!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Γαληνός έγραψε: 19 Μάιος 2021, 13:25 Εικόνα

Από την γυναίκα μου.
Ένα μήνα μετά τις δυο δόσεις. Pfizer

Ξυπνηστεεεε!!!
Δεν νομίζω ότι υποστηρίζει κάποιος πως με τα εμβόλια αναπτύσσεις πλήρη ανοσία. Στατιστικά είναι βέβαιο ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να χρειαστούν νοσηλεία λόγω κόβιντ και απειροελάχιστη να καταλήξουν σε ΜΕΘ. Ειδικά αυτό το τελευταίο αρκεί και περισσεύει για να εμβολιαστεί κάποιος.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ναύτης έγραψε: 20 Μάιος 2021, 08:39

Από την γυναίκα μου.

Ξυπνηστεεεε!!!
Δεν νομίζω ότι υποστηρίζει κάποιος πως με τα εμβόλια αναπτύσσεις πλήρη ανοσία. Στατιστικά είναι βέβαιο ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να χρειαστούν νοσηλεία λόγω κόβιντ και απειροελάχιστη να καταλήξουν σε ΜΕΘ. Ειδικά αυτό το τελευταίο αρκεί και περισσεύει για να εμβολιαστεί κάποιος.
Εμένα πάντως το μήνυμά του μου φάνηκε πολύ ευκολονόητο, δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε.

:-?
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Who is The 4th man έγραψε: 20 Μάιος 2021, 03:51
Green Dragon έγραψε: 19 Μάιος 2021, 23:52
Who is The 4th man έγραψε: 19 Μάιος 2021, 06:07 οί επιτυχίες στο
Ισραήλ οφείλονται καί στη Α βαθ/μια υγεία καί στα μονοκλωνικα αντισώματα
Όχι άνθρωπέ μου, δεν θα παραποιήσεις έτσι την πραγματικότητα. Ποιά μονοκλωνικά αντισώματα που έχει κολλήσει η βελόνα, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ! Δεν ήξερα ότι τα χορηγούν προληπτικά :lol:
ρε φιλε δεν αμφιβαλω για την επιτυχία του Ιαραήλ και χαίρομαι γιατι δεν είμαι κακεντρεχής,αλλά έχουνε
πολυ καλη Α Βα/θμια υγεία ενω εμείς διαλυμένη,κοιτα τι λεμε εδω και μη βιαζεσαι
viewtopic.php?f=13&t=24248&start=6480

και σαν εμβολιασμενος κολας και μεταδίδεις,το λεει και ή πφάιζερ
Οκ, έχουν. Δεν το γνωρίζω αλλά δεν το αμφισβητώ αφού το ξέρεις αλλά αν θυμάσαι η πρωτοβάθμια φροντίδα τους δεν κατάφερε να κάνει τίποτα απολύτως για να σταματήσει τον απίστευτα κολλητικό κορωνοϊό προτού έρθουν τα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι μονόδρομος.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2021, 17:58
Thor έγραψε: 19 Μάιος 2021, 14:37 Οκ,σορυ.
Αλλα επειδη εισαι αντιδραστικος εδω και καιρο με τις μασκες,γι'αυτο το εγραψα.
Δεν είμαι αντιδραστικός, δεν πιστεύω ότι προσφέρει κάτι σαν μέσο προστασίας όσον αφορά την γενικευμένη χρήση της από το σύνολο του πληθυσμού. Η μάσκα είναι αρκετά αποδοτικό μέσο υπό ελεγχόμενες συνθήκες, γι' αυτό τις φοράει το ιατρικό προσωπικό και ουδέποτε εξέφρασα αντίρρηση για την δυνατότητα της ιατρικής μάσκας να περιορίζει την πιθανότητα μόλυνσης.

Έχω πει πολλές φορές ότι η αποδοτικότητα/χρησιμότητα ενός πράγματος συνδέεται με ένα περιβάλλον χρήσης. Μερικές φορές μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλα περιβάλλοντα αλλά δεν είναι αυταπόδεικτο ότι μπορεί να επεκτείνεται παντού.

Π.χ. έχεις δει ποτέ τραίνο ή λεωφορείο με ζώνες ασφαλείας;
Το εχουμε συζητησει εκτενως και φανηκε καθαρα οτι κανεις λαθος.
Μη ξανακανουμε παλι την ιδια συζητηση,δεν εχει νοημα.
Πλεον υπαρχουν εξαιρετικες μασκες που προστατευουν κι αυτους που τις φορουν,οχι μονο τους αλλους απο μας που τις φοραμε,σε τιμη,χωμα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Green Dragon έγραψε: 20 Μάιος 2021, 11:44
Ναύτης έγραψε: 20 Μάιος 2021, 08:39

Από την γυναίκα μου.

Ξυπνηστεεεε!!!
Εμένα πάντως το μήνυμά του μου φάνηκε πολύ ευκολονόητο, δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε.

Εντάξει, ίσως δεν κατάλαβα τι θέλει να μάς πει. Εσύ τι κατάλαβες;
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Ναύτης έγραψε: 20 Μάιος 2021, 11:54
Green Dragon έγραψε: 20 Μάιος 2021, 11:44 Εμένα πάντως το μήνυμά του μου φάνηκε πολύ ευκολονόητο, δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε.

Έχει βάλει την φωτογραφία ενός τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό που δείχνει τεράστια ποσότητά τους μετά το εμβόλιο. Άρα:

'Ξυπνήστεεε! Τρεχάτε να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε την συζήτηση!'
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Who is The 4th man έγραψε: 20 Μάιος 2021, 03:19

Από την γυναίκα μου.

Ξυπνηστεεεε!!!
έξοχα!!
άκουσε τωρα και τα δικά μου απ'τον αδελφό μου στο Μοναχο,περιττο να σου πω ότι ή Α βα/θμια περιθαλψη
εκει δεν έχει καμια σχεση με την ανυπαρκτη δικιά μας.
εμφάνισε κοβιντ-19 καί τού εφάρμοσαν ένα κοκτέιλ αντιβιοτικων όπως Ογκμεντιν(ενδοφλεβια),κλαριπέν καί
αντιικό ρεμντεσιβίρη,επανηλθε σε 20ημερες,όλα αυτα όχι σε κεντρικο νοσοκομείο αλλά σε περιφεριακη μονάδα.
οι γιατροί δεν τον εμβολίασαν διότι έχει αναπτυξει αντισώματα μάλιστα όπως τού είπε γιατρός-μικροβιολογος
φιλος του,να αποφύγει τον εμβολιασμό γιατι υπάρχει μια πολυ μικρη δυνητικα πιθανότητα για μεγαλη αναπτυξη
κυταροκινών με άγνωστες παρενεργειες.

τώρα για τη φωτό πού έδωσες,κοίτα καλά πρωτα αυτά
https://www.nature.com/articles/s41586-020-2798-3
καί συγκεκριμένα
RNA vaccines
Finally, RNA vaccines (Fig. 3l) are a relatively recent development. Similar to DNA vaccines, the genetic information for the antigen is delivered instead of the antigen itself, and the antigen is then expressed in the cells of the vaccinated individual. Either mRNA (with modifications) or a self-replicating RNA can be used. Higher doses are required for mRNA than for self-replicating RNA, which amplifies itself55, and the RNA is usually delivered via lipid nanoparticles (LNPs). RNA vaccines have shown great promise in recent years and many of them are in development, for example for Zika virus or cytomegalovirus. As potential vaccines against SARS-CoV-2, promising preclinical results have been published for a number of RNA vaccine candidates43,56,57,58: Pfizer and Moderna currently have candidates in phase III trials (Fig. 4, Tables 1, 2), CureVac and Arcturus have candidates in phase I/II trials, and a vaccine candidate from Imperial College London and the Chinese Liberation Army is in phase I trials32,59,60. Advantages of this technology are that the vaccine can be produced completely in vitro. However, the technology is new, and it is unclear what issues will be encountered in terms of large-scale production and long-term storage stability, because frozen storage is required. In addition, these vaccines are administered by injection and are therefore unlikely to induce strong mucosal immunity (Fig. 2).

Εικόνα

το εικονιδιο κατω δεξιά τι γραφει "RNA vaccines consist of RNA encoding the spike protein.....includes spike gene"

καί επίσης απ'εδω
https://pssjournal.biomedcentral.com/ar ... TXJKQtuqs8
"The mRNA vaccine platform
The concept of mRNA vaccines has been scientifically relevant since the early 21st century, however, the development of the Pfizer/BioNTech and Moderna COVID-19 vaccines presents the initial, large scale, application of this type of inoculation [16]. Previous platforms have utilized similar mechanisms of vaccination by exposing a subject to a pathogen, or a specific aspect of a pathogen, such as a sugar or capsid. However, mRNA vaccines provide a novel and alternative approach to providing pathogen immunity [17]. Messenger RNA vaccines provide the genetic code of the pathogen’s relevant antigen. This messenger RNA is then translated by the host to form the relevant protein from the pathogen being studied. In other words, the vaccine provides the cells with a blueprint to construct the protein [18]. This process allows the host to mount an immune response against the constructed foreign protein [18]. The cells then destroy the blueprint, the injected mRNA, following the development of the protein [18]. The half-life of the mRNA is short and remains in human tissues for just a few days [19]. The immune response elicits the production of antibodies, which allows the body to develop a certain degree of immunity against the specific pathogen [20]. A similar immune response would be generated through natural contraction of COVID-19, but with the mRNA vaccine, the body will not be required to endure the actual exposure to the pathogen, while still mounting an immune response [21]. A common misconception is that mRNA vaccines represent a new vaccine platform developed to combat COVID-19. Whereas, mRNA vaccines have been designed and developed for years against other pathogens, such as ebola, zika, rabies, influenza, and cytomegalovirus [22, 23].
When specifically applying the mRNA vaccine platform to SARS-CoV-2 (Fig. 1), it is crucial to understand the specific mRNA vaccine mechanism [24, 25]. In the case of SARS-CoV-2, the mRNA provides the genetic blueprint for the spike protein of COVID-19 [26]. Specifically, the vaccine is a lipid nanoparticle-encapsulated mRNA vaccine that encodes the perfusion stabilized full-length spike protein [2]. Lipid nanoparticles – which are the most commonly utilized vectors for in vivo RNA delivery – shelter mRNA from degradation, and mediate endocytosis and endosomal escape [27]. Positively charged lipid nanoparticles help bring mRNA to the negatively charged cell membranes, facilitating subsequent cytoplasmic endocytosis. For the mRNA to be transcribed, it must escape both the lipid nanoparticle as well as the endosome [28]. The immune cells then display the spike protein on their surface and break down the instructions to build the spike protein that was provided by the mRNA vaccine (Fig. 2). The immune system recognizes that this protein is foreign and instructs the immune system to develop antibodies against COVID-19 [24]. This mechanism provides the immune system with protection against subsequent infection and bypasses risks associated with injecting the actual pathogen into the body, whether alive or attenuated [5, 7]."

και ερωτώ,ή φωτό πού έδωσες εκτός απο τα αντισώματα περιλαμβάνει καί τον αριθμό(προσεγγιστικα)
του παραγόμενου ιικου φορτίου τοξικης πρωτείνης-ς δηλ gene spike ;
κραταμε λοιπον μικρό καλάθι γιατι ακομα ειναι πολλα που δεν ξερουμε,κι'αυτα τα έβαλα γιατι
θα ορμηξει όλο το καλτ των πχωρουμοphdαδων στο παρακατω βιντ

και βεβαια μην ξεχνιόμαστε
https://scitechdaily.com/covid-19-is-a- ... lar-level/

Και στην Ελλάδα, τα ίδια θα έκαναν σε περιφερειακό μικρό νοσοκομείο (όχι κέντρο υγείας).
Τα ίδια πρωτόκολλα έχουμε (με εξαίρεση την "χαζή" εισαγωγή της κολχικίνης).
Μπορεί να είμαστε μπ..λο, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους Γερμανούς. Πολλοί δε Έλληνες, στηρίζουν το Γερμανικό σύστημα (μιας και η ελλάδα πχ κάνει διοικητή πανεπιστημιακού νοσοκομείου έναν ταβερνιάρη, αποτυχημένο πολικάντη, δάσκαλο..!!! στο επάγγελμα με μαστερ, αλλά ΝΔτη)

Για την ακίδα και το εάν η covid, είναι κυρίως αγγειακή νόσος:
Είχα ρωτήσει τον Ιούνιο του 2020, έναν λοιμωξιολόγο σχετικά. Αν είναι (κυρίως) αγγειίτιδα η νόσος (παθοφυσιολογικά).
Η απάντηση του ήταν όχι, γιατί κυρίαρχα κάνει ARDS και πνευμονία, ενώ όλες οι ιώσεις προσβάλλουν πολλά συστήματα και αρκετές τα αγγεία.

Κι εγώ κάπου το είχα διαβάσει (από τον πνευμονολόγο USA, California)
εδώ το βίντεο με ημερομηνία 29/04/2020

Για την πρωτείνη ακίδα, γτί να κατηγορήσουμε το mrna, όταν υπάρχει το παράδειγμα με το εμβόλιο της Novavax!!!
Που σου χορηγούν ατόφια καθαρή πρωτείνη ακίδα S!!!!!!!!!! (παλιά τεχνολογία, εμβόλια HPV και γρίπη)
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... ccine.html
The researchers harvested the spike proteins from the moth cells and assembled them into nanoparticles.
The vaccine is injected into the muscles of the arm. Each injection includes many spike nanoparticles,
45.000 άτομα έλαβαν Spike πρωτείνη απευθείας!!!!!!!!
September Novavax launches a Phase 3 trial with up to 15,000 volunteers in the United Kingdom.
Dec. 28 Novavax launches a Phase 3 trial with 30,000 people in the United States.
March 11, 2021 Novavax reported that their United Kingdom trial determined an efficacy rate of 96 percent against the original coronavirus. But in South Africa, where volunteers were exposed to the variant B.1.351, the efficacy was only 49 percent. The company is developing a new version of the vaccine that is tailored to that variant.

Συμπέρασμα.
Ό,τι ο μηχανισμός δράσης της covid περιλαμβάνει διαταραχή του ενδοθηλίου και αγγειακές επιπλοκές (κυρίαρχα ή ως δεύτερη δράση σε κάποιους υποπληθυσμούς) είναι αντικείμενο έρευνας και θα βοηθήσει την καλύτερη κατανόση των παθοφυσιολογικών μηχανισμών που οδηγούν σε νόσο. Επίσης, θεραπεία κλπ

Αλλά να παίρνουμε τον πιθανό παθοφυσιολογικό μηχανισμό και να λέμε πως να, τα εμβόλια κάνουν το ίδιο, είναι λογικό άλμα (γνώμη μου).
(αν ήταν να κάνει τόσες τρομερές παρενέργειες η σκέτη ακίδα του covid, η έρευνα με τους 45.000 που έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο με ακίδα θα είχε σταματήσει).

¨αλλο μια σκέτη πρωτείνη, άλλο ολόκληρος ιός κι άλλο η έρευνα για τον ρόλο της ακίδας και πως θα μας οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση της νόσου.
Και φυσικά, ακόμα ξέρουμε λίγα, σ αυτό συμφωνώ. Αλλά πάντα λίγα θα ξέρουμε. Δυστυχώς, δεν είναι μαθηματικά, ούτε όλα κατανοητά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Green Dragon έγραψε: 20 Μάιος 2021, 12:03
Green Dragon έγραψε: 20 Μάιος 2021, 11:44 Εμένα πάντως το μήνυμά του μου φάνηκε πολύ ευκολονόητο, δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε.

Έχει βάλει την φωτογραφία ενός τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό που δείχνει τεράστια ποσότητά τους μετά το εμβόλιο. Άρα:

Αυτό :smt023
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

Γαληνός έγραψε: 20 Μάιος 2021, 12:21

Και στην Ελλάδα, τα ίδια θα έκαναν σε περιφερειακό μικρό νοσοκομείο (όχι κέντρο υγείας).
Τα ίδια πρωτόκολλα έχουμε (με εξαίρεση την "χαζή" εισαγωγή της κολχικίνης).
Μπορεί να είμαστε μπ..λο, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους Γερμανούς. Πολλοί δε Έλληνες, στηρίζουν το Γερμανικό σύστημα (μιας και η ελλάδα πχ κάνει διοικητή πανεπιστημιακού νοσοκομείου έναν ταβερνιάρη, αποτυχημένο πολικάντη, δάσκαλο..!!! στο επάγγελμα με μαστερ, αλλά ΝΔτη)

Για την ακίδα και το εάν η covid, είναι κυρίως αγγειακή νόσος:
Είχα ρωτήσει τον Ιούνιο του 2020, έναν λοιμωξιολόγο σχετικά. Αν είναι (κυρίως) αγγειίτιδα η νόσος (παθοφυσιολογικά).
Η απάντηση του ήταν όχι, γιατί κυρίαρχα κάνει ARDS και πνευμονία, ενώ όλες οι ιώσεις προσβάλλουν πολλά συστήματα και αρκετές τα αγγεία.

Κι εγώ κάπου το είχα διαβάσει (από τον πνευμονολόγο USA, California)
εδώ το βίντεο με ημερομηνία 29/04/2020

Για την πρωτείνη ακίδα, γτί να κατηγορήσουμε το mrna, όταν υπάρχει το παράδειγμα με το εμβόλιο της Novavax!!!
Που σου χορηγούν ατόφια καθαρή πρωτείνη ακίδα S!!!!!!!!!! (παλιά τεχνολογία, εμβόλια HPV και γρίπη)
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... ccine.html
The researchers harvested the spike proteins from the moth cells and assembled them into nanoparticles.
The vaccine is injected into the muscles of the arm. Each injection includes many spike nanoparticles,
45.000 άτομα έλαβαν Spike πρωτείνη απευθείας!!!!!!!!
September Novavax launches a Phase 3 trial with up to 15,000 volunteers in the United Kingdom.
Dec. 28 Novavax launches a Phase 3 trial with 30,000 people in the United States.
March 11, 2021 Novavax reported that their United Kingdom trial determined an efficacy rate of 96 percent against the original coronavirus. But in South Africa, where volunteers were exposed to the variant B.1.351, the efficacy was only 49 percent. The company is developing a new version of the vaccine that is tailored to that variant.

Συμπέρασμα.
Ό,τι ο μηχανισμός δράσης της covid περιλαμβάνει διαταραχή του ενδοθηλίου και αγγειακές επιπλοκές (κυρίαρχα ή ως δεύτερη δράση σε κάποιους υποπληθυσμούς) είναι αντικείμενο έρευνας και θα βοηθήσει την καλύτερη κατανόση των παθοφυσιολογικών μηχανισμών που οδηγούν σε νόσο. Επίσης, θεραπεία κλπ

Αλλά να παίρνουμε τον πιθανό παθοφυσιολογικό μηχανισμό και να λέμε πως να, τα εμβόλια κάνουν το ίδιο, είναι λογικό άλμα (γνώμη μου).
(αν ήταν να κάνει τόσες τρομερές παρενέργειες η σκέτη ακίδα του covid, η έρευνα με τους 45.000 που έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο με ακίδα θα είχε σταματήσει).

¨αλλο μια σκέτη πρωτείνη, άλλο ολόκληρος ιός κι άλλο η έρευνα για τον ρόλο της ακίδας και πως θα μας οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση της νόσου.
Και φυσικά, ακόμα ξέρουμε λίγα, σ αυτό συμφωνώ. Αλλά πάντα λίγα θα ξέρουμε. Δυστυχώς, δεν είναι μαθηματικά, ούτε όλα κατανοητά.
:goodpost:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Α, ΟΚ, αν είναι έτσι, τότε παρερμήνευσα και έχει δίκιο ο άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Κι εδώ, γτί είναι λογικό άλμα, να ισχυριστεί κάποιος πως με βάση τις μελέτες για τον ρόλο της ακίδας S, ότι το εμβόλιο, παράγοντας ακίδα S,
θα κάνει βλάβες στα αγγεία:

https://blogs.sciencemag.org/pipeline/a ... n-behavior
So I’ve been getting questions about what this means for vaccination: if we’re causing people to express Spike protein via mRNA or adenovirus vectors, are we damaging them just as if they’d been infected with coronavirus? Fortunately, the answer definitely seems to be “no” – in fact, the pseudovirus paper notes near the end that the antibody response generated by vaccination against the Spike protein will be beneficial in two ways, against infection and against the Spike-mediated endothelial damage as well. There are several reasons why the situation is different.
Now we get to a key difference: when a cell gets the effect of an mRNA nanoparticle or an adenovirus vector, it of course starts to express the Spike protein. But instead of that being assembled into more infectious viral particles, as would happen in a real coronavirus infection, this protein gets moved up to the surface of the cell, where it stays. That’s where it’s presented to the immune system, as an abnormal intruding protein on a cell surface. The Spike protein is not released to wander freely through the bloodstream by itself, because it has a transmembrane anchor region that (as the name implies) leaves it stuck. That’s how it sits in the virus itself, and it does the same in human cells.

You certainly don’t have the real-infection situation of Spike-covered viruses washing along everywhere through the circulation. The Spike protein produced by vaccination is not released in a way that it gets to encounter the ACE2 proteins on the surface of other human cells at all: it’s sitting on the surface of muscle and lymphatic cells up in your shoulder, not wandering through your lungs causing trouble.
Πρακτικά, το άρθρο αναλύει πως το εμβόλιο γίνεται ενδομυικά.
Η ουσία του εμβολίου προσλαμβάνεται από τα μυικά κύτταρα και το τοπικό λεμφικό σύστημα και δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στα αγγεία και σε όλο το σώμα. Ένα πολύ μικρό ποσοστό που θα κυκλοφορήσει θα καταλήξει στο ηπαρ κι εκεί θα μείνει.

Τα ενδοθηλιακά κύτταρα ή τα κύτταρα του πνεύμονα με τους υποδοχείς ACE, δεν θα προσβληθούν. Το απειροελάχιστο ποσοστό που θα φτάσει εκεί, θα οδηγήσει σε τοπική καταστροφή αυτών των κυττάρων με ανάπτυξη ανοσίας (ξαναγίνονται).

Για τα mrna, η ακίδα δεν κυκλοφορεί. Εκφράζεται στα μυικά κυτταρα, και παράγεται ανοσία.
Για το εμβόλιο με σκέτη πρωτείνη S, έχουν λάβει υπόψιν να τροποποιούν λίγο την ακίδα ώστε να μην μπορεί να συνδεθεί απευθείας με τους υποδοχείς ACE στα αγγεία, άρα να προκαλεί βλάβες.

Πιθανά, εάν γινοταν ενδο-αγγειακά το εμβόλιο με πρωτείνη S, να είχαμε αγγειακές επιπλοκές όπως με covid.
Για τα mrna, επειδή η πρωτείνη S θα μείνει μόνο στο μυικό κύτταρο, θεωρητικά δεν υπάρχει θέμα (δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ελεύθερα).

Για τα εμβόλια με αδενοιό, δεν εκφράζουν την πρωτείνη S οι αδενοιοί στην επιφάνεια τους, αυτό θα το κάνει το μυικό κύτταρο.

¨οτι περισσεύει, πάει στο τοπικό λεμφικό σύστημα (που έχει τα αμυντικά μας κύτταρα). Το ελάχιστο ποσοστό που θα περάσει στην κυκλοφορία φιλτράρεται απ΄οτο ήπαρ. Κι αν κάποια ακίδα καταλήξει σε αγγεία ή πνεύμονα ή όπου έχει ACE, έχουν μεριμνήσει να είναι αδρανή πρωτείνη S ακίδα. Αλλά έάν δεν είναι, θεωρητικά, γίνεται τοπική φλεγμονή, καταστροφή του κυττάρου και ανοσία.

¨Ολα αυτά μένουν να αποδειχτούν, αλλά εκ του αποτελέσματος, κι αυτοί που πήραν σκέτη καθαρή πρωτείνη S, δεν είχαν αγγειακές επιπλοκές άμεσες τύπου covid.

Ενώ με νόσος, εκατομμύρια ακίδες κυκλοφορούν παντού στο αίμα και σε όλο το σώμα ελεύθερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 20 Μάιος 2021, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Μια χαρα τα λεει ο Γαληνος. :+1:

Όσοι δεν εμβολιάζονται είναι τσάμπα μάγκες. Αν όλα πάνε καλά εκμεταλλευονται την ανοσία της αγέλης που αναλάβαμε να χτίσουμε οι υπόλοιποι με αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Δε διαφέρουν σε τίποτα από όσους παίρνουν μούφα Ι5 για να μην υπηρετήσουν τη θητεία τους, καθώς κ όσους φοροδιαφεύγουν. Οι αντιεμβολιαστες είναι υγειονομικα λαμόγια :g030:
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Who is The 4th man έγραψε: 20 Μάιος 2021, 03:51ρε φιλε δεν αμφιβαλω για την επιτυχία του Ιαραήλ και χαίρομαι γιατι δεν είμαι κακεντρεχής,αλλά έχουνε πολυ καλη Α Βα/θμια υγεία ενω εμείς διαλυμένη
Τι ακριβώς είδους "πρωτοβάθμια υγεία" έχει το Ισραήλ και πώς αυτή μειώνει τα κρούσματα;
Who is The 4th man έγραψε: 20 Μάιος 2021, 03:51και σαν εμβολιασμενος κολας και μεταδίδεις,το λεει και ή πφάιζερ
Κοίταξε να δείς, είναι απολύτως αποδεδειγμένο ότι αν οδηγείς νηφάλιος, ενδέχεται και πάλι να προκαλέσεις τροχαίο ατύχημα. Σημαίνει αυτό ότι δεν πειράζει, ας οδηγούμε μεθυσμένοι;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Και εμένα με μπέρδεψε, νόμιζα ότι έλεγε το αντίθετο, επειδή έδειχνε 13 χιλ. με φυσιολογικές τιμές άνω των 50, ότι δηλ. ήταν υπερβολικά πολλά τα αντισώματα και μπορεί να βλάψουν. Δεν είμαστε γιατροί για να καταλαβαίνουμε τι είναι σωστό.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Thor έγραψε: 20 Μάιος 2021, 11:47
hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2021, 17:58
Thor έγραψε: 19 Μάιος 2021, 14:37 Οκ,σορυ.
Αλλα επειδη εισαι αντιδραστικος εδω και καιρο με τις μασκες,γι'αυτο το εγραψα.
Δεν είμαι αντιδραστικός, δεν πιστεύω ότι προσφέρει κάτι σαν μέσο προστασίας όσον αφορά την γενικευμένη χρήση της από το σύνολο του πληθυσμού. Η μάσκα είναι αρκετά αποδοτικό μέσο υπό ελεγχόμενες συνθήκες, γι' αυτό τις φοράει το ιατρικό προσωπικό και ουδέποτε εξέφρασα αντίρρηση για την δυνατότητα της ιατρικής μάσκας να περιορίζει την πιθανότητα μόλυνσης.

Έχω πει πολλές φορές ότι η αποδοτικότητα/χρησιμότητα ενός πράγματος συνδέεται με ένα περιβάλλον χρήσης. Μερικές φορές μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλα περιβάλλοντα αλλά δεν είναι αυταπόδεικτο ότι μπορεί να επεκτείνεται παντού.

Π.χ. έχεις δει ποτέ τραίνο ή λεωφορείο με ζώνες ασφαλείας;
Το εχουμε συζητησει εκτενως και φανηκε καθαρα οτι κανεις λαθος.
Μη ξανακανουμε παλι την ιδια συζητηση,δεν εχει νοημα.
Πλεον υπαρχουν εξαιρετικες μασκες που προστατευουν κι αυτους που τις φορουν,οχι μονο τους αλλους απο μας που τις φοραμε,σε τιμη,χωμα.
Από πού φάνηκε; Έφερε κάποιος στοιχεία ότι περιορίστηκε η διασπορά λόγω μασκών; Υπάρχουν περιοχές της Ευρώπης χωρίς πλήρη διείσδυση του ιού, όπου συνέβη τέτοιο πράγμα γιατί φορούσαν μάσκες παντού;

Αν δεν θες να κάνουμε την συζήτηση κανένα πρόβλημα, αλλά ούτε από τον απολογισμό της επιδημιολογικής πορείας του ιού προκύπτει θετική συσχέτιση ούτε από στοιχεία μελετών.

Αν θες να το πιστεύεις σαν θρησκεία, χωρίς στοιχεία, δικαίωμά σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”