Δεν ξέρω αν συμφωνώ με τα τονισμένα. Το θυμάμαι λίγο διαφορετικά. Ότι επειδή είχαμε τεράστιες ροές μεταναστών που προφανώς δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε όλους εδώ ζητούσαμε να μοιραστεί το βάρος αυτό η υπόλοιπη Ευρώπη και πάνω εκεί υπήρξαν οι απειλές του Καμμένου. Υποστηρίζεις δηλαδή ότι πριν από αυτές δεν είχαμε σημαντικές ροές; Δεν τους κάλεσε ο Σύριζα να έρθουν εδώ. Το πολύ πολύ να πούμε ότι κάποιοι το αποφάσισαν θεωρώντας πως με κυβέρνηση Σύριζα θα πέσουν στα πιο μαλακά. Αλλά η διατύπωσή σου μοιάζει υπερβολική.πατησιωτης έγραψε: 02 Ιαν 2022, 21:36 Η μεταναστευτική κρίση άρχισε από την Ελλάδα όπως και η νομισματική από τις ψευδοπροοδευτικές δυνάμεις που αφού ρήμαξαν τη χώρα τους θέλησαν να ρημάξουν και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Έχω βάλει και άλλες φορές τις συνεντεύξεις Καμμένου - Κοτζιά και λοιπών που απειλούν με αποστολή τζιχαντιστών αν δεν πάρουν καλύτερο μνημόνιο.
Άνοιξαν τα σύνορα με το που ανέλαβαν το 2015 και έστειλαν χιλιάδες επάνω.
Και όσο μπορώ να θυμάμαι οι περισσότεροι μετανάστες επιθυμούσαν μετάβαση στην κεντροδυτική Ευρώπη. Δεν έρχονταν για να μαζεύουν σταφύλια στα χωράφια μας. Δεν θα έμπαιναν στον κόπο να έρθουν αν ήξεραν ότι θα παραμείνουν εδώ.
Η πρόσκληση της Μέρκελ, επίσης όσο το θυμάμαι και μπορεί να κάνω λάθος ή να πέφτω θύμα της τότε προπαγάνδας, λεγόταν ότι είχε γίνει λόγω της πίεσης των Γερμανών βιομηχάνων για φτηνά εργατικά χέρια κι όχι για να μη χαρακτηριστεί ναζί.πατησιωτης έγραψε: 02 Ιαν 2022, 21:36 Η λεγόμενη "πρόσκληση" της Μέρκελ ήταν η αντίδρασή της όταν κατάλαβε ότι θα έφθαναν εκατομμύρια στα σύνορά της και διάφοροι καραδοκούσαν για να της προσάψουν ναζιστικές συμπάθειες.Έτσι αποφάσισε να το παίξει πολυπολιτισμική και πόνταρε ή υποκίνησε τις αντιδράσεις των ενδιάμεσων χωρών με αποτέλεσμα να κλείσουν όλοι τα σύνορα και να κολλήσει η ροή στην Ειδομένη.Τότε και αφού το σχέδιο είχε αποτύχει άνοιξε η Μόρια.
Δεκτό το παραπάνω. Δεν έγραψα πουθενά ότι θα διώξει η Ελλάδα την Γερμανία, ούτε καν ότι την θέλω εκτός. Ψαλιδισμένη την επιρροή της θέλω που πήγαινες στα συμβούλια υπουργών ή αρχηγών κρατών και έβρισκες όλες τις χώρες μονομπλόκ απέναντί σου ανεξαρτήτως του αν είχες δίκιο ή άδικο. Είχες άδικο πολλές φορές τότε και οι χειρισμοί Βαρουφάκη ήταν γελοίοι. Αλλά δεν είχες πάντοτε άδικο. Και οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν ήταν αποτέλεσμα της ακραίας καθοδήγησης που ασκούσε το Βερολίνο.πατησιωτης έγραψε: 02 Ιαν 2022, 21:36 Για τα υπόλοιπα δεν αποφασίζεις εσύ ποιός θα είναι μέσα και ποιός έξω.Η ΕΟΚ/ΕΕ είναι βασικά γαλλογερμανικό σχέδιο,χωρίς και τους δύο δεν υπάρχει.
Όσο για τις προφητείες του ....asset πήγαν κουβά και αυτές.Δέκα χρόνια μετά τις προφητείες η Γερμανία δεν έχει φύγει,το κόμμα που ιδρύθηκε για το σκοπό αυτό (AFD) έχει εξελιχθει σε τυπικό ακροδεξιό κόμμα
που πλέον ασχολείται περισσότερο με λαθρομετανάστες και ...κορωνοιό.