Και τα δύο είναι αποδεκτά σήμερα.
Παλαιότερα ήταν δεκτό μόνον το τομάτα.
Αποδεκτά μπορεί να είναι αλλά πως το λέμε είναι το θέμα.
Στον προφορικό λόγο, τις περισσότερες φορές το λέμε ντομάτα. Στον γραπτό όχι.
Ακόμα και στις λαϊκές, οι περισσότερες ταμπελίτσες "τομάτες", το έχουν γραμμένο.
Αλλά οι μανάβηδες ωρύονται: Εδώ οι καλές ντομάτες...
Αν είχα πιστόλι μαζί μου και άκουγα κάποιον να λέει να βάλει ΣΩΣ σε σουβλάκι, άνετα άδειαζα πάνω τον γεμιστηρα.Τί ΣΩΣ ρε ντουγανια; Σάλτσα λέγεται. Για σουβλάκι μιλάμε,ένα απλό λαϊκό έδεσμα,γαμω τις αερικανιες σας μέσα.
Τομάτα κρεμμύδι μαϊντανό, άντε και λίγο καυτερό. Όλα τα άλλα τα έφεραν οι σκιπταραιοι κι οι Σλάβοι.
Καράμπελας στον Πειραιά φτιάχνει ο ίδιος το γύρο και είναι γκαβλιαρης.
Ρε Σιντ Κανόνισε ένα σαββατακι να ανοίξεις να σου έρθουμε και εμείς που κατοικοεδρευουμε στο μεγάλο αρβανιτοχωρι
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Beria έγραψε: 17 Δεκ 2021, 22:55
Δεν τρώω γύρο. Έχω πολλά χρόνια να φάω γύρο που να τρώγεται.
Γι αυτό με έχετε ιντριγκάρει όσοι λέτε τόσο καλά λόγια για τον γύρο του Σιντ.
Ε τον φτιαχνω μονος μου καθε μερα, διαβαζω ενα ποστ εδω, μετα φιλεταρω μια φετα κ.ο.κ. , μεχρι να διαβασω ετοιμος και ο γυρος
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Beria έγραψε: 17 Δεκ 2021, 22:55
Δεν τρώω γύρο. Έχω πολλά χρόνια να φάω γύρο που να τρώγεται.
Γι αυτό με έχετε ιντριγκάρει όσοι λέτε τόσο καλά λόγια για τον γύρο του Σιντ.
Ε τον φτιαχνω μονος μου καθε μερα, διαβαζω ενα ποστ εδω, μετα φιλεταρω μια φετα κ.ο.κ. , μεχρι να διαβασω ετοιμος και ο γυρος
Δε βγαίνει πρηγμένος;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Ερμής έγραψε: 19 Δεκ 2021, 21:04
Ρε Σιντ Κανόνισε ένα σαββατακι να ανοίξεις
Αμαρτια, το απαγορευουν οι γραφες!
Είσαι Αθήνα για Bugaçiştan;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Yochanan την 20 Δεκ 2021, 15:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.