Σωστό αυτό αλλά εφόσον πήραν την απόφαση να επισπεύσουν διαδικασίες και εφόσον εμβολιάζονται μαζικά εκατομμύρια άνθρωποι θα έπρεπε να είχαμε τη δυνατότητα να συλλέξουμε σταθμισμένα δείγματα και να έχουμε πολλά διαθέσιμα συγκρίσιμα δεδομένα.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:09 Αυτό δεν είναι και τόσο απλό, γιατί οι συγκεκριμένες μετρήσεις θα ήταν πραγματικά αξιόπιστες αν αφορούσαν στον ίδιο αριθμό φύλου/ηλικίας/λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού του κάθε εμβολιασμένου/εμβολιασμένης.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εμβόλιο covid-19 Update
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Εμβόλιο covid-19 Update
Και η ασπιρίνη 1€.Leporello έγραψε: 25 Απρ 2021, 14:30Ξέχασα να πώ ότι η γενική αίματος κοστίζει περί το €1,5Feindflug έγραψε: 25 Απρ 2021, 14:28Μικροβιολογικό εργαστήριο έχεις, τύπε;Leporello έγραψε: 25 Απρ 2021, 14:17 Εκείνο που έχω ακούσει από γιατρούς, χωρίς όμως να μπορώ να το πώ υπεύθυνα είναι το εξής:
- Κάνεις μία γενική αίματος πριν από τον εμβολιασμό. Αν έχεις χαμηλά αιμοπετάλια, καλύτερα να μη το κάνεις.
- Αν εχεις φυσιολογικά αιμοπετάλια, κάνεις το εμβόλιο και μετά από 3-4 μέρες άλλη μία γενική αίματος.
- Αν τα αιμοπετάλια είναι φυσιολογικά, όλα βαίνουν καλώς.
- Αν τα αιμοπετάλια έχουν πέσει, προχωράς σε αντιθρομβωτική αγωγή χωρίς να περιμένεις να έλθουν συμπτώματα.
- Στις 7 ημέρες μετά τον εμβολιασμό κάνεις τρίτη γενική αίματος.
Ετσι, ουσιαστικά εκμηδενίζεις τις ούτως ή άλλως χαμηλές πιθανότητες παρενεργειών. Δυστυχώς, από την στιγμή που αυτή δεν είναι επίσημη οδηγία γιά αντιμετώπιση του εμβολιασμού με Astra - Zeneca, δεν μπορώ να πώ αν ισχύει ή όχι.
Παίρνεις προληπτικά για μια βδομάδα μετά τον εμβολιασμό, χωρίς να τρέχεις στα εργαστήρια.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Υπάρχει λόγος που εμβολιάζονται μαζικά εκατομμύρια άνθρωποι. Το να απαιτούνται λοιπόν δεδομένα ασφάλειας, που να καλύπτουν τους πάντες τόσο σε κλινικό όσο και ψυχολογικό πεδίο, είναι ανέφικτο.ST48410 έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:14Σωστό αυτό αλλά εφόσον πήραν την απόφαση να επισπεύσουν διαδικασίες και εφόσον εμβολιάζονται μαζικά εκατομμύρια άνθρωποι θα έπρεπε να είχαμε τη δυνατότητα να συλλέξουμε σταθμισμένα δείγματα και να έχουμε πολλά διαθέσιμα συγκρίσιμα δεδομένα.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:09 Αυτό δεν είναι και τόσο απλό, γιατί οι συγκεκριμένες μετρήσεις θα ήταν πραγματικά αξιόπιστες αν αφορούσαν στον ίδιο αριθμό φύλου/ηλικίας/λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού του κάθε εμβολιασμένου/εμβολιασμένης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Φυσικά και υπάρχει λόγος για μαζικούς εμβολιασμούς. Αφού όμως στα εμβόλια δεν μπόρεσε να δοθεί άπλετος χρόνος δοκιμών δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να ελεγχθεί ένα σωστά διαμορφωμένο στατιστικό σύνολο ώστε να βγουν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα. Υπό άλλες συνθήκες οι φαρμακευτικές θα έψαχναν εθελοντές και τώρα έχεις εκατομμύρια εμβολιασμένους με οποιοδήποτε χαρακτηριστικό θέλεις για να διαλέξεις και να παρατηρήσεις τις επιπτώσεις.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:21 Υπάρχει λόγος που εμβολιάζονται μαζικά εκατομμύρια άνθρωποι. Το να απαιτούνται λοιπόν δεδομένα ασφάλειας, που να καλύπτουν τους πάντες τόσο σε κλινικό όσο και ψυχολογικό πεδίο, είναι ανέφικτο.
Κατά τη γνώμη μου και για άλλη μια φορά σε αυτό το θέμα έδειξε η ΕΕ την ανικανότητά της. Δεν μπορείς να έχεις μία χώρα να δίνει το χ εμβόλιο σε ηλικιωμένους, η διπλανή να το προτείνει σε νέους και η παραδιπλανή να το σταματάει τελείως. Αυτά είναι γελοιότητες και οδηγούν σε καχυποψία ακόμα και εκείνους που δεν έχουν καμία όρεξη να συμπαραταχθούν με συνωμοσιολογικές θεωρίες.
Adenovirus-vectored Covid-19 vaccines’ efficacy during a potential revaccination campaign likely to be stifled by antivector response
https://www.clinicaltrialsarena.com/com ... ccination/Adenovirus-vectored vaccines for Covid-19 are at a disadvantage if vaccination campaigns become periodic to combat new SARS-CoV-2 variants or in the event of low durability, experts said. Antivector immune response is anticipated following the first round of vaccinations and may impact the vaccine’s efficacy if the same vector is used again for revaccinations, they explained.
Τα εμβολια με vector( ιό όχημα)
Johnson, Astra, Sputnik
Ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικά σε επανάληψη του εμβολιασμού, εάν η ανοσία κράτα λίγο. Δημιουργούνται αντισώματα έναντι του vector, που μπορεί να καταστήσουν αναποτελεσματικα επόμενα εμβολια με τον ίδιο αδενοιο.
Σ αυτό στηρίχθηκαν και οι Ρώσοι κ έβαλαν δυο διαφορετικούς vectors, άλλο στην πρωτη δόση κ άλλο στην δευτερη.
Υπάρχουν βέβαια 100 αδενοιοι να διαλέξουν οι ερευνητές για μελλοντικούς επανεμβολιασμους.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Έχω ειλικρινά κουραστεί με τις διυλίσεις του θεωρητικού κώνωπα για πράγματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.ST48410 έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:30Φυσικά και υπάρχει λόγος για μαζικούς εμβολιασμούς. Αφού όμως στα εμβόλια δεν μπόρεσε να δοθεί άπλετος χρόνος δοκιμών δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να ελεγχθεί ένα σωστά διαμορφωμένο στατιστικό σύνολο ώστε να βγουν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα. Υπό άλλες συνθήκες οι φαρμακευτικές θα έψαχναν εθελοντές και τώρα έχεις εκατομμύρια εμβολιασμένους με οποιοδήποτε χαρακτηριστικό θέλεις για να διαλέξεις και να παρατηρήσεις τις επιπτώσεις.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:21 Υπάρχει λόγος που εμβολιάζονται μαζικά εκατομμύρια άνθρωποι. Το να απαιτούνται λοιπόν δεδομένα ασφάλειας, που να καλύπτουν τους πάντες τόσο σε κλινικό όσο και ψυχολογικό πεδίο, είναι ανέφικτο.
Κατά τη γνώμη μου και για άλλη μια φορά σε αυτό το θέμα έδειξε η ΕΕ την ανικανότητά της. Δεν μπορείς να έχεις μία χώρα να δίνει το χ εμβόλιο σε ηλικιωμένους, η διπλανή να το προτείνει σε νέους και η παραδιπλανή να το σταματάει τελείως. Αυτά είναι γελοιότητες και οδηγούν σε καχυποψία ακόμα και εκείνους που δεν έχουν καμία όρεξη να συμπαραταχθούν με συνωμοσιολογικές θεωρίες.
Και από τους αντιεμβολιαστές και από τους "εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής αλλά θέλω πλήρη κάλυψη για το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε μένα ή στον οποιονδήποτε με υποκείμενο διαγνωσμένο ή μη νόσημα".
Ας κάνει ό,τι θέλει ο καθένας, αρκεί να μην κλαίγεται μετά και να μην απαιτεί προτεραιότητα στην κάλυψη από το ίδιο σύστημα που ο ίδιος έχει αμφισβητήσει.
Αρκετά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα εδώ μέσα συζητάμε ακριβώς για να διυλίσουμε τον κώνωπα. Έτσι κι αλλοιώς η σώφρων απόφαση είναι να κάνεις το εμβόλιο, αφού οι πιθανότητες να είσαι στους άτυχους είναι απειροελάχιστες. Είναι σαν να μην θέλεις να πετάξεις επειδή το αεροπλάνο ενδέχεται να πέσει. Υπάρχουν φυσικά άνθρωποι που δεν πετάνε από φόβο και ας τους αρέσουν πολύ τα ταξίδια.
Σχετικά με το παραπάνω, τα εμβόλια περνάνε φάση τεστ και τηρείται συγκεκριμένη μεθολογία που περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους ηλικίας κλπ.
Η μέθοδος είναι επομένως γνωστή, μάλλον είναι θέμα κόστους. Από την στιγμή που οι περιπτώσεις είναι χαμηλές δεν συμφέρει η επένδυση.
Σχετικά με το παραπάνω, τα εμβόλια περνάνε φάση τεστ και τηρείται συγκεκριμένη μεθολογία που περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους ηλικίας κλπ.
Η μέθοδος είναι επομένως γνωστή, μάλλον είναι θέμα κόστους. Από την στιγμή που οι περιπτώσεις είναι χαμηλές δεν συμφέρει η επένδυση.
Γενικώς είναι μύλος η υπόθεση. Εδώ είχαν πει αρχικά το Αστρα να μην το κάνουν οι άνω των 60 γιατί δεν τους πιάνει. Μετά τις περιπτώσεις θρομβώσεων, αφού το απαγόρευσαν για 10 μέρες, το επανέφεραν και είπαν το αντίθετο, να το κάνουν δηλ. μόνον οι άνω των 60, υποθέτω επειδή τα περιστατικά συνέβησαν περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες. Δεν πήρα είδηση πότε αναιρέθηκε και αυτό, πάντως τώρα το κάνουν σε όλους.ST48410 έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:30Φυσικά και υπάρχει λόγος για μαζικούς εμβολιασμούς. Αφού όμως στα εμβόλια δεν μπόρεσε να δοθεί άπλετος χρόνος δοκιμών δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να ελεγχθεί ένα σωστά διαμορφωμένο στατιστικό σύνολο ώστε να βγουν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα. Υπό άλλες συνθήκες οι φαρμακευτικές θα έψαχναν εθελοντές και τώρα έχεις εκατομμύρια εμβολιασμένους με οποιοδήποτε χαρακτηριστικό θέλεις για να διαλέξεις και να παρατηρήσεις τις επιπτώσεις.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:21 Υπάρχει λόγος που εμβολιάζονται μαζικά εκατομμύρια άνθρωποι. Το να απαιτούνται λοιπόν δεδομένα ασφάλειας, που να καλύπτουν τους πάντες τόσο σε κλινικό όσο και ψυχολογικό πεδίο, είναι ανέφικτο.
Στο video που παρέθεσε εχθές ο "Who is The 4th man", ο Κούβελας μιλάει για εξατομίκευση κατά το φύλλο και κατά ηλικία και δεν μου φαίνονται παράλογα τα όσα λέει:sharp έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:51 Γενικώς είναι μύλος η υπόθεση. Εδώ είχαν πει αρχικά το Αστρα να μην το κάνουν οι άνω των 60 γιατί δεν τους πιάνει. Μετά τις περιπτώσεις θρομβώσεων, αφού το απαγόρευσαν για 10 μέρες, το επανέφεραν και είπαν το αντίθετο, να το κάνουν δηλ. μόνον οι άνω των 60, υποθέτω επειδή τα περιστατικά συνέβησαν περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες. Δεν πήρα είδηση πότε αναιρέθηκε και αυτό, πάντως τώρα το κάνουν σε όλους.![]()
Who is The 4th man έγραψε: 25 Απρ 2021, 01:22 δεν το βαζω για να πειστείς ή να μην....![]()
απλα για ενα προβληματισμό
Όχι, δεν συζητάμε για να διυλίσουμε τον κώνωπα. Συζητάμε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το εμβόλιο σε ένα απειροελάχιστο ποσοστό κωνώπων ενώ το κεφάλι μας είναι κάτω από το πέλμα του ελέφαντα που είναι στο δωμάτιο.sharp έγραψε: 25 Απρ 2021, 15:49 Μα εδώ μέσα συζητάμε ακριβώς για να διυλίσουμε τον κώνωπα. Έτσι κι αλλοιώς η σώφρων απόφαση είναι να κάνεις το εμβόλιο, αφού οι πιθανότητες να είσαι στους άτυχους είναι απειροελάχιστες. Είναι σαν να μην θέλεις να πετάξεις επειδή το αεροπλάνο ενδέχεται να πέσει. Υπάρχουν φυσικά άνθρωποι που δεν πετάνε από φόβο και ας τους αρέσουν πολύ τα ταξίδια.
Για να μην το κουράζουμε, εγώ είμαι από τους υποστηρικτές της συγκεκριμένης γραμμής.
Με λίγα λόγια, αυτή είναι η αγέλη μου και αυτήν θα υποστηρίξω.waldorf έγραψε: 24 Απρ 2021, 18:27Αυτής της λογικής είμαι κι εγώ.Awesomatic έγραψε: 24 Απρ 2021, 18:19 ...
Το γρηγορότερο τελικά είναι αυτό που μπορείς να κάνεις πιο γρήγορα.
Την Τρίτη θα κάνω της astra, και δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή μήπως και αν και ίσως.
Στα παλιά μου τα παπούτσια αν δεν φοβάστε ή αν είστε χαμηλού κινδύνου ή αν όντως δεν κινδυνεύετε πραγματικά απ`τον ιό.
Επιμένω ότι είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης να εμβολιαστούμε.
Η ανοσία ή ανοησία της οποιασδήποτε άλλης αγέλης, έχει πάψει να με απασχολεί.
Αρκεί να μείνει μακριά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Bill Hicks
ακριβώς γι'αυτό είναι εγκληματικό αυτό που κάνει ο Κούβελας.ST48410 έγραψε: 25 Απρ 2021, 16:00
Στο video που παρέθεσε εχθές ο "Who is The 4th man", ο Κούβελας μιλάει για εξατομίκευση κατά το φύλλο και κατά ηλικία και δεν μου φαίνονται παράλογα τα όσα λέει:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Σε έχασα.Bill Hicks έγραψε: 25 Απρ 2021, 16:15ακριβώς γι'αυτό είναι εγκληματικό αυτό που κάνει ο Κούβελας.ST48410 έγραψε: 25 Απρ 2021, 16:00
Στο video που παρέθεσε εχθές ο "Who is The 4th man", ο Κούβελας μιλάει για εξατομίκευση κατά το φύλλο και κατά ηλικία και δεν μου φαίνονται παράλογα τα όσα λέει:
- Bill Hicks
my point exactly
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι τα λεγόμενα του είναι μια καταγραφή αντιφάσεων, αυτό που κάνει είναι βλακώδες και όχι "εγκληματικό".Bill Hicks έγραψε: 25 Απρ 2021, 16:15ακριβώς γι'αυτό είναι εγκληματικό αυτό που κάνει ο Κούβελας.ST48410 έγραψε: 25 Απρ 2021, 16:00
Η πανδημία γενικώς, εκτός από την καταγραφή των κρουσμάτων από τον ιό, είναι μια σαφέστατη στατιστική καταγραφής των κρουσμάτων μέινστριμ παραλογισμού σε όλες τις εκφράσεις της καθημερινότητας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ο Κούβελας όμως είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, οι δηλώσεις του έχουν βαρύτητα και φέρει ευθύνη. Δεν είναι ο ανώνυμος χρήστης του φόρουμ που γκουγκλίζει.
Πάντως δεν είχα καταλάβει ότι το νήμα είναι ταμπού και προπαγανδιστικό υπέρ του εμβολίου.
Γιούχου πάμε για εμβόλιο, τριαλαρί τριαλαρό;
Και τέλος το για πόσους είναι "ζήτημα κοινωνικής ευθύνης" ή "άντε να τελειώνουμε, να πάμε για κανα ποτάκι γιατί σκάσαμε" συζητιέται. Γιατί και το ζήτημα κοινωνικής ευθύνης είναι σχετικό. Μπορείς να αποφασίσεις να μην το κάνεις και να μην βλέπεις κανέναν. Δικαίωμα σου και δεν βλάπτεις επίσης κανέναν. Εάν σε ένα χρόνο έχει εξαλειφτεί η πανδημία, τότε ξεπορτίζεις.
Φυσικά αν θέλεις να μην το κάνεις και να πηγαίνεις σε πάρτυ είναι διαφορετικά.
Πάντως δεν είχα καταλάβει ότι το νήμα είναι ταμπού και προπαγανδιστικό υπέρ του εμβολίου.
Γιούχου πάμε για εμβόλιο, τριαλαρί τριαλαρό;
Και τέλος το για πόσους είναι "ζήτημα κοινωνικής ευθύνης" ή "άντε να τελειώνουμε, να πάμε για κανα ποτάκι γιατί σκάσαμε" συζητιέται. Γιατί και το ζήτημα κοινωνικής ευθύνης είναι σχετικό. Μπορείς να αποφασίσεις να μην το κάνεις και να μην βλέπεις κανέναν. Δικαίωμα σου και δεν βλάπτεις επίσης κανέναν. Εάν σε ένα χρόνο έχει εξαλειφτεί η πανδημία, τότε ξεπορτίζεις.
Φυσικά αν θέλεις να μην το κάνεις και να πηγαίνεις σε πάρτυ είναι διαφορετικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 73 Απαντήσεις
- 3034 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
-
- 10 Απαντήσεις