Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Ασέβαστος έγραψε: 23 Σεπ 2021, 08:16
ο νομος δεν νοιαζεται για το ποτε γνωρισες το συνεπιβατη. ο νομος λεει κρανος.
Ο νόμος είναι για τον πούτσο, που εμπνεύστηκε από άτομα για τον πούτσο.
Μου έτυχε τέτοιο σενάριο για 400 μέτρα με 50αρι έπεσα σε μπάτσο. Γλίτωσα από το πρόστιμο με διαπραγματεύσεις.
οχι, δεν ειναι.
ειμαι ο μαλακας που φορουσε κρανος απο τα 80ς, και με κοιταζαν ολοι λες και ειμαι διαστημανθρωπος, φιλοι ρωτουσαν "ξεκινας για ταξιδι;" "καλα, δε σκας;" και τετοια.
ειμαι ο μαλακας κριτης που δεν αφηνε τους αγωνιζομενους να ξεκινησουν αν δεν ειχαν κουμπωμενη την αγκραφα του κρανους κατω απο το σαγονι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ασέβαστος έγραψε: 23 Σεπ 2021, 08:16
ο νομος δεν νοιαζεται για το ποτε γνωρισες το συνεπιβατη. ο νομος λεει κρανος.
Ο νόμος είναι για τον πούτσο, που εμπνεύστηκε από άτομα για τον πούτσο.
Μου έτυχε τέτοιο σενάριο για 400 μέτρα με 50αρι έπεσα σε μπάτσο. Γλίτωσα από το πρόστιμο με διαπραγματεύσεις.
οχι, δεν ειναι.
ειμαι ο μαλακας που φορουσε κρανος απο τα 80ς, και με κοιταζαν ολοι λες και ειμαι διαστημανθρωπος, φιλοι ρωτουσαν "ξεκινας για ταξιδι;" "καλα, δε σκας;" και τετοια.
ειμαι ο μαλακας κριτης που δεν αφηνε τους αγωνιζομενους να ξεκινησουν αν δεν ειχαν κουμπωμενη την αγκραφα του κρανους κατω απο το σαγονι.
Είναι!
Και γιατί να είσαι μαλάκας;
Και γιατί το συγκρίνεις με αγώνες ταχύτητας;
Κάπου τα ’χετε μπλέξει παίδες.
Αν ήμουν μοτοσυκλετιστής θα φορούσα κράνος ακόμα και για ελάχιστες αποστάσεις, δεν είμαι εναντίον του μέτρου.
Κατά το παρελθόν όμως υπήρξε περίπτωση όπου ανέβηκα σε -μεγάλου κυβισμού- μηχανή χωρίς καμία προστασία.
Όχι επειδή μου χάλαγε τη φράντζα, αλλά επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπορούσα.
Είχαμε κανονίσει να πάμε Μαλακάσα (σε ένα Rockwave) με τον αδελφό μου. Παρότι ήταν καλοκαίρι ήρθε σπίτι προβλεπέ με τη «στολή». Είχε φέρει και δεύτερο κράνος που προοριζόταν για εμένα και ανήκε στη γυναίκα του. Το δοκίμασα και δεν μου χώραγε, τι να έκανα, να έπαιρνα το ΚΤΕΛ από την Μαυροματαίων; (σημείο εκκίνησης των λεωφορείων για το φεστιβάλ)
Ε, το ρίσκαρα. Αυτοκίνητο τότε δεν υπήρχε.
Gordian Knot έγραψε: 23 Σεπ 2021, 09:30
Αν ήμουν μοτοσυκλετιστής θα φορούσα κράνος ακόμα και για ελάχιστες αποστάσεις, δεν είμαι εναντίον του μέτρου.
Κατά το παρελθόν όμως υπήρξε περίπτωση όπου ανέβηκα σε -μεγάλου κυβισμού- μηχανή χωρίς καμία προστασία.
Είχαμε κανονίσει να πάμε Μαλακάσα (σε ένα Rockwave) με τον αδελφό μου. Παρότι ήταν καλοκαίρι ήρθε σπίτι προβλεπέ με τη «στολή». Είχε φέρει και δεύτερο κράνος που προοριζόταν για εμένα και ανήκε στη γυναίκα του. Το δοκίμασα και δεν μου χώραγε, τι να έκανα, να έπαιρνα το ΚΤΕΛ από την Μαυροματαίων; (σημείο εκκίνησης των λεωφορείων για το φεστιβάλ)
Μεγάλου κυβισμού; κάνα 400άρι όπως νομίζουν όλοι εδώ μέσα ότι είναι μεγάλου κυβισμού;
Gordian Knot έγραψε: 23 Σεπ 2021, 09:30
Απλά να το τόνιζες στον Άγιο Πέτρο αν έπεφτες με την κεφάλα σου στην άσφαλτο ακόμη και με 30 χλμ/ω.
Αν μετά από αυτή την περιγραφή (βλ. η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον ΚΑΝΟΝΑ) το σχόλιό σου είναι αυτό, το πιθανότερο είναι πως είχες κάποιο ατύχημα που άφησε κουσούρι.
Για την ιστορία η μηχανή ήταν μια YZF-R1.
Gordian Knot έγραψε: 23 Σεπ 2021, 10:18
Αν μετά από αυτή την περιγραφή (βλ. η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον ΚΑΝΟΝΑ) το σχόλιό σου είναι αυτό, το πιθανότερο είναι πως είχες κάποιο ατύχημα που άφησε κουσούρι.
Για την ιστορία η μηχανή ήταν μια YZF-R1.
Gordian Knot έγραψε: 23 Σεπ 2021, 04:02
Για τον συνεπιβάτη που μπορεί να μεταφέρει ο οδηγός αλλά ο ίδιος να μην είναι μοτοσυκλετιστής τι ισχύει;
Προφανώς δεν μιλάμε για περιπτώσεις ανδρόγυνου που κάτι τέτοιο γίνεται συστηματικά και άρα θα όφειλε να φορά κράνος.
Λέμε για το σενάριο που βρίσκεσαι τυχαία με ένα φίλο, βιάζεσαι και του ζητάς να σε διευκολύνει.
Προβλέπεται αυτό από τον νόμο;
Τι σου έτυχε; Οδηγούσες χωρίς κράνος; Σου είπε ότι έχει πρόστιμο αλλά στο τέλος σου τη χάρισε;