Δες το παρακάτω ποστ για να καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης για πια επιθεώρηση μιλάμε; Αυτή που σφυρίζει στον επιχειρηματία ότι θα πάει για έλεγχο και χαρτζιλικώνεται;Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:37Εσφαλμένη ή σωστή νομίζω αξίζει να την κάνουμε ώστε να μιλήσουμε για τους νόμους. Νομίζω όλοι εν γνώση τους το κάνουν.ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:25Κάνετε όλοι την εσφαλμένη παραδοχή πως όταν είσαι σε μια δουλειά που συμφώνησες 8ωρο και καθίσεις 1 ώρα παραπάνω ότι αυτό είναι καταγεγραμμένες (Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2021, 15:42
Εννοώ ότι αν κάνεις συνέχεια υπερωρίες δεν είναι υπερωρίες, είναι αυξημένο ωράριο. Γι αυτό και υπάρχει ετήσιο όριο υπερωριών για να μην γίνεται αυτό το πράγμα.) υπερωρίες. Αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και δεν μπορείς να πάρεις το καπελάκι σου να φύγεις για άλλη δουλειά γιατί να σου πληρώσει η επιχείρηση υπερωρίες;
Μακάρι η ανεξαρτησία της Επιθεώρησης να βοηθήσει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φτηνοεργασία
Re: Φτηνοεργασία
- ΜπλεΜπουμπυς
Το ρεπο ως παράλληλο νόμισμα προτείνει ο Χατζηδάκης.
Θα πληρώνουμε σε ρεπο

Θα πληρώνουμε σε ρεπο
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
-
BlastFromThePast
Βρήκαν αλλού λεκάνη;
Το πρόβλημα είναι ότι η τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρομάγαζα τα οποία αφενός είναι αδύνατο να επιβιώσουν αν δεν κλέβουν τους πάντες (και τους εργαζόμενους) και αφετέρου είναι αδύνατο να ελεγχθούν, δηλαδή άντε και πήγες στο φούρνο της γειτονιάς μου και διαπίστωσες ότι γράφει κάθε διάταξη του εργατικού δικαίου στα παπάρια του (και όχι μόνο), έστω και ότι με το πρόστιμο αυτός διορθώνεται αντί να κλείσει ή να ξεσκίσει ακόμα χειρότερα τον καινούριο υπάλληλο ώστε να βγάλει τα σπασμένα, ε σου μένουν άλλες 200.000 επιχειρήσεις. Είναι σα να πολεμάς πυρκαγιά αυξάνοντας την εξουσία της πυροσβεστικής να κόψει ένα δέντρο που καίγεται.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, μόλις κυκλοφορήσει στην πιάτσα ότι πέφτει βίτσα να δεις πως θα μαζευτούν ούλοι. Είσαι και εσύ δέσμιος της ελληνικής νοοτροπίας που έχει την ατιμωρησία κορώνα στο κεφάλι της. Όλα τα οργανωμένα κράτη χτίστηκαν πάνω στην τιμωρία για την τήρηση της τάξης, όχι στην καλή θέληση του καθενός που εσύ μπορεί να έχεις άπειρη και ο γείτονας καθόλου. Αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν δουλεύει.foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:51 Το πρόβλημα είναι ότι η τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρομάγαζα τα οποία αφενός είναι αδύνατο να επιβιώσουν αν δεν κλέβουν τους πάντες (και τους εργαζόμενους) και αφετέρου είναι αδύνατο να ελεγχθούν, δηλαδή άντε και πήγες στο φούρνο της γειτονιάς μου και διαπίστωσες ότι γράφει κάθε διάταξη του εργατικού δικαίου στα παπάρια του (και όχι μόνο), έστω και ότι με το πρόστιμο αυτός διορθώνεται αντί να κλείσει ή να ξεσκίσει ακόμα χειρότερα τον καινούριο υπάλληλο ώστε να βγάλει τα σπασμένα, ε σου μένουν άλλες 200.000 επιχειρήσεις. Είναι σα να πολεμάς πυρκαγιά αυξάνοντας την εξουσία της πυροσβεστικής να κόψει ένα δέντρο που καίγεται.
Εχεις υποψη σου κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα;ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:42Δες το παρακάτω ποστ για να καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης για πια επιθεώρηση μιλάμε; Αυτή που σφυρίζει στον επιχειρηματία ότι θα πάει για έλεγχο και χαρτζιλικώνεται;Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:37Εσφαλμένη ή σωστή νομίζω αξίζει να την κάνουμε ώστε να μιλήσουμε για τους νόμους. Νομίζω όλοι εν γνώση τους το κάνουν.ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:25
Κάνετε όλοι την εσφαλμένη παραδοχή πως όταν είσαι σε μια δουλειά που συμφώνησες 8ωρο και καθίσεις 1 ώρα παραπάνω ότι αυτό είναι καταγεγραμμένες () υπερωρίες. Αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και δεν μπορείς να πάρεις το καπελάκι σου να φύγεις για άλλη δουλειά γιατί να σου πληρώσει η επιχείρηση υπερωρίες;
Δεν το αμφισβητώ οτι μπορεί να συμβαίνει αλλά πιστεύω οτι συμβαίνει σπανιότερα απ ότι πιστεύεται.
Εγω πάντως ξέρω συγκεκριμένα παραδείγματα που η επιθεώρηση εργασίας έκοψε κώλους.
- Green Dragon
Για την ώρα δεν είναι συνηθισμένο, σε σχέση με κάτι άλλες υπηρεσίες (πχ πολεοδομία, εφορία) είναι πολύ πιο καθαρή.gassim έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:05Εχεις υποψη σου κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα;ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:42 Δες το παρακάτω ποστ για να καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης για πια επιθεώρηση μιλάμε; Αυτή που σφυρίζει στον επιχειρηματία ότι θα πάει για έλεγχο και χαρτζιλικώνεται;
Δεν το αμφισβητώ οτι μπορεί να συμβαίνει αλλά πιστεύω οτι συμβαίνει σπανιότερα απ ότι πιστεύεται.
Εγω πάντως ξέρω συγκεκριμένα παραδείγματα που η επιθεώρηση εργασίας έκοψε κώλους.
Νομίζω ότι εσείς οι δύο δεν διαφωνείτε τόσο όσο φαντάζεσαι από την ανάρτησή του.Green Dragon έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:02Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, μόλις κυκλοφορήσει στην πιάτσα ότι πέφτει βίτσα να δεις πως θα μαζευτούν ούλοι. Είσαι και εσύ δέσμιος της ελληνικής νοοτροπίας που έχει την ατιμωρησία κορώνα στο κεφάλι της. Όλα τα οργανωμένα κράτη χτίστηκαν πάνω στην τιμωρία για την τήρηση της τάξης, όχι στην καλή θέληση του καθενός που εσύ μπορεί να έχεις άπειρη και ο γείτονας καθόλου. Αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν δουλεύει.foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:51 Το πρόβλημα είναι ότι η τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρομάγαζα τα οποία αφενός είναι αδύνατο να επιβιώσουν αν δεν κλέβουν τους πάντες (και τους εργαζόμενους) και αφετέρου είναι αδύνατο να ελεγχθούν, δηλαδή άντε και πήγες στο φούρνο της γειτονιάς μου και διαπίστωσες ότι γράφει κάθε διάταξη του εργατικού δικαίου στα παπάρια του (και όχι μόνο), έστω και ότι με το πρόστιμο αυτός διορθώνεται αντί να κλείσει ή να ξεσκίσει ακόμα χειρότερα τον καινούριο υπάλληλο ώστε να βγάλει τα σπασμένα, ε σου μένουν άλλες 200.000 επιχειρήσεις. Είναι σα να πολεμάς πυρκαγιά αυξάνοντας την εξουσία της πυροσβεστικής να κόψει ένα δέντρο που καίγεται.
Καθόλου, εγώ θεωρώ ότι πολύ απλά πρέπει να κλείσουν. Δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε πώς θα τηρεί τους κανόνες η μικρή επιχείρηση, η ύπαρξή της είναι το πρόβλημα.Green Dragon έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:02Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, μόλις κυκλοφορήσει στην πιάτσα ότι πέφτει βίτσα να δεις πως θα μαζευτούν ούλοι. Είσαι και εσύ δέσμιος της ελληνικής νοοτροπίας που έχει την ατιμωρησία κορώνα στο κεφάλι της. Όλα τα οργανωμένα κράτη χτίστηκαν πάνω στην τιμωρία για την τήρηση της τάξης, όχι στην καλή θέληση του καθενός που εσύ μπορεί να έχεις άπειρη και ο γείτονας καθόλου. Αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν δουλεύει.foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:51 Το πρόβλημα είναι ότι η τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρομάγαζα τα οποία αφενός είναι αδύνατο να επιβιώσουν αν δεν κλέβουν τους πάντες (και τους εργαζόμενους) και αφετέρου είναι αδύνατο να ελεγχθούν, δηλαδή άντε και πήγες στο φούρνο της γειτονιάς μου και διαπίστωσες ότι γράφει κάθε διάταξη του εργατικού δικαίου στα παπάρια του (και όχι μόνο), έστω και ότι με το πρόστιμο αυτός διορθώνεται αντί να κλείσει ή να ξεσκίσει ακόμα χειρότερα τον καινούριο υπάλληλο ώστε να βγάλει τα σπασμένα, ε σου μένουν άλλες 200.000 επιχειρήσεις. Είναι σα να πολεμάς πυρκαγιά αυξάνοντας την εξουσία της πυροσβεστικής να κόψει ένα δέντρο που καίγεται.
1-2 παραδείγματα από περιγραφές ατόμων που δεν είναι παραμυθάδες και γενικώς τους εμπιστεύομαι. Ωστόσο άστο αυτό. Είναι τόσα τα άτομα (φίλοι & συγγενείς) που τους χρωστούν δεδουλευμένα (δεν μιλάω καν για υπερωρίες και δώρα αλλά για κανονικό μισθό) που προφανώς ακόμα κι αν κάνει καλά τη δουλειά της η επιθεώρηση, δεν αρκεί.gassim έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:05Εχεις υποψη σου κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα;ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:42Δες το παρακάτω ποστ για να καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης για πια επιθεώρηση μιλάμε; Αυτή που σφυρίζει στον επιχειρηματία ότι θα πάει για έλεγχο και χαρτζιλικώνεται;Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:37
Εσφαλμένη ή σωστή νομίζω αξίζει να την κάνουμε ώστε να μιλήσουμε για τους νόμους. Νομίζω όλοι εν γνώση τους το κάνουν.
- Green Dragon
Μπορεί να μην το διατύπωσα καλά, εννοώ όχι ότι υποστηρίζει ατιμωρησία, εξάλλου ελάχιστοι την υποστηρίζουν πραγματικά αλλά έχει την αίσθηση ότι 'η τιμωρία δεν βοηθά' και 'δεν γίνεται τίποτα', κλπ. Αυτή η αντίληψη όμως οδηγεί τελικά στην ατιμωρησία.ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:16Νομίζω ότι εσείς οι δύο δεν διαφωνείτε τόσο όσο φαντάζεσαι από την ανάρτησή του.Green Dragon έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:02Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, μόλις κυκλοφορήσει στην πιάτσα ότι πέφτει βίτσα να δεις πως θα μαζευτούν ούλοι. Είσαι και εσύ δέσμιος της ελληνικής νοοτροπίας που έχει την ατιμωρησία κορώνα στο κεφάλι της. Όλα τα οργανωμένα κράτη χτίστηκαν πάνω στην τιμωρία για την τήρηση της τάξης, όχι στην καλή θέληση του καθενός που εσύ μπορεί να έχεις άπειρη και ο γείτονας καθόλου. Αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν δουλεύει.foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:51 Το πρόβλημα είναι ότι η τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρομάγαζα τα οποία αφενός είναι αδύνατο να επιβιώσουν αν δεν κλέβουν τους πάντες (και τους εργαζόμενους) και αφετέρου είναι αδύνατο να ελεγχθούν, δηλαδή άντε και πήγες στο φούρνο της γειτονιάς μου και διαπίστωσες ότι γράφει κάθε διάταξη του εργατικού δικαίου στα παπάρια του (και όχι μόνο), έστω και ότι με το πρόστιμο αυτός διορθώνεται αντί να κλείσει ή να ξεσκίσει ακόμα χειρότερα τον καινούριο υπάλληλο ώστε να βγάλει τα σπασμένα, ε σου μένουν άλλες 200.000 επιχειρήσεις. Είναι σα να πολεμάς πυρκαγιά αυξάνοντας την εξουσία της πυροσβεστικής να κόψει ένα δέντρο που καίγεται.
- Green Dragon
Να κλείσουν επειδή πιστεύεις ότι δεν γίνεται να ελεγχθούν; Ή για κάποιον άλλον λόγο;foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:18Καθόλου, εγώ θεωρώ ότι πολύ απλά πρέπει να κλείσουν. Δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε πώς θα τηρεί τους κανόνες η μικρή επιχείρηση, η ύπαρξή της είναι το πρόβλημα.Green Dragon έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:02Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, μόλις κυκλοφορήσει στην πιάτσα ότι πέφτει βίτσα να δεις πως θα μαζευτούν ούλοι. Είσαι και εσύ δέσμιος της ελληνικής νοοτροπίας που έχει την ατιμωρησία κορώνα στο κεφάλι της. Όλα τα οργανωμένα κράτη χτίστηκαν πάνω στην τιμωρία για την τήρηση της τάξης, όχι στην καλή θέληση του καθενός που εσύ μπορεί να έχεις άπειρη και ο γείτονας καθόλου. Αυτό έχει αποδειχτεί ότι δεν δουλεύει.foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 19:51 Το πρόβλημα είναι ότι η τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρομάγαζα τα οποία αφενός είναι αδύνατο να επιβιώσουν αν δεν κλέβουν τους πάντες (και τους εργαζόμενους) και αφετέρου είναι αδύνατο να ελεγχθούν, δηλαδή άντε και πήγες στο φούρνο της γειτονιάς μου και διαπίστωσες ότι γράφει κάθε διάταξη του εργατικού δικαίου στα παπάρια του (και όχι μόνο), έστω και ότι με το πρόστιμο αυτός διορθώνεται αντί να κλείσει ή να ξεσκίσει ακόμα χειρότερα τον καινούριο υπάλληλο ώστε να βγάλει τα σπασμένα, ε σου μένουν άλλες 200.000 επιχειρήσεις. Είναι σα να πολεμάς πυρκαγιά αυξάνοντας την εξουσία της πυροσβεστικής να κόψει ένα δέντρο που καίγεται.
Μαζί σου. Που είναι όμως το μοντέλο που θα ανοίξει μαζικά θέσεις εργασίας για να απορροφηθούν όσοι θα μείνουν άνεργοι; Και αυτό δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα πλέον. Παλιά (κακώς) θα φόρτωναν στο ευρύτερο δημόσιο. Τώρα δεν έχουν ούτε αυτή την ευχέρεια. Εγώ δεν έχω εύκολη απάντηση σε αυτό.foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:18 Καθόλου, εγώ θεωρώ ότι πολύ απλά πρέπει να κλείσουν. Δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε πώς θα τηρεί τους κανόνες η μικρή επιχείρηση, η ύπαρξή της είναι το πρόβλημα.
- Green Dragon
Νομίζω το ερώτημα ανάγεται στο αν μας ενδιαφέρει η κοινωνική κινητικότητα ή όχι.ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:23Μαζί σου. Που είναι όμως το μοντέλο που θα ανοίξει μαζικά θέσεις εργασίας για να απορροφηθούν όσοι θα μείνουν άνεργοι; Και αυτό δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα πλέον. Παλιά (κακώς) θα φόρτωναν στο ευρύτερο δημόσιο. Τώρα δεν έχουν ούτε αυτή την ευχέρεια. Εγώ δεν έχω εύκολη απάντηση σε αυτό.foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:18 Καθόλου, εγώ θεωρώ ότι πολύ απλά πρέπει να κλείσουν. Δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε πώς θα τηρεί τους κανόνες η μικρή επιχείρηση, η ύπαρξή της είναι το πρόβλημα.
Δε θα υπάρξει στ' αλήθεια κενό.ST48410 έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:23Μαζί σου. Που είναι όμως το μοντέλο που θα ανοίξει μαζικά θέσεις εργασίας για να απορροφηθούν όσοι θα μείνουν άνεργοι;foscilis έγραψε: 30 Μάιος 2021, 20:18 Καθόλου, εγώ θεωρώ ότι πολύ απλά πρέπει να κλείσουν. Δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε πώς θα τηρεί τους κανόνες η μικρή επιχείρηση, η ύπαρξή της είναι το πρόβλημα.
Παραδίπλα στο φουρνο της γειτονιάς είναι ο φούρνος του franchise που απασχολεί 12 άτομα αντί για 2 και πληρώνει και υπερωρίες και τα πάντα, ούτε ένα λεπτό εργασίας ή απουσίας δεν είναι αδήλωτο (το ξέρω γιατί μια μαμά από την τάξη δουλεύει στα κεντρικά κάνοντας ακριβώς αυτήν τη δουλειά).
Η μοναδική θέση εργασίας που καταργείται είναι του "επιχειρηματία", στην πραγματικότητα μικροαπατεώνα/κλέφτη/τεμπέλη. Να πάει να γίνει σεκιουριτάς χέστηκα. Πραγματικά είναι θετικό για την κοινωνία αν μείνει άνεργος αυτός.