!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κοινά στοιχεία μεταξύ αντιεμβολιαστών και οχιτζήδων

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: Κοινά στοιχεία μεταξύ αντιεμβολιαστών και οχιτζήδων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

foscilis έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:12
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:59
foscilis έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:54

Δεν είναι ακριβώς τα ίδια άτομα. Οι αντιεμβολιαστες είναι πολύ λιγότεροι. Αλλά ναι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και οχιτζηδες.
Στην πράξη ναι, γιατί κυριάρχησε το ένστικτο επιβίωσης, πέρα από τις παπαριές που θεωρούν ότι πρέπει να λένε.

Στις θεωρητικές προσεγγίσεις, ανεξαρτήτως αν έχουν ήδη εμβολιαστεί :lol: θα συνεχίσει να υπάρχει αντιεμβολιαστικό μέτωπο.
Δεν είναι μόνο αυτό.

Οι Έλληνες είναι από τους πιο αγράμματους λαούς στον κόσμο πάνω στο πώς δουλεύει η οικονομία. Υπήρχε γόνιμο έδαφος να πουληθεί η ιστορία ότι έρχονται οι Γερμανοί και μας κλέβουν τον πλούτο αλλά αν αντισταθούμε θα κολυμπάμε πάλι στο χρήμα. Και δεν είναι τελείως αθώες οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν του Δημοψηφίσματος, οι οποίες παρουσίαζαν κάθε μέτρο, ακομα και το πιο υποτυπώδες, ως παραχώρηση σε έναν υπερ πάντων αγώνα ενάντια στην Τρόικα: εμείς θέλαμε να έχετε σύνταξη 5.000 αλλά η κακια τρόικα.

Με τα εμβόλια είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει το ιδιο γιατί ο μηχανισμός λειτουργίας και η χρησιμότητα τους είναι πρόδηλα πραγματα ακόμα και για τους ανθρωποφάγους της ζούγκλας.

Ο αντιεμβολιασμος είναι βασικά μεταμοντέρνο κίνημα, όχι πρωτόγονο. Οι Ελ δεν είναι αρκετά προχωρημένοι πολιτισμικά για να μπορούν να το εκδηλώσουν σε όλη του την έκταση (βεβαια λόγω της ενστικτωδους ροπής προς τη βλακεία καταφέρνουν να το εκδηλώνουν σε απροσδόκητα υψηλό βαθμό για λαό με το δεδομένο επίπεδο αναπτυξης). Είναι μια ευτυχής σύμπτωση. Ίσως είκοσι χρόνια αργότερα να γινόταν σφαγή.
Από τα μνημονια γλύτωσα σε προσωπικό φροντίζοντας το προσωπικό μου συμφέρον και στέλνοντας τους υπόλοιπους έλληνες συμπατριώτες μου να πάνε να ...(μπιπ)...

Στα εμβόλια λέγω ΝΑΙ και έχω ήδη κλείσει ραντεβού να εμβολιαστω εγώ και ή σύζυγος μου κατά προτεραιότητα ...

Δεν είναι τα ίδια θέματα
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:18
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:14 Σαφήνεια για ποιο θέμα ;
Δηλαδή θα λέμε σε όλα ΝΑΙ ή σε όλα ΟΧΙ σε ότι μας ζητά ή κρατική εξουσία;
Μην χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

Βασικό.

Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι εσύ κι εγώ δεν έχουμε τα ίδια ζητούμενα τόσο στο προσωπικό όσο και στο συλλογικό πεδίο.

Το "εσύ κι εγώ" το γράφω με τη γενική έννοια.
Συμφωνω
Δεν έχουμε όλοι οι έλληνες πολιτες τα ίδια κοινά συμφέροντα και ενας ΑΙΝΕΙΑΝ φροντίζει πάντοτε κατά προτεραιότητα το δικό του ατομικό συμφέρον είς βάρος του συλλογικού συμφέροντος ..
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:14 Είναι τα παιδιά της "αλλαγής" μέχρι εκεί που τους συμφέρει σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και όχι συλλογικό πεδίο.
:smt023

Από τα μνημόνια γλύτωσα εγώ προσωπικά όταν κατόρθωσα και τήρησα την αρχή
Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΕΙΤΩ !!! :smt005: :003:
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Arisvilla έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:51 Νδκράτες έχετε ξεφύγει. Τα τσουβαλιάζετε όλα. Το όχι στο δημοψήφισμα, τους αντιεμβολιαστές σε λίγο θα βάλετε και τους κομμουνιστές και τους αριστερούς. Και προσέξτε το λίγο αυτό. Να αποκαλείτε ψεκασμένους όσους έχουν επιφυλάξεις για τα εμβόλια που βασίζονται σε υπαρκτές παρενέργειες (έστω σπανιότατες) παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα. Και φυσικά για να μην παρεξηγηθώ εγώ έκλεισα να κάνω το εμβόλιο και θα έκανα και το Αστρα Ζενεκα αν δεν είχα δικαίωμα επιλογής. Αλλά καταλαβαίνω όσους είναι επιφυλακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο ειδικά τις νεώτερες ηλικίες.
Οι παραδοσιακοί νεοδημοκράτες είναι μια χαρά.

Οι γαλαζαίοι πρώην εθνικιστές ή πρώην σημιτικοί ευτελίζονται και έχουν διασυρθεί πολλάκις χωρίς να το έχουν πάρει χαμπάρι και ενώ καθίστανται χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος.

Από εκεί και πέρα προσωπικά στο δημοψήφισμα θεωρούσα ορθή επιλογή την αποχή.
Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ με εν είδει τη δημιουργική ασάφεια ήταν ανούσιο.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:02 Έχω διακρίνει αρκετά και δεν θεωρώ ότι είναι σύμπτωση. :)

Πριν τα αναφέρω, περιμένω και τις δικές σας εκτιμήσεις.
Ως συνεπές κομμούνι ,δεν πήγα να ψηφίσω στο δημοψήφισμα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Στύγιος έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:29
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:02 Έχω διακρίνει αρκετά και δεν θεωρώ ότι είναι σύμπτωση. :)

Αν ήξερα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ούτε εγώ θα πήγαινα να ψηφίσω :wink
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αρχέλαος έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:27 Από εκεί και πέρα προσωπικά στο δημοψήφισμα θεωρούσα ορθή επιλογή την αποχή.
Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ με εν είδει τη δημιουργική ασάφεια ήταν ανούσιο.
Κι εγώ.

Και απλώς στήριξα την επιλογή μου.

Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, που έκανα το... επικίνδυνο εμβόλιο χωρίς να προσπαθώ να βρω τρόπους να φορτώσω την όποια επικινδυνότητα του σε άλλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:02
lafkiotis έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:57

Ξεχασες τους καπνιστες και τους σκυλοφιλους
Το θέμα δεν είναι τι ξέχασα εγώ γιατί ακόμα δεν έχω γράψει τη δική μου λίστα κοινών στοιχείων.

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν έχει απαντήσει με μια στοιχειώδη σαφήνεια. Αυτό κι αυτό κι αυτό.

Και όλοι ξέρουμε γιατί, έτσι δεν είναι; :lol:
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:05
Kauldron έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:01
Μετά το "είναι", δε βάζουμε κόμμα. :lol:
Σωστό.

Για τα υπόλοιπα, κανένα σχόλιο.

Έχει πλάκα που παραπονιέσαι γιατί "κανένας δεν απαντά επί της ουσίας" στο δικό σου ερώτημα, αλλά εσύ αρνείσαι ν' απαντήσεις σε θέματα που σου θέτουν άλλοι.
Αλλά δεν πειράζει, πάμε παρακάτω.
Όταν λές "αντιεμβολιαστές", ποιούς εννοείς? Μήπως και αυτούς που δέχονται ως "ασφαλείς" τους Ρώσους και Σέρβους τουρίστες, που έχουν κάνει το Σπούτνικ, αλλά αρνούνται να φέρουν το ίδιο το εμβόλιο για να εμβολιαστεί πιο γρήγορα ο κόσμος και να επιτευχθεί ανοσία? Γιατί αυτοί στήριζαν φανατικά το "ναί"
Έλα, απάντησε μ' ένα χαχανάκι.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Στύγιος έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:29

Ε ναι, τα συνεπή κομμούνια είναι προγραμματισμένα να υπακούουν στις εντολές του κόμματος, με τις προσωπικές επιλογές αποσυντονίζονται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Kauldron έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:32
lafkiotis έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:57

Ξεχασες τους καπνιστες και τους σκυλοφιλους
Το θέμα δεν είναι τι ξέχασα εγώ γιατί ακόμα δεν έχω γράψει τη δική μου λίστα κοινών στοιχείων.

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν έχει απαντήσει με μια στοιχειώδη σαφήνεια. Αυτό κι αυτό κι αυτό.

Kauldron έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:01
Μετά το "είναι", δε βάζουμε κόμμα. :lol:
Σωστό.

Έχει πλάκα που παραπονιέσαι γιατί "κανένας δεν απαντά επί της ουσίας" στο δικό σου ερώτημα, αλλά εσύ αρνείσαι ν' απαντήσεις σε θέματα που σου θέτουν άλλοι.
Όταν λές "αντιεμβολιαστές", ποιούς εννοείς? Μήπως και αυτούς που δέχονται ως "ασφαλείς" τους Ρώσους και Σέρβους τουρίστες, που έχουν κάνει το Σπούτνικ, αλλά αρνούνται να φέρουν το ίδιο το εμβόλιο για να εμβολιαστεί πιο γρήγορα ο κόσμος και να επιτευχθεί ανοσία? Γιατί αυτοί στήριζαν φανατικά το "ναί"
Όταν λέω "αντιεμβολιαστές" αναφέρομαι σε μια τεράστια γκάμα λαλημένων.

Κάποιοι από αυτούς την έχουν δει και οφθαλμίατροι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:38

Σωστό.

Σου απαγορεύω να μιλάς έτσι για τον Πρωθυπουργό μας.

https://www.facebook.com/17308693606842 ... 435330121/

Τόσο λαλημένος που συνδέει πολιτικά θέματα, με ιατρικά. Είναι λαλημένος, αλλά δε μπορούμε να το λέμε. :003:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:17
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 01 Μάιος 2021, 13:13
Έχει το δικαίωμα ή κρατική εξουσία να κάνει κουμάντο στο σώμα μας;
Όχι, αλλά έχει το δικαίωμα να θέσει περιορισμούς για την προστασία του σώματος των άλλων. Όπως κάνει με το κάπνισμα καλή ώρα, ή με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών
Και με το εμβολιο μπορει να τον μεταδιδεις. Παμε παρακατω
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Kauldron έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:43
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:38

https://www.facebook.com/17308693606842 ... 435330121/

Τόσο λαλημένος που συνδέει πολιτικά θέματα, με ιατρικά. Είναι λαλημένος, αλλά δε μπορούμε να το λέμε. :003:
Μα τι λεει αυτος; :fp: εχει γινει σουρεαλισμος
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Kauldron έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:43

Αυτό ακριβώς εννοώ με το "τεράστια γκάμα λαλημένων".

Εκτός από οφθαλμίατροι την είδατε και ηγεμόνες.

Άντε βρε και σ' ανώτερα.

Μέχρι την πλήρη θέωση, μένουν λίγα βήματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Kauldron έγραψε: 01 Μάιος 2021, 14:01 Μετά το "είναι", δε βάζουμε κόμμα. :lol:
Αλλά αυτό που βλέπουμε όλοι, είναι ποιοί αναφέρουν το δημοψήφισμα ξανά, και ξανά, και ξανά. Αυτό αποδεικνύει οτι τους έτσουξε.
Άσχετα με το τί έγινε, το δημοψήφισμα έδειξε ποιά είναι η βούληση του ελληνικού λαού, και γι' αυτό οι γερμανοτσολιάδες ένθεν κακείθεν, δηλαδή και όσοι είναι στο σύριζα, και όσοι είναι στη νουδού (στη νουδού είναι όλοι γερμανοτσολιάδες), θορυβήθηκαν.
Μια ιστορία σχετικη-άσχετη, ο καθένας το κρίνει αυτό.
Βρισκόμαστε για καφέ στο Sloop ανήμερα του δημοψηφίσματος του 2015(υπέροχο μέρος αν και έχει και πολλές άλλες καλές επιλογές πλησιέστερα της θάλασσας).
Κάποια στιγμή ένας από το δίπλα τραπέζι ενημερώνει την παρέα του πως προηγείται το ΟΧΙ και πανηγυρίζει. Στο παρακείμενο τραπέζι μία κυρία με χρυσαφικά αγχώνεται και της λέει ο σερβιτόρος με τον οποίο γνωρίζονται:
"Μην ανησυχείτε, δεν θα χάσετε τα χρήματα σας".
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”