!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Bill Hicks έγραψε: 29 Απρ 2021, 19:33
Dwarven Blacksmith έγραψε: 29 Απρ 2021, 19:28 Άμα ο Μοσιαλος έστελνε επιστολή χειρόγραφη με πένα από φτερό χήνας θα είχε άλλο κύρος; :)
όχι, άμα έστελνε λινκ από paper που δημοσίευσε.
Σιγά μη χρειάζεται paper για να κάνεις copy paste τα ποσοστά από αποτελέσματα άλλων paper σε μια εικόνα. Απλά τη φτιάχνεις και αναφέρεις τις πηγές σου. Αν δεν λέει τις πηγές οκ αυτό είναι θέμα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 29 Απρ 2021, 14:57
Green Dragon έγραψε: 29 Απρ 2021, 14:45 Νομίζω αξίζει τον κόπο να πάει κανείς 2 φορές αντί για μία για να κάνει εμβόλιο υψηλότερης αποτελεσματικότητας. Εξάλλου όλα λειτουργούν ρολόϊ στα εμβολιαστικά κέντρα, σιγά την ταλαιπωρία.
Το Τζονσον είναι περίπου ίδιο με το Αστραζενεκα σε αποτελεσματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί, κάθε φορά που νομίζω ότι ανακάλυψα τι ισχύει βρίσκω κάτι άλλο. Έχω ακούσει για 80%, 76% και 60% μετά από 2 δόσεις για το Astra Zeneca και 10% για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος (;;;).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 29 Απρ 2021, 20:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Green Dragon έγραψε: 29 Απρ 2021, 19:58
Dwarven Blacksmith έγραψε: 29 Απρ 2021, 14:57
Green Dragon έγραψε: 29 Απρ 2021, 14:45 Νομίζω αξίζει τον κόπο να πάει κανείς 2 φορές αντί για μία για να κάνει εμβόλιο υψηλότερης αποτελεσματικότητας. Εξάλλου όλα λειτουργούν ρολόϊ στα εμβολιαστικά κέντρα, σιγά την ταλαιπωρία.
Το Τζονσον είναι περίπου ίδιο με το Αστραζενεκα σε αποτελεσματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί, κάθε φορά που νομίζω ότι ανακάλυψα τι ισχύει βρίκσω κάτι άλλο. Έχω ακούσει για 80%, 76% και 60% μετά από 2 δόσεις για το Astra Zeneca και 10% για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος (;;;).
Yep, οι έρευνες στο UK της Άστρα έχουν άλλο αποτέλεσμα από αυτές στις ΗΠΑ για παράδειγμα. Οπότε δεν θα βρεις ένα απόλυτο ποσοστό. Στο περίπου είναι.

Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτό που είπες πριν για ποσοστό ασυμπτωματικής προστασίας, ούτε εγώ το έχω ψάξει τόσο. Είναι κι αυτό, ότι το πιο συχνό ποσοστό που κυκλοφορεί είναι για σοβαρή νόσηση
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
La Bourgeoisie

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από La Bourgeoisie »

Δεν γίνεται να είσαι πρώην ΠΘ και να λες "να ξεστοκαρουν". Ακόμα και αν το επεξήγησε, και αν εμένα μου κόβει να καταλάβω τι εννοεί, πολύς κόσμος θα μείνει σε αυτό. Κάτι τέτοια δίνουν άνοιγμα στις Ψεκες, είναι πολύ κρίμα.

Ατυχεστατη η δήλωση.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 29 Απρ 2021, 19:56
Σιγά μη χρειάζεται paper για να κάνεις copy paste τα ποσοστά από αποτελέσματα άλλων paper σε μια εικόνα. Απλά τη φτιάχνεις και αναφέρεις τις πηγές σου. Αν δεν λέει τις πηγές οκ αυτό είναι θέμα.
για layman, ναι, ως καθηγητής πουλώντας κύρος/αυθεντία ο πήχυς ανεβαίνει πιστεύω. δεν κοίταξα το ΟΡ, υποθέτω η καθημερινή αναδημοσιεύει τον πίνακα αυτούσιο, ο οποίος δεν αναφέρει πηγές και γενικά είναι γτπκ. εγώ - όντας άσχετος - καλύτερο θα έκανα.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί, κάθε φορά που νομίζω ότι ανακάλυψα τι ισχύει βρίσκω κάτι άλλο. Έχω ακούσει για 80%, 76% και 60% μετά από 2 δόσεις για το Astra Zeneca και 10% για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος (;;;).
Και τo άστρα μια χαρά δουλεύει ειδικά τώρα που κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη. Τα δεδομένα από τη Βρετανία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Δε νομίζω οτι κανείς μπορει να σου πει τι και ποιο εμβόλιο να κανεις εδώ μέσα γιατι δεν έχουμε τις γνώσεις και είναι και ongoing θεμα. Δε θέλω να πω ότι τα ποσοστά δεν έχουν σημασία, απλά σε έναν άλλο πληθυσμό ή σε μια άλλη μετάλλαξη μπορεί να είναι διαφορετικά. Αυτό που εμείς μπορούμε να κρίνουμε οτι ειναι οτι και στο Ισραήλ και στη Βρετανία μια χαρά τα έχουν πάει.

Οι συστάσεις των ειδικών είναι να κανουμε αυτο που είναι διαθέσιμο. Το πραγματικό ερώτημα για μένα δεν ειναι το αν το Pfizer είναι καλύτερο. Αλλα αν περιμένοντας κανα διβδομαδο υπάρχει πιθανότητα να κανεις τις δύο δόσεις σε Pfizer ή moderna μεσα στον Ιούνιο πχ :smt017
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Απρ 2021, 20:57
Και τo άστρα μια χαρά δουλεύει ειδικά τώρα που κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη. Τα δεδομένα από τη Βρετανία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Δε νομίζω οτι κανείς μπορει να σου πει τι και ποιο εμβόλιο να κανεις εδώ μέσα γιατι δεν έχουμε τις γνώσεις και είναι και ongoing θεμα. Δε θέλω να πω ότι τα ποσοστά δεν έχουν σημασία, απλά σε έναν άλλο πληθυσμό ή σε μια άλλη μετάλλαξη μπορεί να είναι διαφορετικά. Αυτό που εμείς μπορούμε να κρίνουμε οτι ειναι οτι και στο Ισραήλ και στη Βρετανία μια χαρά τα έχουν πάει.

Οι συστάσεις των ειδικών είναι να κανουμε αυτο που είναι διαθέσιμο. Το πραγματικό ερώτημα για μένα δεν ειναι το αν το Pfizer είναι καλύτερο. Αλλα αν περιμένοντας κανα διβδομαδο υπάρχει πιθανότητα να κανεις τις δύο δόσεις σε Pfizer ή moderna μεσα στον Ιούνιο πχ :smt017
Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι, γι αυτό δεν έκλεισα αστρα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

Gewponos90 έγραψε: 29 Απρ 2021, 17:36 Από όσους ξέρω εγώ, οι άνδρες έχουν κλείσει όλοι ραντεβού. Από κοπέλες βλέπω μια στάση αναμονής αλλά κυρίως λόγω εμβολιο. Οι περισσότερες θα πάνε επίσης να εμβολιαστούν αλλά με άλλα έμβολιο.

Σε κάθε περίπτωση η επιπόλαιη νέα γενιά στέκεται πολύ πιο υπεύθυνα από τα παππουδια που φοβούνται μην τους χαλάσει το προξενιό το εμβολιο
Δεν έχω κάποια αντίρρηση ή αντίσταση σε αυτό. Μακάρι να είναι αυτή η γενική εικόνα και να συνεχίσει έτσι.

Το μεσημέρι είπαν ότι ως εκείνη τη στιγμή είχαν 120.000 ραντεβού ατόμων 30-39 και 44.000 ραντεβού από άτομα 40-44. Με μία ημέρα περισσότερη για τους 30-39.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

https://www.protothema.gr/greece/articl ... o-mariusi/

Κοσμοπλημμύρα από ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν, λέει στο παραπάνω άρθρο από το Πρώτο Θέμα.

Η κοσμοπλημμύρα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Απρ 2021, 17:05
Awesomatic έγραψε: 29 Απρ 2021, 14:58
Το περιμένω αλλά έχω και πιο μεγάλους γνωστούς που δεν είχαν καμία παρενέργεια οπότε παίζει και αυτό. Θα δούμε
Γράψε αυριο εμπειρία. Εγώ θα κάνω μεγάλο Σάββατο στο κρεβάτι, είμαι προετοιμασμένος φουλ :c020:
Ανέβασα πυρετό αργά το βράδυ αλλά τώρα υποχωρεί και νιώθω πολύ καλύτερα. Καλού κακού έχε ένα αερόθερμο ή κάτι παρόμοιο δίπλα σου. Παραδόξως σε αντίθεση με έναν συνηθισμένο πυρετό δεν με ζάλισε. Ο πόνος στο σημείο εμφανίστηκε αλλά είναι πολύ μέτριος και μόνο όταν το κινήσω.

Η όρεξη δεν επηρεάστηκε καθόλου :oops:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Papa John έγραψε: 29 Απρ 2021, 22:04 https://www.protothema.gr/greece/articl ... o-mariusi/

Κοσμοπλημμύρα από ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν, λέει στο παραπάνω άρθρο από το Πρώτο Θέμα.

Η κοσμοπλημμύρα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Η αναμονή για εμβόλιο δεν είναι κορωνοπάρτυ σε πλατεία ούτε συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Στο παρακάτω εξηγούνται σε αντιπαραβολή οι κίνδυνοι από τον ιό και το εμβόλιο αντίστοιχα περί θρόμβωσης.

https://www.facebook.com/giorgos.pappas.376

5. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε μια εκτίμηση της συχνότητας του γνωστού φαινομένου θρόμβωσης/ θρομβοπενίας (VITT κατέληξε η ονομασία του), αλλά και των κινδύνων από την κυκλοφορία του ιου, ανά ηλικιακή κατηγορία: Έτσι, για τους 30-39 ετών ο κίνδυνος VITT είναι 1:55.000. Υπολογίζει όμως ο ΕΜΑ ότι, ακόμη κι αν περιοριστεί η κυκλοφορία του ιου στην κοινότητα κάπως (πάμε σε incidence 401/100.000, χονδρικά 1300 θετικά ημερησίως), ο κίνδυνος να κολλήσει και να χρειαστεί ΜΕΘ κάποιος 30-39 ετών είναι 1:20.000 (κι αυτός είναι επαναλαμβανόμενος κίνδυνος, μηνιαίος ο υπολογισμός του, ενώ ο κίνδυνος VITT είναι εφάπαξ). Πρέπει να πάμε κάτω από 200 θετικά ημερησίως για να διαταραχθεί η ισορροπία οφέλους/ κινδύνου σε αυτό το ηλικιακό εύρος. Αντίστοιχα, για τις ηλικίες 40-49 ο κίνδυνος VITT είναι 1:48.000, ο κίνδυνος ΜΕΘ είναι 1:10.000 και ο κίνδυνος θανάτου είναι 1:14.000. Δυστυχώς ο ΕΜΑ απέτυχε να έχει στοιχεία για τον κίνδυνο ανά φύλο (όπου οι Βρετανοί είπαν ότι παρατήρησαν ύποπτα περιστατικά και στα δύο φύλα χωρίς μεγάλη διαφορά συχνότητας, 55-45 γυναίκες/ άνδρες) με μια απαράδεκτη δικαιολογία που σχολίασα τις προάλλες. Αυτά είναι τα οφέλη, αυτοί και οι κίνδυνοι, επίσημα, ο καθένας κάνει τους υπολογισμούς του και αποφασίζει, αν θέλει μπορεί να δει και τα πιο εξελιγμένα μοντέλα οφέλους που ανέβασε χτες ο ΕΜΑ, για το πόσες νοσηλείες/ΜΕΘ/ θανάτους προλαμβάνει αναλογικά ο εμβολιασμός με ΑΖ, και με ποιον κίνδυνο VITT, σε διαφορετικές συνθήκες αποτελεσματικότητας του εμβολίου/κινητικότητας του ιου/ ταυτοποίησης της VITT.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Από το ίδιο

6. Πιθανώς να μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες η διερεύνηση αυξημένης ( ; ) εμφάνισης περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρά άτομα που εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ, (τους βλέπω τους κραυγαλέους τίτλους "ειδήσεων" να έρχονται). Αναφέρονται 56 νέοι και 6 νέες, οι περισσότεροι 18-30 ετών, που παρουσίασαν συμπτωματολογία, μετά την 2η δόση εμβολίου (Pfizer/BioNTech) οι 56, μετά τη 1η οι 6, ασαφής η συχνότητα- έως και 1:20.000 αναφέρεται για άρρενες 16-30 ετών (κάπου εκεί είναι και η αναμενόμενη στην κοινότητα όμως;), ασαφής η αιτιολογική συσχέτιση, 2 θάνατοι, ασαφούς και πάλι υποβάθρου, προς το παρόν. Υπάρχει και μια μεμονωμένη παρόμοια αναφορά από την Ισπανία, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στο Revista Espanola de Cardiologia (στα σχόλια πρόσθεσα και μεταγενέστερο πρώιμο σήμα σπάνιας παρατήρησής του και στις ΗΠΑ). Αν υπάρχει συσχέτιση, θα έχει να κάνει με την έντονη ανοσολογική απόκριση των νέων και υγιών, λέω εγώ τώρα. Οπότε δίνεις μικρότερη δόση του εμβολίου σε νέους, που έτσι κι αλλιώς θα είναι υπεραρκετή γι' αυτούς; Θεωρίες, αλλά την συζήτηση περί ελαττωμένης δόσης την είχε κάνει αναλυτικά προ μηνών ο Yiannis Prassas
, βάζω τον σύνδεσμο στα σχόλια
7.Μελλοντικές μικρές, αλλά σημαντικές προτεραιότητες: ξέρουμε πλέον, και από μελέτες και από τον περίγυρό μας, πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμφανίζουν αντισώματα μετά τον εμβολιασμό, για ποικίλους λόγους. Οπότε είναι απαραίτητη μια καλή μελέτη, για το κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζουν κυτταρική ανοσία τουλάχιστον (η οποία ενδέχεται να παίζει μείζονα ρόλο στην πρώιμη ενίσχυση της άμυνας των εμβολιασμένων), και αν αυτή είναι αρκετή. Ή αν πρέπει να επισπευσθεί ο προγραμματισμός τρίτης δόσης, με ίδιας ή διαφορετικής τεχνολογίας εμβόλιο.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Μιας και αναφέρθηκε το Ισραήλ :

https://www.protothema.gr/world/article ... 44-nekroi/ :o

Όπως έχει γραφτεί,από τον ιό μπορεί και να σωθούμε,από την ανθρώπινη βλακεία,ποτέ.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Papa John έγραψε: 30 Απρ 2021, 11:20 Μιας και αναφέρθηκε το Ισραήλ :

https://www.protothema.gr/world/article ... 44-nekroi/ :o

Όπως έχει γραφτεί,από τον ιό μπορεί και να σωθούμε,από την ανθρώπινη βλακεία,ποτέ.
Το Ισραήλ είναι χώρα - πρότυπο, δεν μπορεί να υπάρχουν βλάκες, από την στιγμή που εμβολιάζονται.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”