!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φωτογραφίες μας

Φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτά, κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Re: Φωτογραφίες μας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Papa John έγραψε: 03 Ιαν 2021, 17:53
Naida έγραψε: 02 Ιαν 2021, 19:22 Εικόνα
:smt038 :smt038
:sal5:
ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2021, 17:56
Naida έγραψε: 02 Ιαν 2021, 19:32
Airman68 έγραψε: 02 Ιαν 2021, 19:23

Αλήθεια εσύ την τράβηξες;
Μπράβο!
Σε ευχαριστώ πολύ.Εγώ την τράβηξα με μεγάλο ζουμ. Τράβηξα πολλές που μ άρεσαν. Κι αυτή μου άρεσε πολύ.

Εικόνα
Σου αρέσει επειδή είναι θολή ή παρά το γεγονός ότι είναι θολή;
Επειδή είναι θολή. Βέβαια σίγουρα θα μου άρεσε και καθαρή αλλά δεν ξέρω θολή μου κάνει κάτι περισσότερο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2021, 18:36 Επειδή είναι θολή. Βέβαια σίγουρα θα μου άρεσε και καθαρή αλλά δεν ξέρω θολή μου κάνει κάτι περισσότερο.
Δεκτό.

Αλλιώς τα πράγματα είναι απλά. Αγοράζεις και έχεις στο τσαντάκι σου κάποιο από τα παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/c/3518/tripoda-k ... er_dir=asc

Βάζεις το ISO στο μικρότερο δυνατό νούμερο και μεγαλώνεις το χρόνο έκθεσης ώστε να πάρεις το πυροτέχνημα σε πλήρη ανάπτυξη κι όχι όπως στην φώτο της Ακρόπολης.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:14
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2021, 18:36 Επειδή είναι θολή. Βέβαια σίγουρα θα μου άρεσε και καθαρή αλλά δεν ξέρω θολή μου κάνει κάτι περισσότερο.
Δεκτό.

Αλλιώς τα πράγματα είναι απλά. Αγοράζεις και έχεις στο τσαντάκι σου κάποιο από τα παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/c/3518/tripoda-k ... er_dir=asc

Βάζεις το ISO στο μικρότερο δυνατό νούμερο και μεγαλώνεις το χρόνο έκθεσης ώστε να πάρεις το πυροτέχνημα σε πλήρη ανάπτυξη κι όχι όπως στην φώτο της Ακρόπολης.
Ναι νομίζω ένα τρίποδο θα ήταν καλή φάση ειδικά επειδή τραβάω με μεγάλο ζουμ και ξεδιπλώνεται πολύ ο φακός και κουνιέται πολύ. Αλλά μέχρι να τα κάνω όλα αυτά πάει το στιγμιότυπο :lol: Βέβαια εχω ας πούμε κι άλλες πιο καθαρές. Από τύχη εννοείται :lol:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:23 Ναι νομίζω ένα τρίποδο θα ήταν καλή φάση ειδικά επειδή τραβάω με μεγάλο ζουμ και ξεδιπλώνεται πολύ ο φακός και κουνιέται πολύ. Αλλά μέχρι να τα κάνω όλα αυτά πάει το στιγμιότυπο :lol: Βέβαια εχω ας πούμε κι άλλες πιο καθαρές. Από τύχη εννοείται :lol:
Είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για κινητό. Αν είναι κάμερα με μεγάλο zoom δεν έχεις πολλές ελπίδες στα χέρια και με χαμηλό φωτισμό εκτός και αν είναι αρκετά ακριβή και η κάμερα και ο φακός.

Τα πυροτεχνήματα είναι ακριβώς από τις περιπτώσεις που έχεις χρόνο γιατί ποτέ δεν ρίχνουν ένα. Φτιάχνεις το κάδρο και τραβάς αρκετές.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:27
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:23 Ναι νομίζω ένα τρίποδο θα ήταν καλή φάση ειδικά επειδή τραβάω με μεγάλο ζουμ και ξεδιπλώνεται πολύ ο φακός και κουνιέται πολύ. Αλλά μέχρι να τα κάνω όλα αυτά πάει το στιγμιότυπο :lol: Βέβαια εχω ας πούμε κι άλλες πιο καθαρές. Από τύχη εννοείται :lol:
Είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για κινητό. Αν είναι κάμερα με μεγάλο zoom δεν έχεις πολλές ελπίδες στα χέρια και με χαμηλό φωτισμό εκτός και αν είναι αρκετά ακριβή και η κάμερα και ο φακός.

Τα πυροτεχνήματα είναι ακριβώς από τις περιπτώσεις που έχεις χρόνο γιατί ποτέ δεν ρίχνουν ένα. Φτιάχνεις το κάδρο και τραβάς αρκετές.
Κοίτα πάλι με την κάμερα με μεγάλο ζουμ στα χέρια χωρίς να έχω πειράξει ρύθμιση, στο βάθος το εκκλησάκι στον Λυκαβηττό, από τύχη αποτυπώθηκαν πιο καλά. Βέβαια σίγουρα με τρίποδο θα ήταν καλύτερα
Εικόνα

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:32 Κοίτα πάλι με την κάμερα με μεγάλο ζουμ στα χέρια χωρίς να έχω πειράξει ρύθμιση, στο βάθος το εκκλησάκι στον Λυκαβηττό, από τύχη αποτυπώθηκαν πιο καλά. Βέβαια σίγουρα με τρίποδο θα ήταν καλύτερα
Εικόνα
Ναι. Πολύ ωραία. Ωστόσο το ότι εσύ δεν πείραξες ρύθμιση, δεν σημαίνει ότι οι 2 φωτογραφίες βγήκαν με τις ίδιες ρυθμίσεις. Αν το έβαλες στο αυτόματο η μηχανή διάλεξε ότι νόμιζε σωστό που μπορεί να διέφερε από τη μια φωτογραφία στην άλλη.

Οι φωτογραφικές δυσκολεύονται μερικές φορές τη νύχτα να εστιάσουν σωστά σε ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο κινούμενο στόχο όπως είναι το πυροτέχνημα. Κάνω μια υπόθεση. Στην φωτογραφία του Λυκαβηττού την βοηθά το φωτισμένο εκκλησάκι και επειδή χοντρικά εκκλησάκι και πυροτέχνημα είναι και τα 2 αρκετά μακριά εστιάζοντας στο εκκλησάκι είχες σχετικά καθαρό* και το πυροτέχνημα.

* Το πόσο το ξέρεις εσύ που βλέπεις την φουλ ανάλυση. Αν έχει πολύ μεγάλα νούμερα στο ISO (προκειμένου να μην υπάρχει κούνημα στο χέρι) η αρχική φωτογραφία θα έχει πολύ "θόρυβο" και εσύ επιπτώσεις στα χρώματα όταν την αποθορυβοποιήσεις. Επίσης με το τρίποδο θα είχες και πιο πολύ πληροφορία από το περιβάλλον (τη σιλουέτα του λόφου του Λυκαβηττού).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:41

Ναι. Πολύ ωραία. Ωστόσο το ότι εσύ δεν πείραξες ρύθμιση, δεν σημαίνει ότι οι 2 φωτογραφίες βγήκαν με τις ίδιες ρυθμίσεις. Αν το έβαλες στο αυτόματο η μηχανή διάλεξε ότι νόμιζε σωστό που μπορεί να διέφερε από τη μια φωτογραφία στην άλλη.

Οι φωτογραφικές δυσκολεύονται μερικές φορές τη νύχτα να εστιάσουν σωστά σε ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο κινούμενο στόχο όπως είναι το πυροτέχνημα. Κάνω μια υπόθεση. Στην φωτογραφία του Λυκαβηττού την βοηθά το φωτισμένο εκκλησάκι και επειδή χοντρικά εκκλησάκι και πυροτέχνημα είναι και τα 2 αρκετά μακριά εστιάζοντας στο εκκλησάκι είχες σχετικά καθαρό* και το πυροτέχνημα.

* Το πόσο το ξέρεις εσύ που βλέπεις την φουλ ανάλυση. Αν έχει πολύ μεγάλα νούμερα στο ISO (προκειμένου να μην υπάρχει κούνημα στο χέρι) η αρχική φωτογραφία θα έχει πολύ "θόρυβο" και εσύ επιπτώσεις στα χρώματα όταν την αποθορυβοποιήσεις. Επίσης με το τρίποδο θα είχες και πιο πολύ πληροφορία από το περιβάλλον (τη σιλουέτα του λόφου του Λυκαβηττού).
Θα πάρω τρίποδο και του χρόνου, να είμαστε καλά, θα το στήσω να βγάλω και έτσι. Ή αν πάω πουθενά οπότε λήξει η καραντίνα θα πάρω και την μηχανή να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Naida έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:45 Θα πάρω τρίποδο και του χρόνου, να είμαστε καλά, θα το στήσω να βγάλω και έτσι. Ή αν πάω πουθενά οπότε λήξει η καραντίνα θα πάρω και την μηχανή να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!
Πριν αγοράσεις οτιδήποτε ρίχνε με πρώτη ευκαιρία μια γρήγορη ματιά στα δεδομένα των φωτογραφιών που ήδη τράβηξες και σου αρέσουν. Για να ξέρεις τι πρέπει να επαναλάβεις ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις σε δεδομένες συνθήκες.
Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen »

Και λίγο χρώμα (μπουρδελέ)

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:49
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2021, 20:45 Θα πάρω τρίποδο και του χρόνου, να είμαστε καλά, θα το στήσω να βγάλω και έτσι. Ή αν πάω πουθενά οπότε λήξει η καραντίνα θα πάρω και την μηχανή να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!
Πριν αγοράσεις οτιδήποτε ρίχνε με πρώτη ευκαιρία μια γρήγορη ματιά στα δεδομένα των φωτογραφιών που ήδη τράβηξες και σου αρέσουν. Για να ξέρεις τι πρέπει να επαναλάβεις ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις σε δεδομένες συνθήκες.
Ναι θα μπορούσα να τις κοιτάξω να δω αν βγάλω άκρη.

Spoiler
ΔΕ ΞΈΡΩ ΑΠΑΥΤΑ, δεν μπορώ να τα μάθω, δεν θα τα καταλάβω ποτέ ποτέΕικόνα

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Von Mackensen,οι νυχτερινές σου μου αρέσουν πολύ.
Με τέτοιο στυλ θέλω να ασχοληθώ,αφού πάρω τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Αν θέλεις,πες μου με τι τραβάς,είτε εδώ,είτε σε π.μ.

Ευχαριστώ :wave:
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Papa John έγραψε: 03 Ιαν 2021, 18:11 Εικόνα
γιατί σε όλες σου τις φωτογραφίες υπάρχει κάτι σαν αχλή;
βλέπω μια θαμπάδα, μήπως χρειάζεται καθάρισμα ο φακός;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις