Ωραία λοιπόν, τώρα παίρνουν αξιοπρεπές επίδομα εργασίας. Συγχαρητήρια. Καλοφάγωτο.Ναύτης έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:33Να αφήσουμε, λοιπόν, τα μπάχαλα, παρόλο που δεν παραδέχτηκες ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στις πορείες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και παρ' όλα αυτά διατύπωσες "άποψη" γι' αυτές.Juno έγραψε: 30 Μάιος 2021, 18:59Πέρα από τα μπάχαλα, ας επιστρέψουμε στο θέμα απεργία σε συνδυασμό με την αδιαφορία των πολυεθνικών για αυτόν τον "οικονομικό παράδεισο".Ναύτης έγραψε: 27 Μάιος 2021, 11:17
Σού είπα, δεν έχεις παρακολουθήσει διαδήλωση του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ ΟΥΤΕ καν από την τηλεόραση![]()
Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν θα τα σχολιάσω, γιατί το θέμα μας δεν είναι ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε η ναυπηγοεπισκευαστική.
Αν μερικοί τρέφετε μένος εναντίον του συνδικαλισμού και των εργασιακών δικαιωμάτων, να ανοίξετε νήμα.
Γιατί έφυγαν οι εφοπλιστές από τη Ναυπηγοεπισκευαστική; Είναι καλύτερα τώρα οι άνεργοι πλέον εργάτες;
Για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη εσύ λες ότι φταίει που οι ναυτεργάτες θέλουν αξιοπρεπή μεροκάματα και συλλογική σύμβαση εργασίας;
ΟΚ, προς χάριν της συζήτησης ας το δεχτούμε.
Στο Νεώριο, στην Ελευσίνα και στον Σκαραμαγκά, που τα σωματεία είναι "φιλήσυχα" και τα μεροκάματα πεθαμένα, γιατί δεν πάνε οι εφοπλιστές να κάμουν εργασίες; Δεν λέμε να ναυπηγήσουν καράβι, μιλάμε για απλές επισκευαστικές εργασίες.
Το 1960 η Δ. Ευρώπη κατείχε το 80% των ναυπηγήσεων παγκοσμίως. Εξήντα χρόνια αργότερα το ποσοστό αυτό έπεσε στο 17% και φθίνει. Μήπως και γι' αυτό φταίει ο συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ;
Γιατί άραγε πάρα πολλοί εφοπλιστές επιλέγουν για την ναυπήγηση των πλοίων τους την "κομμουνιστική" Κίνα;
Στην Νότιο Κορέα είναι φτηνότερα τα μεροκάματα απ' ότι στο Πέραμα; Στην Ιαπωνία;
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ζητάτε ορισμένοι. Να μεταβληθεί ο Έλληνας ναυτεργάτης σε δούλο, απλώς για να λέει ότι έχει μια δουλειά να πηγαίνει κάθε πρωί;
Εγώ απλώς εξήγησα γιατί δεν έχουμε επενδύσεις.
Δεν κάνω πίσω στο θέμα με τα μπάχαλα
Απλώς δεν θέλω να βγει εκτός θέματος αυτό που είπα αρχικά. Πως τα κουμούνια φταίνε που διώχνουν τις επενδύσεις.