Kauldron έγραψε: 21 Φεβ 2021, 21:07
Πολύ ευχάριστο αυτό αν συμβεί. Μακάρι και οι λοιπές εθνικιστικές δυνάμεις.
Να ενωθουμε ολοι, Απριλιανοι, Χρυσαυγιτες, πρωην Λαοσιτες κλπ κατω απο ενα κοινο λαβαρο κατα της λαθρομεταναστευσης
Μόνο αυτό θα έχετε για λάβαρο;
Κάτι άλλο; Καμία ιδέα (εφαρμόσιμη) για εξωτερική πολιτική, οικονομία κλπ ;
προς το παρον ο Μητσοτακης εφαρμοζει εποικισμο και δικαιωματισμο. ακομα και εσυ το καταλαβαινεις αυτο. προχωρα στις Πρεσπες του Αιγαιου εχοντας σαν μια βαλβιδα εκτονωσης τη αποδυναμωμενη εσωκομματικη αντιπολιτευση. το πλεον σημαντικο προβλημα της χωρας ειναι το μεταναστευτικο.
σε ολοκληρη την Ευρωπη η παραδοσιακη συντηρητικη παραταξη απετυχε να εκπληρωσει τις προσδοκιες των πολιτων στη μεταναστευση με αποτελεσμα να ξεπεταχτουν αρκετα επιτυχημενα εθνικιστικα κινηματα. Αυτο ειναι αναποφευχτο να γινει και εδω.
Λευκός Λύκος έγραψε: 21 Φεβ 2021, 23:18
Άρε Κας μυαλό δεν βάζεις.
Μάζεψε και εσύ όλους τους ανύπαρκτους και τους πολιτικάντηδες.
Η αλήθεια είναι πως αυτοί που αναφέρονται στο νήμα είναι προτιμότεροι
1) Δεν είναι "είδα φως και μπήκα"
2) Δεν έχουνε βιώσει όλη αυτή την κατάσταση με τους ανταγωνισμούς για τις βουλευτικές έδρες, οπότε (θεωρητικά τουλάχιστον) είναι ανεπιρρέαστοι απο τέτοιες νοοτροπίες.
Έτσι κι αλλιώς, όσο ο Ηλίας είναι στη φυλακή, κάποιοι άλλοι θα ασχολούνται με την πρακτική διαχείρηση του κομματικού μηχανισμού. Είναι προτιμότερο αυτό να το αναλάβουν άνθρωποι που πληρούν τα δύο παραπάνω κριτήρια. Ευκαιρία να αποκτήσουν και αυτοί εμπειρία... Γιατί έξω απ' το χορό...
Επι της ουσίας τώρα...
Η μόνη προοπτική, είναι πλαισιωθούν οι φορείς απο νεολαία και απο τις τάξεις αυτής να βγουν μελλοντικά στελέχη.
Μόνο αυτό θα έχετε για λάβαρο;
Κάτι άλλο; Καμία ιδέα (εφαρμόσιμη) για εξωτερική πολιτική, οικονομία κλπ ;
Όταν ψήφιζες νουδού, τους έκανες την ίδια ερώτηση?
Όχι γιατί ξέρω.
Α, δηλαδή ψήφιζες για να εφαρμοστούν αυτά που εφαρμόζονται τώρα, δηλαδή. ΟΚ. Να μπαίνει το Τσεσμέ, ή το Γουρούν Ρέις στα δικά μας ύδατα, κι εμείς να βάζουμε ηχογραφημένο μήνυμα με τηλεβόα.
Όταν ψήφιζες νουδού, τους έκανες την ίδια ερώτηση?
Όχι γιατί ξέρω.
Α, δηλαδή ψήφιζες για να εφαρμοστούν αυτά που εφαρμόζονται τώρα, δηλαδή. ΟΚ. Να μπαίνει το Τσεσμέ, ή το Γουρούν Ρέις στα δικά μας ύδατα, κι εμείς να βάζουμε ηχογραφημένο μήνυμα με τηλεβόα.
Ξέρω τις βάσεις.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Ξέρω τις βάσεις.
Δεν αντιλαμβάνομαι τί εννοείς λέγοντας οτι ξέρεις τις βάσεις.
Λευκός Λύκος έγραψε: 21 Φεβ 2021, 23:18
Άρε Κας μυαλό δεν βάζεις.
Μάζεψε και εσύ όλους τους ανύπαρκτους και τους πολιτικάντηδες.
Η αλήθεια είναι πως αυτοί που αναφέρονται στο νήμα είναι προτιμότεροι
1) Δεν είναι "είδα φως και μπήκα"
2) Δεν έχουνε βιώσει όλη αυτή την κατάσταση με τους ανταγωνισμούς για τις βουλευτικές έδρες, οπότε (θεωρητικά τουλάχιστον) είναι ανεπιρρέαστοι απο τέτοιες νοοτροπίες.
Έτσι κι αλλιώς, όσο ο Ηλίας είναι στη φυλακή, κάποιοι άλλοι θα ασχολούνται με την πρακτική διαχείρηση του κομματικού μηχανισμού. Είναι προτιμότερο αυτό να το αναλάβουν άνθρωποι που πληρούν τα δύο παραπάνω κριτήρια. Ευκαιρία να αποκτήσουν και αυτοί εμπειρία... Γιατί έξω απ' το χορό...
Επι της ουσίας τώρα...
Η μόνη προοπτική, είναι πλαισιωθούν οι φορείς απο νεολαία και απο τις τάξεις αυτής να βγουν μελλοντικά στελέχη.
Ο Μάνος Κώνστας και ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι εθνικιστές από τη δεκαετία του 80 δεν είναι χτεσινοι.
Jolly Roger έγραψε: 21 Φεβ 2021, 21:26
δεν πρόλαβες το ΕΝΕK; Ήταν κι ο Βλάσης ο Μπονάτσος εκεί.
Hoax. Είχα ρωτήσει παλιό ΕΝΕΚίτη για αυτό. Όταν το άκουσε λύθηκε στα γέλια.
δε θα επιμείνω, αλλά και ο πχωρουμίτης που το είχε ισχυριστεί εδώ μέσα επέμενε ότι το είχε ακούσει από τον ίδιο τον Π. Δάκογλου.
Κατα καιρούς στο ΕΝΕΚ έχουν αποδοθεί διάφοροι διάσημοι, χωρίς να ισχύει.
Ο συγκεκριμένος του ΕΝΕΚ μου το διέψευσε.
Δεν ξέρω αν ήταν στην οργάνωση "Κίνημα". Την αρχική οργάνωση του Δάκογλου στη Μεταπολίτευση, η οποία αποτέλεσε τη βάση τόσο για τη δημιουργία της νεολαίας της Εθνικής Παρατάξεως, όσο και του ΕΝΕΚ στην πορεία.
Απο εκεί είχαν "περάσει διάφοροι". Είχαν στελεί και άτομα προσκείμενα στο αυτή στην ΟΝΝΕΔ για "άλωση". Αλλά τελικά αλώθηκαν εκείνοι απο την ΟΝΝΕΔ.
Ίσως οφείλεται στις χαμηλές προσδοκίες μου έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει τύπους σαν τον Συμιγδαλά που δεν είναι ικανοί να συντάξουν ούτε μία πρόταση (ας τους ενημερώσει κάποιος πως ο τρόπος παρουσίασης, οι μονίμως υψηλοί τόνοι, οι επαναλαμβανόμενες φράσεις-κλισέ, η λεξιπενία κ.λπ. ΑΠΩΘΟΥΝ τον κόσμο), αλλά ο Κώνστας μου άφησε θετικές εντυπώσεις.
Συγκρατώ κάτι που επεσήμανε και θεωρώ πολύ βασικό (ισχύει για οποιαδήποτε παράταξη, ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατεύθυνσης):
Ένα κόμμα που περιορίζεται μόνο στο να καταδεικνύει κυβερνητικά λάθη και να καταγγέλλει, είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.
Απαιτείται μελέτη των προβλημάτων εις βάθος, αναλύσεις κάθε πιθανής οδού, ώριμη σκέψη και φυσικά ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
Τα «Να τελειώνουμε με το/τον/τους [...]» λογίδρια χωρίς να συνοδεύονται από λύσεις ΕΦΙΚΤΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ είναι για καφενειακού επιπέδου συζητήσεις και πολύ σπάνια έχουν αντίκρισμα.
Το να διατυμπανίζεις π.χ. πως θα «σκίσεις τα μνημόνια» μπορεί να έχει κάποια πρόσκαιρα αποτελέσματα στο εσωτερικό της χώρας, να ανεβάσει προσωρινά το ηθικό των πολιτών και να προσελκύσει ψηφοφόρους (ψηφοφόρους αδαείς, με νηπιακή πολιτική σκέψη), αλλά μακροπρόθεσμα φέρνει ΑΡΝΗΤΙΚΑ αποτελέσματα. Το ζήσαμε άλλωστε.
Ο εκ δεξιών, ο Ζαφειρόπουλος “Zita Hellas”, έχει φάτσα χασικλή με κάτι σακούλες κάτω απ’ τα μάτια, ναααααααααααα με το συμπάθειο. Να τον αλλάξτε.
Συγκρινόμενος βέβαια με τον Τάσο «θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες & ώρες για το θέμα» Συμιγδαλά φαντάζει ρήτορας, αλλά αν έχετε τόσο χαμηλά τον πήχη καλύτερα να το κλείσετε το μαγαζί.
Τέλος πάντων, ετοιμάζω νήμα-ΜΠΟΜΠΑ που θα διαλύσει διά παντός τις φαντασιώσεις των ατόμων που ανήκουν στο χώρο και θα τους επαναφέρει στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η νηπιακή πολιτική σκέψη που προανέφερα.
Stand by (for pain)