Ο καιρός γαρ εγγύς! Σύντομα θα μας κυβερνήσουν οι γυναίκες, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ε, αν δεις κάποια βελτίωση στα δεινά αυτού του πλανήτη, θα κάτσω να μου τρυπήσεις τη μύτη.stavmanr έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:47Όλα λαμβάνονται υπόψη.AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:08Ολες τέτοιες είναι. Διάλεξε και πάρε. Ήδη ανέφερα δύο: Την αντιμετώπιση του γυναικείου πληθυσμού ως μειονότητα, το pay gap και τις γυναικοκτονίες.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 15:23
ωραια για φερε ενα παραδειγμα να δουμε τι εννοεις. Μια τζεντερ σταντις μελετη χωρις μεθοδολογια και ηθικη ας πουμε.
Στην αντιμετώπιση του γυναικείου πληθυσμού ως μειονότητα, λαμβάνεται υπόψη το ποσοστό των αστέγων; Λαμβάνονται υπόψη οι αυτοκτονίες; Λαμβάνεται υπόψη η αναλωσιμότητα; Λαμβάνεται υπόψη η επικινδυνότητα των επαγγελμάτων; Λαμβάνεται υπόψη η υποχρεωτική στράτευση; Λαμβάνεται υπόψη το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας; Λαμβάνεται υπόψη η υπομοριοδότηση; Λαμβάνεται υπόψη η ζήτηση της αγοράς εργασίας; Λαμβάνεται υπόψη η ποινική μεταχείριση ανάλογα με το φύλο; Λαμβάνεται υπόψη η ΝΟΜΙΚΗ μεταχείρηση ανάλογα με το φύλο; Λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος επιμέλειας των τέκνων μετά από το διαζύγιο; Λαμβάνεται υπόψη η βαρύτητα της άποψης ως προς το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαδικασία της κύησης; Λαμβάνεται υπόψη η συνεισφορά των δύο φύλων στον οικογενειακό προϋπολογισμό;
Δεν αμφισβητώ την αξία που έχουν οι gender studies ως προς την ιστορική αποτύπωση των ζητημάτων φύλου. Η ιστορία των ανισοτήτων είναι πάντα χρήσιμη, ώστε στο μέλλον η ανθρωπότητα να μη κάνει τα ίδια λάθη. Αυτό που αμφισβητώ είναι οι μελέτες που κάνουν ως προς το παρόν.
Αυτό που αξιολογείται είναι η δυνατότητα πρόσβασης κάθε φύλου σε οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές κλπ. δραστηριότητες της κοινωνίας.
Από τη στιγμή που εμφανίζεται ανισότητα στην πρόσβαση, σε όλο το εύρος της κοινωνικής, επαγγελματικής, οικονομικής κλπ. ζωής δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν υφίσταται διάκριση, ως εγκατεστημένο σύστημα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ανδροκτονια
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ανδροκτονια
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- John Brown Gun Club
AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:45Μα δεν χρειάζεται να τα διαβάσει κανείς κάπου αυτά που σου λέω. Αρκεί να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:41
Ολα τα ιδια και τα ιδια classic talking points της κοκκινοχαπακιασμενης MRA λογοδιαρροιας.
Καλα, δεν ειμαστε και χτεσινοι στο ιντερνετ ξερεις. Ολος ο καταλογος που παρεθεσες ειναι αυτολεξει αυτα που λενε τα μισογυνικα σκουπιδια των Ακτιβιστων των Ανδρικων Δικαιωματων. Ειναι τοσο κοινοτοπα που εχουν μεχρι και δικη τους σελιδα στο rationalwiki
https://rationalwiki.org/wiki/Men%27s_r ... _rebuttals
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
- Eθνικοκοινωνιστης
AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:45Μα δεν χρειάζεται να τα διαβάσει κανείς κάπου αυτά που σου λέω. Αρκεί να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:41
Ολα τα ιδια και τα ιδια classic talking points της κοκκινοχαπακιασμενης MRA λογοδιαρροιας.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Δεν διαφωνώ. Απλά δεν έχω διαβάσει ούτε μια αράδα απ' όσα λένε. Προφανώς συμπίπτουν οι απόψεις μας.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:51AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:45Μα δεν χρειάζεται να τα διαβάσει κανείς κάπου αυτά που σου λέω. Αρκεί να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:41
Ολα τα ιδια και τα ιδια classic talking points της κοκκινοχαπακιασμενης MRA λογοδιαρροιας.![]()
![]()
![]()
Καλα, δεν ειμαστε και χτεσινοι στο ιντερνετ ξερεις. Ολος ο καταλογος που παρεθεσες ειναι αυτολεξει αυτα που λενε τα μισογυνικα σκουπιδια των Ακτιβιστων των Ανδρικων Δικαιωματων. Ειναι τοσο κοινοτοπα που εχουν μεχρι και δικη τους σελιδα στο rationalwiki
https://rationalwiki.org/wiki/Men%27s_r ... _rebuttals
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Εδώ έχουμε ειδική περίπτωση εγκλημάτων με χαρακτηριστικά διάκρισης λόγω φύλου. Επομένως, ο όρος που εξετάζει εξ ίσου τις περιπτώσεις ανθρωποκτονίας στα δύο φύλα, δεν καλύπτει την ανωτέρω ειδική περίπτωση.Blackdog έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:48Αυτες οι αστοχιες στο νοημα συμβαινουν συχνα σε ελληνικες λεξεις που δημιουργησαν ξενοι. Συμβαινει και σε επιστημονικους ορους οπως πχ η "Εντροπια"
Στην αλλη περιπτωση, της ανθρωποκτονιας, δεν συμβαινει αυτο γιατι ο ορος στα ελληνικα καλυπτει και τα δυο φυλλα αντιθετα με το homicide που εχει επικρατησει στους αγγλοφωνους. Δεν υπαρχει λογος διακρισης, περαν πολιτικων σκοπιμοτητων...
Όπως έγραψα και παραπάνω κάθε ανθρωποκτονία γυναίκας δεν αποτελεί γυναικοκτονία υπό την έννοια της συστηματικής διάκρισης που χαρακτηρίζει το έγκλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 04 Ιαν 2022, 17:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Επίτευγμα, όχι *αλακίες.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:51Αυτός .. τρέχει πίσω από τα μηνύματα μου εγώ απλά δεν ασχολούμαι με μη σοβαρά άτομα του φόρουμ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Ναι. Μάλλον θα έχω γράψει πάνω από 20.000 ποστς αποκλειστικά για εσένα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:51Αυτός .. τρέχει πίσω από τα μηνύματα μου εγώ απλά δεν ασχολούμαι με μη σοβαρά άτομα του φόρουμ
Μην αλλάξεις πλευρό. Ονειρέψου ότι είσαι το κέντρο του φόρουμ.
Πες 10000 και είσαι μέσα. Ένα ράκος σε κατάντησε ο αίνει.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Οκ, από τη στιγμή που τα έχεις στήσει στο δυτικό πλαίσιο, θα κάνω ακόμη μία ερώτηση και είτε απαντήσεις είτε όχι, θα επανέλθω εφ´ όλης της ύλης.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:11Επειδη ειναι ξεκαθαρο που το πας, εξηγησε μου το λογο για τον οποιο οι φεμινιστικες σπουδες θα επρεπε να ασχολουνται περισσοτερο με τους Ανατολιτες βιαστες, οταν υπαρχουν τοσοι και τοσοι ελληνες και κατ επεκταση Δυτικοι βιαστες. Το σχολιο σου επι της ουσιας δινει αλλοθι στην εγχωρια πατριαρχικη καταπιεση.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Ιαν 2022, 15:48Α ναι; Να υποθέσω ότι στη συγκεκριμένη κοινωνιολογική μελέτη, διερευνώνται ψιλολεπτομέρειες όπως η εθνικότητα, η θρησκεία και η ευρύτερη κουλτούρα κάθε χώρας;John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 15:43
οχι καλη μου, αυτο ακριβως ειναι το αντικειμενο της κοινωνιολογικης μελετης του φυλου.
Με δεδομένο ότι θεωρείτε ως αφετηρία όλων των δεινών τη λευκή δυτικού τύπου πατριαρχία, πως εξηγείς το γεγονός ότι το πατριαρχικό μοντέλο είναι πολύ πιο εμφανές στις περισσότερες λοατκι σχέσεις; Ανεξαρτήτως βιολογικού φύλου, έτσι;
Στην τελική κι εμένα το δυτικό πλαίσιο, μ´ ενδιαφέρει καλό μου. Και οι δυτικές φεμ που την είδαν Μωάμεθ, μ´ επηρεάζουν όσο οι χαντιθ των ιμάμηδων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- John Brown Gun Club
Οτι εκλαμβανεις τον φεμινισμο ως τη "γυναικα να ειναι πανω απο τον αντρα" ειναι ακριβως απορροια του οτι δεν μπορεις να φανταστεις εναν κοσμο που ενα φυλο δεν "κανει κουμαντο", επειδη η πατριαρχια σε εχει πεισει οτι ο μονος τροπος να αλληλεπιδρουν οι αντρες με τις γυναικες ειναι μεσω της καταπιεσης. Και οτι ειναι ή αυτο ή ΤΙΠΟΤΑ.AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:50 O καιρός γαρ εγγύς! Σύντομα θα μας κυβερνήσουν οι γυναίκες, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ε, αν δεις κάποια βελτίωση στα δεινά αυτού του πλανήτη, θα κάτσω να μου τρυπήσεις τη μύτη.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Αν θες μπορεί να γίνει το ποσοστό 50% για να μην κάνει κουμάντο κανείς. Πάλι, τίποτα δεν θα αλλάξει.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 17:09Οτι εκλαμβανεις τον φεμινισμο ως τη "γυναικα να ειναι πανω απο τον αντρα" ειναι ακριβως απορροια του οτι δεν μπορεις να φανταστεις εναν κοσμο που ενα φυλο δεν "κανει κουμαντο", επειδη η πατριαρχια σε εχει πεισει οτι ο μονος τροπος να αλληλεπιδρουν οι αντρες με τις γυναικες ειναι μεσω της καταπιεσης. Και οτι ειναι ή αυτο ή ΤΙΠΟΤΑ.AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:50 O καιρός γαρ εγγύς! Σύντομα θα μας κυβερνήσουν οι γυναίκες, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ε, αν δεις κάποια βελτίωση στα δεινά αυτού του πλανήτη, θα κάτσω να μου τρυπήσεις τη μύτη.
Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν θα έλεγα ότι στις χώρες του πρώτου κόσμου βρίσκεται κάποιο φύλο, πάνω από το άλλο. Οσον αφορά αυτά που θες να δεις στην κοινωνία μας, το πολύ σε 20 χρόνια να τα δεις και στην χώρα μας. Και μακάρι. Νομοτελειακά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 04 Ιαν 2022, 17:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- John Brown Gun Club
Γιατι δηλαδη, οι λοατκι σχεσεις εχουν κατι σαν το παπικο αλαθητο και ειναι υπερανω κριτικης; Η μηπως τα λοατκι ατομα δεν ειναι και αυτα, οπως ολοι/ες/α προερχομενα απο μια πατριαρχικη κοινωνια, μερος των αξιων της οποιας εχουν ενσωματωσει και αποδεχτει, οπως εξαλλου και πολλες γυναικες;ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:58Οκ, από τη στιγμή που τα έχεις στήσει στο δυτικό πλαίσιο, θα κάνω ακόμη μία ερώτηση και είτε απαντήσεις είτε όχι, θα επανέλθω εφ´ όλης της ύλης.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:11Επειδη ειναι ξεκαθαρο που το πας, εξηγησε μου το λογο για τον οποιο οι φεμινιστικες σπουδες θα επρεπε να ασχολουνται περισσοτερο με τους Ανατολιτες βιαστες, οταν υπαρχουν τοσοι και τοσοι ελληνες και κατ επεκταση Δυτικοι βιαστες. Το σχολιο σου επι της ουσιας δινει αλλοθι στην εγχωρια πατριαρχικη καταπιεση.ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Ιαν 2022, 15:48
Α ναι; Να υποθέσω ότι στη συγκεκριμένη κοινωνιολογική μελέτη, διερευνώνται ψιλολεπτομέρειες όπως η εθνικότητα, η θρησκεία και η ευρύτερη κουλτούρα κάθε χώρας;
Με δεδομένο ότι θεωρείτε ως αφετηρία όλων των δεινών τη λευκή δυτικού τύπου πατριαρχία, πως εξηγείς το γεγονός ότι το πατριαρχικό μοντέλο είναι πολύ πιο εμφανές στις περισσότερες λοατκι σχέσεις; Ανεξαρτήτως βιολογικού φύλου, έτσι;
Στην τελική κι εμένα το δυτικό πλαίσιο, μ´ ενδιαφέρει καλό μου. Και οι δυτικές φεμ που την είδαν Μωάμεθ, μ´ επηρεάζουν όσο οι χαντιθ των ιμάμηδων.
Ή κάθε ευάλωτη ομάδα δεν ζητάει ισότητα με τους υπόλοιπους αλλά την δική της κυριαρχία πάνω τους (ευνοϊκή μεταχείριση έναντι αυτων και προνόμια τα οποία τα δικαιούται σύμφωνα με τις δικές της ιδέες γιατί ..στο παρελθόν αδικηθηκε και καταπιάστηκε κλπ )AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 17:14Αν θες μπορεί να γίνει το ποσοστό 50% για να μην κάνει κουμάντο κανείς. Πάλι, τίποτα δεν θα αλλάξει.John Brown Gun Club έγραψε: 04 Ιαν 2022, 17:09Οτι εκλαμβανεις τον φεμινισμο ως τη "γυναικα να ειναι πανω απο τον αντρα" ειναι ακριβως απορροια του οτι δεν μπορεις να φανταστεις εναν κοσμο που ενα φυλο δεν "κανει κουμαντο", επειδη η πατριαρχια σε εχει πεισει οτι ο μονος τροπος να αλληλεπιδρουν οι αντρες με τις γυναικες ειναι μεσω της καταπιεσης. Και οτι ειναι ή αυτο ή ΤΙΠΟΤΑ.AlienWay έγραψε: 04 Ιαν 2022, 16:50 O καιρός γαρ εγγύς! Σύντομα θα μας κυβερνήσουν οι γυναίκες, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ε, αν δεις κάποια βελτίωση στα δεινά αυτού του πλανήτη, θα κάτσω να μου τρυπήσεις τη μύτη.
Αυτή τη στιγμή πάντως δεν θα έλεγα ότι στις χώρες του πρώτου κόσμου βρίσκεται κάποιο φύλο, πάνω από το άλλο. Οσον αφορά αυτά που θες να δεις στην κοινωνία μας, το πολύ σε 20 χρόνια να τα δεις και στην χώρα μας. Και μακάρι. Νομοτελειακά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 736 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 10 Απαντήσεις