!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αλέξανδρος Κορυζής

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Orion22

Re: Αλέξανδρος Κορυζής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

οτι θα έχει φτάσει στην θέση του διοικητή και δεν θα είχε ακούση ποτε "χέσιμο"

κάπου λίγο έλεος
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Orion22 έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:58 οτι θα έχει φτάσει στην θέση του διοικητή και δεν θα είχε ακούση ποτε "χέσιμο"

κάπου λίγο έλεος
Aλλο να σε χεζουν οταν εισαι διοικητης της Τραπέζης και αλλο να σε χέζουν για την κατάρρευση του μετώπου. Καπου πρεπει να καταλαβαινουμε και το βαρος των ευθυνών.

Δλδ αν εισουν εσυ στη θεση του Κορυζη και σε ξεχέζανε γιατι κατέρρευσε το μέτωπο και ισως να σε απειλουσαν με στρατοδικεια κτλ. πως θα ενιωθες? Θα ελεγες "στα αρχιδια μου" ?

Μη ξεχναμε και με ποιον εχουμε να κανουμε εδω. Εναν γραφια που δεν εχει σχεση ουτε με πολεμους ουτε με πολιτικη ιντριγκα. Δεν ειναι δυσκολο να τσακισε υπο το βάρος των ευθυνων και των πιεσεων.

Ξεχνάτε τον πιτσιρικα που αυτοκτονησε στην Κεφαλλονια γιατι εφαγε μπουλιγνκ απο τους αξιωματικους στο στρατο? Ε φανταστειτε να τρωτε μπουλιγνκ οταν η χωρα ειναι στην πλατη σας και την ιδια στιγμη ο εχθρος προελαυνει στην πρωτευουσα. Ενας αδυναμος χαρακτηρας δεν θελει κατι παραπανω οχι απλα να τσακισει αλλα να γινει θρυψαλα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

σαν πολλοι πρωθυπουργοι δεν πεθαναν εκεινο το διαστημα;στο μετωπο να τους στελναμε λιγοτεροι θα φευγαν
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Δεν ήταν απόλεμος ο Κορυζής, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά.
Είχε χρηματίσει επί τριετία υπουργός στο καθεστώς Μεταξά και είχε πολεμήσει στους Βαλκανικούς του '12-'13.
Λέγεται ότι ο Γεώργιος και οι Βρετανοί τον κατηγόρησαν για διαρροή απόρρητων πληροφοριών και για προδοσία, εξ' ου και το επεισόδιο του ξεχέσματος από τον Γεώργιο. Το σίγουρο είναι ότι, μετά το επεισόδιο στο παλάτι, ο Γεώργιος (επειδή "ανησύχησε") έστειλε τον έμπιστο Ι. Διάκο (ήταν επίσης έμπιστος του Μανιαδάκη) για να τον ακολουθήσει στο σπίτι του. Γράφεται ότι στο σπίτι του Κορυζή είχε σπεύσει και ο τότε πρίγκηπας Παύλος. Υποτίθεται ότι ο Κορυζής αυτοκτόνησε ενόσω ο Διάκος και η σύζυγος του Κορυζή συνομιλούσαν στην αυλόπορτα (αλλού γράφεται την ώρα που οι δυο τους χτύπησαν την πόρτα του υπνοδωματίου του Κορυζή). Υποτίθεται ότι άκουσαν τους 2 πυροβολισμούς και τον βρήκαν νεκρό στο επάνω στο κρεβάτι του, ενώ στο στήθος του κρατούσε μια εικόνα της Παναγίας. Το πιστόλι το κρατούσε με το αριστερό χέρι, παρόλο που ήταν δεξιόχειρας. Η νεκροψία έδειξε δυο διαμπερή τραύματα στην καρδιά και τα δυο θανατηφόρα. Προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω ότι ο Κορυζής αυτοκτόνησε.
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

George_V έγραψε: 19 Απρ 2021, 01:04
Orion22 έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:58 οτι θα έχει φτάσει στην θέση του διοικητή και δεν θα είχε ακούση ποτε "χέσιμο"

κάπου λίγο έλεος
Aλλο να σε χεζουν οταν εισαι διοικητης της Τραπέζης και αλλο να σε χέζουν για την κατάρρευση του μετώπου. Καπου πρεπει να καταλαβαινουμε και το βαρος των ευθυνών.

Δλδ αν εισουν εσυ στη θεση του Κορυζη και σε ξεχέζανε γιατι κατέρρευσε το μέτωπο και ισως να σε απειλουσαν με στρατοδικεια κτλ. πως θα ενιωθες? Θα ελεγες "στα αρχιδια μου" ?

Μη ξεχναμε και με ποιον εχουμε να κανουμε εδω. Εναν γραφια που δεν εχει σχεση ουτε με πολεμους ουτε με πολιτικη ιντριγκα. Δεν ειναι δυσκολο να τσακισε υπο το βάρος των ευθυνων και των πιεσεων.

Ξεχνάτε τον πιτσιρικα που αυτοκτονησε στην Κεφαλλονια γιατι εφαγε μπουλιγνκ απο τους αξιωματικους στο στρατο? Ε φανταστειτε να τρωτε μπουλιγνκ οταν η χωρα ειναι στην πλατη σας και την ιδια στιγμη ο εχθρος προελαυνει στην πρωτευουσα. Ενας αδυναμος χαρακτηρας δεν θελει κατι παραπανω οχι απλα να τσακισει αλλα να γινει θρυψαλα.
σρυ για την καθυστέρηση,
Αλλο σου λέω, κακώς το προσωποποιούμε.
Είναι πολύ δύσκολο να πούμε τι περνάει από το μυαλό του άλλου και με το να το φέρνουμε στο τι θα έκανε ο καθένας, παραμορφώνεται η εικόνα.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Scouser έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:28
sharp έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:24
πατησιωτης έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:04 Αν μου βρει κάποιος ένα λόγο για να τον δολοφονήσουν για να δούμε.Έχει καμμιά σημασία ποιός θα ήταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης στη Μέση Ανατολή;έδινε σε κανένα λόγο ο βασιλιάς για το ποιόν διόριζε εξόριστο πρωθυπουργό;ή μήπως είχε δώσει σε κανένα λόγο που αρχικά είχε διορίσει τον Κορυζή;
Γιατί είχε λόγο να αυτοκτονήσει;

Μπορεί να γνώριζε κάτι που έπρεπε να μην φανερωθεί.
Αυτό. Και για τον θάνατο του Μεταξά υπάρχουν σκιές.
Αγγλικός δάκτυλος φημολογείται. Είχα διαβάσει ένα άρθρο στην εφημερίδα περί του γιατρού του, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ένα, δυό χρόνια αργότερα στο Κάϊρο. Δεν θυμάμαι πολλά, μόνον ότι τον παρακολουθούσαν οι Άγγλοι επειδή είχε αρχίσει να πίνει και έλεγε πολλά.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

πατησιωτης έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:49
sharp έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:24
πατησιωτης έγραψε: 19 Απρ 2021, 00:04 Αν μου βρει κάποιος ένα λόγο για να τον δολοφονήσουν για να δούμε.Έχει καμμιά σημασία ποιός θα ήταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης στη Μέση Ανατολή;έδινε σε κανένα λόγο ο βασιλιάς για το ποιόν διόριζε εξόριστο πρωθυπουργό;ή μήπως είχε δώσει σε κανένα λόγο που αρχικά είχε διορίσει τον Κορυζή;
Γιατί είχε λόγο να αυτοκτονήσει;

Μπορεί να γνώριζε κάτι που έπρεπε να μην φανερωθεί.
Εγώ έχω ακούσει από άτομο που είχε σχέσεις με τις τότε οικογένειες που κυβερνούσαν ότι τον επέπληξε ο βασιλιάς επειδή κατέρρευσε το μέτωπο και αυτοκτόνησε για λόγους ευθιξίας.
Άλλος και αυτός βέβαια,τι να έκανε ο Κορυζής απέναντι στα τανκς :D αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.
Πολλοί ηγέτες αυτοκτονούν μετά από χαμένο πόλεμο ακόμη και εάν δεν φταίνε.Τις ίδιες μέρες αυτοκτόνησε και η Πηνελόπη Δέλτα και φυσικά δεν ισχυρίζεται κανείς ότι την σκότωσε κάποιος.Γιατί αυτοκτόνησε αυτή;
διότι είδε ότι το έργο της ζωής της ναυαγούσε και η Μακεδονία θα πέρναγε στη Βουλγαρία.Πολύ λίγοι πίστευαν τότε ότι θα έχαναν τον πόλεμο οι Γερμανοί.Πιθανόν μόνο ο ήδη νεκρός Μεταξάς και ο βασιλιάς να το πίστευαν. :D Πόσοι πρόβλεπαν την επίθεση κατά της Ρωσίας και την είσοδο της Αμερικής στον πόλεμο;
Ήταν όμως και μάταια ερωτευμένη.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

George_V έγραψε: 19 Απρ 2021, 01:04

κάπου λίγο έλεος

Εγώ προσωπικά υπό αυτές τις συνθήκες θα ήμουν τελείως στα αρχιδια μου σε ο,τι θα αφορούσε το σκέλος της προσωπικής μου ευθύνης (άλλο θέμα ο πόνος για την καταστροφή της πατρίδας), αφού δεν θα υπήρχε τίποτα που να μπορούσα να κάνω για να αποτρεψω το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Γεώργιος ΟΚ παραλογιζοταν υπό το βάρος της κατάστασης, ο κανένας νομίζω μπορούσε να το καταλαβει, δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που να έχει σταδιοδρομήσει με επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα να μην έχει πέσει σε τέτοια σκηνικά με προϊσταμένους.
Επίσης ο Κορυζης δεν ήταν καθόλου απολεμος, είχε συμμετάσχει ως αξιωματικός στους ΒΠ και είχε διακριθεί μάλιστα. Και σίγουρα δεν θα αποκαλούσα "γραφιά" έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τόσο υπεύθυνα πόστα στην οικονομία της χώρας σε μια τέτοια περίοδο.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”