Εσύ ας πούμε.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 20:00Διευκρίνισε. Ποιά είναι η δεξιά στην Ελλάδα του σήμερα;Χαοτικός έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 18:18Παντού γύρω μου βλέπω ξεφτίλα.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 10:11
Με μηχανή του χρόνου έφτασες στο σήμερα; Που την βλέπεις την δεξιά στην Ελλάδα;![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;
Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Πώς λέτε να αισθάνονται σήμερα οι δεξιοί μετά την επιτυχία του Αντετοκούμπο;
Η Δύση έχει χίλιες δυο διαφορετικές παραδόσεις στα σπορ ανά χώρα και περιοχή. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Εξάλλου αυτό το η Δύση είναι όρος ομπρέλα.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 15:10Πόσο τοπικούς; Όλη η Δύση θεωρείται κάτι τοπικό;ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 12:25Αυτό έχει να κάνει με τοπικούς, κοινωνικούς και ιστορικούς παράγοντες. Το ότι η Ορεστιάδα, ας πούμε, έχει παράδοση στο βόλεϊ, δεν σημαίνει ότι εκεί γεννιούνται βολεϊμπολίστες, αλλά ότι το βόλεϊ αναπτύχθηκε στην περιοχή λόγω ιστορικών συγκυριών.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 12:03
Και γιατί αυτό εκφράστηκε μόνο σε συγκεκριμένα αθλήματα; Το έγραψα και παραπάνω.
Το ίδιο συμβαίνει στην Αγγλία με το ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα με το μπάσκετ. Δεν γεννιούνται ποδοσφαιριστές στην Αγγλία ή μπασκετμπολίστες στην Ελλάδα. Η παράδοση και οι επιτυχίες καθορίζουν και την μετέπειτα εξέλιξη του σπορ
Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες επιτυχίες ενός αθλητή επηρεάζουν τη μετέπειτα ιστορία του αθλήματος. Οι πρώτες επιτυχίες των μαύρων, συνεπώς, σε κάποια αθλήματα, που τους κατέστησαν διάσημους και πλούσιους τόσο ανάμεσα στην κοινότητα τους, όσο και διεθνώς, καθόρισαν και καθορίζουν τις αθλητικές επιλογές των νεαρών μαύρων λόγω μιμητισμού.
Έτσι, με γυμνό μάτι φαίνεται ότι οι μαύροι είναι καλοί σε συγκεκριμένα σπορ και αθλήματα και οι λευκοί σε άλλα. Με λεπτομερέστερη έρευνα ανακαλύπτεις τις ιστορικές συγκυρίες που οδήγησαν στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Θα σου ξαναπώ για μιαν ακόμη φορά - το ότι άρχισες να αυτοπροσδιορίζεσαι σαν αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσεις την κάθε καμμένη μαλακία της σύγχρονης αριστεράς. Το να προηγείται η ιδεολογία της προσωπικής άποψης είναι πηθικισμός. Το σωστό είναι να αποφασίζεις τι πιστεύεις με την λογική σου και η συνισταμένη των αποψεών σου μπορεί να δίνει κάποιο ιδεολογικό στίγμα, να είναι αποτέλεσμα όμως, όχι αίτιο. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;
Αυτοπροσδιορίζομαι ως αριστερός διότι δεν τρέφω πια αυταπάτες ότι έχω κοινά συμφέροντα με τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη ή πόσο μάλλον με τον Μπέζος. Διότι συνειδητοποιήσα ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα σαν όλα τα υπόλοιπα και που αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί από την πραγματικότητα, όπως ξεπεράστηκαν η φεουδαρχία και η δουλοκτησία. Εκτός αυτού, στρώθηκα στο διάβασμα και έπαψα να καταπίνω αμάσητη την προπαγάνδα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- omg kai 3 lol
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 16:08Μάθε να διαχωρίζεις τον γέλωτα από την προσωπική προσβολή και άρχισε μετά τα ψουψουψου.omg kai 3 lol έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 15:52ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 15:39
Ε, πόσο σοβαρά να πάρεις έναν ακτιβισμό, που προκαλεί γέλωτα, αδιαφορία ή βαρεμάρα;
και που να φανταστεις ποιοι θιγονται και ποιοι κανουν συνεχως παραθεσεις και αναφορες με αυτον τον γελοιο και αδιαφορο ακτιβισμο!![]()
![]()
![]()
Ε, κάποιες φάσεις κατοχυρώνονται ως αριστερίστικα γελοία σύμβολα και σαφέστατα προτίθεμαι να τις επαναλάβω.
Ξανά και ξανά.![]()
Βάλε κι εσύ όποια δεξιά γελοία σύμβολα θέλεις.
Δεν έχω πρόβλημα με τις ισοπεδώσεις, αντιθέτως με χαλαρώνουν.![]()
λογικο να σε χαλαρωνουν οι ισοπεδωσεις και οι γενικευσεις, αφου μεσω αυτων μπορεις και ξεγλυστρας
δεν εχω αναγκη να βαλω "δεξια" συμβολα δε με συγκινουν τετοια παιχνιδια,
την πορεια του Γιαννη την παρακολουθω εδω και χρονια κι εχω ξενυχτισει πολλες φορες για να δω τα παιχνιδια του
δε θα βγω να κανω τον καμποσο οτι μεκανε περηφανο ως ελληνα, ουτε για να την πω σε αριστερους και δεξιους, χαιρομαι γιατι μεσα απο τον αθλητισμο που ασχολουμαι και παρακολουθω πετυχε το ακατορθωτο, η ζωη του ειναι παραδειγμα προς μιμηση, για ταινια, για τις νεες γενιες σε εναν κοσμο που εχουν ισοπεδωθει τα παντα
Δεν έχω δει ούτε ένα παιχνίδι του Ατετοκούμπο. Δεν μου αρέσει το μπάσκετ ούτε το ποδόσφαιρο βεβαίως. Δεν θεωρώ πάντως ο παλικάρι ότι διατίθεται για πολιτικό επιχείρημα. ότι είπε μαλακία ο τσιρίδας είναι άλλο. Από μόνο του το κρίνεις ως μαλακία. Δεν μεγαλώνει η μαλακία του επειδή έγινε καλός παίκτης ο Ατετοκούμπο.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Χαοτικός έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 21:16Εσύ ας πούμε.![]()
Μα ούτε κι εμένα μ' έκανε περήφανη ως Ελληνίδα.omg kai 3 lol έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 22:15
δε θα βγω να κανω τον καμποσο οτι μεκανε περηφανο ως ελληνα, ουτε για να την πω σε αριστερους και δεξιους, χαιρομαι γιατι μεσα απο τον αθλητισμο που ασχολουμαι και παρακολουθω πετυχε το ακατορθωτο, η ζωη του ειναι παραδειγμα προς μιμηση, για ταινια, για τις νεες γενιες σε εναν κοσμο που εχουν ισοπεδωθει τα παντα
Απλώς χάρηκα ειλικρινά για τον ίδιο γιατί πραγματικά τον θεωρώ αξιόλογο και αξιαγάπητο άνθρωπο, πράγμα που είναι σπάνιος συνδυασμός.
Η Ελλάδα χρωστάει στον Γιάννη κι όχι ο Γιάννης στην Ελλάδα.
Το δικό του χρέος το ξεπλήρωσε με απίστευτη σεμνότητα και γενναιοδωρία, εδώ και χρόνια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 22:51Μα ούτε κι εμένα μ' έκανε περήφανη ως Ελληνίδα.omg kai 3 lol έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 22:15
Απλώς χάρηκα ειλικρινά για τον ίδιο γιατί πραγματικά τον θεωρώ αξιόλογο και αξιαγάπητο άνθρωπο, πράγμα που είναι σπάνιος συνδυασμός.
Η Ελλάδα χρωστάει στον Γιάννη κι όχι ο Γιάννης στην Ελλάδα.
Το δικό του χρέος το ξεπλήρωσε με απίστευτη σεμνότητα και γενναιοδωρία, εδώ και χρόνια.

Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Η οικογένεια Αντετοκούμπο είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέα οικογένεια. Η οικογένεια Μητσοτάκη αντίθετα παράδειγμα προς αποφυγή. Καθένας διαλέγει τι Έλληνας θέλει να είναι και ποιανου τη σημαία θέλει να τιμά.
Ανεξαρτήτων επιτυχιών θέλω πολύ το παιδί μου να πάρει το παράδειγμα αυτής της οικογένειας στο θέμα δεσίματος, σεβασμού, ταπεινοφροσύνης και εργατικότητας.
Ανεξαρτήτων επιτυχιών θέλω πολύ το παιδί μου να πάρει το παράδειγμα αυτής της οικογένειας στο θέμα δεσίματος, σεβασμού, ταπεινοφροσύνης και εργατικότητας.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Τη πάτησες σαν πρωτάρης και άφησες την μια προπαγάνδα για να πιάσεις την άλλη. Και δεν το πήρες είδηση.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 21:21Η Δύση έχει χίλιες δυο διαφορετικές παραδόσεις στα σπορ ανά χώρα και περιοχή. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Εξάλλου αυτό το η Δύση είναι όρος ομπρέλα.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 15:10Πόσο τοπικούς; Όλη η Δύση θεωρείται κάτι τοπικό;ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 12:25
Αυτό έχει να κάνει με τοπικούς, κοινωνικούς και ιστορικούς παράγοντες. Το ότι η Ορεστιάδα, ας πούμε, έχει παράδοση στο βόλεϊ, δεν σημαίνει ότι εκεί γεννιούνται βολεϊμπολίστες, αλλά ότι το βόλεϊ αναπτύχθηκε στην περιοχή λόγω ιστορικών συγκυριών.
Το ίδιο συμβαίνει στην Αγγλία με το ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα με το μπάσκετ. Δεν γεννιούνται ποδοσφαιριστές στην Αγγλία ή μπασκετμπολίστες στην Ελλάδα. Η παράδοση και οι επιτυχίες καθορίζουν και την μετέπειτα εξέλιξη του σπορ
Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες επιτυχίες ενός αθλητή επηρεάζουν τη μετέπειτα ιστορία του αθλήματος. Οι πρώτες επιτυχίες των μαύρων, συνεπώς, σε κάποια αθλήματα, που τους κατέστησαν διάσημους και πλούσιους τόσο ανάμεσα στην κοινότητα τους, όσο και διεθνώς, καθόρισαν και καθορίζουν τις αθλητικές επιλογές των νεαρών μαύρων λόγω μιμητισμού.
Έτσι, με γυμνό μάτι φαίνεται ότι οι μαύροι είναι καλοί σε συγκεκριμένα σπορ και αθλήματα και οι λευκοί σε άλλα. Με λεπτομερέστερη έρευνα ανακαλύπτεις τις ιστορικές συγκυρίες που οδήγησαν στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Θα σου ξαναπώ για μιαν ακόμη φορά - το ότι άρχισες να αυτοπροσδιορίζεσαι σαν αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσεις την κάθε καμμένη μαλακία της σύγχρονης αριστεράς. Το να προηγείται η ιδεολογία της προσωπικής άποψης είναι πηθικισμός. Το σωστό είναι να αποφασίζεις τι πιστεύεις με την λογική σου και η συνισταμένη των αποψεών σου μπορεί να δίνει κάποιο ιδεολογικό στίγμα, να είναι αποτέλεσμα όμως, όχι αίτιο. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;
Αυτοπροσδιορίζομαι ως αριστερός διότι δεν τρέφω πια αυταπάτες ότι έχω κοινά συμφέροντα με τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη ή πόσο μάλλον με τον Μπέζος. Διότι συνειδητοποιήσα ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα σαν όλα τα υπόλοιπα και που αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί από την πραγματικότητα, όπως ξεπεράστηκαν η φεουδαρχία και η δουλοκτησία. Εκτός αυτού, στρώθηκα στο διάβασμα και έπαψα να καταπίνω αμάσητη την προπαγάνδα.
Το ότι αυτοπροσδιορίζεσαι σαν αριστερός σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετείς άκριτα ότι ασπάζεται η σύγχρονη δυτική αριστερά; Δική σου σκέψη δεν έχεις;
Όσο για τον καπιταλισμό, θα ξεπεραστεί όταν θα απαξιωθεί η εργασία, σε μερικές εκατοντάδες χρόνια.
- Green Dragon
Εγώ;Χαοτικός έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 21:16Εσύ ας πούμε.![]()
Εγώ είμαι ένα άτομο, ασήμαντος εντελώς. Μάλλον εννοούσες διαφορετικά πράγματα από αυτά που εννοούσα εγώ, μιλούσα για φορείς έκφρασης αυτού που ορίζεις σαν δεξιά, ότι κι αν είναι. Υπάρχει τέτοιο πράγμα;
- Green Dragon
Χρησιμοποιείς μια γενίκευση που δεν σημαίνει τίποτα για να ξεφύγεις, πράγμα που ισοδυναμεί με έμμεση παραδοχή λάθους.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 21:21 Η Δύση έχει χίλιες δυο διαφορετικές παραδόσεις στα σπορ ανά χώρα και περιοχή. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Εξάλλου αυτό το η Δύση είναι όρος ομπρέλα.
- Obi Wan Iakobi
Γενικα για τους αντιφα λεω.stavmanr έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 21:02
Προσωπικά δεν έχω κάψει καμία σημαία, οποιασδήποτε χώρας.
Διόρθωσέ το.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Μάλλον έχει πολλούς καθρέφτες γύρω σουΧαοτικός έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 18:18Παντού γύρω μου βλέπω ξεφτίλα.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 10:11Με μηχανή του χρόνου έφτασες στο σήμερα; Που την βλέπεις την δεξιά στην Ελλάδα;Χαοτικός έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 00:37 Η Ελλάδα θα πάει μπροστά μόνο αν εξαφανιστεί η δεξιά. Χρόνια κατάρα που βαραίνει τη πατρίδα μας.![]()
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Αρα γενετικο, εφοσον εχουν μηχανισμους ενσωματωμενους.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 19:57Το 'κοινωνική' βιολογικό είναι, ο άνθρωπος είναι κοινωνικό είδος βάσει βιολογίας σε αντίθεση πχ με τις τίγρεις που είναι μοναχικές. Τα κοινωνικά είδη έχουν κάποιους μηχανισμούς ενσωματωμένους στην σκέψη τους (hardwired, όχι επίκτητους) που σχετίζονται με την συνεργασία και την συμβίωση.axilmar έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 17:36Οχι λοιπον βιολογικη, αλλα κοινωνικη.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 17:20 Όχι, έχει να κάνει με την οργάνωση ενός πλαισίου ασφάλειας από μια ομάδα ανθρώπων με κοντινό πολιτισμικό υπόβαθρο για να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα. Προβλεψιμότητα, οικειότητα, συνεργασία.
Μόνο τα στοιχεία λαμβάνω υπόψη μου. Και τα στοιχεία δεν είναι υπέρ σας.Green Dragon έγραψε: 23 Ιούλ 2021, 08:51Τη πάτησες σαν πρωτάρης και άφησες την μια προπαγάνδα για να πιάσεις την άλλη. Και δεν το πήρες είδηση.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 21:21Η Δύση έχει χίλιες δυο διαφορετικές παραδόσεις στα σπορ ανά χώρα και περιοχή. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Εξάλλου αυτό το η Δύση είναι όρος ομπρέλα.Green Dragon έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 15:10
Πόσο τοπικούς; Όλη η Δύση θεωρείται κάτι τοπικό;
Το ότι αυτοπροσδιορίζεσαι σαν αριστερός σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετείς άκριτα ότι ασπάζεται η σύγχρονη δυτική αριστερά; Δική σου σκέψη δεν έχεις;
Όσο για τον καπιταλισμό, θα ξεπεραστεί όταν θα απαξιωθεί η εργασία, σε μερικές εκατοντάδες χρόνια.
Εσύ χρησιμοποιείς τη γενίκευση και όχι εγώ. Εγώ είμαι αυτός που σου λέει ότι η Δύση διαθέτει χίλιες δυο παραδόσεις όχι μόνο στα σπορ αλλά σχεδόν στα πάντα. Για τα σπορ συγκεκριμένα, θα βρεις καλό Άγγλο ποδοσφαιριστή αλλά όχι μπασκετμπολίστα. Καλό Έλληνα μπασκετμπολίστα αλλά όχι ποδοσφαιριστή. Στα Βόρεια θα συναντήσεις παίκτες χόκεϊ επί πάγου, ενώ στη Μεσόγειο θα τους ψάχνεις με το κυάλι.Green Dragon έγραψε: 23 Ιούλ 2021, 08:56Χρησιμοποιείς μια γενίκευση που δεν σημαίνει τίποτα για να ξεφύγεις, πράγμα που ισοδυναμεί με έμμεση παραδοχή λάθους.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 22 Ιούλ 2021, 21:21 Η Δύση έχει χίλιες δυο διαφορετικές παραδόσεις στα σπορ ανά χώρα και περιοχή. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Εξάλλου αυτό το η Δύση είναι όρος ομπρέλα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1122 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από alto_sem
-
- 17 Απαντήσεις