Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Cecily Anne έγραψε: 21 Μάιος 2021, 17:03
Δηλαδή τώρα να πρέπει ο Γαληνός και ο κάθε Γαληνός να κάθεται να απαντάει σε ερωτήσεις με στόμφο κιόλας τύπου m-RNA-πρωτεΐνη και μικροποσότητες με ακρίβεια κιόλας ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, να μη σχολιάσω τη τοξικότητα της πρωτεΐνης, fuck logic . Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Καλά αν το mRNA-πρωτεΐνη ήταν τορπίλη, τα υπόλοιπα είναι διαστημόπλοια. Να θες να τραβήξεις τις βλεφαρίδες σου και να μην μπορείς. Ειλικρινά, μετά από ένα σημείο Γαληνέ και κάθε Γαληνέ χαλάς φαιά ουσία.
Φιλικά.
Κάτσε βρε φιλενάδα, είμαστε και μεις που διαβάζουμε και ευχαριστούμε τον κάθε Γαληνό που κάθεται και ΜΑΣ απαντά. Αυτό είναι το κέρδος του φόρουμ. Μπορεί να μοιάζει με διάλογο, αλλά διαβάζουν τουλάχιστον δεκαπλάσιοι από όσους γράφουν, πιστεύω. Γι αυτό χρειάζονται και οι ημιμαθείς παντογνώστες στομφώδεις, ώστε να διεγείρονται οι γνώστες και να απαντούν.
Δηλαδή ρε συ σαρπ, να χαρείς τα παιδάκια σου λύσε μου μια απορία. Ξυπνάς σήμερα το πρωί, πίνεις καφεδάκι, κάνεις τσιγαράκι και λες: κάτσε να μου απαντήσουνε στο φόρουμ, γιατι δεν καταγραφεται ή συγκεντρωση των παραγόμενων gene-spike/ml. Άκου τι γράφει ρε, συγκέντρωση παραγόμενων γονιδίων σπάικ ανά ml. Ποίημα του Σουρή, όχι μαλακίες. Δεν καταλαβαίνει διαφορά πρωτεΐνης, γενετικού υλικού, δεν καταλαβαίνει καν τί ερωτηση έχει κάνει. Καλά πριν από αυτό έχεις αναιρέσει ήδη 2-3 επιστήμες στον πρόλογο, γιατί η βιολογία γεννάει λέει πολλές απορίες. Μετά κάπου πετάς και μια τρολιά για τοξικότητα στο μπράτσο από τις άπειρες σπάικ πρωτεΐνες (ενώ μιλάς για εμβόλιο mRNA πάντα). Και ειλικρινά θεωρείς ότι ο κάθε Γαληνός, πρέπει να κάθεται να απαντάει "γιατί έχει κέρδος ο μέσος αναγνώστης".
Μόλις έγραψες περισσότερα για να περιγράψεις τον προβληματισμό σου σχετικά με το γιατί να γράψεις στο φόρουμ.
Κανείς δεν πρέπει να απαντά, το κάνει υποθέτω προαιρετικά, όπως κάνει το εμβόλιο
Διάβασα μόνο την απάντηση και όχι την ερώτηση που την προκάλεσε. Και μού έλυσε κάποιες απορίες που είχα σχετικά με το πώς λειτουργεί το mRΝΑ εμβόλιο. Οπότε σε προσωπικό επίπεδο ο χρήστης Γαληνός δεν έγραψε τζάμπα.
Αντιθέτως, πάλι σε προσωπικό επίπεδο, ο χρήστης που έκανε την ερώτηση την έκανε τζάμπα, επειδή ανήκει σε εκείνους που αγνοώ (χωρίς ιγκνόρ), γιατί έτσι όπως τα γράφει ποτέ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει (μεταξύ άλλων και για τους λόγους που επεσήμανες).
Με ανάγκασες να τα γράψω. Στο αρχικό ποστ έγραψα ένα απλό σχόλιο τύπου ξεκουβάλα Γαληνέ, καις εγκεφαλικά κύτταρα, απλά λίγο πιο κόσμια. Επίσης, αυτό που συνέβη τώρα είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και 1 χρόνο και βάλε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που η κάθε κουλή γράφει την κουλαμάρα της και απο κάτω πρέπει να εξηγείς τα αυτονόητα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 21 Μάιος 2021, 18:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2021, 16:18
Φυσικά έχουν πεθάνει. Και;
Για όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου πρέπει να συστήνεται ο εμβολιασμός. Για τον γενικό πληθυσμό δεν βλέπω λόγο να συστήνεται, πόσο μάλλον να επιβάλλεται πλαγίως (γιατί νομικά στις περισσότερες χώρες δεν γίνεται να επιβληθεί άμεσα).
Από εκεί και πέρα, το ρίσκο για κάτω των 40 για οτιδήποτε σχετίζεται με τον κορωνοϊό είναι αρκούντως μικρό για να μην έχει σημασία για τον γενικό πληθυσμό.
Γιατί ο εμβολιασμός λειτουργεί συλλογικά ρε μπαγλαμά. Μπορεί η αστική αντίληψη που σας έχει δημιουργηθεί να είναι ατομικίστικη όμως όλα συνηγορούν στην κοινωνική προσπάθεια.
Ο λόγος σύντροφε δεν είναι μαρξιστικός (λυπάμαι) αλλά οι μεταλλάξεις. Ακόμη και στο υποθετικό σενάριο του κ. Χέλλη, αν βάλουμε τον ιό στο τραπέζι μας και γίνουμε κολλητοί, με τις συνεχείς αλλαξοκωλιές, για να το πω και 'γω επιστημονικά, κάποια στιγμή θα αγριέψει και τότε θα τους τρώει όλους χωρίς πολλά-πολλά, ανεξαρτήτως ηλικίας ή πολιτικών πεποιθήσεων. Γι' αυτό πρέπει αν δεν γίνεται να εξαφανιστεί, τουλάχιστον να ελεγχθεί, έχει πολύ κακό προφίλ, έδειξε από την αρχή ότι είναι παλιοχαρακτήρας.
Γαληνός έγραψε: 21 Μάιος 2021, 16:59
Οι θρόμβωσεις μάλλον οφειλονται στην ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων από τον αδενοιο. Είναι ασχετο δλδη με την ακίδα και το dna που κουβαλούν.
Βέβαια, ποτε δεν βάζεις το χέρι σου στην φωτιά για τίποτα κ για κανένα ζήτημα. Έτσι είναι η επιστήμη.
Και τα mRNA πώς προκαλούν θρομβώσεις; Νόμιζα ότι δεν έχουν αδενοϊό.
Γνωστός μου αστυνομικός, εκανε και τις 2 δοσεις φαιζερ.
10 μερες μετά σε τεστ αντισωμάτων έβγαζε υψηλή μονάδα μέτρησης όπως είναι λογικό .
50 μερες μετά η ομάδα μέτρησης ήταν κάτω από τα 1500 σε σχέση με τα 9500 τις πρώτες μέρες.
Άρα η διάρκεια προστασίας δεν επαρκεί μαξ πάνω από 6 μηνες όπως λένε και θα χρειαστούμε ξανά εμβολιασμο μέχρι να βρουν κάτι που θα διαρκεί.
Εγώ έχω κάνει την πρώτη δόση αστρα και όραμα , πέρα από λίγο πόνο στο σημείο του εμβολιασμού όλα καλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taliban την 21 Μάιος 2021, 22:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
taliban έγραψε: 21 Μάιος 2021, 22:08
10 μερες μετά σε τεστ αντισωμάτων έβγαζε υψηλή μονάδα μέτρησης όπως είναι λογικό .
50 μερες μετά η ομάδα μέτρησης ήταν κάτω από τα 1500 σε σχέση με τα 9500 τις πρώτες μέρες.
Άρα η διάρκεια προστασίας δεν επαρκεί μαξ πάνω από 2 μηνες όπως λένε και θα χρειαστούμε ξανά εμβολιασμο μέχρι να βρουν κάτι που θα διαρκεί.
Εγώ έχω κάνει την πρώτη δόση αστρα και όραμα , πέρα από λίγο πόνο στο σημείο του εμβολιασμού όλα καλά.
Αυτό με τους δύο μήνες που γράφεις δεν ισχύει με τίποτα ως γενικός κανόνας.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Άρα η διάρκεια προστασίας δεν επαρκεί μαξ πάνω από 2 μηνες όπως λένε και θα χρειαστούμε ξανά εμβολιασμο μέχρι να βρουν κάτι που θα διαρκεί.
Αυτό με τους δύο μήνες που γράφεις δεν ισχύει με τίποτα ως γενικός κανόνας.
6 ήθελα να γράψω. Το αυτόματο το έφαγε. Για 6 λενε μαξ.
Άρα η διάρκεια προστασίας δεν επαρκεί μαξ πάνω από 6 μηνες όπως λένε και θα χρειαστούμε ξανά εμβολιασμο μέχρι να βρουν κάτι που θα διαρκεί.
Ξανά-ματά-λέμε, δεν έχουν τόση σημασία τα αντισώματα μεσομακροπρόθεσμα αλλά η ενεργοποίηση της Β-λεμφοκυτταρικής ανοσίας, δηλαδή της ικανότητας των Β-λεμφοκυττάρων να παράγουν γρήγορα αντισώματα αν αυτό χρειαστεί.
Εντάξει, μπορεί και να μην είχες πέσει πάνω σε κάποια από τις φορές που αναφέρθηκε αυτό.
Μάλιστα αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκε πόρισμα που αναφέρει ανοσία τουλάχιστον 13 μηνών για εμβολιασμένους και νοσήσαντες and still counting.
hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2021, 16:30
Αυτό λέω, είναι έμμεση επιβολή. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις αλλά δεν θα μπορείς να ταξιδεύεις στην διάρκεια της πανδημίας.
Δηλ. άμεση ποια θα ήταν; Να σπάσει την πόρτα η αστυνομία, να σε ακινητοποιήσουν τέσσερις και μία νοσοκόμα να σού φορέσει την ένεση;
Άμεση είναι να είναι υποχρεωτικό.
Το πιστοποιητικό για να ταξιδέψεις δεν το κάνει υποχρεωτικό. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να ταξιδέψεις. Εμμέσως βέβαια σού το επιβάλλει, αν θες ή χρειάζεται να ταξιδέψεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 21 Μάιος 2021, 16:18
Φυσικά έχουν πεθάνει. Και;
Για όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου πρέπει να συστήνεται ο εμβολιασμός. Για τον γενικό πληθυσμό δεν βλέπω λόγο να συστήνεται, πόσο μάλλον να επιβάλλεται πλαγίως (γιατί νομικά στις περισσότερες χώρες δεν γίνεται να επιβληθεί άμεσα).
Από εκεί και πέρα, το ρίσκο για κάτω των 40 για οτιδήποτε σχετίζεται με τον κορωνοϊό είναι αρκούντως μικρό για να μην έχει σημασία για τον γενικό πληθυσμό.
Γιατί ο εμβολιασμός λειτουργεί συλλογικά ρε μπαγλαμά. Μπορεί η αστική αντίληψη που σας έχει δημιουργηθεί να είναι ατομικίστικη όμως όλα συνηγορούν στην κοινωνική προσπάθεια.
No, no. Ο εμβολιασμός λειτουργεί ατομικά. Αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου διά μέσου της ανοσίας αγέλης. Αλλά αν ένα εμβόλιο υποτίθεται πως είναι 95% αποτελεσματικό από μόνο του, η ανοσία αγέλης είναι αχρείαστη. Η μόνη άλλη χρησιμότητά της θα ήταν αν η αποτελεσματικότητα ήταν μικρή για ομάδες υψηλού κινδύνου ή δεν μπορούσαν για κάποιον λόγο να εμβολιαστούν αυτές. Τίποτα από τα δύο όμως δεν ισχύει για τα κορωνοεμβόλια. Υποτίθεται ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά για ομάδες υψηλού κινδύνου και οι ομάδες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (βρέφη) δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.