Α ρε Σταύρο. Τόσα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσα, κι εσύ βρήκες να σχολιάσεις (και με τρόπο) εκείνο το σημείο που μπορεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Είσαι εσύ ένας...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Χριστιανικά Στοιχεία σε Παγανιστικές Μυθολογίες
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Re: Χριστιανικά Στοιχεία σε Παγανιστικές Μυθολογίες
Δεν μπορώ να φτάσω το ύψος σου Τζίμη. Μέχρι τον Όλυμπο έφτασε η σκέψη μου...Jimmy81 έγραψε: 16 Ιαν 2021, 02:15Α ρε Σταύρο. Τόσα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσα, κι εσύ βρήκες να σχολιάσεις (και με τρόπο) εκείνο το σημείο που μπορεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Είσαι εσύ ένας...![]()
Οι θεοί του Ολύμπου υπάρχουν και ζουν στον Όλυμπο αλλά είναι αόρατοι στους υπόλοιπους ανθρώπους και τους βλέπουν μόνον οι δικοί τους πιστοί με τα μάτια της καρδιάς !!!
Ήταν άπιστοι ως άνθρωποι και οι Ολύμπιοι θεοί δεν θέλησαν να τους αποκαλυφθούνstavmanr έγραψε: 15 Ιαν 2021, 10:27Δεν σε καταλαβαίνω.Πασιφάη έγραψε: 15 Ιαν 2021, 10:23Ενώ ας πούμε οι μαλακίες περί Αραράτ, Μωυσή, Αβρααμ κλπ κλπ, είναι δεδομένα ατράνταχτα..stavmanr έγραψε: 15 Ιαν 2021, 09:15
Λογικό είναι.
Μιλάμε για μυθολογίες περί της κορυφής του Ολύμπου ή του βυθού του Αιγαίου...
Κάποια στιγμή οι άνθρωποι ανέβηκαν στον Όλυμπο και βρήκαν μόνο αετόπουλα.![]()
Εδώ μιλάμε για μία μυθολογία που βασίστηκε στο "ο Δίας ζει στον Όλυμπο". Ήταν λογικό κάποια στιγμή να ανέβεις στον Όλυμπο και να βρεις μόνο βράχια...
Αποκαλύπτονται μόνον στους δικούς τους πιστούς οι οποίοι μπορούν να τους δουν μόνο μέσω της πίστης τους με τα μάτια της καρδιάς τους
Όσο για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των θρησκειών , ποιο είναι το πρόβλημα ;
Ότι θέλει κάποιος πιστεύει αφού αυτό καλύπτει τις δικές του προσωπικές υπαρξιακές ψυχολογικές του ανάγκες
Ότι θέλει κάποιος πιστεύει αφού αυτό καλύπτει τις δικές του προσωπικές υπαρξιακές ψυχολογικές του ανάγκες
...
Ωστόσο στους Ροδοσταυρους ("δυνάμεις καταδρομών" του Σιωνισμού)ανατέθηκε το μεγαλειώδες έργο ν' αγωνιστούν να επαναφέρουν στην Ευρώπη την λατρεία αρχαίων δοξασιών σε βάρος του Χριστιανισμού, να αναβιώσουν επίσης και τον πολυθεϊσμό.Και αυτό θα γινόταν πάντα με την καθοδήγηση Σιωνιστών από το ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής (Hermetic Order of Golden Dawn)!
από τη μελέτη "γίνε θεός χωρίς Θεό" του ιστορικού-αρχαιολόγου Διοδώρου Ράμμου.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Η οιαδήποτε οντολογική συζήτηση δεν άπτεται του πνευματικού πεδίου, όπως ορίζεται εκατέρωθεν βάσει εικασιών.stavmanr έγραψε: 15 Ιαν 2021, 12:33Θέλεις πραγματικά να ανοίξουμε οντολογική συζήτηση ή απλά τρολάρεις;
Αν θες να μιλήσουμε βάσει λογικής, δίχως παραπομπές σε Ευαγγελιστές και διαφόρων ειδών εδάφια και να μου αναλύσεις γιατί η αλληγορία που εγώ αναφέρω, δύναται να γίνει πραγματικότητα. Εξ'άλλου είναι υποκειμενικό το θέμα του τι δεχόμαστε ή όχι, ασχέτως λογικής.
Ε λοιπόν, βάσει αυτής της λογικής, μπορείς να μου πεις γιατί θα πρέπει να δεχτώ το θείο, με τη δική σου κοσμοθέαση κι όχι μέσω συμβολισμών που είναι πιο τίμιο; Για να γίνω περισσότερο σαφής, γιατί πρέπει να με πείσεις πως υπάρχει το ανύπαρκτο; Ποιός σε επιβεβαιώνει πως΄οντως υπάρχει και δη, άχρονο και άϋλο;
Ξαναλέω. Φύγε απ'τα εδάφια και δως μου τη δική σου απάντηση.
Όχι δεν τρολλάρω.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ε ναι. Είναι σατανάς ο Σταύρος..Jimmy81 έγραψε: 16 Ιαν 2021, 02:15Α ρε Σταύρο. Τόσα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσα, κι εσύ βρήκες να σχολιάσεις (και με τρόπο) εκείνο το σημείο που μπορεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Είσαι εσύ ένας...![]()
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν' έλα...Πασιφάη έγραψε: 16 Ιαν 2021, 14:22Η οιαδήποτε οντολογική συζήτηση δεν άπτεται του πνευματικού πεδίου, όπως ορίζεται εκατέρωθεν βάσει εικασιών.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Όχι το έχεις κάψειΠασιφάη έγραψε: 16 Ιαν 2021, 14:22Η οιαδήποτε οντολογική συζήτηση δεν άπτεται του πνευματικού πεδίου, όπως ορίζεται εκατέρωθεν βάσει εικασιών.
Αν θες να μιλήσουμε βάσει λογικής, δίχως παραπομπές σε Ευαγγελιστές και διαφόρων ειδών εδάφια και να μου αναλύσεις γιατί η αλληγορία που εγώ αναφέρω, δύναται να γίνει πραγματικότητα. Εξ'άλλου είναι υποκειμενικό το θέμα του τι δεχόμαστε ή όχι, ασχέτως λογικής.
Ε λοιπόν, βάσει αυτής της λογικής, μπορείς να μου πεις γιατί θα πρέπει να δεχτώ το θείο, με τη δική σου κοσμοθέαση κι όχι μέσω συμβολισμών που είναι πιο τίμιο; Για να γίνω περισσότερο σαφής, γιατί πρέπει να με πείσεις πως υπάρχει το ανύπαρκτο; Ποιός σε επιβεβαιώνει πως΄οντως υπάρχει και δη, άχρονο και άϋλο;
Όχι δεν τρολλάρω.![]()
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Δημοκρατικός
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 16 Ιαν 2021, 11:32 Οι θεοί του Ολύμπου υπάρχουν και ζουν στον Όλυμπο αλλά είναι αόρατοι στους υπόλοιπους ανθρώπους και τους βλέπουν μόνον οι δικοί τους πιστοί με τα μάτια της καρδιάς !!!
Σε αντίθεση με τον μουσαντένιο θεό κάποιων τσομπάνηδων της Μ. Ανατολής.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Αν θεωρείς πως είμαι ''λίγη'' για τα γούστα σου, τράβα στη Μπλου, που δεν κάνει δύσκολες ερωτήσεις.
Όμορφα. Εσύ που είσαι νορμάλ, πού έχεις θέμα;Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 16 Ιαν 2021, 14:26Όχι το έχεις κάψειΠασιφάη έγραψε: 16 Ιαν 2021, 14:22Η οιαδήποτε οντολογική συζήτηση δεν άπτεται του πνευματικού πεδίου, όπως ορίζεται εκατέρωθεν βάσει εικασιών.stavmanr έγραψε: 15 Ιαν 2021, 12:33
Θέλεις πραγματικά να ανοίξουμε οντολογική συζήτηση ή απλά τρολάρεις;
Όχι δεν τρολλάρω.![]()
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Ασχολείσαι με τις θρησκείες χωρίς αύριο...
Καλά σου λέω, μπες στα δικά μου νήματα να γίνεις άνθρωπος
Καλά σου λέω, μπες στα δικά μου νήματα να γίνεις άνθρωπος
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Ναι μωρέ...άκου να ζουν θεοί πάνω στον Όλυμπο!
Ε, λογικό δεν είναι πως μόλις ανέβαιναν οι άνθρωποι στην κορυφή του Ολύμπου και δεν έβλεπαν τίποτε θεούς, να κατέπεφτε η αρχαιοελληνική θρησκεία; Φυσικά και είναι λογικό.
Ενώ οι "άλλοι", ξύπνιοι παιδί μου...έχωσαν τον θεό τους σε ένα "ορισμένο" αλλά απλησίαστο χώρο, οπότε ...τρέχα γύρευε να τον βρεις.
Αλλά, θα τον συναντήσεις μετά θάνατον...βολικότατο!
Όμως για να τον συναντήσεις μετά θάνατον, μέχρι να πεθάνεις, θα πρέπει να είσαι γονυπετής, ταπεινός με δουλοφροσύνη, να παρακαλάς να συγχωρεθούν οι αμαρτίες που σε βαραίνουν επειδή τις κληρονόμησες από ένα ζευγάρι που δεν υπήρξε και, κυρίως, να υπακούς στις προσταγές των εκπροσώπων επί της Γης αυτού του θεού. Καλόοοο, έξυπνο και βολικότατο για την εκκλησιαστική εξουσία!
Επί πλέον, χωρίς την βοήθεια (και την τυφλή υποταγή, εννοείται) στους επί της Γης αντιπροσώπους, αποκλείεται να τον συναντήσεις, ούτε επί της Γής, ούτε και σε αυτόν τον απροσδιόριστο και απλησίαστο χώρο μετά θάνατον.
Αντιθέτως, θα ξεροψήνεσαι αιωνίως στις φωτιές του άσπονδου εχθρού του...
Μα πόσο βολικό λέμε!
- Και αυτός ο θεός, τι σόι πράμα είναι;
- Ααα, αυτός είναι αύλος, αόρατος, άχρονος και ακατασκεύαστος. Και, επί πλέον, δεν μπορείς να τον αντιληφθείς με τις φτωχές αισθήσεις σου, ούτε καν με τα τελειότερα μηχανάκια της επιστήμης.
- Ε καλά, και τι πρέπει να κάνω για να τον πλησιάσω, ρε παιδί μου;
- Ααα, πρέπει να υποταχθείς στις επιταγές της εκκλησίας, να ταπεινωθείς, να προσεύχεσαι καθημερινά, να κλαις για την αμαρτίες σου, να παρακαλάς για συγχώρεση και γενικά να τα βάψεις μαύρα που είσαι αμαρτωλός.
- Και αν τα κάνω όλα αυτά, τότε θα μου φανερωθεί;
- Δεν είναι σίγουρο, αν όχι θα φταις εσύ. Τότε θα πας να βρεις έναν πνευματικό και να γίνεις υποτακτικός του, ακολουθώντας τις οδηγίες του επακριβώς.
- Και τότε θα μου εμφανιστεί;
- Μπορεί ναι μπορεί όχι. Αν όχι, πάλι θα φταις εσύ. Είσαι πολύ αμαρτωλός και ο θεός αποστρέφει το βλέμμα του από εσένα.
Πανέξυπνο και βολικότατο. Ομολογουμένως, πολύ ανώτερη μυθοπλασία από αυτήν των αρχαίων, οπότε των τελευταίων δικαίως και έσβησε.
Άκου θεοί στον Όλυμπο!
Βάλε ρε τον θεό στον παράδεισο, δήλωσε ότι μόνον μυημένοι τον βλέπουν και μιλούν μαζί του, γράψε 10 ασυνάρτητα παραμύθια, τρομοκράτησε τους πιστούς σου με αιώνιο θάνατο αν δεν σε υπακούσουν, ρίξε τους και το δόλωμα για αιώνια ζωή...και καθάρισες.
Ποιος θα σου ζητήσει να "δείξεις" τον θεό σου, αφού τον βλέπουν μόνον αυτοί που είναι "άξιοι".
Ποιος θα σου ζητήσει να αποδείξεις τον θεό σου, αφού με το τέχνασμα του άυλου και του μη ανιχνεύσουμε ξεπερνάς τον σκόπελο;
Ε, λογικό δεν είναι πως μόλις ανέβαιναν οι άνθρωποι στην κορυφή του Ολύμπου και δεν έβλεπαν τίποτε θεούς, να κατέπεφτε η αρχαιοελληνική θρησκεία; Φυσικά και είναι λογικό.
Ενώ οι "άλλοι", ξύπνιοι παιδί μου...έχωσαν τον θεό τους σε ένα "ορισμένο" αλλά απλησίαστο χώρο, οπότε ...τρέχα γύρευε να τον βρεις.
Αλλά, θα τον συναντήσεις μετά θάνατον...βολικότατο!
Όμως για να τον συναντήσεις μετά θάνατον, μέχρι να πεθάνεις, θα πρέπει να είσαι γονυπετής, ταπεινός με δουλοφροσύνη, να παρακαλάς να συγχωρεθούν οι αμαρτίες που σε βαραίνουν επειδή τις κληρονόμησες από ένα ζευγάρι που δεν υπήρξε και, κυρίως, να υπακούς στις προσταγές των εκπροσώπων επί της Γης αυτού του θεού. Καλόοοο, έξυπνο και βολικότατο για την εκκλησιαστική εξουσία!
Επί πλέον, χωρίς την βοήθεια (και την τυφλή υποταγή, εννοείται) στους επί της Γης αντιπροσώπους, αποκλείεται να τον συναντήσεις, ούτε επί της Γής, ούτε και σε αυτόν τον απροσδιόριστο και απλησίαστο χώρο μετά θάνατον.
Αντιθέτως, θα ξεροψήνεσαι αιωνίως στις φωτιές του άσπονδου εχθρού του...
Μα πόσο βολικό λέμε!
- Και αυτός ο θεός, τι σόι πράμα είναι;
- Ααα, αυτός είναι αύλος, αόρατος, άχρονος και ακατασκεύαστος. Και, επί πλέον, δεν μπορείς να τον αντιληφθείς με τις φτωχές αισθήσεις σου, ούτε καν με τα τελειότερα μηχανάκια της επιστήμης.
- Ε καλά, και τι πρέπει να κάνω για να τον πλησιάσω, ρε παιδί μου;
- Ααα, πρέπει να υποταχθείς στις επιταγές της εκκλησίας, να ταπεινωθείς, να προσεύχεσαι καθημερινά, να κλαις για την αμαρτίες σου, να παρακαλάς για συγχώρεση και γενικά να τα βάψεις μαύρα που είσαι αμαρτωλός.
- Και αν τα κάνω όλα αυτά, τότε θα μου φανερωθεί;
- Δεν είναι σίγουρο, αν όχι θα φταις εσύ. Τότε θα πας να βρεις έναν πνευματικό και να γίνεις υποτακτικός του, ακολουθώντας τις οδηγίες του επακριβώς.
- Και τότε θα μου εμφανιστεί;
- Μπορεί ναι μπορεί όχι. Αν όχι, πάλι θα φταις εσύ. Είσαι πολύ αμαρτωλός και ο θεός αποστρέφει το βλέμμα του από εσένα.
Πανέξυπνο και βολικότατο. Ομολογουμένως, πολύ ανώτερη μυθοπλασία από αυτήν των αρχαίων, οπότε των τελευταίων δικαίως και έσβησε.
Άκου θεοί στον Όλυμπο!
Βάλε ρε τον θεό στον παράδεισο, δήλωσε ότι μόνον μυημένοι τον βλέπουν και μιλούν μαζί του, γράψε 10 ασυνάρτητα παραμύθια, τρομοκράτησε τους πιστούς σου με αιώνιο θάνατο αν δεν σε υπακούσουν, ρίξε τους και το δόλωμα για αιώνια ζωή...και καθάρισες.
Ποιος θα σου ζητήσει να "δείξεις" τον θεό σου, αφού τον βλέπουν μόνον αυτοί που είναι "άξιοι".
Ποιος θα σου ζητήσει να αποδείξεις τον θεό σου, αφού με το τέχνασμα του άυλου και του μη ανιχνεύσουμε ξεπερνάς τον σκόπελο;
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Έτσι κι αλλιώς το επιχείρημα του stavmanr για την απουσία των θεών από τον Όλυμπο, τις θάλασσες κλπ ήταν αδύναμο. Ελάχιστοι άνθρωποι της αρχαιότητας (ακόμα και της ύστερης) θα είχαν επικσεφθεί τα ψηλότερα σημεία του Ολύμπου ενώ η απεραντοσύνη των θαλασσών απλά δεν είναι προσιτή στους περισσότερους. Εκτός απ' αυτό, υπάρχουν και τα ιερατεία που γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τους πιστούς. Π.χ. αν πήγαινε ένας πιστός στον "σοφό" ιερέα και τον ενημέρωνε για την απουσία του τάδε θεού από το αναμενόμενο σημείο αυτό θα μπορούσε να το δικαιολογήσει ο ιερέας με διάφορους τρόπους του τύπου, "οι θεοί έχουν τα σχέδιά τους, είναι σε αποστολή, δεν θέλουν να ενοχληθούν" κλπ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 236 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
-
- 1 Απαντήσεις