!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
opsimasmenos

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:01
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Δεκ 2020, 21:59 Το φάρμακο του 1.5Ε είναι απλό χαπάκι, το οποίο το μεταβολίζει/αποβάλει ο οργανισμός σε ελάχιστο διάστημα, οπότε και παρενέργεια να υπάρχει συνήθως είναι αναστρέψιμη. Επίσης, το φάρμακο του 1.5Ε δεν στο πουλάει μια φορά. Το εμβόλιο είναι τελείως διαφορετική περίπτωση μια και μιλάμε για αντισώματα και ανοσοποιητικό σύστημα.
Αν είναι ασφαλές, δεν έχει να φοβηθεί κάτι με έσοδα δισεκατομμυρίων.
:+1:
opsimasmenos

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:15
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Δεκ 2020, 21:59 Το φάρμακο του 1.5Ε είναι απλό χαπάκι, το οποίο το μεταβολίζει/αποβάλει ο οργανισμός σε ελάχιστο διάστημα, οπότε και παρενέργεια να υπάρχει συνήθως είναι αναστρέψιμη. Επίσης, το φάρμακο του 1.5Ε δεν στο πουλάει μια φορά. Το εμβόλιο είναι τελείως διαφορετική περίπτωση μια και μιλάμε για αντισώματα και ανοσοποιητικό σύστημα.
Δεν είναι θέμα φόβου, θέμα σχετικού ρίσκου είναι. Αν πχ στα 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς εμφανιστεί κάποια σοβαρή παρενέργεια (μη αναστρέψιμη) σε 1000 άτομα σε βάθος 5 χρόνων, δηλαδή κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο να ανακαλυφτεί από τυπικές κλινικές μελέτες, αυτά τα 1000 άτομα μπορεί να σε ξεσκίσουν στις αγωγές και να τα πληρώνεις χρυσάφι για δεκαετίες. Ωστόσο, δεν μπορείς να πεις και ένα εμβόλιο που προσφέρει προστασία σε 100 εκατομμύρια (μείων 1000) μη ασφαλές...

Τίποτα (ούτε η ασπιρίνη) δεν είναι ποτέ 100% «ασφαλές».
Ας ασφαλίσουν με ένα ποσοστο το κάθε περιστατικό, μαζί με το κράτος και μέχρι ενός ποσού.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

paul25 έγραψε: 16 Δεκ 2020, 21:12
Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 20:56
Cecily Anne έγραψε: 16 Δεκ 2020, 20:46
Γράφεις κάτι που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ και να μην είναι κάτι καινούριο. Από εκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει αν το παρατήρησες σε αρνητές ή σε μη αρνητές.
Εκει ακριβως ειναι η ουσια.
Και φανταζομαι οτι λογω χειμωνα , κρυολογηματων και εργασιας σου στον ιτ, η χειρουργικη μασκα δεν ξεκολαει απο το προσωπο σου.
Εγώ Οργισμένε θα ήθελα να μου πεις όμως σοβαρά, αν, λέμε αν....(κουφια η ωρα που το ακούει δεν στο εύχομαι) πάθεις κάτι απο τις παρενέργειες που να χρειάζεται επιπλέον θεραπείες που θα σου ξοδέψουν πολλά λεφτά ή κάποιο μόνιμο δερματικό σε εμφανές σημείο ή και κάτι χειρότερο (πχ τηλεσκοπικά έντερα), πως θα το αντιμετωπίσεις; Αφού σε βλέπω αποφασισμένο, λογικά θα το έχεις σκεφτεί και αυτό. Θα πεις για παράδειγμα δεν πειράζει που κρατάω σακουλάκι για να κάνω την ανάγκη μου ή που έφαγα τα λεφτά για να θεραπευτώ, τουλάχιστον γλίτωσα από το χειρότερο κακό covid 19 και συνέβαλα στην κοινωνία να τον σταματήσει;
Τα πραγματα ειναι απλα αν εισαι λογικος. Η πιθανοτητα να παθω κατι απο το εμβολιο ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την πανδημια. CV19 Εχουν κολησει συγγενεις μου, εχουν πεθανει 2 σχετικα κοντινοι μου ανθρωποι, και γνωριζω επισης πολυ καλα πως λειτουργουν ολοι αυτοι οι φοβικοι πανηλιθιοι ψεκες. Αρα, θα κανω εμβολιο για να προστατευτω, αν παθω κατι θα νοσηλευτω και αν το θεμα σου ειναι περι της αποζημειωσεως τοτε απο τη στιγμη που το κρατος εχει ψηφισει νομο που προστατευει την παραγουσα εταιρια τοτε θα ζητησω (υποθετικα μιλωντας) αποζημειωση απο το κρατος.

Εσυ πως θα νιωσεις αν πεθανει ο πατερας σου, παιδι σου,εγγονι σου, γκομενα σου απο κοβιντ19 τον-την οποια παρακινησες να μην εμβολιαστει;;;

Επισης αφου σκεφτεσαι ετσι γιατι τρως πχ συσκευασμενα τροφιμα;;;Αν το λουκανικο που καταπινεις εχει μεσα σκουληκια μπορει να παθεις χοντρη ζημια. Γιατι λοιπον το τρως;;;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Dwarven Blacksmith έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:15
hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:00 Με ρώτησε ο πατέρας μου αν θα κάνω το εμβόλιο. Λέω:

-Όχι αν δεν περάσει όλην την διαδικασία που περνάνε όλα τα εμβόλια. Εσύ θα το κάνεις;
-Έτσι σκέφτομαι.
-Καλά θα κάνεις, δική σου απόφαση είναι. Εγώ σου λέω μόνο τι πιστεύω.

Προβληματίστηκε.
ΔΙάλογος χωρίς νόημα. Για να το κάνει πάει να πει ότι αδειοδοτήθηκε ήδη. Η άδεια του ΕΜΑ είναι κανονικότατη, δεν είναι emergency.
Me ψεκες ακρη δεν βγαινει.Οτι και να γινει "εχουν δικιο".
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

opsimasmenos έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:25
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:15

Δεν είναι θέμα φόβου, θέμα σχετικού ρίσκου είναι. Αν πχ στα 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς εμφανιστεί κάποια σοβαρή παρενέργεια (μη αναστρέψιμη) σε 1000 άτομα σε βάθος 5 χρόνων, δηλαδή κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο να ανακαλυφτεί από τυπικές κλινικές μελέτες, αυτά τα 1000 άτομα μπορεί να σε ξεσκίσουν στις αγωγές και να τα πληρώνεις χρυσάφι για δεκαετίες. Ωστόσο, δεν μπορείς να πεις και ένα εμβόλιο που προσφέρει προστασία σε 100 εκατομμύρια (μείων 1000) μη ασφαλές...

Τίποτα (ούτε η ασπιρίνη) δεν είναι ποτέ 100% «ασφαλές».
Ας ασφαλίσουν με ένα ποσοστο το κάθε περιστατικό, μαζί με το κράτος και μέχρι ενός ποσού.
Αδυνατειται να κατανοησετε στοιχειωδεις εννοιες λογικης και παραγωγικης διαδικασιας, αλλα κατα τα αλλα κανετε κριτικη σε επιδημιολογους...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

opsimasmenos έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:21
Τιποτα δεν ειναι ασφαλες 100% . Ουτε η πατατα που βραζεις στην κατσαρολα για να τη φας.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
opsimasmenos

Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:19
opsimasmenos έγραψε: 16 Δεκ 2020, 22:21

Τιποτα δεν ειναι ασφαλες 100% . Ουτε η πατατα που βραζεις στην κατσαρολα για να τη φας.
Με έσοδα δισ. Τι φοβάται λοιπόν;
Φτιάχνω δικές μου πατάτες στον κήπο.
Μεταλλαγμένο καλαμποκι από Αμερική θα έτρωγες;
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:41
Juno έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:37
Αρίστος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 19:26 Δεν μπορω να πειστω οτι κατι σοβαρο και εξιοπιστο εγινε σε 2 μερες οταν μεχρι τοτε δεν ειχε κυκλοφορησει ουτε ενα γενετικο εμβολιο στην αγορα σε καμια χωρα και απο καμια εταιρεια.

Παμε παρακατω λοιπον γιατι εσεις δεν προκειται να με πεισετε ουτε εγω εσας.

.
Μπορεί τελικά να μουτζωνόμαστε που δεν τρέξαμε να το κάνουμε πρώτοι-πρώτοι και αγχωνόμασταν για καιρό, έχω συμφιλιωθεί με αυτήν την ιδέα.
Αλλά θα το κάνω τελευταία.

Εγω ειμαι τοσο αλλεργικος που απαγορευεται να κανω ακομη και απλο αντιτετανικο ορο.

Ο μονος λογος που παθιαζομαι με την κουβεντα ειναι οτι η γενετικη τεχνολογια προτου περασει στην αγορα θα επρεπε να εξεταστει απο διαφορες επιτροπες βιοηθικης. Θα επρεπε να γινουν συζητησεις σε εθνικα κοινοβουλια και σε υπερεθνικους οργανισμους.

Κατι το οποιο δεν εγινε κι εγω το θεωρω απαραδεκτο.

.
Εννοείς ότι είναι ανήθικο να χρησιμοποιείς την γενετική τεχνολογία για να σώσεις ζωές ;
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:13
Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 20:56
Εκει ακριβως ειναι η ουσια.
Και φανταζομαι οτι λογω χειμωνα , κρυολογηματων και εργασιας σου στον ιτ, η χειρουργικη μασκα δεν ξεκολαει απο το προσωπο σου.
Εγώ Οργισμένε θα ήθελα να μου πεις όμως σοβαρά, αν, λέμε αν....(κουφια η ωρα που το ακούει δεν στο εύχομαι) πάθεις κάτι απο τις παρενέργειες που να χρειάζεται επιπλέον θεραπείες που θα σου ξοδέψουν πολλά λεφτά ή κάποιο μόνιμο δερματικό σε εμφανές σημείο ή και κάτι χειρότερο (πχ τηλεσκοπικά έντερα), πως θα το αντιμετωπίσεις; Αφού σε βλέπω αποφασισμένο, λογικά θα το έχεις σκεφτεί και αυτό. Θα πεις για παράδειγμα δεν πειράζει που κρατάω σακουλάκι για να κάνω την ανάγκη μου ή που έφαγα τα λεφτά για να θεραπευτώ, τουλάχιστον γλίτωσα από το χειρότερο κακό covid 19 και συνέβαλα στην κοινωνία να τον σταματήσει;
Τα πραγματα ειναι απλα αν εισαι λογικος. Η πιθανοτητα να παθω κατι απο το εμβολιο ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την πανδημια. CV19 Εχουν κολησει συγγενεις μου, εχουν πεθανει 2 σχετικα κοντινοι μου ανθρωποι, και γνωριζω επισης πολυ καλα πως λειτουργουν ολοι αυτοι οι φοβικοι πανηλιθιοι ψεκες. Αρα, θα κανω εμβολιο για να προστατευτω, αν παθω κατι θα νοσηλευτω και αν το θεμα σου ειναι περι της αποζημειωσεως τοτε απο τη στιγμη που το κρατος εχει ψηφισει νομο που προστατευει την παραγουσα εταιρια τοτε θα ζητησω (υποθετικα μιλωντας) αποζημειωση απο το κρατος.

Εσυ πως θα νιωσεις αν πεθανει ο πατερας σου, παιδι σου,εγγονι σου, γκομενα σου απο κοβιντ19 τον-την οποια παρακινησες να μην εμβολιαστει;;;

Επισης αφου σκεφτεσαι ετσι γιατι τρως πχ συσκευασμενα τροφιμα;;;Αν το λουκανικο που καταπινεις εχει μεσα σκουληκια μπορει να παθεις χοντρη ζημια. Γιατι λοιπον το τρως;;;
Αυτό.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:13 Τα πραγματα ειναι απλα αν εισαι λογικος. Η πιθανοτητα να παθω κατι απο το εμβολιο ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την πανδημια. CV19 Εχουν κολησει συγγενεις μου, εχουν πεθανει 2 σχετικα κοντινοι μου ανθρωποι, και γνωριζω επισης πολυ καλα πως λειτουργουν ολοι αυτοι οι φοβικοι πανηλιθιοι ψεκες. Αρα, θα κανω εμβολιο για να προστατευτω, αν παθω κατι θα νοσηλευτω και αν το θεμα σου ειναι περι της αποζημειωσεως τοτε απο τη στιγμη που το κρατος εχει ψηφισει νομο που προστατευει την παραγουσα εταιρια τοτε θα ζητησω (υποθετικα μιλωντας) αποζημειωση απο το κρατος.
Είπαμε, οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά υπαρκτές και σε τοποθέτησα ως στατιστική σε αυτή την μικρή πιθανότητα για να δω πως θα το ζήσεις, όχι τι θα κάνεις στο κράτος.
Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:13 Εσυ πως θα νιωσεις αν πεθανει ο πατερας σου, παιδι σου,εγγονι σου, γκομενα σου απο κοβιντ19 τον-την οποια παρακινησες να μην εμβολιαστει;;;

Δεν παρακινώ κανένα και δεν συμβουλεύω σε θέματα σοβαρά και ιδίως ζωής και θανάτου, το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Αν με ρωτήσουν απαντώ όπως ο διάλογος του Hellegenes με τον πατέρα του, βασικά ακριβώς τον ίδιο διάλογο είχα και με τον δικό μου.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Green Dragon έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:38

Αυτό.
Δεν μ’αρεσει που βαφτίζουμε απλά αλλεργικούς όσους έχουν σοβαρες παρενέργειες από το εμβόλιο.
Με αυτή τη λογική και ο ιός είναι επικίνδυνος μόνο για κάποιους ‘αλλεργικούς’.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Green Dragon έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:38

Αυτό.
Η πιθανότητα να πεθάνεις από κορωνοϊό είναι εξαιρετικά μικρή, εκτός αν είσαι 90+. Η πιθανότητα να πάθεις κάτι από το εμβόλιο αυτήν την στιγμή είναι άγνωστη.
Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:13 Επισης αφου σκεφτεσαι ετσι γιατι τρως πχ συσκευασμενα τροφιμα;;;Αν το λουκανικο που καταπινεις εχει μεσα σκουληκια μπορει να παθεις χοντρη ζημια. Γιατι λοιπον το τρως;;;
Δύσκολο να έχει σκουλήκια. Βασικά δεν είναι κάτι που συμβαίνει ποτέ αυτό που λες. Ποτέ όμως. Αλλά και να έχει, τι χοντρή ζημιά θα πάθεις; Θα είναι δηλητηριώδη σκουλήκια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Χρονικά μιλώντας, πότε το βλέπετε να υπάρχει διαθέσιμο για τους κοινούς θνητούς; Μήπως πάμε για καλοκαίρι, οπότε άλλα τα νούμερα και άλλη η ψυχολογία;
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

sharp έγραψε: 17 Δεκ 2020, 00:45 Χρονικά μιλώντας, πότε το βλέπετε να υπάρχει διαθέσιμο για τους κοινούς θνητούς; Μήπως πάμε για καλοκαίρι, οπότε άλλα τα νούμερα και άλλη η ψυχολογία;
Οι Αγγλοι σε μια βδομάδα έκαναν 140.000 εμβόλια. Ρυθμός δλδ 600.000 το μήνα. Δηλαδή επειδή είναι δύο δόσεις, 300.000 πλήρως εμβολιασμένοι το μήνα. Μέχρι στιγμής το πράγμα τσουλάει αργά δλδ.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Οργισμένος έγραψε: 16 Δεκ 2020, 23:13 Τα πραγματα ειναι απλα αν εισαι λογικος. Η πιθανοτητα να παθω κατι απο το εμβολιο ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την πανδημια.
Αυτό ισχύει για όλες τις ιατρικές ενέργειες.Κάθε φορά ζυγίζεις κινδύνους και αποφασίζεις.Και σε μια εγχείρηση μπορεί κάτι να πάει στραβά με την αναισθησία.Σημαίνει αυτό ότι δεν θα κάνεις την εγχείρηση;
Και τα αεροπλάνα πέφτουν και τα αυτοκίνητα τρακάρουν και άνθρωποι σκοτώνονται.Εδώ έχει εμφανισθεί ένα ενδιαφέρον φαινόμενο : οι ίδιοι άνθρωποι που ήσαν κατά των μέτρων προφυλάξεως όταν άρχισε η επιδημία με το αιτιολογικό μια ζωή την έχουμε τι θα καταλάβουμε εάν είμαστε όλη μέρα κλεισμένοι και η ζωή έχει ρίσκα τώρα επισημαίνουν τα ρίσκα του εμβολίου. :D
Αποφασίζεις λοιπόν ανάλογα με την ηλικία σου και τα υποκείμενα νοσήματα που έχεις ή δεν έχεις.Στους νέους που δεν έχουν τίποτε από αυτά έχω να πω ότι η σειρά τους για εμβολιασμό θα έλθει όταν θα έχουν εμβολιασθεί εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι και θα έχει γίνει στην πράξη η μεγαλύτερη μελέτη επιπτώσεων της ιστορίας.
Τώρα για παρενέργειες μετά από δέκα χρόνια δεν μπορεί να ξέρει κανείς ούτε και θα μπορούσε ποτέ να περιμένει κανείς δέκα χρόνια για να τις διαπιστώσει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”