Ούτε τι διαβάζεις καταλαβαίνεις, ούτε τι γράφεις.nemo έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:16επομενο ηταν να εξαφανιστουν αφου εξοντωθήκαν απο τον πατερουληBlastFromThePast έγραψε: 07 Σεπ 2021, 16:45Το ακριβώς αντίθετο, όσοι έχουν μόνο εικόνα της θλιβερής παρακμής του 80 (ή και των αμέσως προηγούμενων δεκαετιών) μπορεί να λένε ότι μια απ' τα ίδια, όσοι έχουν εικόνα του μεγαλείου της σοσιαλιστικής οικοδόμησης δεν έβγαλαν ποτέ τον Πατέρα των Λαών απ' το σπίτι τους.Jimmy81 έγραψε: 07 Σεπ 2021, 16:22 Το ότι "δεν ήταν άσχημα" και ότι "το κράτος σε πρόσεχε", το έχω ακούσει και από γνωστό μου ρωσικής καταγωγής αλλά κάπου στα 40+ ηλικιακά. Είναι λογικό όσοι μεγάλωσαν την τελευταία περίοδο της ΕΣΣΔ στα 80s που υπήρχε περισσότερη ελευθερία και λιγότερη αστυνομοκρατία να τα λένε αυτά. Αυτά βέβαια δεν σβήνουν τις δυσάρεστες συνθήκες του μακρινού παρελθόντος της χώρας (λιμοί, φυλακίσεις, απολυταρχισμός κλπ) που προφανώς διαμορφώνουν διαφορετικές εμπειρίες στα άτομα.
Πουθενά δε φαίνεται αυτό καλύτερα απ' ότι στην ίδια την Ουκρανία, στην οποία το ανατολικό κομμάτι το οποίο δήθεν γενοκτονήθηκε είναι το πλέον φιλοκομμουνιστικό/φιλορωσικό ενώ το δυτικό κομμάτι που ήρθε στην ΕΣΣΔ στο Β'ΠΠ είναι το κραγμένα νεοφασιστικό.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τζούλια Νόβα: "Όσο ήταν η ΕΣΣΔ δεν πείνασε κανείς"
-
BlastFromThePast
Re: Τζούλια Νόβα: "Όσο ήταν η ΕΣΣΔ δεν πείνασε κανείς"
- Dwarven Blacksmith
Δε χρειάζομαι Λαμποργκίνι, μου αρκεί η γνώση ότι αν δουλέψω σκληρά για μερικά χρόνια, το αφεντικό μου μπορεί να την αποκτήσει.
για ξαναδιαβασε τι γραφεις και ξαναπεστο μου παλι με προσοχη να μη μπουκωθείςBlastFromThePast έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:17Ούτε τι διαβάζεις καταλαβαίνεις, ούτε τι γράφεις.nemo έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:16επομενο ηταν να εξαφανιστουν αφου εξοντωθήκαν απο τον πατερουληBlastFromThePast έγραψε: 07 Σεπ 2021, 16:45
Το ακριβώς αντίθετο, όσοι έχουν μόνο εικόνα της θλιβερής παρακμής του 80 (ή και των αμέσως προηγούμενων δεκαετιών) μπορεί να λένε ότι μια απ' τα ίδια, όσοι έχουν εικόνα του μεγαλείου της σοσιαλιστικής οικοδόμησης δεν έβγαλαν ποτέ τον Πατέρα των Λαών απ' το σπίτι τους.
Πουθενά δε φαίνεται αυτό καλύτερα απ' ότι στην ίδια την Ουκρανία, στην οποία το ανατολικό κομμάτι το οποίο δήθεν γενοκτονήθηκε είναι το πλέον φιλοκομμουνιστικό/φιλορωσικό ενώ το δυτικό κομμάτι που ήρθε στην ΕΣΣΔ στο Β'ΠΠ είναι το κραγμένα νεοφασιστικό.![]()
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
το εδώ όμως δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνία,οι νεότερες ηλικίες που ζούν στον κόσμο όπου ο "θανάσιμος"εχθρός του κεφαλαίου έχει ηττηθεί,προσπαθούννα επιβίωσουν (συχνά με την στήριξη των γενεών που έζησαν σε έναν άλλο κόσμο,την ευμάρεια του οποίου έχουν κεφαλαιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό)Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:07Μη πάμε στο άλλο άκρο. Είχε πάρα πολλά αρνητικά. Απλά είχαν όλοι lada και μία τρύπα για σπίτι και κανείς δε ζήταγε laborghini και βίλα στην Εκάλη και γι αυτό ήταν όλοι χαρούμενοι. Βέβαια κανείς δεν είχε και το κίνητρο να δουλέψει για να μπορέσει να πάρει τη laborghini. Το 99% απ όσους γράφουμε εδώ έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο απ' όσο θα είχε ενας σοβιετικός σήμερα (αν υπήρχε ακόμα η ένωση).Κόκκορας έγραψε: 07 Σεπ 2021, 13:59το βλέπεις και με κούβα,τόσο μικρή,με εμπάργκο και πόσα λατινοαμερικάνικα κράτη γίγαντες έχουν τα νοσοκομεία της για τον μέσο πολίτης τους και με τι κόστος;μέχρι εμβόλια βγάλαν.Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 12:03 Πάντως σε μεγάλο βαθμό αλήθεια είναι αυτά που έγραψε. Είχε πολλά καλά η ΕΣΣΔ.
ηταν μια εξαιρετική βάση εκκίνησης,αυτό που ζούμε είναι πισωγύρισμα για την ανθρωπότητα.
το πρόβλημα εξ αρχής ήταν που το κέντρο ενός σοσιαλιστικού κράτους δεν υπήρξε κάποια ευρωπαική χώρα.η ρωσία είχε παράδοση απολυταρχίας.
αλλά έστω και έτσι το να βελτιώσεις ένα σύστημα τέτοιο στην διαχείριση προς το αμεσοδημοκρατικότερο με προστασία θρησκευτικών και άλλων δικαιωμάτων(σε αυτόν τον τελευταίο τομέα π.χ η κούβα κάτι έκανε) δεν είναι δα και καμιά υπέρβαση.
αντιθέτως ο καπιταλισμός είναι αρρώστεια για την ανθρωπότητα,δεν βελτιώνεται,μονο θεραπεύεται,ακριβώς επειδή στην βάση του το σύστημα έχει την απληστία και τις ταξικές διαφορές.
ο καπιταλισμός αν δεν τον εξαγριώνει τον άνθρωπο πάντως τον αλλοτριώνει ψυχικά (νομίζω κάποια επιρροή του αρνητική την κουβαλάμε οι περισσότεροι μας λίγο ή πολύ),είτε μιλάμε για τον άνθρωπο που παλεύει να επιβιώσει,είτε για εκείνον που ζεί για να συσσωρεύει ,ζει δηλαδή στην απληστία του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 08 Σεπ 2021, 15:13, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
τι αδικια κι αυτή.να έχει ο άλλος 1000 άτομα να δουλεύουν για πάρτη του και την λαμπορκίνι στο τέλος να την παίρνει αυτόςDwarven Blacksmith έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:18 Δε χρειάζομαι Λαμποργκίνι, μου αρκεί η γνώση ότι αν δουλέψω σκληρά για μερικά χρόνια, το αφεντικό μου μπορεί να την αποκτήσει.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
μονάχα το μέσο της διαφήμισης να πάρουμε ,με το οποίο βομβαρδίζεται ο άνθρωπος καθημερινά και παντού και δεν μπορούμε ούτε να αναλογιστούμε τι επιπτώσεις γεννά μια τέτοια κατάσταση στην ψυχοσύνθεση του ατόμου
ενός ...πολίτη,που ας μην αυταπατάμε τους εαυτούς μας με σάλτσες περι δημοκρατίας,ζεί στο περιθώριο της πολιτικής,δεν έχει κανένα λόγο για την διαχείριση των κοινών και μόνο δυο φορές την δεκαετία ψηφίζει αντιπροσώπους του συστήματος,που και αυτή η διαδικασία είναι ασφαλώς σημαντικά χειραγωγημένη ,αφού τα μέσα προπαγάνδας ή τέλος πάντων ενημέρωσης δεν ανήκουν στην κοινωνία,αλλά στους λίγους και πλούσιους .
ενός ...πολίτη,που ας μην αυταπατάμε τους εαυτούς μας με σάλτσες περι δημοκρατίας,ζεί στο περιθώριο της πολιτικής,δεν έχει κανένα λόγο για την διαχείριση των κοινών και μόνο δυο φορές την δεκαετία ψηφίζει αντιπροσώπους του συστήματος,που και αυτή η διαδικασία είναι ασφαλώς σημαντικά χειραγωγημένη ,αφού τα μέσα προπαγάνδας ή τέλος πάντων ενημέρωσης δεν ανήκουν στην κοινωνία,αλλά στους λίγους και πλούσιους .
Και εσύ των άκρων είσαιBelisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:07
Μη πάμε στο άλλο άκρο. Είχε πάρα πολλά αρνητικά. Απλά είχαν όλοι lada και μία τρύπα για σπίτι και κανείς δε ζήταγε laborghini και βίλα στην Εκάλη και γι αυτό ήταν όλοι χαρούμενοι. Βέβαια κανείς δεν είχε και το κίνητρο να δουλέψει για να μπορέσει να πάρει τη laborghini. Το 99% απ όσους γράφουμε εδώ έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο απ' όσο θα είχε ενας σοβιετικός σήμερα (αν υπήρχε ακόμα η ένωση).
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Μια χαρά σπίτια είχαν. Μικρά αλλά οκ. Εντάξει αν συγκρίνεις με εποχές ΠΑΣΟΚ, το σαλόνι τους ήταν όσο ο καμπινές της υπηρέτριας μας.gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:13 Όταν λεμε οτι είχαν όλοι lada εννοούμε οτι έκαναν την παραγγελία του Lada και το παραλάμβαναν μετά απο 10 χρόνια.
Όμοιως όταν λεμε μια τρύπα για σπίτι, εννοούμε οτι όποιος πήγαινε σε χρουτσοφσκα και δεν αναγκαζόταν να συγκατοικεί με άλλες οικογένειες θεωρούνταν βασιλιάς.
- Belisarius
Σε πολλά πράγματα αλλά αν λες για το συγκεκριμένο παράδειγμα, τραβηγμένο για να γίνω κατανοητός, όμως κάπως έτσι πήγαινε το πράγμα.vagabondo έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:35Και εσύ των άκρων είσαιBelisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:07
Μη πάμε στο άλλο άκρο. Είχε πάρα πολλά αρνητικά. Απλά είχαν όλοι lada και μία τρύπα για σπίτι και κανείς δε ζήταγε laborghini και βίλα στην Εκάλη και γι αυτό ήταν όλοι χαρούμενοι. Βέβαια κανείς δεν είχε και το κίνητρο να δουλέψει για να μπορέσει να πάρει τη laborghini. Το 99% απ όσους γράφουμε εδώ έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο απ' όσο θα είχε ενας σοβιετικός σήμερα (αν υπήρχε ακόμα η ένωση).
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
nowhere έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:25τι αδικια κι αυτή.να έχει ο άλλος 1000 άτομα να δουλεύουν για πάρτη του και την λαμπορκίνι στο τέλος να την παίρνει αυτόςDwarven Blacksmith έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:18 Δε χρειάζομαι Λαμποργκίνι, μου αρκεί η γνώση ότι αν δουλέψω σκληρά για μερικά χρόνια, το αφεντικό μου μπορεί να την αποκτήσει.![]()
- dna replication
πάλι καλά να λέμε δηλαδή..Belisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:39Σε πολλά πράγματα αλλά αν λες για το συγκεκριμένο παράδειγμα, τραβηγμένο για να γίνω κατανοητός, όμως κάπως έτσι πήγαινε το πράγμα.vagabondo έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:35Και εσύ των άκρων είσαιBelisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:07

- Belisarius
Ενώ άμα δούλευες το Ραστελμάς στα ντάτσα, μπορεί να σου έλειπαν τα μισά δόντια αλλά το αφεντικό σου ούτε mercedes δε θα είχε. Ευτυχισμένοι με τα lada σας.Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:18 Δε χρειάζομαι Λαμποργκίνι, μου αρκεί η γνώση ότι αν δουλέψω σκληρά για μερικά χρόνια, το αφεντικό μου μπορεί να την αποκτήσει.
Εγώ νομίζω ότι όσοι υπερασπίζονται σήμερα το σοβιετικό επίπεδο ζωής και πιο συγκεκριμένα το θεωρούν καλύτερο από το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα, το κάνουν μηχανιστικά γιατί αν πέσει ΚΑΙ αυτό το οχυρό, δεν θα υπάρχει καν λόγος ύπαρξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
Κατά τα άλλα, αναρωτιέμαι για το πως και κυρίως γιατί βρέθηκαν οι συγγενείς της Τζούλιας στην Ελλάδα, από τη στιγμή που είχαν τόσο καλό επίπεδο ζωής στην Ουκρανία.
Κατά τα άλλα, αναρωτιέμαι για το πως και κυρίως γιατί βρέθηκαν οι συγγενείς της Τζούλιας στην Ελλάδα, από τη στιγμή που είχαν τόσο καλό επίπεδο ζωής στην Ουκρανία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- dna replication
ασε εσένα που είσαι ιδεαλιστήςBelisarius έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:45Ενώ άμα δούλευες το Ραστελμάς στα ντάτσα, μπορεί να σου έλειπαν τα μισά δόντια αλλά το αφεντικό σου ούτε mercedes δε θα είχε. Ευτυχισμένοι με τα lada σας.Dwarven Blacksmith έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:18 Δε χρειάζομαι Λαμποργκίνι, μου αρκεί η γνώση ότι αν δουλέψω σκληρά για μερικά χρόνια, το αφεντικό μου μπορεί να την αποκτήσει.
για τους περισσότερους ανθρώπους μεγάλο μέρος της ευτυχίας προκυπτει και απο την κοινωνική συγκριση
αυτό το ¨καλά είμαστε"
- dna replication
δεν τα έμαθες? κάποιοι διέλυσαν την εσσδ αντιθετα με τη θέληση και την ψήφο των πολιτών τηςΓΑΛΗ έγραψε: 07 Σεπ 2021, 17:46 Εγώ νομίζω ότι όσοι υπερασπίζονται σήμερα το σοβιετικό επίπεδο ζωής και πιο συγκεκριμένα το θεωρούν καλύτερο από το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα, το κάνουν μηχανιστικά γιατί αν πέσει ΚΑΙ αυτό το οχυρό, δεν θα υπάρχει καν λόγος ύπαρξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
όσο για τη Τζούλια
https://www.enimerotiko.gr/lifestyle/go ... gkymosyni/
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 51 Απαντήσεις
- 2737 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo