!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

perseus έγραψε: 07 Αύγ 2018, 04:57
οταν βρω χρονο, θα παιξω λιγο με καρμπον
θελει χρημα δυστυχως.
εγω περασα μια στρωση μονο απο το resin,χωρις υφασμα (fiberglass) γιατι προσφυεται αριστα στο ξυλο και κανει πολυ σκληρη εξωτερικη επιφανεια.
ελα ρε λες να κανει και για πλαινο σκεπης που το γαμαει η βροχη?
η ρητίνη κιτρινίζει στην έκθεση στον ήλιο, αλλά γενικά κάνει το ξύλο πλαστικό αν την βάλεις χωρίς υγρασία και κολλήσει καλά, πολύ καλή λύση. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε την αλχίμικα, οπότε την βρίσκουμε με 15 ευρώ το κιλό, όχι 30 που λέει ο τσιλ και κάνουν οι περισσότερες. Αλλά στην πράξη εγώ θα έλεγα να βάλεις το hyperdesmo-t της ίδιας εταιρίας, ίδια τιμή περίπου στο κιλό, άλλο υλικό, πολυουρεθανικό, διάφανο αλλά δεν κιτρινίζει, πιο εύκαμπτο, νομίζω καλύτερο για ξύλο, σε ότι δοκιμές έχω κάνει τα έχει πάει τέλεια.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Εμάς εδώ μας γδύνει η Westsystem, δεν υπάρχει άλλο προϊόν της προκοπής :cry

Εικόνα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
enaon

εμείς είμαστε τυχεροί σε αυτό, αν και από τύχη τους έμαθα :)

http://www.alchimica.com/gr/products/44 ... n-21-clear
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Τώρα το διάβαζα, ωραίοι ρε συ!
Έψαξα κι ένα γκουγκλ ιματζες το hyperdesmo, όλο κάτι πλακάκια και εξωτερικούς χώρους μου έβγαλε. Καλά δε γλυστράει αυτό όταν βραχεί;
Άβαταρ μέλους
enaon

αυτό έλεγα στον περσέα να βάλει σε ξύλο για έξω, έχω περάσει διάφορα εδώ και δύο χρόνια να δώ τι κάνει, το έχω περάσει πάνω απο bontex εμποτισμού, μοιάζει τέλειο ακόμα.

http://www.alchimica.com/en/products/253/hyperdesmor-t

σε δοχείο κιλού έχει περίπου 15 και αυτό.
Άβαταρ μέλους
enaon

Chilloutbuddy έγραψε: 07 Αύγ 2018, 05:59 Τώρα το διάβαζα, ωραίοι ρε συ!
Έψαξα κι ένα γκουγκλ ιματζες το hyperdesmo, όλο κάτι πλακάκια και εξωτερικούς χώρους μου έβγαλε. Καλά δε γλυστράει αυτό όταν βραχεί;
αυτό δεν ειναι το χυπερντεσμο τους, που δεν ειναι ένα προϊόν έτσι και αλλιώς, ειναι γκάμα. Το ηυπερντεσμο-τ ειναι καλό για αυτό που λέει ο περσέας, αυτό που σου έβαλα είναι η ρευστή ρητίνη τους, αν την θέλει κανείς άλλος. Ωραία και αυτή.

σορυ μετά κατάλαβα τί είπες, δεν είναι σαν την ριτίνη που γίνεται σαν γυαλί και κάνεις πατινάζ, είναι σκληρό αλλά ελαστικό, το νύχι γραπώνει πάνω δηλαδή, και μετά το σημάδι χάνεται.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Chilloutbuddy έγραψε: 07 Αύγ 2018, 05:38
οταν βρω χρονο, θα παιξω λιγο με καρμπον
θελει χρημα δυστυχως.
εγω περασα μια στρωση μονο απο το resin,χωρις υφασμα (fiberglass) γιατι προσφυεται αριστα στο ξυλο και κανει πολυ σκληρη εξωτερικη επιφανεια.
Άμα κάνει για θάλασσα θα κάνει σιγουρα και γι'αυτό. Απλά δεν είναι φτηνή λύση, αυτό το epoxy resin κάνει κανα 30άρι ευρώ το λίτρο μαζί με τον καταλύτη, και θα είναι σίγουρα κανα 10άρικο το μέτρο για fiberglass.
9 ευρω ο πολυεστερας μαζι με τον καταλυτη, και 5 ευρω το κιλο το υφασμα (το απλο, οχι το rovin που βλεπουμε στα βιντεο) τα πουλαω εγω. αλλα για τετοια τη μεγαλυτερη ποικιλια εχει ο ανδρεου στην αθηνα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 07 Αύγ 2018, 08:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

enaon έγραψε: 07 Αύγ 2018, 06:05
Chilloutbuddy έγραψε: 07 Αύγ 2018, 05:59 Τώρα το διάβαζα, ωραίοι ρε συ!
αυτό δεν ειναι το χυπερντεσμο τους, που δεν ειναι ένα προϊόν έτσι και αλλιώς, ειναι γκάμα. Το ηυπερντεσμο-τ ειναι καλό για αυτό που λέει ο περσέας, αυτό που σου έβαλα είναι η ρευστή ρητίνη τους, αν την θέλει κανείς άλλος. Ωραία και αυτή.

σορυ μετά κατάλαβα τί είπες, δεν είναι σαν την ριτίνη που γίνεται σαν γυαλί και κάνεις πατινάζ, είναι σκληρό αλλά ελαστικό, το νύχι γραπώνει πάνω δηλαδή, και μετά το σημάδι χάνεται.
Καλή φάση
Το βάζω στη λίστα με τα πράγματα που έχετε στην Ελλάδα και ζηλεύω, μαζί με το ξύλο ελιάς και τα Ιταλικά δέρματα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ασέβαστος έγραψε: 07 Αύγ 2018, 08:34
Chilloutbuddy έγραψε: 07 Αύγ 2018, 05:38

θελει χρημα δυστυχως.

Άμα κάνει για θάλασσα θα κάνει σιγουρα και γι'αυτό. Απλά δεν είναι φτηνή λύση, αυτό το epoxy resin κάνει κανα 30άρι ευρώ το λίτρο μαζί με τον καταλύτη, και θα είναι σίγουρα κανα 10άρικο το μέτρο για fiberglass.
9 ευρω ο πολυεστερας μαζι με τον καταλυτη, και 5 ευρω το κιλο το υφασμα (το απλο, οχι το rovin που βλεπουμε στα βιντεο) τα πουλαω εγω. αλλα για τετοια τη μεγαλυτερη πικοιλια εχει ο ανδρεου στην αθηνα.
Νομίζω πως μιλάμε για το ίδιο πράγμα αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος
Αυτό το Westsystem που λέω εγώ (και που βάζουν και σ'αυτές τις ξύλινες βάρκες στα βίντεο) είναι 100% καθαρό και βγαίνει σαν γυαλί, είναι βασικά το καλύτερο epoxy που μπορείς να αγοράσεις. Βασικά είναι για έπιπλα, κοσμήματα, τέτοιου είδους πρότζεκτ.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

Chilloutbuddy έγραψε: 07 Αύγ 2018, 09:48 Νομίζω πως μιλάμε για το ίδιο πράγμα αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος
είναι άλλο πράγμα, άλλο η εποξική ρητίνη σαν την δική σου, άλλο η ρητίνη πολυεστέρα, άλλο η ρητίνη πολυουρεθάνης κλπ.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Chilloutbuddy έγραψε: 07 Αύγ 2018, 09:48
Αυτό το Westsystem που λέω εγώ (και που βάζουν και σ'αυτές τις ξύλινες βάρκες στα βίντεο) είναι 100% καθαρό και βγαίνει σαν γυαλί, είναι βασικά το καλύτερο epoxy που μπορείς να αγοράσεις. Βασικά είναι για έπιπλα, κοσμήματα, τέτοιου είδους πρότζεκτ.
πιθανον :102:

εδω, https://andreou.gr/polyesterikes-ritine ... s-xyteysis

βλεπεις τους τυπους πολυεστερα που κυκλοφορουν στην ελλαδα, εγω για κοινο ισοφθαλικο μιλαω, εσυ μαλλον λες εκεινον τον "χυτευσης" που σιγουρα θα ειναι ακριβοτερος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
enaon

Ασέβαστος έγραψε: 07 Αύγ 2018, 10:00
Chilloutbuddy έγραψε: 07 Αύγ 2018, 09:48
πιθανον :102:

εδω, https://andreou.gr/polyesterikes-ritine ... s-xyteysis

βλεπεις τους τυπους πολυεστερα που κυκλοφορουν στην ελλαδα, εγω για κοινο ισοφθαλικο μιλαω, εσυ μαλλον λες εκεινον τον "χυτευσης" που σιγουρα θα ειναι ακριβοτερος.
είναι εποχική αυτή που αγοράζει, όχι πολυεστερική, είναι διαφορετικό πράγμα. Ο πολυεστέρας στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα, η εποξική είναι πολύ πιο δυνατή, και 3-4 φορές ακριβότερη. Δεν έχω βρει φθηνότερη καθαρή εποξική απο της αλχίμικα, αν ξέρει κανείς ας το πει.

https://andreou.gr/epoksikes-ritines

το χιπερντεσμο-τ πάντως είναι πολύ ωραίο για ξύλο νομίζω. Είναι ρητίνη πολυουρεθάνης, οπότε κολλάει στο ξύλο σε αντίθεση με τον πολυεστέρα και δεν κιντρινίζει σε αντίθεση με την εποξική. Ενός συστατικού με μέσο σκλήρυνσης την υγρασία.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

enaon έγραψε: 07 Αύγ 2018, 06:02 αυτό έλεγα στον περσέα να βάλει σε ξύλο για έξω, έχω περάσει διάφορα εδώ και δύο χρόνια να δώ τι κάνει, το έχω περάσει πάνω απο bontex εμποτισμού, μοιάζει τέλειο ακόμα.

http://www.alchimica.com/en/products/253/hyperdesmor-t

σε δοχείο κιλού έχει περίπου 15 και αυτό.
Πέρασες με υπερδέσμο ξύλα;

Χθες το σκεφτόμουν. Έχω σε ένα σπίτι μια μεγάλη ξύλινη πέργολα (εγώ τις κάνω πάντα μεταλλικές) και κάθε τόσο πληρώνουν για ξύσιμο-βάψιμο.
Σκεφτόμουν να την περάσω ένα υπερδέσμο και να ξεμπερδέψουν με την συντήρηση για καμιά 15αριά χρόνια.
Μου είπαν όμως ότι επειδή το υπερδέσμο είναι φτιαγμένο για οριζόντιες επιφάνειες να αυτοεπιπεδώνεται, στα ξύλα θα τρέχει-κρεμάει και θα γίνει σαχλαμάρα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 07 Αύγ 2018, 12:08 Μου είπαν όμως ότι επειδή το υπερδέσμο είναι φτιαγμένο για οριζόντιες επιφάνειες να αυτοεπιπεδώνεται, στα ξύλα θα τρέχει-κρεμάει και θα γίνει σαχλαμάρα.
έχω περάσει το τ ναι, δεν τρέχει όπως το λες αλλά θέλει σχετική προσοχή, λίγο υλικό και καλό άπλωμα, κάνει μισή μέρα να στεγνώσει με υγρασία έξω, πάνω από μέρα αν είναι καλοκαίρι. Αν βάλεις πολύ και δεν το απλώσεις πάντως, ναι, θα κάνει κύμα στην οριζόντια επιφάνεια.
Πάντως ναι, τέλειο για αυτό που λες, κυρίως για την πάνω πλευρά της πέργολας που την κάνε ο ήλιος μπίλιες αμέσως κανονικά.

Αν θες να το κάνεις να στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα για να μην τρέξει γιατί θες να φύγεις κλπ, και δεν σε πειράζει να γίνει λίγο πιο τραχύ, το ψεκάζεις λίγο νεράκι με το φσούτ φσούτ.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

enaon έγραψε: 07 Αύγ 2018, 10:06 είναι εποχική αυτή που αγοράζει, όχι πολυεστερική, είναι διαφορετικό πράγμα. Ο πολυεστέρας στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα, η εποξική είναι πολύ πιο δυνατή, και 3-4 φορές ακριβότερη. Δεν έχω βρει φθηνότερη καθαρή εποξική απο της αλχίμικα, αν ξέρει κανείς ας το πει.
Tetralux υγρό γυαλί (εποξική ρητίνη) με αρκετά μεγάλη αντοχή στο κιτρίνισμα και τιμή από 35 έως 40 ευρά το δίλιτρο (1+1 λίτρο).

Αν σ' ενδιαφέρει μεγάλη συσκευασία, υπάρχει και εννιάλιτρο με ~135-140 ευρά. Ενδεικτικά οι τιμές, μπορεί να το βρεις πιο πάνω ή πιο κάτω ακόμα.

Βγαίνει και σε μικρό (450 ml), βολικό για δοκιμές.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”