!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τον περάσαμε για γύφτο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Τον περάσαμε για γύφτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Ακολουθεί νημα συμβάντος περίπου 23χρονια πριν, που αν σας κόβει λίγο θα καταλάβετε γιατί ήταν δολοφονία ρατσιστική καθαρά και το καλύτερο, μπορεί να συμβεί και σε σας.
Για πάμε
Νοέμβρης του 1998. Ο πατέρας μου ήταν χειριστής μηχανημάτων, δούλευε σε μικρή εργοληπτικη εταιρία που είχε υπεργολαβια από τον Ακτωρα τις σήραγγες του ΟΣΕ στα Άνω Λιόσια.
Βάρδιες 12ωρες μια βδομάδα πρωί,μια νύχτα.

Επειδή η απόσταση ήταν μεγάλη, το αφεντικό του είχε δώσει ένα παλιό αγροτικό Mazda, τελείως χρεπι, για να πηγαινοέρχεται.
Φανταστείτε λοιπόν ένα τύπο, τίγκα στη σκόνη από τη σήραγγα,με μακρύ μαλλί και μουστάκα, να οδηγεί αμαξι που σε παραπέμπει σε Ρομά 1 τη νύχτα στα Λιόσια.

Βγηκε από το εργοτάξιο κατά τις 12μιση να πάρει φαγητό.
Στο γυρισμό πέφτει σε μπλόκο 10 ατόμων με βαρύ οπλισμό.
Του κάνουν σήμα και σταματάει.
Κατεβάζει το παράθυρο& τους λέει "Καλησπέρα παιδιά"
"Τι καλησπέρα ρε μαλακα" του απάντησαν& τον τράβηξαν κυριολεκτικά από το παράθυρο

Τον κόλλησαν στο καπό πιέζοντας του το κεφάλι, ενώ τον σημάδευαν με τα όπλα.
Φώναζε και τους έλεγε γιατί του το κάνουν αυτό κ τον έβριζαν,τον πάνε στο τμήμα.
Όλη την ώρα τους έλεγε ότι δουλεύει στο εργοτάξιο κ του έλεγαν σιγά ρε σκατογυφτε.

Ταυτότητα είχε μαζί του, αλλά δεν είχε κινητό κ το δίπλωμα χειριστή (αυτά τα Έρικσον τα πρώτα)τα χε αφήσει στο ερμάρι του στο εργοτάξιο.
Εκεί στο τμήμα έκατσε κάνα δίωρο μέχρι να έρθει η σειρά του, ζήτησε να κάνει ένα τηλέφωνο, παίρνει το αφεντικό του

Τσακίζεται Λιόσια τρεις το βράδυ παίρνει και τον εργοδηγό μαζί που ήταν έξαλλος γιατί χωρίς το φορτωτή δεν προχωρούσαν κ πήγαν να τον βγάλουν.
"Τον περάσαμε για γύφτο" τους είπε ο αξιωματικός
Δεν αντιστάθηκε και παραλίγο να τον σκοτώσουν.
Αν αντιστεκόταν και ήταν Ρομά?

Είπε ένα ξερό τον περάσαμε για γύφτο και νόμιζε ότι μπήκε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ ο μπάτσος.
Δικαιολογία για όλα.
Αυτό που συνέβη στο παιδί, δεν είναι τίποτα άλλο από την κουλτούρα της αστυνομίας.
Και είναι ντροπή.

https://twitter.com/To_Lenio_/status/14 ... 2534856713
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: Τον περάσαμε για γύφτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Μια πολύ σωστή υπενθύμιση ότι αν είσαι νορμάλ άνθρωπος που δεν αντιστέκεται στον έλεγχο δεν κινδυνεύεις :102:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot »

Ακριβώς.
Αν συμπεριφέρεσαι ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι ως ΓΥΦΤΟΣ (και γύφτοι συναντώνται σε ΟΛΑ τα κοινωνικά στρώματα), η πιθανότητα να αντιμετωπίσεις πρόβλημα είναι ανάλογες με τη νοημοσύνη των καθιζημάτων της ΦΑΣΙΣΤεράς:
ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

Ομιλώ ως πολίτης που έχω ελεγχθεί -χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή- τρεις φορές.
Σε 2′, όσο δηλαδή διήρκησε η εξακρίβωση στοιχείων/διασταύρωση με τις βάσεις δεδομένων (για τέλεση αξιόποινων πράξεων ή εντάλματα σύλληψης φαντάζομαι), είχα ξεμπερδέψει. Χωρίς «μα και μου».
Τους ρώτησα μάλιστα τι ήταν αυτό που τους κίνησε τις υποψίες και μου απάντησαν το ενδυματολογικό (χρώμα: μαύρο, πίσσα, κατράμι + στυλ: hoodie) σε συνδυασμό με το πόση ώρα βρισκόμουν στο ίδιο σημείο. Φαινόταν σαν να εποπτεύαμε -δεν ήμουν μόνος- τον χώρο με άγνωστους σκοπούς.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του ελέγχου δε, μου απευθύνονταν στον πληθυντικό.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Όταν φέρεσαι πολιτισμένα αντιμετωπίζεσαι αναλόγως.
Όχι μόνο από τους «μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους» 🙄, γενικώς.
Οι έλεγχοι (πάσης φύσεως, τρανό παράδειγμα οι αξιολογήσεις) προκαλούν αντιδράσεις μόνο σε ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ και υποστηρικτές των (ΕΑΜοΒουλγαροκομΜΟΥΝΙστοσυμμοριτοαναρχοκαταληψίες/Τούρκους εσωτερικού δηλ. σε ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ)
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΙΔΟΙΟΚΥΝΕΣ;
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

τι συμπέρασμα βγάζουμε πέρα από το ότι αν σταματήσεις και κάνεις ότι σε λένε δεν θα σε πυροβολήσει κανένας;
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

.

Καμμια 10ετια πριν.....

Μέ σταματάει ενω πηγαίνω στο Μετρό Σταθμου Λαρίσης γιά έλεγχο εξω απο τον Σπεσιαλίστα στην Αχαρνών και Ιουλιανου.....

Τού λέω πάμε 5 μέτρα πιο κεί.....μπορεί να περάσει κανάς γνωστός μου.....μη γίνουμε θέατρο..... :oops:

Τρελαίνεται απο τον αντίλογο αφρίζει.....ΡΕ ΒΑΛΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.....

Αμβέρσα στην Ολλανδική πλευρά..... οταν είχε ρίξει το πολύ χιονι στην Αθήνα.....

Δεν κάνει καλη επαφη το ενα φως του αμαξιού.....ψιλοσβήνει.....μας βλέπουν οι μπάτσοι.....

Δεν εχω μαζι το δίπλωμα λέω το ξέχασα στην Ελλάδα.....

Σε πόσες μέρες μπορουν να στο στείλουν μου λέει.....σε 15 μέρες του λέω.....οκ φερτε το στο τμημα σε 15 μέρες.....Ευχαριστούμε.....

Αλλα ζώα αλλη κουλτούρα..... :102:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Στο δρόμο για το θέατρο στη συμβολή της Πανεπιστημίου με Βασιλίσσης Σοφίας, τι ειρωνική διασταύρωση ε;, με πλησίασε μια τσιγκανοπούλα τρία τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από την κόρη μου γύρω στα εφτά δηλαδή, για να μου καθαρίσει τα τζάμια του αυτοκινήτου. Τη ρώτησα που είναι οι γονείς της και μου απάντησε με τον πιο φυσικό τρόπο του κόσμου «στη γύρα να κονομήσουν κανα φράγκο». Κοντοστάθηκα για λίγο στο φανάρι αναζητώντας κάποιον ενήλικο που ίσως την επιβλέπει, την άφησα να μου καθαρίσει το μπαρμπρίζ βλέποντάς την να σκαρφαλώνει στις μύτες των ποδιών της για να φτάσει να το καθαρίσει ολόκληρο, της έδωσα δύο ευρώ, άναψε το φανάρι και σηκώθηκα και έφυγα. Έφυγα και παράτησα ένα παιδί στη μέση του δρόμου λίγο μεγαλύτερο από την ηλικία της κόρης μου γιατί επρεπε να πάω στη δουλειά μου. Το κορίτσι αυτό εκτός από εμένα το παράτησαν και εκατοντάδες άλλοι που πέρασαν και ενώ σταματάνε για να διασώσουν ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι που το παίρνουν -και πολύ καλά κάνουν- και ύστερα το φροντίζουν και αναζητούν εναγωνίως μια ζεστή αγκαλιά να τα φροντίσει, προσπερνάνε οπως έκανα κι εγώ ένα παιδί λίγο μεγαλύτερο από την ηλικία της κόρης μου για να πάνε και αυτοί όπως έκανα κι εγω στη δουλειά τους. Το κορίτσι αυτό στο κεντρικότερο σημείο των Αθηνών είμαι σίγουρος ότι το προσπέρασαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας, δικαστικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και για να μην τα πολυλογώ το προσπεράσαμε όλοι μας. Ε από αυτό το κορίτσι έχουμε την απαίτηση να ενταχθεί στην κοινωνία μας και αναρωτιόμαστε τι φταίξαμε που αύριο μεθαύριο θα μας κλέψει το αυτοκίνητο. Και όταν μας το κλέψει, γιατί θα μας το κλέψει και μεταξύ μας πολύ καλά θα μας κάνει, εμείς θα το σκοτώσουμε και θα πανηγυρίζουμε γιατί επιτέλους θα πρέπει να μπει μια τάξη με τους γύφτους. Εγώ μόλις γύρισα σπίτι μου, η κόρη μου κοιμάται αλλά ντρέπομαι να πάω να τη φιλήσω. Ξέρω ότι δεν αλλάζει κάτι με αυτό αλλά ακόμα αναρωτιέμαι πως γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που δεν ντρέπονται. Και τότε κάπως ηρεμώ ότι δεν έχω χάσει τελειως την ανθρωπιά μου. Εσείς που κοιμάστε, κοιμηθείτε ήσυχα. Ένας γύφτος λιγότερος.
Ξημερώματα Δευτέρας, 25 Οκτώβρη 2021

Απο τον ηθοποιο Χ. Τζ.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Δημοκράτης έγραψε: 27 Οκτ 2021, 03:46 τι συμπέρασμα βγάζουμε πέρα από το ότι αν σταματήσεις και κάνεις ότι σε λένε δεν θα σε πυροβολήσει κανένας;
ενα συμπερασμα ειναι αυτο.

ενα αλλο συμπερασμα, ειναι οτι οι κομμουνιστες δε διαθετουν κοινη λογικη ωστε να βγαλουν αυτο το συμπερασμα. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”