Ξεσαλωσαν για λιγο. Μετα αρχισαν να επιστρεφουν Ιταλοι φανταροι κομματακιαπατησιωτης έγραψε: 28 Οκτ 2021, 15:32 Στην Ιταλία υπάρχει διάσταση δεξιάς - αριστεράς.Από τη στιγμή που εξαφανίσθηκε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και άρχισαν να φυτρώνουν διάφοροι Σαλβίνι και Μελόνι θα ξυπνήσει και ο μουσσολινισμός ως ένα σημείο.Οι συνθήκες όμως έχουν αλλάξει τελείως λόγω υπογεννητικότητος,μετανάστευσης μουσουλμάνων και σημερινής ...Γερμανίας.![]()
Η Ιταλία είναι η δεύτερη χώρα σε δημόσιο χρέος μετά την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ο Ρέντσι μαζί με τον Ολάντ ήσαν οι μόνοι (και η Κύπρος αλλά ας την αφήσουμε αυτή) που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο Σόιμπλε μετά το ηρωικό δημοψήφισμα για εκδίωξη της Ελλάδος από την ευρωζώνη γιατί βεβαια ήξεραν ότι θα είναι ο επόμενος στόχος.
Το δημόσιο χρέος και η εγγύτητα στις μεταναστευτικές ροές φέρνουν τις δύο χώρες κοντά.Τις χωρίζει η παραδοσιακή γεωπολιτική που φέρνει την Ελλάδα κοντά στη Γαλλία και την Ιταλία κοντά στην Τουρκία αλλά αυτή μετά τον πόλεμο δεν έχει το πάνω χέρι μέσα στην ΕΕ.Πάντως υπάρχει υπόγεια.
Έτυχε να είμαι στην Ιταλία την εποχή του πολέμου στο Ιράκ και είχαν ξεσαλώσει σε αντιγαλλικά σχόλια επειδή αντιτασσόταν η Γαλλία στον πόλεμο.
Τους το χάλαγε ο ...πάπαςπου είχε ταχθεί και αυτός κατά του πολέμου αλλά οι εθνικιστές που βρήκαν την σπάνια ευκαιρία να ξιφουλκήσουν στο πλευρό της Αμερικής κατά της Γαλλίας δεν ήθελαν να πάει χαμένη.
Τα ίδια ήταν παντού.George_V έγραψε: 28 Οκτ 2021, 13:03
Υ. Γ. Μου έλεγε η μακαριτισα η γιαγιά μου που ήταν 23 χρόνων το 41 ότι οι Ιταλοι αν εξαιρέσεις μια μικρή χούφτα που ήταν βαμμένο φασίστες και σκληροί όλοι οι άλλοι ήταν χαβαλέδες που ήρθαν στην Ελλάδα για εκδρομή. Αυτό βέβαια όσον αφορά την Αθήνα που είχε ίδια άποψη. Δεν ήξερε τι γίνεται εκτός.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Αυτό πιστεύω κι εγώ. Η πρώτη φράση ήταν για να κάνει την ηθική του υποχρέωση. Η δεύτερη ήταν το τι πραγματικά πίστευε.Κόκκορας έγραψε: 28 Οκτ 2021, 14:05υποθετω ηθελε να πει,σιγα μην σας πληρωσουμε(με πολλα ντεσιμπελ)
αλλα δεν θα ακουγοταν και πολυ ωραιο!
George_V έγραψε: 28 Οκτ 2021, 13:03 Για Ιταλούς δεν ξέρω αλλά για Γερμανούς που γνώρισα σε διάφορες περιόδους έχουν όλοι τους τρομερές ενοχές.
Μια φορά συζητώντας με έναν για το θέμα των αποζημιώσεων μου είχε πει το εξής.
"Αν πρέπει να πληρώσει η Γερμανία? Φυσικά και πρέπει. Για ηθικούς λόγους πρέπει να πληρώσει. Νομικά όμως δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσει και δεν πρέπει να πληρώσει".
Υ. Γ. Μου έλεγε η μακαριτισα η γιαγιά μου που ήταν 23 χρόνων το 41 ότι οι Ιταλοι αν εξαιρέσεις μια μικρή χούφτα που ήταν βαμμένο φασίστες και σκληροί όλοι οι άλλοι ήταν χαβαλέδες που ήρθαν στην Ελλάδα για εκδρομή. Αυτό βέβαια όσον αφορά την Αθήνα που είχε ίδια άποψη. Δεν ήξερε τι γίνεται εκτός.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Για τις αποζημιώσεις δεν γνωρίζω, το Κατοχικό Δάνειο όμως δεν μπορούν να το πετάξουν από πάνω τους γιατί το πήρε κυβέρνηση νομίμως εκλεγμένη. Δεν υπήρχε λύση της συνεχείας του κράτους για να μπορούν να μας πουν "πάτε να το ζητήσετε από τον Χίτλερ".George_V έγραψε: 28 Οκτ 2021, 13:03 Για Ιταλούς δεν ξέρω αλλά για Γερμανούς που γνώρισα σε διάφορες περιόδους έχουν όλοι τους τρομερές ενοχές.
Μια φορά συζητώντας με έναν για το θέμα των αποζημιώσεων μου είχε πει το εξής.
"Αν πρέπει να πληρώσει η Γερμανία? Φυσικά και πρέπει. Για ηθικούς λόγους πρέπει να πληρώσει. Νομικά όμως δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσει και δεν πρέπει να πληρώσει".
......
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Αυτό. Είναι μυθος, κακός μυθος, ότι οι Ιταλοί δεν πολεμησαν γενναία καινοτομία ήταν χαβαλεδες.Στύγιος έγραψε: 28 Οκτ 2021, 18:15 Οι Ιταλοί ακόμα και της Μεραρχίας Τζούλια που αποδεκατίστηκε , πολέμησαν και σε αρκετές περιπτώσεις επαρκώς . Ούτε δειλοί ήταν ή ριψάσπιδες.Έκαναν λανθασμένο επιθετικό πόλεμο χωρίς κίνητρο και τον έχασαν.Αλλιώς είναι να γνωρίζεις την περιοχή σου και να αμύνεσαι του πατρίου εδάφους.