Εγω θα το εκανα εννοείται, αλλά δε με πιάνει, αργω πολυυυυυ ακομαπατησιωτης έγραψε: 05 Φεβ 2021, 10:57 Κλήρωσε η Άστρα Ζένεκα για τους εξηντάρηδες.Όσοι πιστοί προσέλθετε λίαν συντόμως.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εμβόλιο covid-19 Update
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- EKPLIKTIKOS
Re: Εμβόλιο covid-19 Update
Kολχικίνη: Φαίνεται να μειώνει την ανάγκη χορήγησης οξυγόνου και τη διάρκεια νοσηλείας
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρενέ Ολιβέιρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάουλο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "RMD Open", δοκίμασαν την κολχικίνη σε 72 ασθενείς
https://www.koutipandoras.gr/article/ko ... -nosileias
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρενέ Ολιβέιρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάουλο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "RMD Open", δοκίμασαν την κολχικίνη σε 72 ασθενείς
https://www.koutipandoras.gr/article/ko ... -nosileias
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ενδιαφέρουσα είδηση που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας εδώ στο phorum.
Το σχέδιο για τον εμβολιασμό των «60-64» – Τι θα ισχύσει με ραντεβού, πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Για τον τρόπο με τον οποίο θα εμβολιαστούν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.
Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 12 Φεβρουαρίου ενώ στις 8 του μήνα η Ελλάδα θα παραλάβει 410.000 δόσεις εμβολίου.
Κορωνοϊός : Σε ποια γειτονιά της Αττικής τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 400%
Για τον τρόπο με τον οποίο μάλιστα θα εμβολιαστούν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μάλιστα διευκρίνισε πως πλέον θα υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα που θα τρέχουν ταυτόχρονα, αλλά δεν θα διασταυρώνονται.
Το πρώτο θα είναι ο εμβολιασμό των άνω των 80 ετών με το εμβόλιο της Pfizer και το δεύτερο ο εμβολιασμός των 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ειδικότερα ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ένα σύστημα είναι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή και δίπλα από αυτό θα ανοίξουμε ένα δεύτερο που θα αφορά στη διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με πρώτη ηλικιακή κατηγορία που θα ανοίξουμε για αυτούς τους εμβολιασμούς θα είναι η 60-64.
Τι θα ισχύσει με τα ραντεβού
Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 80 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα
Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 12 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.
Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, όταν θα έχει οριστικοποιηθεί το πλάνο παραδόσεων από την εταιρεία.
Link: https://www.tovima.gr/2021/02/05/societ ... platforma/
Το σχέδιο για τον εμβολιασμό των «60-64» – Τι θα ισχύσει με ραντεβού, πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Για τον τρόπο με τον οποίο θα εμβολιαστούν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.
Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 12 Φεβρουαρίου ενώ στις 8 του μήνα η Ελλάδα θα παραλάβει 410.000 δόσεις εμβολίου.
Κορωνοϊός : Σε ποια γειτονιά της Αττικής τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 400%
Για τον τρόπο με τον οποίο μάλιστα θα εμβολιαστούν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μάλιστα διευκρίνισε πως πλέον θα υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα που θα τρέχουν ταυτόχρονα, αλλά δεν θα διασταυρώνονται.
Το πρώτο θα είναι ο εμβολιασμό των άνω των 80 ετών με το εμβόλιο της Pfizer και το δεύτερο ο εμβολιασμός των 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ειδικότερα ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ένα σύστημα είναι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή και δίπλα από αυτό θα ανοίξουμε ένα δεύτερο που θα αφορά στη διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με πρώτη ηλικιακή κατηγορία που θα ανοίξουμε για αυτούς τους εμβολιασμούς θα είναι η 60-64.
Τι θα ισχύσει με τα ραντεβού
Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 80 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα
Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 12 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.
Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, όταν θα έχει οριστικοποιηθεί το πλάνο παραδόσεων από την εταιρεία.
Link: https://www.tovima.gr/2021/02/05/societ ... platforma/
- hellegennes
Για τους άνω των 65 και κάτω των 70 τι γίνεται; Γιατί μου έχει πρήξει τα αρχίδια ο πατέρας μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατί έβγαλε το ίδιο αποτέλεσμα με εκείνη τής Pfizer, η οποία ως γνωστόν είναι του πούτσου. Αρα και τής Μακάμπη είναι ίδια.kameron έγραψε: 05 Φεβ 2021, 00:08Γιατί;Leporello έγραψε: 04 Φεβ 2021, 23:49Εκανε στατιστική μελέτη η Μακάμπη με 248.000 εμβολιαμένους, που έδειξε παρόμοια αποτελέσματα με αυτά που ανακοίνωσε η Pfizer. Δυστυχώς όμως, η στατιστική μελέτη αυτή ήταν τού πούτσου.kameron έγραψε: 04 Φεβ 2021, 22:37Το θέμα στο Ισραήλ είναι η σύγκριση μεταξύ όσων έκαναν το εμβόλιο (που είναι πάρα πολλοί) και όσων δεν το έκαναν. Το λοκντάουν είναι κοινό και για τις δυο υποομάδες.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- hellegennes
Ούτε τα ίδια αποτελέσματα έβγαλε ούτε είναι το ίδιο πράγμα. Ούτε οι αριθμοί επαληθεύουν τίποτα. Θερίζει ο ιός στο Ισραήλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Φαίνεται μια κάποια πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ, αλλά θα δείξει. Είναι το εμβόλιο ή το λοκνταουν; Πάντως έχει ενδιαφέρον το συνολικό death rate του Ισραήλ, 0.8%. Ηδη απο τον Αύγουστο το είχε ρίξει κάτω από το 1%.
- hellegennes
Για 1,5 μήνα λοκντάουν είναι αστεία η πτώση και έχει ανατραπεί την τελευταία εβδομάδα και το γύρισε σε αύξηση πάλι:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
Ούτε το εμβόλιο ούτε το lockdown φαίνεται να λειτουργείhellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2021, 22:25 Για 1,5 μήνα λοκντάουν είναι αστεία η πτώση και έχει ανατραπεί την τελευταία εβδομάδα και το γύρισε σε αύξηση πάλι:
![]()
Οι θανατοι πεφτουν ομως,εξαλλου ο κτηνιατρος δεν υποσχεθηκε οτι δεν θα μεταδιδουν οσοι εμβολιαστουν
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
ΑποδόμησηGoBack έγραψε: 05 Φεβ 2021, 22:59 Οι θανατοι πεφτουν ομως,εξαλλου ο κτηνιατρος δεν υποσχεθηκε οτι δεν θα μεταδιδουν οσοι εμβολιαστουν
- Green Dragon
Είπαν ότι δεν θα νοσούν όμως, όχι ότι δεν θα πεθαίνουν. Άσε που οι θάνατοι έχουν χρονοκαθυστέρηση και δύσκολο να έχουν επηρεαστεί τόσο γρήγορα από το εμβόλιο.GoBack έγραψε: 05 Φεβ 2021, 22:59 Οι θανατοι πεφτουν ομως,εξαλλου ο κτηνιατρος δεν υποσχεθηκε οτι δεν θα μεταδιδουν οσοι εμβολιαστουν
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να φανεί αποτέλεσμα, θα πρέπει μέσα στις επόμενες 10 μέρες να υπάρξει ξεκάθαρη πτώση.
Μεταξύ των εμβολιασμένων θερίζει;hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2021, 22:06Ούτε τα ίδια αποτελέσματα έβγαλε ούτε είναι το ίδιο πράγμα. Ούτε οι αριθμοί επαληθεύουν τίποτα. Θερίζει ο ιός στο Ισραήλ.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Planis
Αφού απλώς δεν θα νοσούν, προς τί η μανία να εμβολιασθούν οι πάντες και δεν εμβολιάζονται μόνο οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι;Green Dragon έγραψε: 05 Φεβ 2021, 23:03Είπαν ότι δεν θα νοσούν όμως, όχι ότι δεν θα πεθαίνουν. Άσε που οι θάνατοι έχουν χρονοκαθυστέρηση και δύσκολο να έχουν επηρεαστεί τόσο γρήγορα από το εμβόλιο.GoBack έγραψε: 05 Φεβ 2021, 22:59 Οι θανατοι πεφτουν ομως,εξαλλου ο κτηνιατρος δεν υποσχεθηκε οτι δεν θα μεταδιδουν οσοι εμβολιαστουν
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να φανεί αποτέλεσμα, θα πρέπει μέσα στις επόμενες 10 μέρες να υπάρξει ξεκάθαρη πτώση.
Αυτό είναι το κείμενο που δεν μπορώ να κατανοήσω:hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2021, 00:13Ο κορωνοϊός τελικά καλά λένε ότι αφήνει κουσούρια. Δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις κείμενα, πλέον. Δυστυχώς δεν έπαιρνες κατάλληλα μέτρα και την πάτησες.Leporello έγραψε: 04 Φεβ 2021, 23:47Μα νόμιζα ότι με το λοκντάου δεν κερδίζεις τίποτα το ουσιαστικό. Το πολύ να γλυτώσεις 100 θανάτους συνολικά.hellegennes έγραψε: 04 Φεβ 2021, 22:19Ακριβώς, δεν φαίνεται να έχει παίξει κανέναν σημαντικό ρόλο το εμβόλιο. Τουλάχιστον προς το παρόν. Αν δεν ήταν σε καθολικό λοκντάουν από τα τέλη Δεκεμβρίου, θα το συζητούσαμε. Προς το παρόν τζίφος.
Με τα λοκντάουν δεν κερδίζεις τίποτα σε βάθος χρόνου, βραχυπρόθεσμα περιορίζεις κάπως την εξάπλωση, αλλά μεσοπρόθεσμα θα ξεκινήσει πάλι ο κύκλος. Τα έχω πει πολλές φορές, αλλά αναμασάς τι νομίζεις ότι έχω πει. Μετά από μερικές σελίδες πάλι παπαριές για 100 θανάτους θα λες.
Δεν προκύπτει από πουθενά ότι λέγοντας "να αποτρέψεις 100 θανάτους" εννοείς ότι θα γλυτώσεις "βραχυπρόθεσμα" αρκετούς θανάτους αλλά "μεσοπρόθεσμα" δεν τους γλυτώνεις γιατί θα πεθάνουν μόλις ξαναρχίσει ο "κύκλος" του ιού. Και ευτυχώς που μάλλον δεν το εννοούσες, γιατί διαφορετικά θα ήταν βλακώδες, καθώς δεν έχεις ιδέα τι θα γίνει "μεσοπρόθεσμα", φάρμακα, εμβόλια, μεταλλάξεις κ.λ.π. ή αν βραχυπρόθεσμα υπάρξει κατάρρευση του συστήματος υγείας. Ασε που γιά το ΑΕΠ δεν κάνεις την διάκριση σε βραχυπρόθεσμη καταβαράθρωση και μεσοπρόθεσμη ανάκαμψη.hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2020, 23:06Πολύ με εκνευρίζει που κάνεις τον ηλίθιο που υποβιβάζει το πρόβλημα σε «δεν θα πίνουν τον καφέ τους έξω για 2 μήνες». Ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι η οικονομία είναι ήδη δομημένη έτσι και δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να την κάνεις να λειτουργήσει διαφορετικά για 2 μήνες. Η συνέπεια θα είναι η εκτίναξη της ανεργίας και η καταβαράθρωση του ΑΕΠ.foscilis έγραψε: 31 Οκτ 2020, 22:47 αν θέλουν να πεθάνουν χιλιάδες για να μην αλλάξουν οι ίδιοι τρόπο... διασκέδασης(!) τις καθημερινές(!!) για 1-2 μήνες(!!!) όντως δεν είναι παράσιτα της κοινωνίας, είναι παρασιτοειδή γιατί το παρασιτοειδές σκοτώνει τον ξενιστή του αντίθετα με το παράσιτο που τον αφήνει να ζει.
Και καταβαράθρωση του ΑΕΠ σημαίνει πολλά κακά πράγματα, με πρώτο και χειρότερο την άμεση μείωση του βιοτικού επιπέδου και την αύξηση όλων των δεικτών θνησιμότητας. Δηλαδή για να αποτρέψεις 100 θανάτους θα προκαλέσεις 5000.
1.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 73 Απαντήσεις
- 3034 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
-
- 10 Απαντήσεις