!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χιλιάδες κόσμου !

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χιλιάδες κόσμου !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

stavmanr έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53
vatraxos έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:46
stavmanr έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:41 https://www.kathimerini.gr/society/2775 ... ton-listi/
Ούτε καν σε ένοπλη ληστεία τους αναγνωρίστηκε η αμυντική χρήση όπλου.
Σύμφωνα πάντοτε με την αστυνομία, τους φώναξαν, ζητώντας τους να παραδοθούν. Τότε, ο ένας από τους δράστες γύρισε προς την πλευρά των αστυνομικών και σκόπευσε με το όπλο που κρατούσε τον ένα αστυνομικό. Ο άλλος αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του ληστή δύο φορές. Σύμφωνα πάντοτε με την αστυνομία, το όπλο έπεσε από το χέρι του ληστή που είχε χτυπηθεί και το περιμάζεψε ο συνεργός του, ο οποίος απομακρύνθηκε τρέχοντας.
Αν είχαμε και το σκεπτικό της απόφασης θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε.
Μα δεν είναι η πρώτη απόφαση ούτε η μοναδική.
Το σκεπτικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν έλαβες όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία σου, με αποτέλεσμα να εκθέσεις τον εαυτό σου και τελικά να πυροβολείς θεωρώντας εαυτόν ευρισκόμενο σε άμυνα. Διότι αν δεν είχες εκθέσει τον εαυτό σου σε ευθεία βολή, δεν θα κινδύνευες άμεσα, και δεν θα υπήρχε λόγος να πυροβολήσεις εξαρχής.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πρέπει να φροντίζεις να αξιοποιήσεις στο μέγιστο όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που σου παρέχονται πριν προχωρήσεις σε χρήση φονικών μέσων. Εσύ είσαι ο εκπαιδευμένος να χειρίζεσαι αυτές τις καταστάσεις, εσύ είσαι ο εκπαιδευμένος να αξιολογείς τα επίπεδα κινδύνου για εσένα και τον απέναντί σου, και να διασφαλίζεις το μέγιστο ικανό αποτέλεσμα για εσένα κι εκείνον.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε, είναι χαζό να υποστηρίξει νομικά ο αστυνομικός ότι κάποιος έτρεχε επί 200 μέτρα προς τα πάνω του, σε ανοικτό χώρο και κανείς από την ομάδα των 10-12 ατόμων δεν πήρε χαμπάρι τι συνέβαινε. Ο λόγος ύπαρξής τους στο σημείο ήταν να εποπτεύουν το χώρο, να έχουν πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει. Όχι να κόβουν βόλτες δεξιά κι αριστερά καβάλα στη μηχανή. Επομένως, τυπικά και ουσιαστικά φέρεις κι εσύ ευθύνη ως προς την κακή χρήση της εκπαίδευσής σου.
Σε επίπεδο πάντως πολιτών θυμάμαι να έχει αθωωθεί ένας ηλικιωμένος που πυροβόλησε ληστή και μάλιστα δύο φορές.
Νομίζω κάπου στην Ξάνθη πριν από κάποια χρόνια.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01
Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:55

Στην πράξη είναι ανεφάρμοστος

Έρχομαι να σε σκοτώσω με κατσαβίδι , εσύ ενώ θα έχεις γεμάτο όπλο πάνω σου , δεν θα το χρησιμοποιήσεις !!! :smt005: :wink
Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.
Παράλογο; Παράλογο. Πλην αυτός είναι ο νόμος.
Για αυτό αφού σκοτώσεις τον ληστή , πετάς στα κρυφά το πτώμα του στην θάλασσα !!! :smt005: :003:

Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα :wink
Ναι, εντάξει, αλλά ξέρεις δεν είμαστε όλοι ντερτοχάρηδες. Άσε που καθώς λένε δεν σηκώνεται ένα πτώμα, ζυγίζει έναν τόνο, επιπροσθέτως δε αν πετάξεις ένα πτώμα στη θάλασσα έτσι απλά σε δυο ώρες θα είναι στην επιφάνεια και θα αρμενίζει κι εσύ θα πας μέσα πολλά-πολλά χρόνια.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

vatraxos έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:06
Winston Smith έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:03
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01 Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα :wink
Αυτό βέβαια το χρησιμοποιεί και ο αριστερός που μιλάει για χούντες και παρανομεί. Τη νομιμότητα δεν την επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει.
Όπως λέει και μια ψυχή (όχι εσύ :gb: μου!), νόμος είναι το δικαίωμα του κράτους στη βία.
Νομός είναι η δεοντολογία η οποία μπορεί να επιβληθεί

ΑΙΝΕΙΑΝ :wink
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:06
Στην πράξη μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι σου τη νύχτα και κρατά ένα ρόπαλο κι εσύ για να αμυνθείς κατά τη συμπλοκή πάρεις ένα κρητικό μαχαίρι, που είχες αγοράσει κάποτε για σουβενίρ, και τον στείλεις, θα σε περάσουνε δικαστήριο και πιθανότατα θα στη ρίξουν.
και πως κρινει ο νομοθετης οτι το ροπαλο ειναι λιγοτερο φονικο απο το μαχαιρι;
πως μετριεται; ποσο λιγοτερο ειναι αποδεκτο, υπαρχει μοναδα μετρησης;

π.χ. το 9αρι ειναι λιγοτερο φονικο απο το 45αρι, και αυτο λιγοτερο απο το καλασνικοφ. πρεπει να αμυνθουμε με ιδιου διαμετρηματος απαραιτητα; :lol:
με τα μαχαιρια; πρεπει να εχουν ιδιο μηκος λαμας; :blm:

με τα χερια; αν ο επιτιθεμενος ειναι μιση μεριδα, καθομαστε να μας δερνει, αλλιως δεν ειναι αυτοαμυνα; :smt017
Τι να σού πω, ρε φίλε; Ρώτα τούς τύπου που σκέφτηκαν ότι όταν στην πέφτει ο άλλος, εσύ πρέπει να του λες:
"στοπ! μια στιγμή ρε φίλε να βγάλω το κουμπιουτεράκι για να υπολογίσω τον αλγόριθμο"
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Νon4me έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:07
Nostalgia έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01
Οχι πιθανοτατα, θα στην ριξουν με βεβαιοτητα. Δεν ηταν τυχαια η εκφραση "καντε οτι κοιμαστε"
Η μανα του λειοκανου δεν εκλαψε ποτε .
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 79χρονος άνοιξε πυρ κατά επίδοξου διαρρήκτη. Ο λόγος για τον κοσμηματοπώλη της Δράμας που τα ξημερώματα της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε έναν 29χρονο που μαζί με ακόμη έναν συνεργό επιχείρησαν να διαρρήξουν το κοσμηματοπωλείο του.

το σκηνικό είχε επαναληφθεί το 1996, όταν και τότε πήγαν να του κλέψουν το κατάστημα. Ο 58χρονος τότε είχε πυροβολήσει από το μπαλκόνι του σπιτιού σκοτώνοντας και πάλι τον διαρρήκτη. Τότε και πάλι είχε συλληφθεί αλλά είχε αθωωθεί στο δικαστήριο.
Εχω 3 λειοκαννα αλλα επισης εχω πληρη γνωση οτι εαν μπει κλεφτης και τα χρησιμοποιησω για να προστατευσω την οικογενεια μου θα καταληξω στην φυλακη. Απο εκει και περα ειναι θεμα επιλογων καθαρα. Ρισκαρεις την ζωη σου; Ρισκαρεις να δεις την γυναικα σου να βιαζεται για να μην μπεις φυλακη; Προσωπικα αυτα τα εχω λυσει μεσα μεσα στο μυαλο μου και εχω παρει τις αποφασεις μου. Απλα ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να τα εφαρμοσω.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Αρχέλαος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:08
stavmanr έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53
vatraxos έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:46

Αν είχαμε και το σκεπτικό της απόφασης θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε.
Μα δεν είναι η πρώτη απόφαση ούτε η μοναδική.
Το σκεπτικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν έλαβες όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία σου, με αποτέλεσμα να εκθέσεις τον εαυτό σου και τελικά να πυροβολείς θεωρώντας εαυτόν ευρισκόμενο σε άμυνα. Διότι αν δεν είχες εκθέσει τον εαυτό σου σε ευθεία βολή, δεν θα κινδύνευες άμεσα, και δεν θα υπήρχε λόγος να πυροβολήσεις εξαρχής.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πρέπει να φροντίζεις να αξιοποιήσεις στο μέγιστο όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που σου παρέχονται πριν προχωρήσεις σε χρήση φονικών μέσων. Εσύ είσαι ο εκπαιδευμένος να χειρίζεσαι αυτές τις καταστάσεις, εσύ είσαι ο εκπαιδευμένος να αξιολογείς τα επίπεδα κινδύνου για εσένα και τον απέναντί σου, και να διασφαλίζεις το μέγιστο ικανό αποτέλεσμα για εσένα κι εκείνον.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε, είναι χαζό να υποστηρίξει νομικά ο αστυνομικός ότι κάποιος έτρεχε επί 200 μέτρα προς τα πάνω του, σε ανοικτό χώρο και κανείς από την ομάδα των 10-12 ατόμων δεν πήρε χαμπάρι τι συνέβαινε. Ο λόγος ύπαρξής τους στο σημείο ήταν να εποπτεύουν το χώρο, να έχουν πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει. Όχι να κόβουν βόλτες δεξιά κι αριστερά καβάλα στη μηχανή. Επομένως, τυπικά και ουσιαστικά φέρεις κι εσύ ευθύνη ως προς την κακή χρήση της εκπαίδευσής σου.
Σε επίπεδο πάντως πολιτών θυμάμαι να έχει αθωωθεί ένας ηλικιωμένος που πυροβόλησε ληστή και μάλιστα δύο φορές.
Νομίζω κάπου στην Ξάνθη πριν από κάποια χρόνια.
Μα και να καταδικάζονταν, 88 χρονών, θα τον βάζαμε στη φυλακή; :p2:

Θέλω να προσέξεις τι γράφω και στον Vatraxos:
ένας απλός πολίτης έχει περισσότερες δικαιολογίες για χρήση άμυνας. Δεν είναι εκπαιδευμένος, δεν ξέρει να αυτοσυγκρατείται εύκολα υπό καθεστώς φόβου, δεν γνωρίζει τις δυνατότητες του επιτιθέμενου κλπ.

Ένας εκπαιδευμένος αστυνομικός δεν έχει όλες αυτές τις δικαιολογίες ειδικά όταν βρίσκεται σε υπηρεσία που σημαίνει ότι καταρχήν δεν αιφνιδιάζεται ή και αν αιφνιδιαστεί είναι από δική του αμέλεια καθότι όφειλε να έχει την κατάσταση του χώρου υπό έλεγχο.
Άβαταρ μέλους
Winston Smith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Winston Smith »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:46
foscilis έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:34
Η αστυνομία δεν είναι στρατός και η φάση δεν είναι στρατιωτική. Αν πάει το πράγμα στα όπλα θα κιμακώσει την κατάσταση αντί να την περιορίσει. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πιθανή εξέλιξη (πλην ακραίας κωλοφαρδίας) είναι χειρότερη.

1) Απειλούν με το όπλο, ο όχλος πανικοβάλλεται, ποδοπάτημα, περισσότερα θύματα.
σιγουρακι αυτο;
δηλαδη στανταρ, αμα το βαλουν στα ποδια οι μπαχαλοι, θα εχουμε νεκρους απο ποδοπατηματα; 100%; και μαλιστα, περισσοτερα θυματα;

μηπως υπαρχει καποια μικρη πιθανοτητα, (εγω την υπολογιζω στο 99.99999999999999999%) να μην γινει αυτο, και απλως να την κανουν με ελαφρα οι 5 αρουκατοι που ειναι πιο κοντα, και οι υπολοιποι να μην παρουν καν χαμπαρι τι εγινε;

ναι, πολυ καλα κανανε και δεν ριξανε, θα συμφωνησω.

πολυ ασχημα κανανε που φυγανε, και αφησαν να κινδυνεψει ενας ανθρωπος.
Ισχύει ότι με σφαίρες στον αέρα το πλήθος θα έσπαγε. Το θέμα είναι ότι ο εκφοβισμός αυτός πιάνει όταν υπάρχει πραγματική απειλή για ευθεία βολή, αν το κάψεις θα σου την πέσουν με ύφος "βάρα με ρε αν τολμάς" και τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα σε κάθε σενάριο όπως έγραψε ο φος. Οπότε είναι μετρημένες οι φορές του βάρα στον αέρα για εκφοβισμό, μετά από ένα σημείο η μπλόφα δεν θα πιάνει και θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα βαρέσεις άνθρωπο και να ξεκινήσει εμφύλιος ή να σε σκοτώσουν. Καλώς ή κακώς η εξέλιξη ήταν η καλύτερη δυνατή, η τέλεια δεν υπάρχει.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Πασιφάη έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:00 Θέτε κι άλλο; Αυτό δλδ που είστε αρκετοί ηλίθιοι. Που γλώσσα εχετε και ρημαδοχάνεστε στα κομματικά τσιτάτα, αντί να αλλάξετε τη γαμημένη σας νοοτροπία. Καυγάδες και ''ω να σου γαμήσω'', αυτό πρεσβεύετε. Η Πατρίδα στο έλεος της μαλακίας σας. Στα διάλα.

«Ο Ρωμηός»

Στον καφενέ από έξω σαν μπέης ξαπλωμένος,
του ηλίου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ,
και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος,
κανέναν δεν κοιτάζω, κανέναν δεν ψηφώ.

Σε μία καρέκλα τονα ποδάρι μου τεντώνω,
το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί
Αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο
τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ουρανός ! τί φύσις !
αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές,
κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις,
και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές.

Βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, και όποιους άλλους θέλω,
και στρίβω το μουστάκι με αγέρωχο πολύ,
και μέσα στο θυμό μου κατά διαόλου στέλλω
τον ιδιον εαυτό μου, και γίνομαι σκυλί.

Φέρνω τον νούν στον Διάκο και εις τον Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τα γένια μου μαδώ,
τον Ελληνα εις όλα ανώτερο τον βρίσκω,
κι επάνω στην καρέκλα χαρούμενος πηδώ.

Την φίλη μας Ευρώπη με πέντε φασκελώνω,
επάνω στο τραπέζι τον γρόθο μου κτυπώ…
εχύθη ο καφές μου , τα ρούχα μου λερώνω,
κι όσες βλαστήμιες ξέρω αρχίζω να τις πω.

Στον καφετζή ξεσπάω… φωτιά κι εκείνος παίρνει.
Αμέσως άνω κάτω του κάνω τον μπουφέ,
τον βρίζω και με βρίζει, τον δέρνω και με δέρνει,
και τέλος… δεν πληρώνω δεκάρα τον καφέ.

Άλλη μια ο Σουρής, εύστοχος.
Στο καφενείο του χωριού μου στα απάτητα βουνά της Ρούμελης βρίσκομαι αυτή την στιγμή :D

Πίνω με την παρέα μου τσίπουρο και το μόνο που με συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο είναι το ... ίντερνετ .. :wink
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

vatraxos έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:08
Nostalgia έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01Δεν ηταν τυχαια η εκφραση "καντε οτι κοιμαστε"
Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκε αυτή η προτροπή. Κοιμάσαι και αντιλαμβάνεσαι διαρρήκτες στο σπίτι σου, πιθανότατα οπλισμένους. Τι καλύτερο θα κάνεις από το κουνέλι μπας και φύγουν χωρίς να σε πειράξουν; Θα ορμήξεις επάνω τους με το σώβρακο και γιούργια;
Εναλλακτικά, μπορείς να αμολήσεις την πεθερά σου που την έχεις κλειδωμένη στη ντουλάπα. Αν έχεις βάλει στην εξώπορτα: "προσοχή ο σκύλος δαγκώνει", είσαι νομικά κατοχυρωμένος.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:05
Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58
Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:53
Λογικό μπορεί να μην είναι, πάντως αυτός είναι ο νόμος περί αναγκαίου μέτρου της άμυνας. Υποτίθεται ότι αμύνεσαι αναλόγως με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο επιτιθέμενος. Αν τα υπερβείς (τα όρια άμυνας) και τον τραυματίσεις ή τον σκοτώσεις, τότε περνάς από δίκη (και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα απαλλαγείς).
για να περασεις απο δικη, απαραιτητη προυποθεση ειναι να εισαι ζωντανος. :102:
οποτε καλυτερα να αμυνθεις με οτι βρεις προχειρο, και μετα στη δικη θα τη βρεις την ακρη..
Δεν διαφωνώ.
Εγώ είμαι με τους Αμερικανούς στο θέμα αυτό. Μπουκάρισε ο άλλος σπίτι σου και απείλησε τη ζωή σου; Ρίξτου και με μπαζούκας και "συγγνώμη για την αναστάτωση", θα σού πει η αστυνομία.
Γενικά, δεν καταλαβαίνω αυτό περί υπέρβασης ορίου αυτοάμυνας. Στην πέφτει ο άλλος να σε ληστέψει κι εσύ πρέπει να τον ρωτήσεις αν ξέρει καράτε, μη τυχόν και του δώσεις κάνα ξεγυρισμένο κατακέφαλο και τον αφήσεις σέκο, οπότε μπορεί να σε κατηγορήσουν μετά ότι ο άλλος δεν ήταν εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες και υπερέβεις το όριο της άμυνας. Παλαβά πράγματα
ρε συ, μην τα πιστευεις αυτα. ειναι εναντια σε καθε λογικη. αυτα τα λεει ο σταβμαρ, δεν ισχυουν στ αληθεια.

το δικαστηριο εξεταζει καθε φορα ολες τις παραμετρους. μαλλον δεν εχουν υπαρξει 2 ολοιδιες υποθεσεις. ειναι βλακωδες να λεμε οτι θα τιμωρηθεις αν αμυνθεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

stavmanr έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:06
Άρθρο με συγκεντρωμένες περιπτώσεις υπέρβασης άμυνας:
https://www.crimetimes.gr/%CE%BF%CE%B9- ... %BD%CE%B1/

Πρόσεξε τώρα το σκεπτικό του δικαστηρίου :
"Η υπέρβαση δε αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί σε φόβο και ταραχή που του προκάλεσε η επίθεση, διότι η ιδιότητα του ως έμπειρου και εκπαιδευμένου αστυνομικού στην άμυνα χωρίς όπλα και στην αντιμετώπιση παρομοίων καταστάσεων είναι ασυμβίβαστη με την πρόκληση τέτοιου φόβου και ταραχής που δεν του επέτρεπε να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει ότι στοχεύοντας στο πρόσφορο για πρόκληση θανατηφόρου αποτελέσματος σημείο (κεφάλι) του νεαρού και πυροβολώντας από τόσο κοντινή απόσταση τον επιτιθέμενο υπερβαίνει την αναγκαία απόκρουση της συγκεκριμένης επίθεσης."
Ολόσωστο το σκεπτικό.
Την ώρα εκείνη παρατήρησε σε κοντινή απόσταση σε μοτοσυκλέτα τα δύο από τα νεαρά άτομα που μετείχαν στο επεισόδιο που προηγήθηκε, να συζητούν μεταξύ τους και να κοιτάζουν προς το μέρος του. Στην συνέχεια ένας από τους νεαρούς κατέβηκε και κινήθηκε γρήγορα προς το αυτοκίνητο του αστυνομικού, από την πλευρά του συνοδηγού, παίρνοντας ταυτόχρονα από το έδαφος μία μεγάλη πέτρα ανώμαλης επιφάνειας, η οποία ζύγιζε πάνω από 8 κιλά, την οποία εκσφενδόνισε με τα δύο χέρια του προς την πλευρά του συνοδηγού. Η πέτρα έσπασε το τζάμι της δεξιάς πόρτας, έπεσε στο εσωτερικό του οχήματος και στο κάθισμα του συνοδηγού, τραυματίζοντας τον αστυνομικό στο δεξιό μηρό. Ενώ ο νεαρός ήταν πλέον σκυμμένος προς τα εμπρός και κοιτούσε στο εσωτερικό του οχήματος, βρισκόταν δηλαδή το κεφάλι του στο ύψος περίπου του αστυνομικού, που εξακολουθούσε να κάθεται στη θέση του οδηγού, ο τελευταίος έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά τον νεαρό που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, αφού τον στόχευσε στο κεφάλι και το βλήμα τον βρήκε στο μέτωπο, σκοτώνοντας τον.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Nostalgia έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:12
Νon4me έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:07
Nostalgia έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01

Οχι πιθανοτατα, θα στην ριξουν με βεβαιοτητα. Δεν ηταν τυχαια η εκφραση "καντε οτι κοιμαστε"
Η μανα του λειοκανου δεν εκλαψε ποτε .
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 79χρονος άνοιξε πυρ κατά επίδοξου διαρρήκτη. Ο λόγος για τον κοσμηματοπώλη της Δράμας που τα ξημερώματα της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε έναν 29χρονο που μαζί με ακόμη έναν συνεργό επιχείρησαν να διαρρήξουν το κοσμηματοπωλείο του.

το σκηνικό είχε επαναληφθεί το 1996, όταν και τότε πήγαν να του κλέψουν το κατάστημα. Ο 58χρονος τότε είχε πυροβολήσει από το μπαλκόνι του σπιτιού σκοτώνοντας και πάλι τον διαρρήκτη. Τότε και πάλι είχε συλληφθεί αλλά είχε αθωωθεί στο δικαστήριο.
Εχω 3 λειοκαννα αλλα επισης εχω πληρη γνωση οτι εαν μπει κλεφτης και τα χρησιμοποιησω για να προστατευσω την οικογενεια μου θα καταληξω στην φυλακη. Απο εκει και περα ειναι θεμα επιλογων καθαρα. Ρισκαρεις την ζωη σου; Ρισκαρεις να δεις την γυναικα σου να βιαζεται για να μην μπεις φυλακη; Προσωπικα αυτα τα εχω λυσει μεσα μεσα στο μυαλο μου και εχω παρει τις αποφασεις μου. Απλα ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να τα εφαρμοσω.

Και γω εχω μερικα - φυσικα δεν επιχαιρω την αυτοδικια . απλως ηθελα να δειξω στη σιγουρια καταδικης πως δεν ειναι απολυτο .
Άβαταρ μέλους
Winston Smith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Winston Smith »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:05
Winston Smith έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:03
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:01 Αν ο νόμος είναι παράλογος αναγκαζόμαστε και εμείς να κινηθούμε παράτυπα και ανορθόδοξα :wink
Αυτό βέβαια το χρησιμοποιεί και ο αριστερός που μιλάει για χούντες και παρανομεί. Τη νομιμότητα δεν την επικαλούμαστε όποτε μας βολεύει.
Το αντίθετο ισχύει
Υποστηρίζουμε την έννομο τάξη και νομιμότητα μόνον εκεί που μας συμφέρει
Όπου δεν συμφέρει ΔΕΝ την υποστηρίζει ΚΆΝΕΙΣ
Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες για να αλλάζουν οι νόμοι που δεν μας αρέσουν και λέγεται δημοκρατία και βουλή. Μπορείς να μην υποστηρίζεις έναν νόμο και να μη σ'αρέσει αλλά έχεις ηθική υποχρέωση να την ακολουθείς. Δεν έχεις μόνο αν είσαι κατά του πολιτεύματος. (αν και ξέρω ότι η απάντησή σου θα είναι κάτι του στυλ "είμαι υπέρ όποιου πολιτεύματος με συμφέρει" αλλά οκ)
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:14
Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:05
Ασέβαστος έγραψε: 11 Μαρ 2021, 11:58

για να περασεις απο δικη, απαραιτητη προυποθεση ειναι να εισαι ζωντανος. :102:
οποτε καλυτερα να αμυνθεις με οτι βρεις προχειρο, και μετα στη δικη θα τη βρεις την ακρη..
Δεν διαφωνώ.
Εγώ είμαι με τους Αμερικανούς στο θέμα αυτό. Μπουκάρισε ο άλλος σπίτι σου και απείλησε τη ζωή σου; Ρίξτου και με μπαζούκας και "συγγνώμη για την αναστάτωση", θα σού πει η αστυνομία.
Γενικά, δεν καταλαβαίνω αυτό περί υπέρβασης ορίου αυτοάμυνας. Στην πέφτει ο άλλος να σε ληστέψει κι εσύ πρέπει να τον ρωτήσεις αν ξέρει καράτε, μη τυχόν και του δώσεις κάνα ξεγυρισμένο κατακέφαλο και τον αφήσεις σέκο, οπότε μπορεί να σε κατηγορήσουν μετά ότι ο άλλος δεν ήταν εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες και υπερέβεις το όριο της άμυνας. Παλαβά πράγματα
ρε συ, μην τα πιστευεις αυτα. ειναι εναντια σε καθε λογικη. αυτα τα λεει ο σταβμαρ, δεν ισχυουν στ αληθεια.

το δικαστηριο εξεταζει καθε φορα ολες τις παραμετρους. μαλλον δεν εχουν υπαρξει 2 ολοιδιες υποθεσεις. ειναι βλακωδες να λεμε οτι θα τιμωρηθεις αν αμυνθεις.
Κι όμως ισχύουν 100% φίλε. Μπορεί βέβαια το δικαστήριο να σε απαλλάξει, αν κρίνει ότι βρισκόσουν σε σύγχυση και μπλα μπλα μπλα. Πάντως θα μπλέξεις.
Θα μου πεις, καλύτερα ζωντανός κι ας μπλέξω μετά. ΟΚ, σ' αυτό συμφωνώ.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Ναύτης έγραψε: 11 Μαρ 2021, 12:17 Κι όμως ισχύουν 100% φίλε. Μπορεί βέβαια το δικαστήριο να σε απαλλάξει, αν κρίνει ότι βρισκόσουν σε σύγχυση και μπλα μπλα μπλα. Πάντως θα μπλέξεις.
Θα μου πεις, καλύτερα ζωντανός κι ας μπλέξω μετά. ΟΚ, σ' αυτό συμφωνώ.
Δε γίνεται να σκοτώσεις κάποιον και να μην πας δικαστήριο.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”