!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αντιπαραγωγική «πτυχιολαγνία»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Re: Αντιπαραγωγική «πτυχιολαγνία»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Parrot έγραψε: 25 Μάιος 2021, 13:20 :102:
Spoiler
https://www.liberal.gr/news/antiparagog ... ia-/378839
Θανάσης Διαμαντόπουλος

Η πρώτη «βάση δεδομένων» είναι πρόσφατη και προέρχεται από το ΑΣΕΠ: Προκηρύχθηκαν 410 θέσεις πτυχιούχων για πρόσληψη δικαστικών γραμματέων. Εμφανίστηκαν… πολλές δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων.

Η συντριπτική πλειονότης τους –σε μια χώρα όπου το μόνο τυπικό προσόν για την απόκτηση της ιδιότητας του δικαστικού λειτουργού είναι η κατοχή πτυχίου νομικής- με μεταπτυχιακούς τίτλους… Και, το πιο εκπληκτικό ίσως, μεταξύ των υποψηφίων υπήρχαν περισσότεροι των …4000 (ολογράφως: των τεσσάρων χιλιάδων) διδάκτορες!

Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ χρειάστηκε αναπόφευκτα να κρίνει αν κάποια διδακτορικά, πχ, εγκληματολογίας, είναι συναφή προς το αντικείμενο των προκηρυχθεισών θέσεων, με αποτέλεσμα να γίνουν από τους θιγόμενους ή τους ενδιαφερόμενους δικαστικές προσφυγές για το θέμα.

Και δευτεροβάθμιο –έστω βραχυπρόθεσμο- αποτέλεσμα, οι προκηρύξεις αυτών των θέσεων, αντί να συμβάλλουν στη ελάφρυνση του εργασιακού φόρτου των δικαστηρίων, να προσθέτουν κι άλλο. (Αφήνω στην κρίση του καθενός το γιατί έχει τόση ελκυστικότητα το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Κάτι οι –συχνά αυτοεπιδικαζόμενες- απολαβές των δικαστικών λειτουργών, οι οποίες σε κάποιο βαθμό αποτελούν βάση αν όχι για να συμπαρασύρουν αυτόματα πάντως για να επηρεάσουν και τις αντίστοιχες των γραμματέων… Κάτι που τη βασική δραστηριότητά τους –την απομαγνητοφώνηση πρακτικών- στον ιδιωτικό τομέα την επιτελούν εν πολλοίς απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…).

Η δεύτερη «βάση δεδομένων» είναι παλαιότερη και προέρχεται από τα προσωπικά μου βιώματα: Πριν από αρκετά χρόνια, ίσως πλέον και δεκαετίες γιατί δυστυχώς time flies, το Πάντειο Πανεπιστήμιο μου ανέθεσε την εισήγηση για επιλογή ενός διδασκάλου –δηλαδή υπήρχε μια προς πλήρωση θέση- της γαλλικής γλώσσας.

Τυπικό προαπαιτούμενο ήταν η κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου γαλλικής φιλολογίας. Προσήλθαν 61 υποψήφιοι. Οι 31 ήταν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος (έχω ακόμη σπίτι μου κάποια από τα διδακτορικά τους). Οι 27, ασφαλώς κομμένοι από χέρι, κατείχαν «απλώς» μεταπτυχιακό, ένας παρουσίασε απ’ ό,τι θυμάμαι κάτι απροσδιόριστο και μόνο δύο είχαν το ελάχιστο απαιτούμενο τυπικό προσόν. Όλα αυτά για να διδάξουν σε αρχάριους στη γλώσσα το je parle, tu parles , nous parlons ή τα accords de participe…

Τα προαναφερόμενα γεγονότα δεν θα με οδηγήσουν, ωστόσο, αβασάνιστα στο συμπέρασμα περί αντιπαραγωγικού πληθωρισμού πτυχίων στη χώρα μας και περί ανορθολογικού προσανατολισμού των σπουδών.

Δεν θα εστιάσω καν σε αυτό που απασχολούσε ήδη τον Ελευθέριο Βενιζέλο, από κάποια στιγμή και τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον πατέρα του πολιτικού που δεσμευόταν πως θα καταργήσει τις εισαγωγικές για τα ελληνικά πανεπιστήμια, κερδίζοντας δι’ αυτού του τρόπου χιλιάδες ψήφους), σε σχέση με την ανάγκη προσανατολισμού των νέων προς πλέον πρακτικές κατευθύνσεις και εξειδικεύσεις, κάτι που ο μέγας Κρητικός έβλεπε σαν προϋπόθεση, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο.

Θα πω μόνο, με βάση τη μακρά επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία μου, ότι δεν έχω συναντήσει πιο αντιπαραγωγικούς για να μην πω πιο «άχρηστους» ανθρώπους από τους επιφορτισμένους με παραγωγή έργου για το οποίο θεωρούν εαυτούς υπερπροσοντούχους/overqualified…

Ειδικά δε όσον αφορά το θέμα που απετέλεσε το αρχικό έναυσμα και την αφετηρία για την παρέμβαση αυτή, αν είχα την αρμοδιότητα να καθορίσω το προσοντολόγιο για την πρόσληψη δικαστικών γραμματέων, προφανώς θα έβαζα εντός τους αποφοίτους κλασσικής φιλολογίας όπως και νεοελληνικών σποδών.

Μάλλον και τους αντίστοιχους των μεταφραστικών σχολών, αφού τα εφόδιά τους μάλλον θα αποτελούσαν τεκμήριο επαρκούς γνώσης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν θα έκανα το ίδιο με τους πτυχιούχους, άρα και τους μεταπτυχιακούς ή τους διδάκτορες, της νομικής. Η επιφύλαξη ή η αμφιταλάντευσή μου θα βασιζόταν στον φόβο ότι, με όλο το ενδιαφέρον και την προσοχή τους προσανατολισμένα στην αναζήτηση κάποιας ευκαιρίας για μετακίνησή τους στο δικαστικό σώμα, ίσως δεν επιτελούσαν τα καθήκοντά τους με το ζήλο και την αφοσίωση που αυτά θα απαιτούσαν…
"Η πρώτη «βάση δεδομένων» είναι πρόσφατη και προέρχεται από το ΑΣΕΠ: Προκηρύχθηκαν 410 θέσεις πτυχιούχων για πρόσληψη δικαστικών γραμματέων. Εμφανίστηκαν… πολλές δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων.
Η συντριπτική πλειονότης τους –σε μια χώρα όπου το μόνο τυπικό προσόν για την απόκτηση της ιδιότητας του δικαστικού λειτουργού είναι η κατοχή πτυχίου νομικής- με μεταπτυχιακούς τίτλους… Και, το πιο εκπληκτικό ίσως, μεταξύ των υποψηφίων υπήρχαν περισσότεροι των …4000 (ολογράφως: των τεσσάρων χιλιάδων) διδάκτορες!
Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ χρειάστηκε αναπόφευκτα να κρίνει αν κάποια διδακτορικά, πχ, εγκληματολογίας, είναι συναφή προς το αντικείμενο των προκηρυχθεισών θέσεων, με αποτέλεσμα να γίνουν από τους θιγόμενους ή τους ενδιαφερόμενους δικαστικές προσφυγές για το θέμα."

Από τα μπολνταρισμένα διαφαίνεται ότι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι δεν ήταν στα ζητούμενα προσόντα.
Αν δεν συμπεριλαμβάνονταν ούτε στα επιθυμητά προσόντα δεν έπρεπε να ληφθούν καθόλου υπόψη...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Antares έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:36 Σε εργοστάσια (παραγωγή), εστιατόρια, καφετέριες προτιμούν νεότερους ανθρώπους.
Ακόμη και στο εξωτερικό να έμενα (το έχω πεθυμήσει με αυτά που ακούω και βλέπω εδώ) κάποτε θα έβρισκα μια μόνιμη δουλειά, γραφείου, καθηγητική, ερευνητική. Γραφείου μου πρότειναν νωρίς, λόγω του ότι ήμουν στο πανεπιστήμιο, αλλά αργούσα (λόγω δουλειάς στις παραπάνω).
Μετά τα 25 δηλαδή, βρίσκεις κάτι πιο μόνιμο αν γνωρίζεις γλώσσα και έχεις τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου.
Τώρα βέβαια έχουν αλλάξει, πιστεύω, τα πράγματα.
Ειναι σαν την κλιματικη αλλαγη. Οι αρνητικες της επιπτωσεις βαραινουν πρωτα τις φτωχες χωρες και αργοτερα τις πιο πλουσιες. Αν χτυπησει ξηρασια το Αφγανισταν, θα φανει εντονα, διοτι δεν εχουν υποδομες διαχειρισης νερου, αν συμβει στην Ελλαδα μια ξηρασια, εχει υποδομες για να μεταφερει νερο και βοηθειες με επιδοτησεις απο ΕΕ για την καταστροφη κλπ., θα εχει αρνητικες επιπτωσεις αλλα οχι εντονες και δεν θα φανει πολυ. Το ιδιο συμβαινει με εμας, τα προβληματα του παγκοσμιου συστηματος, σε εμας χτυπανε πιο εντονα απο τα αλλα κρατη του Δ.Κοσμου, οχι ομως οτι και εκει δεν τα εχουν ακουμπησει τα προβληματα αυτα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Antares έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:36 Σε εργοστάσια (παραγωγή), εστιατόρια, καφετέριες προτιμούν νεότερους ανθρώπους.
Ακόμη και στο εξωτερικό να έμενα (το έχω πεθυμήσει με αυτά που ακούω και βλέπω εδώ) κάποτε θα έβρισκα μια μόνιμη δουλειά, γραφείου, καθηγητική, ερευνητική. Γραφείου μου πρότειναν νωρίς, λόγω του ότι ήμουν στο πανεπιστήμιο, αλλά αργούσα (λόγω δουλειάς στις παραπάνω).
Μετά τα 25 δηλαδή, βρίσκεις κάτι πιο μόνιμο αν γνωρίζεις γλώσσα και έχεις τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου.
Τώρα βέβαια έχουν αλλάξει, πιστεύω, τα πράγματα.
Eντάξει, σε αυτό τουλάχιστον για Ελλάδα, βοήθησε και το ότι από μία μέρα στην άλλη έπαιρνες πόδι με αποζημίωση 2 μηνιάτικα κι ας είχες 25 χρόνια προϋπηρεσία, ενώ μέχρι τότε, για να πάρεις πόδι σε πλήρωναν αδρά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

Η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εισερχομένων σε ανώτατες σχολές και πτυχιούχους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά brain drain σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το οποίο συνεχίζεται σήμερα.
Φαίνεται παράλογο, υπακούει όμως στους νομους προσφοράς και ζήτησης της εγχώριας τριτοκοσμικής αγοράς να θέλεις (και να έχεις) νταντά καθαρίστρια με διδακτορικό.

Μην υποτιμάτε τα πτυχία, σε άλλες κανονικοτερες συνθήκες έχουν πολύ διαφορετικό αντίκρισμα. Μία υποβολή βιογραφικού epso, οι εξετάσεις του, οι πίστες που πρέπει να περάσεις μέχρι να φτάσεις σε θέση Ευρωπαϊκού οργανισμού, απαιτεί πτυχία και skills που λίγοι έχουν εξασκήσει.

Διεθνείς NGO s και άλλοι οργανισμοί, ένα παράδειγμα γρήγορης - με υψηλές αμοιβές - απορρόφησης.

Το ερώτημα είναι, γιατί άραγε συνεχίζουν και παραμένουν Ελλάδα, όλοι αυτοί οι πολυ- πτυχιούχοι.

Αν και ικανοποιητικές απαντήσεις, υπάρχουν πολλές.
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Airman68 έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:38
Parrot έγραψε: 25 Μάιος 2021, 13:20 :102:
Spoiler
https://www.liberal.gr/news/antiparagog ... ia-/378839
Θανάσης Διαμαντόπουλος

Η πρώτη «βάση δεδομένων» είναι πρόσφατη και προέρχεται από το ΑΣΕΠ: Προκηρύχθηκαν 410 θέσεις πτυχιούχων για πρόσληψη δικαστικών γραμματέων. Εμφανίστηκαν… πολλές δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων.

Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ χρειάστηκε αναπόφευκτα να κρίνει αν κάποια διδακτορικά, πχ, εγκληματολογίας, είναι συναφή προς το αντικείμενο των προκηρυχθεισών θέσεων, με αποτέλεσμα να γίνουν από τους θιγόμενους ή τους ενδιαφερόμενους δικαστικές προσφυγές για το θέμα.

Και δευτεροβάθμιο –έστω βραχυπρόθεσμο- αποτέλεσμα, οι προκηρύξεις αυτών των θέσεων, αντί να συμβάλλουν στη ελάφρυνση του εργασιακού φόρτου των δικαστηρίων, να προσθέτουν κι άλλο. (Αφήνω στην κρίση του καθενός το γιατί έχει τόση ελκυστικότητα το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Κάτι οι –συχνά αυτοεπιδικαζόμενες- απολαβές των δικαστικών λειτουργών, οι οποίες σε κάποιο βαθμό αποτελούν βάση αν όχι για να συμπαρασύρουν αυτόματα πάντως για να επηρεάσουν και τις αντίστοιχες των γραμματέων… Κάτι που τη βασική δραστηριότητά τους –την απομαγνητοφώνηση πρακτικών- στον ιδιωτικό τομέα την επιτελούν εν πολλοίς απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…).

Η δεύτερη «βάση δεδομένων» είναι παλαιότερη και προέρχεται από τα προσωπικά μου βιώματα: Πριν από αρκετά χρόνια, ίσως πλέον και δεκαετίες γιατί δυστυχώς time flies, το Πάντειο Πανεπιστήμιο μου ανέθεσε την εισήγηση για επιλογή ενός διδασκάλου –δηλαδή υπήρχε μια προς πλήρωση θέση- της γαλλικής γλώσσας.

Τυπικό προαπαιτούμενο ήταν η κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου γαλλικής φιλολογίας. Προσήλθαν 61 υποψήφιοι. Οι 31 ήταν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος (έχω ακόμη σπίτι μου κάποια από τα διδακτορικά τους). Οι 27, ασφαλώς κομμένοι από χέρι, κατείχαν «απλώς» μεταπτυχιακό, ένας παρουσίασε απ’ ό,τι θυμάμαι κάτι απροσδιόριστο και μόνο δύο είχαν το ελάχιστο απαιτούμενο τυπικό προσόν. Όλα αυτά για να διδάξουν σε αρχάριους στη γλώσσα το je parle, tu parles , nous parlons ή τα accords de participe…

Τα προαναφερόμενα γεγονότα δεν θα με οδηγήσουν, ωστόσο, αβασάνιστα στο συμπέρασμα περί αντιπαραγωγικού πληθωρισμού πτυχίων στη χώρα μας και περί ανορθολογικού προσανατολισμού των σπουδών.

Δεν θα εστιάσω καν σε αυτό που απασχολούσε ήδη τον Ελευθέριο Βενιζέλο, από κάποια στιγμή και τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον πατέρα του πολιτικού που δεσμευόταν πως θα καταργήσει τις εισαγωγικές για τα ελληνικά πανεπιστήμια, κερδίζοντας δι’ αυτού του τρόπου χιλιάδες ψήφους), σε σχέση με την ανάγκη προσανατολισμού των νέων προς πλέον πρακτικές κατευθύνσεις και εξειδικεύσεις, κάτι που ο μέγας Κρητικός έβλεπε σαν προϋπόθεση, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο.

Θα πω μόνο, με βάση τη μακρά επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία μου, ότι δεν έχω συναντήσει πιο αντιπαραγωγικούς για να μην πω πιο «άχρηστους» ανθρώπους από τους επιφορτισμένους με παραγωγή έργου για το οποίο θεωρούν εαυτούς υπερπροσοντούχους/overqualified…

Ειδικά δε όσον αφορά το θέμα που απετέλεσε το αρχικό έναυσμα και την αφετηρία για την παρέμβαση αυτή, αν είχα την αρμοδιότητα να καθορίσω το προσοντολόγιο για την πρόσληψη δικαστικών γραμματέων, προφανώς θα έβαζα εντός τους αποφοίτους κλασσικής φιλολογίας όπως και νεοελληνικών σποδών.

Μάλλον και τους αντίστοιχους των μεταφραστικών σχολών, αφού τα εφόδιά τους μάλλον θα αποτελούσαν τεκμήριο επαρκούς γνώσης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν θα έκανα το ίδιο με τους πτυχιούχους, άρα και τους μεταπτυχιακούς ή τους διδάκτορες, της νομικής. Η επιφύλαξη ή η αμφιταλάντευσή μου θα βασιζόταν στον φόβο ότι, με όλο το ενδιαφέρον και την προσοχή τους προσανατολισμένα στην αναζήτηση κάποιας ευκαιρίας για μετακίνησή τους στο δικαστικό σώμα, ίσως δεν επιτελούσαν τα καθήκοντά τους με το ζήλο και την αφοσίωση που αυτά θα απαιτούσαν…
"Η πρώτη «βάση δεδομένων» είναι πρόσφατη και προέρχεται από το ΑΣΕΠ: Προκηρύχθηκαν 410 θέσεις πτυχιούχων για πρόσληψη δικαστικών γραμματέων. Εμφανίστηκαν… πολλές δεκάδες χιλιάδες υποψηφίων.
Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ χρειάστηκε αναπόφευκτα να κρίνει αν κάποια διδακτορικά, πχ, εγκληματολογίας, είναι συναφή προς το αντικείμενο των προκηρυχθεισών θέσεων, με αποτέλεσμα να γίνουν από τους θιγόμενους ή τους ενδιαφερόμενους δικαστικές προσφυγές για το θέμα."

Από τα μπολνταρισμένα διαφαίνεται ότι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι δεν ήταν στα ζητούμενα προσόντα.
Αν δεν συμπεριλαμβάνονταν ούτε στα επιθυμητά προσόντα δεν έπρεπε να ληφθούν καθόλου υπόψη...
δεν ισχύει
πάντα συμπεριλαμβάνονται, απλά ο αρθρογράφος εστιάζει στα διδακτορικά επειδή είναι πάρα πολλοί οι κάτοχοι διδακτορικών που αιτήθηκαν τις θέσεις
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Εντωμεταξύ το κείμενο του Διαμαντόπουλου είναι ο ορισμός της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, "Γαμώτο, μου έχουν σκάσει πέντε χιλιάδες αιτήσεις που πρέπει να αρχειοθετήσω", αλλά δεν βλέπω να το σχολιάζετε. :)
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Μπαντάς έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:57
Το ερώτημα είναι, γιατί άραγε συνεχίζουν και παραμένουν Ελλάδα, όλοι αυτοί οι πολυ- πτυχιούχοι.

Δε μένουν. Το έγραψες παραπάνω ο ίδιος, καπου ανέφερες το brain drain τυπε. Αυτοι που μένουν έχουν ειτε οκ δουλειές (συνυπολογίζουμε κ lifestyle), είτε άλλους δεσμούς κ περιορισμούς (οικογένεια κτλ), είτε πτυχία κοινωνικών κ ανθρωπιστικών σπουδών :c020:
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 25 Μάιος 2021, 17:03 Εντωμεταξύ το κείμενο του Διαμαντόπουλου είναι ο ορισμός της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, "Γαμώτο, μου έχουν σκάσει πέντε χιλιάδες αιτήσεις που πρέπει να αρχειοθετήσω", αλλά δεν βλέπω να το σχολιάζετε. :)
Ο τύπος πιθανότατα είναι ένας άνθρωπος που έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι ο καλύτερος επειδή έχει ένα πτυχίο, ίσως και ένα μεταπτυχιακό. Το πρόβλημα για αυτόν ξεκινά όταν ανακαλύπτει ότι υπάρχουν άλλοι πολύ καλύτεροι από αυτόν.

Δεν μπορεί να το αποδεχθεί οπότε προσπαθεί να βρει κάτι για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τα βιογραφικά που εστάλησαν οπότε το ρίχνει στην εμπειρία που προφανώς απέκτησε από τη θέση που έχει και πήρε μέσω κάποιου πτυχίου που είχε όταν οι γύρω του δεν το είχαν. Ε, σήμερα όλοι γύρω του έχουν πτυχίο και δεν μπορεί να ξεχωρίσει και γράφει αστειότητες ώστε να αισθανθεί καλύτερος...
Εμπεδοκλής

Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:23
EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:22
Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:17
Τώρα τί θες
Να έχεις την ειλικρίνεια να αποδεχτείς οτι αλλο να είσαι χημικός μηχανικός και άλλο σκαρφαλωμενος σε μια σκαλωσιά στον 6ο μετα απο 5 αμστελ βασικα. Τίποτε άλλο.
Ποιός νομίζεις ότι σκαρφαλώνει στο βιολογικό καθαρισμό της Πάρου;

Σε παρακαλώ το παράδειγμα με τις μπύρες μην το αναπτύξουμε, είναι φάουλ.
Τα μισά θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα είναι από κούριερ και οικοδόμους και τα άλλα μισά από χημικούς μηχανικούς. Είναι γνωστά αυτά. :smt047
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μάιος 2021, 17:14
EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:22

Να έχεις την ειλικρίνεια να αποδεχτείς οτι αλλο να είσαι χημικός μηχανικός και άλλο σκαρφαλωμενος σε μια σκαλωσιά στον 6ο μετα απο 5 αμστελ βασικα. Τίποτε άλλο.

Τα μισά θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα είναι από κούριερ και οικοδόμους και τα άλλα μισά από χημικούς μηχανικούς. Είναι γνωστά αυτά. :smt047
Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Εγώ έγραψα ότι πολλές δουλειές έχουν επικινδυνότητα και σταματήστε να γράφετε μαλακίες. Νοσοκόμα να είσαι, έχεις τρυπηθεί για πλάκα και ψάχνεσαι για AIDS με την καρδιά στο στόμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Μάιος 2021, 17:08
Μπαντάς έγραψε: 25 Μάιος 2021, 16:57

Δε μένουν. Το έγραψες παραπάνω ο ίδιος, καπου ανέφερες το brain drain τυπε. Αυτοι που μένουν έχουν ειτε οκ δουλειές (συνυπολογίζουμε κ lifestyle), είτε άλλους δεσμούς κ περιορισμούς (οικογένεια κτλ), είτε πτυχία κοινωνικών κ ανθρωπιστικών σπουδών :c020:
Για αυτούς που μένουν ρε πυτε, μιλάω :003:
Απαντάς όμως σχεδόν σε όλα πολύ σωστά μετά, με καλυψες
μακρυά απο κουκυά
Εμπεδοκλής

Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 17:16

Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Εγώ έγραψα ότι πολλές δουλειές έχουν επικινδυνότητα και σταματήστε να γράφετε μαλακίες. Νοσοκόμα να είσαι, έχεις τρυπηθεί για πλάκα και ψάχνεσαι για AIDS με την καρδιά στο στόμα.
Μάλιστα. Έχουμε βρει όλα τα επικίνδυνα επαγγέλματα. Χημικός μηχανικός και νοσηλεύτρια εμβολιασμών...

Ας μην παίζουμε. Αντί να ψάχνουμε τις υποπεριπτώσεις που σκέφτεσαι κάθε τρεις και λίγο καλό θα ήταν να δούμε και καμία σοβαρή μελέτη για τα πραγματικά επικίνδυνα επαγγέλματα...
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στην επικινδυνότητα ανάλογα την θέση και τις αρμοδιότητες του καθενός σε ένα χώρο εργασίας. Παράδειγμα, μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει ένας ανθρακωρύχος στα έγκατα της γης, απ' ότι αυτόν που είναι στην επιφάνεια και ανεβοκατεβαζει το ασανσέρ και ακόμη λιγότερη κάποιος σε θέση γραμματέα στα γραφεία της διοίκησης πιο πέρα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μάιος 2021, 17:26
Cecily Anne έγραψε: 25 Μάιος 2021, 17:16

Μάλιστα. Έχουμε βρει όλα τα επικίνδυνα επαγγέλματα. Χημικός μηχανικός και νοσηλεύτρια εμβολιασμών...

Ας μην παίζουμε. Αντί να ψάχνουμε τις υποπεριπτώσεις που σκέφτεσαι κάθε τρεις και λίγο καλό θα ήταν να δούμε και καμία σοβαρή μελέτη για τα πραγματικά επικίνδυνα επαγγέλματα...
Έχεις διαβάσει το context της συζήτησης ή βρήκες ένα ποστ και πιάστηκες; Συζητάμε περιπτώσεις που αντί να κάθεσαι να σκυλοπεινάς στον τομέα σου, βρίσκεις δουλειά να μπορείς να ζήσεις. Ο τύπος λέει ότι δεν έχεις δικαίωμα να το λες, διότι είναι επικίνδυνες δουλειές και δίνει για παράδειγμα βόθρους και αποχετεύσεις και απαντάω βόθρους και αποχετεύσεις βλέπεις και εδώ, αλλά άμα δε βγαίνεις οικονομικά, τα παρατάς και πας και κάνεις κάτι άλλο. Ναι βαρέα και ανθυγιεινά πληρώνονται, είναι επικίνδυνα. Όπως και το να δουλεύεις στα πετρέλαια και στα λιπάσματα και στη ζάχαρη και στα χρώματα. Δεν είναι μόνο η οικοδομή επικίνδυνη, που σαφώς είναι, είναι και η ΔΕΗ επικίνδυνη και ένα κάρο επαγγέλματα. Η συζήτηση αφορά την αναζήτηση εργασίας προς επιβίωση.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Γενικά είναι ένα περίπλοκο θέμα και ο καθένας το απλοποιεί προς τα εκεί που τον βολεύει.

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν και καλά νέα: κανείς δεν περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα ούτε αυτής της συζήτησης, ούτε καν την ψήφου (γκάσπ! Ιεροσυλία) μας.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”