!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

georgebi έγραψε: 28 Απρ 2021, 15:46 Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οποιος έχει την πρακτική δυνατότητα να εμβολιαστεί και δεν εμβολιάζεται είναι αντικοινωνικό στοιχείο.

https://www.in.gr/2021/04/28/apopsi/emvolia/
[img]https://i.postimg.cc/653JRvGV/pret ... webp[/img]

Και ως αντικοινωνικό στοιχείο πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κοινωνία.
Δεν εννοώ φυσικά ανθρώπους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας ή που δεν έχει ακόμη φτάσει η σειρά τους ή που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβολιασμό.

Εννοώ όσους δεν πάνε να εμβολιαστούν ενώ μπορούν.

Δεν νοείται να έχουμε στη χώρα μας εμβολιασμένο μόνο το 61% των +65 ετών, όταν οι ηλικίες αυτές είναι τα πιο εύκολα θύματα του κορωνοϊού. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 90%.

Το λέω και το εννοώ. Δεν με ενδιαφέρουν οι απορίες τους, οι αμφιβολίες τους και οι ανησυχίες τους. Δεν με ενδιαφέρει τι έχουν ακούσει, τι έχουν διαβάσει ή τι τους έχουν πει.

Το εμβόλιο είναι ατομική επιλογή αλλά κοινωνική υποχρέωση. Και κάθε ατομική επιλογή έχει κοινωνικές ευθύνες.

Αν δεν το αντιλαμβάνονται, πρέπει η κοινωνία (δηλαδή όλοι εμείς…) να τους κάνει να το αντιληφθούν. Κατ’ αρχάς με την πειθώ και το παράδειγμα. Υστερα (τουλάχιστον) με μια γενική κοινωνική απαξία.

Αν μάλιστα μεταξύ αυτών υπάρχουν γιατροί, υγειονομικοί ή νοσοκομειακοί, αν παίζουν με τη δημόσια υγεία εκείνοι που είναι υπεύθυνοι να την προστατεύσουν, τότε η απαξία μπορεί να μην αρκεί. Και να χρειάζονται άλλα, βαρύτερα και πιεστικότερα μέτρα.

Να το εξηγήσω ακόμη πιο απλά. Με στενοχωρεί αφάνταστα αλλά δεν μπορώ να εμποδίσω κάθε ηλίθιο να ρισκάρει τη ζωή του. Με εξοργίζει όμως εκείνος που νομίζει ότι έχει δικαίωμα να ρισκάρει τη ζωή των άλλων. Τέτοιο δικαίωμα δεν νομίζω να υπάρχει.

Πάμε παρακάτω. Οι νομικοί μου σύμβουλοι ζητούν να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό ότι η ασυλία και το ακαταδίωκτο που θεσμοθέτησε πρόσφατα η Βουλή αφορούν μόνο τους επιστήμονες που μετέχουν σε επιστημονικές επιτροπές οι οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας.

Δυστυχώς δεν αφορά τους ταξιτζήδες που ελευθέρως καταθέτουν την επιστημονική γνώμη τους στον πελάτη.

Ούτε τους δημοσιογράφους των πρωινάδικων και των μεσημεριανών ενημερωτικών.

Ούτε την κυρία Μαρία απέναντι που έχει τον ανιψιό που δουλεύει σε φαρμακευτική εταιρεία και ξέρει.

Ούτε τον κ. Δημοσθένη που το άκουσε από έναν φίλο του γιατρό.

Ούτε την ελληνίδα μάνα που δεν κάνει self test στο παιδί της να πάει σχολείο διότι «ποιος ξέρει καλύτερα από τη μανούλα;».

Αυτοί όλοι εξαιρούνται της ασυλίας. Κρίμα, αλλά τι να κάνουμε; Η επιστήμη χρειάζεται θυσίες.

O oρισμος του ρατσισμου και του hate speech το αρθρο.

Αν δεν ειμαστε μπανανια θα επρεπε να επεμβει εισαγγελεας γιατι ο αρθρογραφος ζηταει διακρισεις σε βαρος συμπολιτων του.

.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Otto Weininger έγραψε: 28 Απρ 2021, 16:20 Περίμενε λίγο να κάνεις το μονοδοσικο της Johnson.
Το οποίο βασίζεται και αυτό σε αδενοιό και είχε και αυτό ιστορίες με θρομβώσεις. :D
Debbie

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Debbie »

Το Botox δεν το φοβάστε, το Astra Zeneca φοβάστε!
Ανοίξτε την πλατφόρμα!
Δεν κρατιέμαι!
Είμαι μετρίως, μέτρια και πάντα μετρημένη
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Για τους 30-39 δε θα υπάρξει δυνατότητα επιλογής;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Naida έγραψε: 28 Απρ 2021, 19:07 Για τους 30-39 δε θα υπάρξει δυνατότητα επιλογής;

Μετα απο τη σοβαρη αντιπολιτευση του Αριστου στο Astrazeneca, η δεκαετια 30-39 θα εχει προσβαση σε ολα τα εμβολια.

.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Αρίστος έγραψε: 28 Απρ 2021, 19:14
Naida έγραψε: 28 Απρ 2021, 19:07 Για τους 30-39 δε θα υπάρξει δυνατότητα επιλογής;

Μετα απο τη σοβαρη αντιπολιτευση του Αριστου στο Astrazeneca, η δεκαετια 30-39 θα εχει προσβαση σε ολα τα εμβολια.

.
Μπορείς να κάνεις σοβαρή αντιπολίτευση και για τις γυναίκες να έχει και μια δόση μποτοξ;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Ριχτε παραγγελιες.

Και να θυμαστε: οσο περισσοτερο φωναζουμε τοσο περισσοτερα θα εξασφαλιζουμε.

.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα για 40-44 και έλαβα το sms.

Το θέμα μου είναι ότι δε μπορώ να κλείσω ραντεβού. Μου δείχνει μόνο την εβδομάδα 09-13/06 και δεν έχει διαθεσιμότητα σε κανένα εμβολιαστικό κέντρο.

Μια στιγμή μόνο καθώς έκανα εναλλαγή μεταξύ των εμβολιαστικών κέντρων μου έδειξε διαθεσιμότητα στο Νέο Κόσμο. Όρισα ημερομηνίες και μου έβγαλε error μετά λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας.

Όσοι μένετε εδώ τριγύρω, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη και στα πέριξ είχατε τέτοιο θέμα;
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

Jack Shephard έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:33 Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα για 40-44 και έλαβα το sms.

Το θέμα μου είναι ότι δε μπορώ να κλείσω ραντεβού. Μου δείχνει μόνο την εβδομάδα 09-13/06 και δεν έχει διαθεσιμότητα σε κανένα εμβολιαστικό κέντρο.

Μια στιγμή μόνο καθώς έκανα εναλλαγή μεταξύ των εμβολιαστικών κέντρων μου έδειξε διαθεσιμότητα στο Νέο Κόσμο. Όρισα ημερομηνίες και μου έβγαλε error μετά λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας.

Όσοι μένετε εδώ τριγύρω, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη και στα πέριξ είχατε τέτοιο θέμα;
Ναι έχει θέμα. Θα φτιάξει σίγουρα τις επόμενες ημέρες, απλά έγινε χαμός τώρα. Αν θες δοκίμασε με άλλον Τ.Κ.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Μια στιγμή μόνο καθώς έκανα εναλλαγή μεταξύ των εμβολιαστικών κέντρων μου έδειξε διαθεσιμότητα στον Άλλο Κόσμο.
:smt017
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard

vagabondo έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:47
Μια στιγμή μόνο καθώς έκανα εναλλαγή μεταξύ των εμβολιαστικών κέντρων μου έδειξε διαθεσιμότητα στον Άλλο Κόσμο.
Και εκεί να είχε ραντεβού θα πήγαινα. Αλλά σήμερα δε φαίνεται να με θέλει. Και παίρνω και Astra Zeneca, δεν έχω προτίμηση.
Αίγαγρος έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:43 Ναι έχει θέμα. Θα φτιάξει σίγουρα τις επόμενες ημέρες, απλά έγινε χαμός τώρα. Αν θες δοκίμασε με άλλον Τ.Κ.
Αυτό μάλλον θα το αποφύγω. Γιατί τα στοιχεία τα τραβάει από το Taxis. Δε θέλω να γίνει εκεί καμιά μεταβολή.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Jack Shephard έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:53
vagabondo έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:47
Και εκεί να είχε ραντεβού θα πήγαινα. Αλλά σήμερα δε φαίνεται να με θέλει. Και παίρνω και Astra Zeneca, δεν έχω προτίμηση.
Αίγαγρος έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:43 Ναι έχει θέμα. Θα φτιάξει σίγουρα τις επόμενες ημέρες, απλά έγινε χαμός τώρα. Αν θες δοκίμασε με άλλον Τ.Κ.
Αυτό μάλλον θα το αποφύγω. Γιατί τα στοιχεία τα τραβάει από το Taxis. Δε θέλω να γίνει εκεί καμιά μεταβολή.
Δεν γίνεται μεταβολή στα στοιχεία του TAXIS.Γίνεται μεταβολή μόνο στα προσφερόμενα εμβολιαστικά κέντρα.Δοκίμασε στο Περιστέρι που είναι μεγάλο ή στο Προμηθέα στο Μαρούσι.
Εδώ είπαν ότι θα μπορούν να παίρνουν τη δεύτερη δόση από το εξοχικό βάζοντας ΤΚ σε νησί ή σε χωριό.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard

πατησιωτης έγραψε: 28 Απρ 2021, 21:00 Δεν γίνεται μεταβολή στα στοιχεία του TAXIS.Γίνεται μεταβολή μόνο στα προσφερόμενα εμβολιαστικά κέντρα.Δοκίμασε στο Περιστέρι που είναι μεγάλο ή στο Προμηθέα στο Μαρούσι.
Εδώ είπαν ότι θα μπορούν να παίρνουν τη δεύτερη δόση από το εξοχικό βάζοντας ΤΚ σε νησί ή σε χωριό.
Ευχαριστώ,

έβαλα τον Τ.Κ. της δουλειάς, μου εμφάνισε και τον Προμηθέα. Και πάλι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε κανένα από τα κέντρα.

Ή αποφάσισε να εμβολιαστεί τεράστιο πλήθος ή η εφαρμογή έχει πρόβλημα. Αν δω ότι δε γίνεται δουλειά, αύριο πρωί θα πάω σαν παππούς στο φαρμακείο, μήπως μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο φαρμακοποιός.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αίγαγρος έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:43
Jack Shephard έγραψε: 28 Απρ 2021, 20:33 Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα για 40-44 και έλαβα το sms.

Ναι έχει θέμα. Θα φτιάξει σίγουρα τις επόμενες ημέρες, απλά έγινε χαμός τώρα. Αν θες δοκίμασε με άλλον Τ.Κ.
Το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε θέμα.

Απλώς όσοι έμπλεξαν τα εμβολιαστικά κέντρα με τα ντελίβερις έχουν θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Δεν βλέπω να άνοιξε, τα παρακάτω βγάζει:

Εμβολιάζονται τώρα:

Πολίτες 30-39 ετών.
Πολίτες άνω των 50 ετών.
Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.
Δείτε λεπτομέρειες
Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”