Και η εκτίμηση τα τελευταία χρόνια το ότι τα γατόσκυλα είναι ιερά ζώα, από ποιούς έγινε;Καραμελίτσα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:51Νομικός πολιτισμός, θρησκείες, φιλοσοφία, ιδεολογίες, καθημερινή πρακτική, με εκπλήσσει που ρωτάς.ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:49Από ποιους γίνεται η συγκεκριμένη εκτίμηση;Καραμελίτσα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:47
Ζούμε σε πολιτισμό που τα νοήμονα όντα εκτιμώνται πολύ περισσότερο από τα μη νοήμονα. Αν θες να πάς κάπου που να τα εξισώνει, ελεύθερα να μεταναστεύσεις στην Ινδία, αν και εκεί πάλι δυσαρεστημένος θα είσαι.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έσφαξε τη γάτα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Έσφαξε τη γάτα
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Οι περισσότεροι κοινωνιοπαθείς που εξελίσσονται σε serial killers, στην αρχή προπονούνται σκοτώνοντας ζώα. Είναι επιστημονικά καταγεγραμμένο.EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:35Υπάρχουν πολλά σαδιστικα κακοποια στοιχεία εκεί έξω που τη βρίσκουν να βασανίζουν αβοηθητα ζωάκια. Πουτσα ξύλο κ προστιμο μέχρι να βάλουν μυαλόΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:21 Εντάξει, από τη στιγμή που περιφερόταν με το νεκρό τρόπαιο του, είναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος τύπος είναι ψυχάκι.
Το ότι εκφράζει πολλούς άνθρωπόφιλους, είναι άλλο θέμα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Πέρα από το ότι δεν το ξέρεις αυτό γιατί δε νομίζω να συζήτησες ούτε με λύκους, ούτε με τίγρεις, ούτε με αρουραίους, είναι ΑΛΛΟ πράγμα να θεωρώ εγώ πιο σημαντική την ζωή της μάνας μου επειδή είναι μάνα μου και άλλο αν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι πιο σημαντική. Δεν είναι.Βλήμα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:55Οι λύκοι θεωρούν την ζωή των λύκων πιο σημαντική από την ανθρώπινη, οι τίγρεις των τίγρεων, οι αρουραίοι των αρουραίων κι άνθρωποι των ανθρώπων. Μοναδική εξαίρεση γάτες που μας έχουν συνδέσει με έτοιμο φαγητό και σκύλοι που είναι διεστραμμένοι.Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:29 Και γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι κατώτερη εκείνης της γάτας; Επειδή έτσι μας 'συμφέρει'; Είναι γραμμένο στ' αστέρια;
Απλά το να λες ότι ο άνθρωπος είναι ανώτερος είναι Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Έτσι όπως πάει να καταστρέψει τον πλανήτη ίσως τελικά ν' αποδειχτεί απίστευτα αποτυχημένο είδος (θα δούμε, η μπίλια γυρίζει ακόμα). Διάβασε και το παράδοξο του Φέρμι το οποίο αφήνει υπόνοιες για την πολύ υψηλή νοημοσύνη σαν μειονέκτημα για ένα είδος.
- Sid Vicious
Δεν γινεται να διαχωρισεις λυκους απο σκυλους, ειναι κατ ουσιαν το ιδιοΒλήμα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:55Οι λύκοι θεωρούν την ζωή των λύκων πιο σημαντική από την ανθρώπινη, οι τίγρεις των τίγρεων, οι αρουραίοι των αρουραίων κι άνθρωποι των ανθρώπων. Μοναδική εξαίρεση γάτες που μας έχουν συνδέσει με έτοιμο φαγητό και σκύλοι που είναι διεστραμμένοι.Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:29 Και γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι κατώτερη εκείνης της γάτας; Επειδή έτσι μας 'συμφέρει'; Είναι γραμμένο στ' αστέρια;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Καραμελίτσα
Όχι μόνο τους κυνηγούς. Ο λαίμαργος άνθρωπος που τρώει περισσότερο κρέας από ότι χρειάζεται για να επιζήσει είναι υπεύθυνος για τον φόνο 40 επιπλέον κοτόπουλων, δυό αρνιών και μισής γελάδας τον χρόνο.Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:57Λέω αυτό που ισχύει, το να σκοτώνεις για πλάκα είναι ψυχοπάθεια, πως να το κάνουμε. Τώρα αν αυτό επεκτείνεται και στα ζώα είναι αντικείμενο συζήτησης, για εμένα στις περισσότερες περιπτώσεις ναι (δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ψυχοπαθείς τους κυνηγούς και έχω επιχειρήματα αλλά θα πλατιάσουμε).Καραμελίτσα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:54Αααα, όταν λες ότι η άποψη ότι τα ζώα είναι κατώτερα και δεν τρέχει κάτι να τα σκοτώνεις εμπεριέχει ψυχοπάθεια, δεν εννοείς να τα σκοτώνεις για να τα φας. Χμμμ, κάπου χάνει η διάγνωση της ψυχική ασθένειας, δεν το βρίσκεις;Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:49
Όχι, είμαι κατά του βιγκανισμού γιατί είναι αφύσικος. Άλλο να σκοτώνεις για να φας και να επιβιώσεις και άλλο για πλάκα. Ειδικά μάλιστα κάποιο ζώο που θεωρείται από την κοινωνία μας ζώο συντροφιάς.
Φυσικά είμαι αντίθετος και με το κυνήγι εκτός από περιπτώσεις υπερπληθυσμού.
Z
Ο λύκος σκοτώνει πνίγει πάντως ένα κοπάδι για να φάει ένα πρόβατο.Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:57 Λέω αυτό που ισχύει, το να σκοτώνεις για πλάκα είναι ψυχοπάθεια, πως να το κάνουμε. Τώρα αν αυτό επεκτείνεται και στα ζώα είναι αντικείμενο συζήτησης, για εμένα στις περισσότερες περιπτώσεις ναι (δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ψυχοπαθείς τους κυνηγούς και έχω επιχειρήματα αλλά θα πλατιάσουμε).
Ο σκύλος πνίγει την γάτα χωρίς να θέλει να την φάει.
- Green Dragon
Ανθρώπινος ναρκισσισμός.Καραμελίτσα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:55Δε νομίζεις ότι υπάρχει λόγος που οι αντισπισιστές θεωρούνται ψεκασμένοι από όλους ανεξαιρέτως;Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:50Τα ζώα δεν έχουν νοημοσύνη δηλαδή; Ή μήπως είσαι υπέρ του ρατσισμού ευφυίας;Καραμελίτσα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:47
Ζούμε σε πολιτισμό που τα νοήμονα όντα εκτιμώνται πολύ περισσότερο από τα μη νοήμονα. Αν θες να πάς κάπου που να τα εξισώνει, ελεύθερα να μεταναστεύσεις στην Ινδία, αν και εκεί πάλι δυσαρεστημένος θα είσαι.
- Καραμελίτσα
Εσύ να μου πεις. Εγώ δεν έχει αντιληφθεί κάποια ιεροποίηση.vagabondo έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 13:01Και η εκτίμηση τα τελευταία χρόνια το ότι τα γατόσκυλα είναι ιερά ζώα, από ποιούς έγινε;Καραμελίτσα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:51Νομικός πολιτισμός, θρησκείες, φιλοσοφία, ιδεολογίες, καθημερινή πρακτική, με εκπλήσσει που ρωτάς.
Z
- Green Dragon
Ο σκύλος αντιμετωπίζει την γάτα σαν εχθρό. Πολλές φορές αυτό πυροδοτείται και από κάποιες διαφορές στην γλώσσα του σώματος των δύο ζώων. Από εκεί και πέρα, ψυχικές διαταραχές υπάροχυν και σε ζώα, οτιδήποτε διαθέτει εγκέφαλο μπορεί αν εμφανίσει τέτοιες.Βλήμα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 13:02Ο λύκος σκοτώνει πνίγει πάντως ένα κοπάδι για να φάει ένα πρόβατο.Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:57 Λέω αυτό που ισχύει, το να σκοτώνεις για πλάκα είναι ψυχοπάθεια, πως να το κάνουμε. Τώρα αν αυτό επεκτείνεται και στα ζώα είναι αντικείμενο συζήτησης, για εμένα στις περισσότερες περιπτώσεις ναι (δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ψυχοπαθείς τους κυνηγούς και έχω επιχειρήματα αλλά θα πλατιάσουμε).
Ο σκύλος πνίγει την γάτα χωρίς να θέλει να την φάει.
Ισχύει.AlienWay έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 13:01Οι περισσότεροι κοινωνιοπαθείς που εξελίσσονται σε serial killers, στην αρχή προπονούνται σκοτώνοντας ζώα. Είναι επιστημονικά καταγεγραμμένο.EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:35Υπάρχουν πολλά σαδιστικα κακοποια στοιχεία εκεί έξω που τη βρίσκουν να βασανίζουν αβοηθητα ζωάκια. Πουτσα ξύλο κ προστιμο μέχρι να βάλουν μυαλόΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:21 Εντάξει, από τη στιγμή που περιφερόταν με το νεκρό τρόπαιο του, είναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος τύπος είναι ψυχάκι.
Το ότι εκφράζει πολλούς άνθρωπόφιλους, είναι άλλο θέμα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Και επικήρυξη για τον ψαροντουφεκά που σκότωσε τη φώκια στην Αλόννησο.
https://www.protothema.gr/greece/articl ... as-kostis/
Ο άνθρωπος αρχίζει να "ανθρωποποιεί" και τα πλησιέστερα σε αυτόν θηλαστικά.Δυστυχώς η φύση είναι δομημένη διαφορετικά,το ένα είδος ζει εις βάρος του άλλου,από τους ιούς
μέχρι τους καρχαρίες.
Ο άνθρωπος αρχίζει να "ανθρωποποιεί" και τα πλησιέστερα σε αυτόν θηλαστικά.Δυστυχώς η φύση είναι δομημένη διαφορετικά,το ένα είδος ζει εις βάρος του άλλου,από τους ιούς
Βρες τον λύκο και κέρδισε πλούσια δώρα!Sid Vicious έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 13:02 Δεν γινεται να διαχωρισεις λυκους απο σκυλους, ειναι κατ ουσιαν το ιδιο
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Δεν έχει γίνει τέτοια εκτίμηση. Π.χ. δεν μπορώ καν να μετακινηθώ με τον σκύλο μου στο λεωφορείο ακόμα και με φίμωτρο, γεγονός που μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Γι αυτό βέβαια υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ ή κατά. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ιεροποιείται κανένα ζώο. Απλά ο φόνος και ο βασανισμός ζώων είναι έγκλημα εως ψυχασθένεια και τέτοιους υπανθρώπους πρέπει να τους μαζεύει το κράτος.vagabondo έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 13:01Και η εκτίμηση τα τελευταία χρόνια το ότι τα γατόσκυλα είναι ιερά ζώα, από ποιούς έγινε;Καραμελίτσα έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 12:51Νομικός πολιτισμός, θρησκείες, φιλοσοφία, ιδεολογίες, καθημερινή πρακτική, με εκπλήσσει που ρωτάς.
- Green Dragon
Και εις όφελος. Πχ ο λύκος βοηθά τα καρότα κυνηγώντας λαγούς. Βγήκε πιο αστείο απ' όσο θα ήθελα αλλά you get the point. Υπάρχουν δε και καθαρά συνεργατικές σχέσεις, πχ κροκόδειλοι που κρατούν ανοιχτό το στόμα αφήνοντας πουλιά να φάνε τις βδέλλες από τα ούλα τους ή μυρμήγκια που προστατεύουν τις μελίγκρες γιατί το μελίτωμα που παράγουν οι τελευταίες είναι τροφή γι' αυτά. Κάτι σαν βοσκοί δηλαδήπατησιωτης έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 13:09 Και επικήρυξη για τον ψαροντουφεκά που σκότωσε τη φώκια στην Αλόννησο.
Ο άνθρωπος αρχίζει να "ανθρωποποιεί" και τα πλησιέστερα σε αυτόν θηλαστικά.Δυστυχώς η φύση είναι δομημένη διαφορετικά,το ένα είδος ζει εις βάρος του άλλου,από τους ιούςμέχρι τους καρχαρίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 29 Ιούλ 2021, 13:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Green Dragon έγραψε: 29 Ιούλ 2021, 13:11 Και εις όφελος. Πχ ο λύκος βοηθά τα καρότα κυνηγώντας λαγούς.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 21 Απαντήσεις
- 753 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hades
-
- 160 Απαντήσεις