Πτολεμαίος έγραψε: 26 Μάιος 2021, 11:18
Για κάτι ανταλλακτικά που τους λείπουν, απεργούν. Yeah right. Αλίμονο στους φουκαράδες που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους και φάγανε πουτσα.
Εγώ πάντως που υπήρξα (και) αγρότης στη ζωή μου, πάντα ήμουν αντίθετος με τους αγρότες παλιά που έκλειναν τις εθνικές οδούς. Βρες τρόπο να διεκδικήσεις αυτά που θες, χωρίς να ταλαιπωρείς αυτούς που δεν σου φταίνε.
Ασχέτως της απεργίας της ΣΤΑΣΥ, θα μπορούσες να μου πεις μερικούς τρόπους να διεκδικήσεις αυα που θέλεις χωρίς να ταλαιπωρήσεις κανένα;
Σε γενικές γραμμές όταν πας να εργαστείς κάπου ξέρεις εκ των προτέρων που πας, τι πας να κάνεις και πόσα θα παίρνεις για να το κάνεις.
Αν δεν θέλεις να πας, δεν πας και ψάχνεις να βρεις μια πιο ικανοποιητική εργασία. Αν παραβιάζεται κάποιος νόμος πας στην επιθεώρηση εργασίας.
Δηλαδή οι τρόποι που διεκδικούμε όλοι οι υπάλληλοι αυτά που θέλουμε. Η απεργία ή η επίσχεση εργασίας είναι έσχατα μέτρα που παίρνουν οι εργαζόμενοι όταν οι άλλοι τρόποι έχουν εξαντληθεί.
Rudiche έγραψε: 26 Μάιος 2021, 08:38
Πρέπει να κάνουν μια δεξίωση για τους εργαζομένους του μετρό και του ηλεκτρικού δήθεν για την προσφορά τους στη λειτουργία της πόλης και να τους σαπίσει στο ξύλο η αστυνομία.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ 100 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ 5.000.000
Και αυτούς που τους διόρισαν και αυτούς που τους ψήφισαν. Δίκαια πράγματα
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Εμπεδοκλής έγραψε: 26 Μάιος 2021, 19:04
Άρα δεν έχεις πρόταση αντί της απεργίας. Όταν βρεις ευχαρίστως να γίνει αντί της απεργίας...
Φαντάζομαι, κατά καιρούς, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεως υλικού.
Όμως, δεν ακούστηκε ποτέ οι υπάλληλοι να κατεβαίνουν απεργία γι' αυτον τον λόγο, που στο κάτω-κάτω και να κατέβαιναν,
δεν θα δημιουργούσαν και ιδιαίτερo πρόβλημα στην κοινωνία..
Εγώ διάβασα για μη πληρωμή δεδουλευμένων, και για παραιτήσεις τεχνικών λόγω κακών συνθηκών εργασίας...
Και εγώ έφαγα στη μάπα την κίνηση όταν ο Κούλης αποφάσισε να κάνει εγκαίνια αλλά δεν έσκουζα και έκλεισε το μισό κέντρο.
Fluffy έγραψε: 26 Μάιος 2021, 13:01
Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις είμαστε με τους απεργούς και θα είμαστε και τις επόμενες μέρες να ενώσουμε τις φωνές μας κάτω από την μάσκα.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτές οι απεργίες, με τον τρόπο που γίνονται και φυσικά εν γνώσει της ηγεσίας των δυνάμεων που συμμετέχουν δεν φέρνουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ γι' αυτούς που συμμετέχουν (το αν έχουν δίκιο είναι μια διαφορετική συζήτηση και κρίνεται κατά περίπτωση). Το μόνο που πετυχαίνουν είναι όντως να ταλαιπωρούν τον κόσμο. Οι ηγεσίες των απεργών δεν το ξέρουν αυτό; Φυσικά και το ξέρουν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 26 Μάιος 2021, 19:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πτολεμαίος έγραψε: 26 Μάιος 2021, 11:18
Για κάτι ανταλλακτικά που τους λείπουν, απεργούν. Yeah right. Αλίμονο στους φουκαράδες που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους και φάγανε πουτσα.
Εγώ πάντως που υπήρξα (και) αγρότης στη ζωή μου, πάντα ήμουν αντίθετος με τους αγρότες παλιά που έκλειναν τις εθνικές οδούς. Βρες τρόπο να διεκδικήσεις αυτά που θες, χωρίς να ταλαιπωρείς αυτούς που δεν σου φταίνε.
Ασχέτως της απεργίας της ΣΤΑΣΥ, θα μπορούσες να μου πεις μερικούς τρόπους να διεκδικήσεις αυα που θέλεις χωρίς να ταλαιπωρήσεις κανένα;
Σε γενικές γραμμές όταν πας να εργαστείς κάπου ξέρεις εκ των προτέρων που πας, τι πας να κάνεις και πόσα θα παίρνεις για να το κάνεις.
Αν δεν θέλεις να πας, δεν πας και ψάχνεις να βρεις μια πιο ικανοποιητική εργασία. Αν παραβιάζεται κάποιος νόμος πας στην επιθεώρηση εργασίας.
Δηλαδή οι τρόποι που διεκδικούμε όλοι οι υπάλληλοι αυτά που θέλουμε. Η απεργία ή η επίσχεση εργασίας είναι έσχατα μέτρα που παίρνουν οι εργαζόμενοι όταν οι άλλοι τρόποι έχουν εξαντληθεί.
Ότι πιο ψεκασμένο έχω διαβάσει. Hello, είμαστε στον 21ο αιώνα σε ένα δυτικό κράτος. Οι απεργίες είναι ο πιο γνωστός τρόπος διεκδικήσεων παντού στον δυτικό κόσμο...
Ότι πιο ψεκασμένο έχω διαβάσει. Hello, είμαστε στον 21ο αιώνα σε ένα δυτικό κράτος. Οι απεργίες είναι ο πιο γνωστός τρόπος διεκδικήσεων παντού στον δυτικό κόσμο...
Απευθυνόμενοι προς το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους της χώρας, αναφέρουμε ότι διεκδικούμε επιπλέον πύκνωση δρομολογίων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.
Αντ’ αυτού η ηγεσία – εργοδοσία αντί να δώσουν λύση στα καταγγελλόμενα προβλήματα ως όφειλαν, το μόνο που φρόντισαν να κάνουν, είναι να σύρουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, σαν να είμαστε κακοποιοί και με ένα δελτίο τύπου νομικίστικο, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να πείσουν τους επιβάτες, ότι όλα βαίνουν καλώς.
• Καλώς με το 50% των συρμών στην γραμμή 1 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;
• Καλώς με το 1/3 των συρμών στις γραμμές 2 και 3 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;
• Καλώς με τους 33 νέοπροσληφθέντες τεχνίτες από τους 100 να έχουν δηλώσει παραίτηση γιατί η εργοδοσία δεν τους ενημέρωσε για τα δικαιώματα τους;
• Καλώς με απλήρωτα δεδουλευμένα μέχρι και σήμερα, για το πρώτο 5μηνο το 2021;
• Καλώς με την αναξιοκρατία να έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, ηθικό και νομικό;
Ο Αυταρχισμός και η Τρομοκρατία ΔΕΝ θα Περάσουν.
Αύριο Τετάρτη 26/5/2021 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 10 το πρωί η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί KANONIKA συμφώνα με την εξαγγελία.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με απόφαση του, στηρίζει έμπρακτα τα δικαία αίτημα μας και την στάση εργασίας μας.
Όλοι οι εργαζόμενοι μελή του ΣΕΛΜΑ είναι καλυμμένοι να συμμετάσχουν κανονικά στην στάση εργασίας.
Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας προσπαθεί να ανακάμψει από το τελευταίο και πλέον επώδυνο κύμα της πανδημίας, καθώς και την ώρα που οι συμπολίτες μας αγωνίζονται να επαναφέρουν τη ζωή και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε φυσιολογικούς ρυθμούς, συνδικαλιστικές πρακτικές, βγαλμένες από το παρελθόν, μεθοδεύουν και προφασίζονται λόγους, για να στηρίξουν μια απεργιακή κινητοποίηση που όχι μόνο δεν έχει κανένα έρεισμα στο Νόμο, αλλά για άλλη μια φορά θέτει σε αδικαιολόγητη δοκιμασία την καθημερινότητα και τις ψυχικές αντοχές των κατοίκων και των εργαζομένων της πόλης.
Το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σ.Ε.Λ.Μ.Α., μόνον αυτό από εννιά (9) συνολικά συνδικαλιστικές οργανώσεις που υφίστανται στην Εταιρεία, θέλοντας να υπηρετήσει σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση με τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού της επιχείρησης, ούτε ασφαλώς με την ποιότητα του συγκοινωνιακού έργου, εξήγγειλε χθες τελείως αιφνιδιαστικά τετράωρη στάση εργασίας για αύριο (26.5.2021) από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.00 πμ. Στο πλαίσιο αυτό και κατασυκοφαντώντας κάθε πρόσωπο που αντιστρατεύεται την επιδίωξη ορισμένων συνδικαλιστών να κρατούν υπό ομηρία την επιχείρηση, προβάλλουν ως «αίτημα»:
– Την ανάγκη σύναψης ΣΣΕ, ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, αναφορικά με το όριο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
– Την τυχαία, λόγω αιφνίδιας βλάβης, ακινητοποίηση ενός συρμού στο Μεταξουργείο, που ωστόσο, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τα αρμόδια συνεργεία της επιχείρησης.
– Τη μεταβολή του συστήματος οργάνωσης του χρόνου εργασίας, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει αναγνωρίσει ότι το σύστημα αυτό όχι μόνο εξυπηρετεί ισομερώς και δίκαια τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε να χορηγούνται σύννομα οι ετήσιες άδειες του προσωπικού και είναι σύμφωνο με την ΣΣΕ που αυτοί επικαλούνται,
– Τη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, παρόλο που γνωρίζουν ότι η εταιρεία σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΔΥ, καθώς και με όλες τις εμπλεκόμενες δομές και τα στελέχη της, σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποιεί μέχρι σήμερα, όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας και των ελάχιστων κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στους χώρους εργασίας, έχοντας εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας,
– Την έλλειψη ανταλλακτικών, παρά το γεγονός, που οι ίδιοι ασφαλώς γνωρίζουν, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της επιχείρησης παρελήφθησαν ανταλλακτικά συνολικής αξίας 3,6 εκατ. ευρώ, κάνοντας ρεκόρ δεκαετίας, ενώ ο προϋπολογισμός του 2021 για την προμήθεια ανταλλακτικών υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας το ποσό των 8,7 εκατ. ευρώ. Ήδη το πρώτο 5μηνο του 2021 βρίσκονται σε εξέλιξη 21 διαγωνισμοί συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Εταιρείας απευθυνόμενη στο επιβατικό κοινό, αφενός ζητά την κατανόησή του, αφετέρου δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μη διαταράξει την καθημερινότητά του, έχοντας ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η ανωτέρω κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.
Εμπεδοκλής έγραψε: 26 Μάιος 2021, 19:04
Άρα δεν έχεις πρόταση αντί της απεργίας. Όταν βρεις ευχαρίστως να γίνει αντί της απεργίας...
Φαντάζομαι, κατά καιρούς, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείψεως υλικού.
Όμως, δεν ακούστηκε ποτέ οι υπάλληλοι να κατεβαίνουν απεργία γι' αυτον τον λόγο, που στο κάτω-κάτω και να κατέβαιναν,
Εγώ διάβασα για μη πληρωμή δεδουλευμένων, και για παραιτήσεις τεχνικών λόγω κακών συνθηκών εργασίας...
Στο "παραιτήσεις" μπορούσες να υποψιαστείς ότι ενδεχομένως δε διαβάζεις κάτι 1000% αληθές.
Εμπεδοκλής έγραψε: 26 Μάιος 2021, 19:23
Εγώ μπορώ να μπω στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισητήριο και αν με πιάσουν να τους πω ότι απεργώ; Ή θα θεωρήσουν ότι ειρωνεύομαι; Θα μου συμπεριφερθούν σα να είμαι σκουπίδι ή όχι; Θυμάσαι πριν από αρκετά χρόνια που ένας ελεγκτής είχε σκοτώσει ένα παλικάρι στο λεωφορείο το οποίο δεν είχε πουλήσει καν τσαμπουκά σύμφωνα με μαρτυρίες; Ένας Έλληνας που είχε όνειρα για τη ζωή και ήθελε να υπηρετήσει σαν επαγγελματίας στρατιώτης την πατρίδα του. Αυτοί μας σκοτώνουν, μας βάζουν πρόστιμα, βεβαιώνουν χαράτσια, μας έχουν κάνει τον βίο αβίωτο, μας μιλάνε σα να είμαστε σκουπίδια, εμείς γιατί να τους συμπαραστεκόμαστε όταν απεργούν και δεν μπορεί ο κοσμάκης να πάει στη δουλίτσα του να βγάλει τα πέντε φράγκα που βγάζει;
Parrot έγραψε: 26 Μάιος 2021, 19:08
Στο "παραιτήσεις" μπορούσες να υποψιαστείς ότι ενδεχομένως δε διαβάζεις κάτι 1000% αληθές.
Παραιτήθηκαν λέει οι τεχνικοί επειδή η εργοδοσία δεν τους ενημέρωσε για τα δικαιώματα τους. Seems legit
Parrot έγραψε: 26 Μάιος 2021, 19:08
Απευθυνόμενοι προς το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους της χώρας, αναφέρουμε ότι διεκδικούμε επιπλέον πύκνωση δρομολογίων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.
Αντ’ αυτού η ηγεσία – εργοδοσία αντί να δώσουν λύση στα καταγγελλόμενα προβλήματα ως όφειλαν, το μόνο που φρόντισαν να κάνουν, είναι να σύρουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, σαν να είμαστε κακοποιοί και με ένα δελτίο τύπου νομικίστικο, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να πείσουν τους επιβάτες, ότι όλα βαίνουν καλώς.
• Καλώς με το 50% των συρμών στην γραμμή 1 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;
• Καλώς με το 1/3 των συρμών στις γραμμές 2 και 3 εκτός λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά;
• Καλώς με τους 33 νέοπροσληφθέντες τεχνίτες από τους 100 να έχουν δηλώσει παραίτηση γιατί η εργοδοσία δεν τους ενημέρωσε για τα δικαιώματα τους;
• Καλώς με απλήρωτα δεδουλευμένα μέχρι και σήμερα, για το πρώτο 5μηνο το 2021;
• Καλώς με την αναξιοκρατία να έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, ηθικό και νομικό;
Ο Αυταρχισμός και η Τρομοκρατία ΔΕΝ θα Περάσουν.
Αύριο Τετάρτη 26/5/2021 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 10 το πρωί η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί KANONIKA συμφώνα με την εξαγγελία.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με απόφαση του, στηρίζει έμπρακτα τα δικαία αίτημα μας και την στάση εργασίας μας.
Όλοι οι εργαζόμενοι μελή του ΣΕΛΜΑ είναι καλυμμένοι να συμμετάσχουν κανονικά στην στάση εργασίας.