Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Όπως έχει γραφτεί,από τον ιό μπορεί και να σωθούμε,από την ανθρώπινη βλακεία,ποτέ.
Το Ισραήλ είναι χώρα - πρότυπο, δεν μπορεί να υπάρχουν βλάκες, από την στιγμή που εμβολιάζονται.
Οι συγκεκριμένοι είναι οι πλέον απρόθυμοι να εμβολιασθούν και εναντίον των μέτρων πριν από τα εμβόλια και ήδη έχουν τα περισσότερα θύματα του κορωνοιού στο Ισραήλ.
Awesomatic έγραψε: 29 Απρ 2021, 14:58
Το περιμένω αλλά έχω και πιο μεγάλους γνωστούς που δεν είχαν καμία παρενέργεια οπότε παίζει και αυτό. Θα δούμε
Γράψε αυριο εμπειρία. Εγώ θα κάνω μεγάλο Σάββατο στο κρεβάτι, είμαι προετοιμασμένος φουλ
Ανέβασα πυρετό αργά το βράδυ αλλά τώρα υποχωρεί και νιώθω πολύ καλύτερα. Καλού κακού έχε ένα αερόθερμο ή κάτι παρόμοιο δίπλα σου. Παραδόξως σε αντίθεση με έναν συνηθισμένο πυρετό δεν με ζάλισε. Ο πόνος στο σημείο εμφανίστηκε αλλά είναι πολύ μέτριος και μόνο όταν το κινήσω.
Η όρεξη δεν επηρεάστηκε καθόλου
Το έκανα και εγώ εχθές Πυρετό δεν έχω κάνει αλλά σήμερα που σηκώθηκα νιώθω πολύ κουρασμένος Κατά αλλά.τπτ λίγο πόνο στο σημείο και αυτό μέτριας ισχύος
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Το Ισραήλ είναι χώρα - πρότυπο, δεν μπορεί να υπάρχουν βλάκες, από την στιγμή που εμβολιάζονται.
Ίδιοι με μας είναι.
Μετά την καμπάνια καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού,που την παρουσίασαν ως το μεγαλύτερο επίτευγμα μετά την ανακάλυψη του τρανζίστορ,η πρώτη διεθνής συναυλία που πραγματοποίησαν στη χώρα τους ήταν η ...Πάολα ρε μλκ ! ,που τραγούδησε...Θεοδωράκη ρε μλκ ! ,μαζί με έναν άλλο κάγκουρα,δεν θυμάμαι καν πως τον λένε
Αρχέλαος έγραψε: 30 Απρ 2021, 11:14
Μελλοντικές μικρές, αλλά σημαντικές προτεραιότητες: ξέρουμε πλέον, και από μελέτες και από τον περίγυρό μας, πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμφανίζουν αντισώματα μετά τον εμβολιασμό, για ποικίλους λόγους. Οπότε είναι απαραίτητη μια καλή μελέτη, για το κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζουν κυτταρική ανοσία τουλάχιστον (η οποία ενδέχεται να παίζει μείζονα ρόλο στην πρώιμη ενίσχυση της άμυνας των εμβολιασμένων), και αν αυτή είναι αρκετή. Ή αν πρέπει να επισπευσθεί ο προγραμματισμός τρίτης δόσης, με ίδιας ή διαφορετικής τεχνολογίας εμβόλιο.
Ο Βασιλακόπουλος έλεγε χθες ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα τεστ ύπαρξης αντισωμάτων.Αυτά που κυκλοφορούν αφορούν γενικώς αντισώματα που αφορούν τον ιό και όχι τα συγκεκριμένα αντισώματα που στοχεύουν την πρωτείνη της ακίδας του ιού που χρησιμοποιεί για να γατζώσει στα κύτταρα και άρα δεν συνιστά το τεστ γιατί δεν αποδεικνύει κάτι.Τρέχα γύρευε.
Awesomatic έγραψε: 30 Απρ 2021, 05:19
Ανέβασα πυρετό αργά το βράδυ αλλά τώρα υποχωρεί και νιώθω πολύ καλύτερα. Καλού κακού έχε ένα αερόθερμο ή κάτι παρόμοιο δίπλα σου. Παραδόξως σε αντίθεση με έναν συνηθισμένο πυρετό δεν με ζάλισε. Ο πόνος στο σημείο εμφανίστηκε αλλά είναι πολύ μέτριος και μόνο όταν το κινήσω.
Η όρεξη δεν επηρεάστηκε καθόλου
hades έγραψε: 30 Απρ 2021, 11:33
Το έκανα και εγώ εχθές Πυρετό δεν έχω κάνει αλλά σήμερα που σηκώθηκα νιώθω πολύ κουρασμένος Κατά αλλά.τπτ λίγο πόνο στο σημείο και αυτό μέτριας ισχύος
Εχω ακουσει horror stories αυτες τις μέρες, ολα απο νεες γυναίκες όμως. Φαίνεται τις χτυπάει περισσότερο. Ειμαι κ γω έτοιμος για το εμβόλιο μπρεξι, god bless
ας απαντησει καποιος ειδικος με λογικη,για ποιο λογο να εμβολιαστεις για μια ασθενεια με 0.02% ποσοστο θνησιμοτητας που σκοτωνει μονο υπεργηρους και παχυσαρκους?
Καdy έγραψε: 30 Απρ 2021, 15:40
ας απαντησει καποιος ειδικος με λογικη,για ποιο λογο να εμβολιαστεις για μια ασθενεια με 0.02% ποσοστο θνησιμοτητας που σκοτωνει μονο υπεργηρους και παχυσαρκους?
Νέο στέλεχος του ιού στην Ινδία.
13.000 νεκροί την ημέρα και 300.000 κρούσματα.
Μια χαρά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Νέο στέλεχος του ιού στην Ινδία.
13.000 νεκροί την ημέρα και 300.000 κρούσματα.
Μια χαρά.
Ινδια πληθυσμος 1 και κατι δις
λιγοτεροι νεκροι ανα εκατομμυριο απο το ΗΒ και τις ΗΠΑ μεχρι τωρα
Προσωπικά δε θέλω να σε πείσω να εμβολιαστείς, κάνε ό,τι γουστάρεις αλλά το 0.02 (πέρα από λάθος αλλα ας μη μείνουμε εκει) δεν είναι πραγματικά αντιπροσωπευτικό της κατάστασης. Πιο αντιπροσωπευτικό είναι να πεις ότι ένα 10-20% θα χρειαστεί να νοσηλευτεί, και ένα 4-5% θα νοσήσει βαριά (μεθ/μαφ κτλ). Ένα ποσοστό επίσης (10%+) θα αναπτύξει long covid. Να σου πω επίσης ότι τον γιο μου κ για rotavirus τον εμβολιασα αν κ η πιθανότητα να πεθάνει είναι ελάχιστη, αλλά είναι μεγάλη ταλαιπωρία.
Ποια αλλη ασθένεια γεμίζει τα νοσοκομεία σε σημείο που στην Ινδία να τους εχει τελειώσει το οξυγονο;
EKPLIKTIKOS έγραψε: 30 Απρ 2021, 15:57
Προσωπικά δε θέλω να σε πείσω να εμβολιαστείς, κάνε ό,τι γουστάρεις αλλά το 0.02 (πέρα από λάθος αλλα ας μη μείνουμε εκει) δεν είναι πραγματικά αντιπροσωπευτικό της κατάστασης. Πιο αντιπροσωπευτικό είναι να πεις ότι ένα 10-20% θα χρειαστεί να νοσηλευτεί, και ένα 4-5% θα νοσήσει βαριά (μεθ/μαφ κτλ). Ένα ποσοστό επίσης (10%+) θα αναπτύξει long covid. Να σου πω επίσης ότι τον γιο μου κ για rotavirus τον εμβολιασα αν κ η πιθανότητα να πεθάνει είναι ελάχιστη, αλλά είναι μεγάλη ταλαιπωρία.
Αντιλαμβανεστε, ελπίζω, ότι στους περισσότερους ανθρώπους οι πιθανότητες, τα ποσοστά και η αριθμοπλημμύρα δε λένε απολύτως τίποτα.
Διαχείριση του φόβου και των φοβιών τους κάνουν και οι μεν και οι δε.
Ποια αλλη ασθένεια γεμίζει τα νοσοκομεία σε σημείο που στην Ινδία να τους εχει τελειώσει το οξυγονο;
για ποιο λογο να εμβολιαστε καποιος στην ρωσια/αμερικη/ελλαδα κτλ για μια ασθενεια που χτυπαει την ινδια
εχεις κανει εμβολιο για εμπολα μηπως?
για ποιο λογο να εμβολιαστε καποιος στην ρωσια/αμερικη/ελλαδα κτλ για μια ασθενεια που χτυπαει την ινδια
εχεις κανει εμβολιο για εμπολα μηπως?
Στην Ευρωπη δηλαδη δεν υπηρξαν χωρες που τα νοσοκομεια γεμισαν ασφυκτικα;