!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εμβόλιο covid-19 Update
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Εμβόλιο covid-19 Update
Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί ενώ περισσότεροι από 650.000 πολίτες έλαβαν και την δεύτερη δόση του εμβολίου. Στη Σερβία χορηγούνται τα εμβόλια των Pfizer-Biontech, το ρωσικό Sputnik-V, το κινέζικο Sinopharm και το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ σύντομα αναμένεται να φτάσει και το εμβόλιο της Moderna. Οι Αρχές δηλώνουν ότι υπάρχει επάρκεια όλων των εμβολίων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: ΑΜΠΕ
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Αυτό εννοώ, την πραγματική διασπορά που φαίνεται πολύ καλύτερα από τους θανάτους απ' ότι από τα κρούσματα (δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπερβολικές διαφορές στο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ διαφορετικών χωρών του πρώτου κόσμου). Στο Ισραήλ ο λόγος αποκλείεται να είναι 1/5, με φαινομενικό ποσοστό θνησιμότητας <1% και τεράστιο αριθμό τεστ κάθε μέρα σίγουρα είναι μικρότερος.kameron έγραψε: 10 Μαρ 2021, 18:10Δεν θα το έλεγα, ΗΠΑ/ΗΒ/Ισραήλ έχουν περίπου το ίδιο ποσοστό διεγνωσμένων κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό τους.Green Dragon έγραψε: 10 Μαρ 2021, 18:02
Είναι πιο σύνθετο. Σε ΗΠΑ και Αγγλία έχεις και σημαντικό ποσοστό φυσικής ανοσίας, στο Ισραήλ όμως όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δεδομένα από το Ισραήλ έχουν μεγαλύτερη αξία.
Το ερώτημα είναι άλλο, κατά πόσο, αν ισχύει η σχέση ένα κρούσμα/5 μη διεγνωσμένα, κάποιες χώρες έχουν φτάσει ήδη ένα συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής ανοσίας ή όχι. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο και τα εμβόλια δεν έχουν σημαντική επίδραση, άλλες χώρες όπως η Ελλάδα που μέχρι τώρα τα πήγαν καλύτερα και έχουν μικρότερη φυσική ανοσία θα έχουν πρόβλημα για πολύ καιρό ακόμα. Αν πάλι τα εμβόλια έχουν επίδραση, τότε οι χώρες που τα πήγαν καλύτερα θα έχουν ακολουθήσει καλύτερη στρατηγική.
- NewModelArmy
Το R στο Ισραηλ μετα τη ληξη του lockdown.Με κιτρινο το τι γινεται τωρα.Με μπλε το τι εγινε στο προηγουμενο κυμα.
Δυσάρεστο που νοσηλευτικό προσωπικό δεν κάνει το εμβόλιο
Τόνισε ακόμα ότι ο κόσμος γενικά συμμορφώνεται προς αυτά τα οποία λένε οι ειδικοί. «Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στη ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Έλληνας αυτό δεν θα το πιστεύαμε».
Και συνέχισε: «Το πολύ δυσάρεστο», είπε, «είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές».
https://www.tovima.gr/2021/03/11/societ ... apofaseis/
Τόνισε ακόμα ότι ο κόσμος γενικά συμμορφώνεται προς αυτά τα οποία λένε οι ειδικοί. «Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στη ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Έλληνας αυτό δεν θα το πιστεύαμε».
Και συνέχισε: «Το πολύ δυσάρεστο», είπε, «είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές».
https://www.tovima.gr/2021/03/11/societ ... apofaseis/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Ὁ ἴδιος ἀρνεῖται κάθε τίτλο
Re: Ἐμβόλιο covid-19 Update
Mὲ ἀφορμὴ αὐτό:
Φαρμακοποιοί στο καθήκον
11.000 φαρμακοποιοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - Ένας πάντα δίπλα σου.
==================
* Πρέπει
νὰ ὁμολογήσω (καὶ γραπτῶς, ἐδῶ) ὅτι οἱ Φαρμακοποιοὶ εἶναι ἀπὸ τοὺς
πλέον συμπαθεῖς μου ἀνθρώπους. Οἱ τελευταῖοι μου, οἱ τωρινοί μου
δηλαδή, εἶναι ἡ Σοφία, ἡ Γιώτα, ἡ Μαρία, ἀπὸ τὸ ἕνα Φαρμακεῖο μου καὶ
ὁ Ματθαῖος, ἀπὸ τὸ ἆλλο μου, - στὴν ὁδὸ Πιπίνου πᾶντα. Ἀλλά, ἄς μὴ
ξεχνῶ καὶ τὸν Γιάννη, τὴν Χαρὰ καὶ τὴν κόρη τους, - στὴν ὁδὸ
Σωκράτους, οἱ πρότεροι. Ἔ, μὴ φανταστεῖτε πὼς εἶμαι κανένα γεροντάκι
ποὺ τρέμει γιὰ τὴ ζωούλα του, τὸ βλέπουν, τὸ λυποῦνται, τοὺς
κλαίγεται, τὸ παρηγοροῦν (ὥσπου νὰ βγεῖ ἡ ψυχή του, νὰ πάει στὸ
Διάλο...). Μὲ τὸ ποὺ γνωριζόμαστε, κάτι σαλεύει μέσα μας καὶ γελᾶμε,
φαρμακοποιοὶ καὶ ὑποφαινόμενος. Μὲ γέλοια μπαίνω, κρίμα ποὺ κάποια
στιγμὴ πρέπει νὰ φύγω... Μ' ἐξυπηρετοῦν θαυμάσια. Ὅπως καὶ οἱ ἀπανταχοῦ
ἰατροὶ ἄλλωστε. Ἔχει πεῖ γιατρὸς τοῦ "Σωτηρία": < - Νά, τέτοιους
ἀσθενεῖς νὰ εἴχαμε, τί ἆλλο θέλαμε!...". Δὲν ἔχω γκρινιάξει ποτέ,
μπροστά τους, ἀπαντῶ ἐπακριβέστατα σὲ ὅ,τι μὲ ρωτοῦν... Θυμᾶμαι, τὸ
1995 βρέθηκα στὸ Σωτηρία μὲ πνευμονία (ἀπὸ 6 μηνῶ μωράκι μὲ κατατρέχει
αὐτή). Μὲ τὸ ποὺ μπῆκα, μοῦ εἶπαν: μὴ πέσω νὰ κοιμηθῶ, γιατί σὲ
λιγάκι θὰ μὲ βλέπανε οἱ γιατροί, ποὺ ἐπισκέπτονταν ὅλα τὰ δωμάτια ἐκείνη
τὴ στιγμή. Ἄν καὶ πλῆρες πτῶμα, ἐγώ, σηκώθηκα, πῆγα στὴν τουαλέτα
νὰ ξυριστῶ, μὴ ἔχω τὰ χάλια μου ὅταν μὲ δοῦν καὶ ἦρθα,
στρογγυλοκάθησα στὸ κρεβάτι μου, σὰν ἐκεῖνες τὶς.... κοῦκλες
(πανοῦκλος ὅμως) ποὺ συνηθίζονταν πολὺ τὴν δεκαετία τοῦ '50 καὶ ποὺ μᾶς
εἶχε φέρει μία ὁ θεῖος μου ὁ Νίκος ἀπὸ τὴν Ἰταλία! Μὲ 40+ πυρετό,
ὑποδέχτηκα τοὺς ἰατρούς. Ὁ διευθυντὴς μάλιστα μοῦ θύμιζε... τὸν ντοτόρε
Μπάρτολο, ἀπὸ μία παράσταση τοῦ "Κουρέα τῆς Σεβίλλης" καὶ...τοῦ τὄπα!...
Ἀντὶ νὰ δοῦν λοιπὸν ἕναν ἑτοιμοθάνατο, εἶδαν.... ἐμένα! Τὄπαμε
χίλιες φορές, ἄλλωστε: <ὁ Λὸ Σκόκκο ποτὲ δὲν πεθαίνει>.
https://www.youtube.com/watch?v=xi5hwXVXf0A
Φαρμακοποιοί στο καθήκον
11.000 φαρμακοποιοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - Ένας πάντα δίπλα σου.
==================
* Πρέπει
νὰ ὁμολογήσω (καὶ γραπτῶς, ἐδῶ) ὅτι οἱ Φαρμακοποιοὶ εἶναι ἀπὸ τοὺς
πλέον συμπαθεῖς μου ἀνθρώπους. Οἱ τελευταῖοι μου, οἱ τωρινοί μου
δηλαδή, εἶναι ἡ Σοφία, ἡ Γιώτα, ἡ Μαρία, ἀπὸ τὸ ἕνα Φαρμακεῖο μου καὶ
ὁ Ματθαῖος, ἀπὸ τὸ ἆλλο μου, - στὴν ὁδὸ Πιπίνου πᾶντα. Ἀλλά, ἄς μὴ
ξεχνῶ καὶ τὸν Γιάννη, τὴν Χαρὰ καὶ τὴν κόρη τους, - στὴν ὁδὸ
Σωκράτους, οἱ πρότεροι. Ἔ, μὴ φανταστεῖτε πὼς εἶμαι κανένα γεροντάκι
ποὺ τρέμει γιὰ τὴ ζωούλα του, τὸ βλέπουν, τὸ λυποῦνται, τοὺς
κλαίγεται, τὸ παρηγοροῦν (ὥσπου νὰ βγεῖ ἡ ψυχή του, νὰ πάει στὸ
Διάλο...). Μὲ τὸ ποὺ γνωριζόμαστε, κάτι σαλεύει μέσα μας καὶ γελᾶμε,
φαρμακοποιοὶ καὶ ὑποφαινόμενος. Μὲ γέλοια μπαίνω, κρίμα ποὺ κάποια
στιγμὴ πρέπει νὰ φύγω... Μ' ἐξυπηρετοῦν θαυμάσια. Ὅπως καὶ οἱ ἀπανταχοῦ
ἰατροὶ ἄλλωστε. Ἔχει πεῖ γιατρὸς τοῦ "Σωτηρία": < - Νά, τέτοιους
ἀσθενεῖς νὰ εἴχαμε, τί ἆλλο θέλαμε!...". Δὲν ἔχω γκρινιάξει ποτέ,
μπροστά τους, ἀπαντῶ ἐπακριβέστατα σὲ ὅ,τι μὲ ρωτοῦν... Θυμᾶμαι, τὸ
1995 βρέθηκα στὸ Σωτηρία μὲ πνευμονία (ἀπὸ 6 μηνῶ μωράκι μὲ κατατρέχει
αὐτή). Μὲ τὸ ποὺ μπῆκα, μοῦ εἶπαν: μὴ πέσω νὰ κοιμηθῶ, γιατί σὲ
λιγάκι θὰ μὲ βλέπανε οἱ γιατροί, ποὺ ἐπισκέπτονταν ὅλα τὰ δωμάτια ἐκείνη
τὴ στιγμή. Ἄν καὶ πλῆρες πτῶμα, ἐγώ, σηκώθηκα, πῆγα στὴν τουαλέτα
νὰ ξυριστῶ, μὴ ἔχω τὰ χάλια μου ὅταν μὲ δοῦν καὶ ἦρθα,
στρογγυλοκάθησα στὸ κρεβάτι μου, σὰν ἐκεῖνες τὶς.... κοῦκλες
(πανοῦκλος ὅμως) ποὺ συνηθίζονταν πολὺ τὴν δεκαετία τοῦ '50 καὶ ποὺ μᾶς
εἶχε φέρει μία ὁ θεῖος μου ὁ Νίκος ἀπὸ τὴν Ἰταλία! Μὲ 40+ πυρετό,
ὑποδέχτηκα τοὺς ἰατρούς. Ὁ διευθυντὴς μάλιστα μοῦ θύμιζε... τὸν ντοτόρε
Μπάρτολο, ἀπὸ μία παράσταση τοῦ "Κουρέα τῆς Σεβίλλης" καὶ...τοῦ τὄπα!...
Ἀντὶ νὰ δοῦν λοιπὸν ἕναν ἑτοιμοθάνατο, εἶδαν.... ἐμένα! Τὄπαμε
χίλιες φορές, ἄλλωστε: <ὁ Λὸ Σκόκκο ποτὲ δὲν πεθαίνει>.
https://www.youtube.com/watch?v=xi5hwXVXf0A
* https://www.phorum.com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
Ὁ ἴδιος ἀρνοῦμαι κάθε τίτλο.
Ὁ ἴδιος ἀρνοῦμαι κάθε τίτλο.
Έχω 2 απορίες.Leporello έγραψε: 08 Μαρ 2021, 20:11
Εκανα το εμβόλιο τής Astra - Zeneca το Σάββατο. Είχα σφοδρά συμπτώματα μία ώρα μετά τον εμβολιασμό, χειρότερα απ'ό,τι με τον Covid. Σήμερα αρχίζω να ζωντανεύω.
1) Εφ' όσον είχες ακόμη αντισώματα από την αρρώστεια, τι παραπάνω σού προσφέρει το εμβόλιο, δηλ. για ποιόν λόγο το έκανες;
2)Δεν κατανοώ γιατί είχες τέτοια αντίδραση. Υποτίθεται ότι ο ιός του εμβολίου είναι εξασθενημένος. Αυτό σημαίνει ότι αν ερχόσουν σε επαφή με κάποιον που είχε τον ιό τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα; Πώς τότε σε προστατεύουν τα αντισώματα που έχεις;
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Το άστρα ζένεκα έχει πολύ έντονα συμπτώματα λένε και για αυτό είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν να το κάνουν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Βήχα και τέτοια δεν έκανες όμως ε;Leporello έγραψε: 08 Μαρ 2021, 19:46Εξακολουθώ να έχω κούραση που χθες ήταν φοβερή και πόνο σε όλο το σώμα, εκτός από το σημείο που έκανα το εμβόλιοAwesomatic έγραψε: 08 Μαρ 2021, 19:39Έχει αναφερθεί από αρκετούς πάντως κούραση και υπνηλία. Τι συμπτώματα είχες;Leporello έγραψε: 08 Μαρ 2021, 18:47 Εκανα το εμβόλιο τής Astra - Zeneca το Σάββατο. Είχα σφοδρά συμπτώματα μία ώρα μετά τον εμβολιασμό, χειρότερα απ'ό,τι με τον Covid. Σήμερα αρχίζω να ζωντανεύω.. Χθες ανέβασα πυρετό μέχρι 38, αλλά σήμερα είμαι απύρετος.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Casper -
Ισχύει. Το έκανε μια φίλη της μαμάς μου, έπαθε μέχρι και σπασμούςGherschaagk έγραψε: 11 Μαρ 2021, 19:06 Το άστρα ζένεκα έχει πολύ έντονα συμπτώματα λένε και για αυτό είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν να το κάνουν.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχω αλλεργίες. Δεν πρόκειται να κάνω το συγκεκριμένο. Δεν με παίρνει.- Casper - έγραψε: 11 Μαρ 2021, 19:29Ισχύει. Το έκανε μια φίλη της μαμάς μου, έπαθε μέχρι και σπασμούςGherschaagk έγραψε: 11 Μαρ 2021, 19:06 Το άστρα ζένεκα έχει πολύ έντονα συμπτώματα λένε και για αυτό είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν να το κάνουν.Ήταν χάλια για 5-6 μέρες. Ένιωθε λες και την πάτησε νταλίκα. Το ίδιο της ανέφερε και ο φυσιοθεραπευτής της. Γενικά πολλύς κόσμος έχει θέμα με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ο καρδιολόγος του παππού μου τον συμβούλευσε να μην κάνει το συγκεκριμένο και να περιμένει τα άλλα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
Οχι βήχα. Ομως από χθες βράδυ, επανήλθε η κούραση. Οχι τόσο άσχημα όσο την πρώτη φορά, αλλά τώρα με πονάει το σημείο που έκανα το εμβόλιο.Naida έγραψε: 11 Μαρ 2021, 19:17Βήχα και τέτοια δεν έκανες όμως ε;Leporello έγραψε: 08 Μαρ 2021, 19:46Εξακολουθώ να έχω κούραση που χθες ήταν φοβερή και πόνο σε όλο το σώμα, εκτός από το σημείο που έκανα το εμβόλιοAwesomatic έγραψε: 08 Μαρ 2021, 19:39 Έχει αναφερθεί από αρκετούς πάντως κούραση και υπνηλία. Τι συμπτώματα είχες;. Χθες ανέβασα πυρετό μέχρι 38, αλλά σήμερα είμαι απύρετος.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ο γιατρός σου τι σου είπε; είναι φυσιολογικό;Leporello έγραψε: 11 Μαρ 2021, 19:50Οχι βήχα. Ομως από χθες βράδυ, επανήλθε η κούραση. Οχι τόσο άσχημα όσο την πρώτη φορά, αλλά τώρα με πονάει το σημείο που έκανα το εμβόλιο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εχω αντισώματα, αλλά δεν ξέρω αν έχω αρκετά ώστε να αποτραπεί νέα νόσηση. Παρ'ό,τι τα μετράω κάθε μήνα, δεν υπάρχει απάντηση στο πόσα πρέπει να είναι γιά να προστατεύουν. Αντίδραση είχα επειδή το σώμα δημιουργεί νέα αντισώματα. Μπορεί κάποια συμπτώματα να είναι έντονα, αλλά δεν νοσώ. Δεν γίνονται χειρότερα, αλλά υποχωρούν σταδιακά. Μικρό τίμημα γιά να προστατευθεί κανείς από μελλοντικές μολύνσεις.sharp έγραψε: 11 Μαρ 2021, 19:03Έχω 2 απορίες.Leporello έγραψε: 08 Μαρ 2021, 20:11 Εκανα το εμβόλιο τής Astra - Zeneca το Σάββατο. Είχα σφοδρά συμπτώματα μία ώρα μετά τον εμβολιασμό, χειρότερα απ'ό,τι με τον Covid. Σήμερα αρχίζω να ζωντανεύω.
1) Εφ' όσον είχες ακόμη αντισώματα από την αρρώστεια, τι παραπάνω σού προσφέρει το εμβόλιο, δηλ. για ποιόν λόγο το έκανες;
2)Δεν κατανοώ γιατί είχες τέτοια αντίδραση. Υποτίθεται ότι ο ιός του εμβολίου είναι εξασθενημένος. Αυτό σημαίνει ότι αν ερχόσουν σε επαφή με κάποιον που είχε τον ιό τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα; Πώς τότε σε προστατεύουν τα αντισώματα που έχεις;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν ρώτησα κάν. Εν τω μεταξύ, χθες έκανε το εμβόλιο και η γυναίκα μου. Εχει τα ίδια συμπτώματα, αλλά ηπιότερα και όχι πυρετό.
1.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 595 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
-
- 4 Απαντήσεις