Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Πάνας έγραψε: 20 Μάιος 2021, 23:29
Εδώ όμως η πολιτεία μπορεί να έχει λόγο και σχέδιο... στα στοιχεία της φύσης, όχι.
εγω βλεπω οτι η φωτια ειναι ελαχιστα χιλιομετρα απο τα Μεγαρα με 8 μποφωρ ... για να εκκενωθει η περιοχη θα παρει ωρες ... η φωτια θα προλαβει κοσμο στο δρομο που ειναι οτι χειροτερο
Δηλαδή είναι προτιμότερο να καούν μέσα στο σπίτι;
Μακάρι να ήξερες και να έβλεπες που έχω βρεθεί, στην μεγάλη φωτιά της Σάμου που έκαψε το μισό νησί ήμουν εκεί μηχανικός στα canadair. Το βράδυ που δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα η φωτιά μπήκε μέσα στο αεροδρόμιο και μετακινούσαμε όλη τη νύχτα τα αεροπλάνα με τρακτέρ σε διάφορα σημεία για να μην καούν... με μεγάλο ρίσκο για την ίδια μας τη ζωή.
Όταν ακούω για πυροσβεστικά αεροπλάνα σε μεγάλες φωτιές το μόνο που μπορώ να κάνω είναι είτε να βάλω τα γέλια είτε να κλάψω. Με τέτοιες συνθήκες μόνο στο πρώτο μισάωρο μπορείς να την πολεμήσεις, αν την προλάβεις και σε έχουν ειδοποιήσει αμέσως. Έτσι και πάρει διαστάσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι προσευχές να αλλάζει κατεύθυνση ο αέρας προς την αντίθετη μεριά.
Για να σου δώσω μια εικόνα: Είναι σαν να προσπαθείς να σβήσεις ένα χωράφι 10 στρεμμάτων που καίγεται με δακτυλήθρες γεμάτες νερό... ούτε καν κουβάς... δακτυλήθρες!
δεν καταλαβες ... φυσικα και πρεπει να ακολουθησουνε τις οδηγιες των Αρχων ...
αν αυτες δεν υπαρχουνε και σε πλησιαζει φωτια αλλα δεν εισαι σιγουρος οτι δεν θα παγιδευτεις στο δρομο καλυτερα να μεινεις σπιτι ...
στην φωτια της Ηλιας ο κοσμος καηκε στο δρομο γιατι προσπαθησε να φυγει αργα ... αν εμενε σπιτι δεν θα καιγοτανε
nostromos έγραψε: 20 Μάιος 2021, 23:46
δεν καταλαβες ... φυσικα και πρεπει να ακολουθησουνε τις οδηγιες των Αρχων ...
αν αυτες δεν υπαρχουνε και σε πλησιαζει φωτια αλλα δεν εισαι σιγουρος οτι δεν θα παγιδευτεις στο δρομο καλυτερα να μεινεις σπιτι ...
στην φωτια της Ηλιας ο κοσμος καηκε στο δρομο γιατι προσπαθησε να φυγει αργα ... αν εμενε σπιτι δεν θα καιγοτανε
Ας εστιάσουμε σε αυτό και στην έλλειψη σχεδιασμού. Εδώ μπορείς να κατηγορήσεις και να αποδώσεις ευθύνες. Όπως τα μαγαζιά υποχρεούνται να έχουν εξόδους διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς έτσι θα πρέπει να έχουν οι κοινότητες, οι οικισμοί και τα χωριά.
Με τη νουδού ειχαμε τη φωτιά στην Ηλεία όπου κάηκαν 37 άτομα.
Και τότε έσκουζε ο Σύριζα, και έκανε χειρότερα.
Μετά είχαμε 50 νεκρούς από γρίππη επί σύριζα και φώναζε η νουδού.
Άστο, ίδιοι είναι.
Με την ΧΑ εκτός φυλακής είχαμε μόνο έναν μαχαιρωμένο, καλά τα λες.
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 20 Μάιος 2021, 22:42
Παλιότερα έστω κ υποκριτικά λεγόταν το όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος.
Τώρα ψιθυρίζουν ότι ε εντάξει κ αιολικά να γίνουν δεν πειράζει.
Όλοι οικολόγοι είμαστε.
Αιολικά θα γίνουν ούτος η άλλως... μέχρι την επόμενη οικολογική εφεύρεση ενέργειας, προς το παρών είναι η μόνη λύση που δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα, δάσος και ανεμιστήρες μπορεί να συνυπάρξει. Θα πεθάνουμε όλοι από ασφυξία σε κάποια φάση, πάτε το χαμπάρι!
Αντι να τσακώνεστε πολιτικά, ενωθείτε απέναντι στην απειλή. Έτσι θα κερδίσετε μεγαλύτερο σεβασμό για κόμμα σας.
.
Στο Μάτι επρεπε να ανοίξουν τις σειρήνες πολέμου.....
Εχετε μείνει πίσω.....
Η νέα γεννιά ανεμογεννητριών χωρίς πτερύγια.....
.
.
.
.
2,75 μέτρων.....
.
Μεγαλύτερη.....
.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Κι αυτά χαλάνε το τοπίο, κουτουλανε πάνω τους οι χελώνες, πάνε οι πελαργοί να γεννήσουν και τα βρίσκουν μετά ομελέτα, κάτι θα βρουν οι μετάοικολόγοι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 21 Μάιος 2021, 00:38
Κι αυτά χαλάνε το τοπίο, κουτουλανε πάνω τους οι χελώνες, πάνε οι πελαργοί να γεννήσουν και τα βρίσκουν μετά ομελέτα, κάτι θα βρουν οι μετάοικολόγοι.
Έτσι όπως τα βλέπω αν τα βάψεις πράσινα θα δέσουν με το τοπίο.
Μην ανησυχείτε εσείς που δεν έχετε σπίτι γιατί κάηκε,ο κύριος Κουλής θα μοιράσει λεφτά στους πληγέντες και θα μειώσει την φορολογια τους το 2021. Μετά από καιρό θα φτιάξει ξενοδοχεία (για τους τουρίστες) και ανεμογεννήτριες για τα λαμόγια των μεγάλων εταιριών
Όσο για τα ΜΜΕ που έχουν αποκρύψει το γεγονός για να μην πληγεί το γόητρο του Μωυσή και της κυβέρνησης των αρίστων μόνο χλέπες και εμετούς.
Αν δεν έχουμε "εκμετάλλευση" της καμένης γης, είμαι διατεθειμένος να πιστέψω ότι έγινε μια μαλακία τον καιρό που "έτυχε" να είναι πρωθυπουργός ο Κούλης κι ΝΔ.
Αν πάμε για "εκμετάλλευση", πάει να πει ότι έχουμε ακόμα ένα προμελετημένο έγκλημα από την κυβέρνηση μαφιόζων που έχουμε μπλέξει.
Αν πάμε για "εκμετάλλευση" με διαφορετική κυβέρνηση, πάει να πει ότι έχουμε ακόμα ένα προμελετημένο έγκλημα από το οικονομικό σύστημα μαφιόζων που έχουμε μπλέξει.
Κανείς σας δεν μιλάει για το ότι η φωτιά είχε για σύμμαχο την μεγάλη μαλακία των Ελλήνων: τα πεύκα!!!
Μπα...
Γουστάρετε να τα ρίχνετε πάντα αλλού, αλλά το ότι έχετε γεμίσει τη χώρα με αυτό το θανατηφόρο δέντρο, δεν έχει σημασία ε;;;
Α ρε γελοίοι!!!
ΥΓ
Έχω περάσει από αυτό το σημείο άπειρες φορές. Και φυσικά στο δρόμο προς Λουτράκι.
Πάντα έλεγα ότι κάποια μέρα θα καεί με τόσα πεύκα που έχει που έχει και θα γελάει το σύμπαν - ε λάθος μου. Σήμερα γελάω μόνο εγώ με την βλακεία των ζώων που θέλουν παντού πεύκα!!!
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
OANNHSEA έγραψε: 21 Μάιος 2021, 08:19
Κανείς σας δεν μιλάει για το ότι η φωτιά είχε για σύμμαχο την μεγάλη μαλακία των Ελλήνων: τα πεύκα!!!
Μπα...
Γουστάρετε να τα ρίχνετε πάντα αλλού, αλλά το ότι έχετε γεμίσει τη χώρα με αυτό το θανατηφόρο δέντρο, δεν έχει σημασία ε;;;
Α ρε γελοίοι!!!
ΥΓ
Έχω περάσει από αυτό το σημείο άπειρες φορές. Και φυσικά στο δρόμο προς Λουτράκι.
Πάντα έλεγα ότι κάποια μέρα θα καεί με τόσα πεύκα που έχει που έχει και θα γελάει το σύμπαν - ε λάθος μου. Σήμερα γελάω μόνο εγώ με την βλακεία των ζώων που θέλουν παντού πεύκα!!!
Το πευκοδάσος παιδιά δεν καίγεται. Αυτοπραγματωνεται. Είναι σίγουρα άσχημο εκεί που είχες πράσινο να έχεις καρβουνιλα στη χρονική κλίμακα των ανθρώπων όμως για τα πεύκα είναι απλά ο κύκλος ζωής τους. Όπου βλέπεις πυκνό δάσος με πεύκα εξήντα κι εκατό χρόνων απλά έχει μαζευτεί περισσότερη καύσιμη ύλη και θα είναι χειρότερο το μπουμ. Το θέμα δεν είναι να μην καεί το πευκοδάσος (αν και αυτό μπορεί και πρεπει να μετριαστεί/εμποδιστεί με πολύ επιθετική διαχείριση που όμως έχει νόημα μόνο κοντά στις κατοικημένες περιοχές), το θέμα είναι μετά να μην υπάρξει υπερβόσκηση, ηλίθιες αναδασώσεις με αυτά τα ψευτοελατα κλπ.