Αρίστος έγραψε: 07 Αύγ 2021, 18:01
sharp έγραψε: 07 Αύγ 2021, 17:59
Αρίστος έγραψε: 07 Αύγ 2021, 17:54
Δεν θα το ελεγες αν αυριο υποχρεωνοσουν να μεινεις σε σκηνη επειδη καηκε το σπιτι σου.
Θα συμφωνούσες μαζί του αν είχε καεί άνθρωπος σου.
Η λογικη μου δεν ειναι απρο-μαυρο, θελω μια πολιτεια να μου προστατευει και το σπιτι και τη ζωη. Και εχω πληρωσει πολλους φορους γι' αυτο, ασχετα αν καποιοι πλουτισαν με τα λεφτα μου (μας) και δεν αγορασαν ουτε τα απαραιτητα που τους ζητησαμε.
Και εγώ θέλω αυτά και άλλα πολλά ακόμη. Να παίρνει το αυτοκίνητο αυτού που διπλοπαρκάρει και δεν με αφήνει να πάω στη δουλειά μου, να εμποδίζει αυτόν που βάζει στη διαπασών τη "μουσική" βραδυάτικα ενώ κοιμάμαι, να με αφήνει να βρω δουλειά χωρίς να προτιμά τον χειρότερο επειδή γνωρίζει τον κλητήρα ή πληρωσε και.. και ... και
Και λοιπόν; Μήπως έφτασε η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι θέμα πολιτικών προσώπων ή κομμάτων ύστερα από τόσα χρονια ανεκπλήρωτων "θα ήθελα";
Εκτός και αν δεν είναι ανεκπλήρωτα όλα τα θα ήθελα, γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά:
θα ήθελα μία πολιτεία που να μην με τιμωρεί επειδή παρκάρω όπου και όποτε με βολεύει (κι ας κλείνω τον άλλο)
να μην με τιμωρεί επειδή έκανα πάρτυ μέχρι το πρωϊ κι ας ενόχλησα τους γείτονες
Ή ακόμη χειρότερα (που είναι και η πραγματικότητα)
να μην με τιμωρεί επειδή παρκάρω όπου και όποτε με βολεύει (κι ας κλείνω τον άλλο)
να τιμωρεί αυτόν που διπλοπαρκάρει και δεν με αφήνει να πάω στη δουλειά μου
Μεταφορικά στο παρόν συμβάν:
να μην με τιμωρεί επειδή έκτισα ένα αυθαίρετο με ωραία θέα
να τιμωρεί τον γείτονα επειδή έκτισε ένα αυθαίρετο και μού έκοψε την ωραία θέα
Οι περισσότεροι εκ των συμπατριωτών μας αυτό θέλουν, να λειτουργούν οι νόμοι μόνο για τους άλλους. Τα "καψίματα" αποτελούν αποτέλεσμα αυτού του ιδιαίτερου "θα ήθελα".
Προσωπικά θα ήθελα να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.