί"... και ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα διότι δεν μου άρεζε η εικόνα των παιδόφιλων Ταλιμπάν να εξισώνονται με την Μαρία και τον Ιωσήφ...Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:46Τίποτα, άμα συζητάει κανείς ευγενικά, είμαι κουλ. Δεν θέλω προσωπικές προσβολές, γιατί γίνομαι ασσύμετρα επιθετικός.tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:41
μάλιστα... οπότε κρατάμε το χήρος με υιό.... οκ
από την άλλη εξετάζω και το θαύμα...ιστορίες για κορίτσια που μείναν έγκυες από πνεύματα διάβασα και από έναν άλλο πολιτισμό...τους Ινδούς.
και έτσι κάπως το δέχομαι το θαυμα αλλά με πολλές απορίες ... ακόμη δεν έχω καταλήξει πέρα από τις αναφορές ότι πνεύμα μπορεί να αφήσει έγκυο γυναίκα.
Ordem e Progresso.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
και ποιες ειναι οι πηγες βεβαια που αναφερεται οτι και αν αναφερεται,το κυριοτερο.
παντως με ενα γκουγκλαρισμα ρε σεις εχω βγαλει πεντακοσια αποτελεσματα και για το αρχικο ερωτημα και για τα αδερφια και για τα παντα και αξιολογα κειμενα,οχι οτι ναναι
μονο στο δικο μου υπολογιστη λειτουργει αυτη η google ;
παντως με ενα γκουγκλαρισμα ρε σεις εχω βγαλει πεντακοσια αποτελεσματα και για το αρχικο ερωτημα και για τα αδερφια και για τα παντα και αξιολογα κειμενα,οχι οτι ναναι
μονο στο δικο μου υπολογιστη λειτουργει αυτη η google ;
-
Γκουερινο 4
- Phorum.gr user: Gouerino
Η Ήρα γέννησε τον Άρη μυρίζοντας ένα λουλούδι από τα λιβάδια της ωλενουCavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:20Eμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε -κι είναι σωστό- πως η Μαριάμ έμεινε έγκυος εκ Πνεύματος Αγίου. Τώρα, ο καθένας, είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Αλήθεια, ποιές άλλες θρησκείες αναφέρουν τέτοια γέννεση; Π.χ., ο Δίας πώς την γκάστρωνε τις γυναίκες; Με σεξ, ή με θαύμα;tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:18μα από την αρχή δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν... ίσα ίσα... δεν είμαι της τακτικής "ντου για όλα φταίνε οι Χριστιανοί"... και ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα διότι δεν μου άρεζε η εικόνα των παιδόφιλων Ταλιμπάν να εξισώνονται με την Μαρία και τον Ιωσήφ...Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:46 Τίποτα, άμα συζητάει κανείς ευγενικά, είμαι κουλ. Δεν θέλω προσωπικές προσβολές, γιατί γίνομαι ασσύμετρα επιθετικός.
ΚΙ ήταν αεί παρθένος; Το Δόγμα του Συμβόλου θέλει την Μαριάμ αιώνια Παρθένο. Στον Χριστιανισμό, νομίζω, αλλάζει το κόζι. Μπορεί να έχω λάθος.Γκουερινο 4 έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:26Η Ήρα γέννησε τον Άρη μυρίζοντας ένα λουλούδι από τα λιβάδια της ωλενουCavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:20Eμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε -κι είναι σωστό- πως η Μαριάμ έμεινε έγκυος εκ Πνεύματος Αγίου. Τώρα, ο καθένας, είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Αλήθεια, ποιές άλλες θρησκείες αναφέρουν τέτοια γέννεση; Π.χ., ο Δίας πώς την γκάστρωνε τις γυναίκες; Με σεξ, ή με θαύμα;tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:18
μα από την αρχή δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν... ίσα ίσα... δεν είμαι της τακτικής "ντου για όλα φταίνε οι Χριστιανοί"... και ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα διότι δεν μου άρεζε η εικόνα των παιδόφιλων Ταλιμπάν να εξισώνονται με την Μαρία και τον Ιωσήφ...
Ordem e Progresso.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Στις ΗΠΑ ακόμα επιτρέπονται γάμοι με ανήλικες σε πολλές πολιτείες. Το πρόβλημα είναι αν κάνεις σεξ μαζί τους εκτός γάμου.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 731 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από billman1234
-
- 19 Απαντήσεις