!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι αρχαίοι ήταν φλώροι

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Σενέκας

Οι αρχαίοι ήταν φλώροι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

απόδειξη νο23464: ήταν τρομερά σκυλόφιλοι
Για πολλούς οι σκύλοι δεν είναι απλό ένα κατοικίδιο αλλά μέρος της οικογένειας. Και αυτό δεν είναι νέο συναίσθημα. Φαίνεται πως οι αρχαίου Έλληνες και οι Ρωμαίοι είχαν την ίδια αγάπη για τα σκυλιά και ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Αυτό προκύπτει βέβαια από μερικούς άκρως συναισθηματικούς επιτάφιους που τοποθετήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία.

Εδώ και λίγα χρόνια έχουν έρθει στο φως μερικοί από αυτούς, δείχνοντας τον πραγματικό θρήνο που αισθάνονταν οι αρχαίοι όταν έχαναν τον σκύλο τους, το μέλος της οικογένειάς τους.

«Είμαι γεμάτος δάκρυα ενώ σε μεταφέρω στην τελευταία σου κατοικία, όσο είχα χαρεί όταν σε έφερα σπίτι μέσα στην αγκαλιά μου πριν από 15 χρόνια»

«Στην Έλενα στο θετό μου παιδί, μια ψυχή χωρίς σύγκριση που αξίζει έπαινο»

«Αυτός είναι τάφος του σκύλου με το όνομα Στέφανος που χάθηκε και για τον οποίο η Ροδόπη έχυσε πολλά δάκρυα και που θάφτηκε σαν άνθρωπος. Είμαι ο Στέφανος και η Ροδόπη έστησε αυτόν τον τάφο για μένα».

«Δεν γάβγισε ποτέ χωρίς λόγο, και τώρα είναι σιωπηλός»

H Issa είναι πιο κομψή από την αγάπη ενός σπουργιτιου, πιο αγνή από τα φιλιά ενός περιστεριού, πιο γλυκιά από εκατό κορίτσια, σπανιότερη από τον πολύτιμο λίθο της Ινδίας. Είναι το κατοικίδιο του Publius, η αγαπημένη Issa. Κλαίει, είναι η ανθρώπινη φωνή που νομίζετε ότι ακούτε».

«Εδώ στην λευκή πέτρα είναι θαμμένη η Μελίτα, ο πιο πιστός φύλακας του Εύμηλου. Την έλεγαν ταύρο όσο ήταν ζωντανή, αλλά τώρα η φωνή της φυλακίζεται στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας

https://www.e-daily.gr/themata/153726/o ... enias-pics
η σαρκοφάγος του Στέφανου, απο τη Μικρά Ασία

Εικόνα

σημειωτέον ότι απο την επιγραφή προκύπτει ότι η αφεντικίνα του η Ροδόπη, ήταν πλούσια και ανύπαντρη :D

δε χρειάζεται να κάνω tag, ξέρετε ποιοι είστε :wink
Σενέκας

Re: Οι αρχαίοι ήταν φλώροι

στην Ελένη, "το θετό παιδί μας" :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Κάτι τέτοια δείχνουν πως κάποτε διδάσκαμε πολιτισμό.

Κάποτε.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

αρχαιοsimps? :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Οι αρχαίοι Έλληνες έζησαν στην εποχή τους και δρούσαν σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής
Και ότι έκαναν το έκαναν για το δικό τους συμφέρον
Εμείς ζούμε στην δική μας εποχή και ενεργούμε σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής
Σενέκας

Awesomatic έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:15 Κάτι τέτοια δείχνουν πως κάποτε διδάσκαμε πολιτισμό.

Κάποτε.
οι περισσότεροι απ'αυτούς τους τάφους είναι στη Ρώμη. Αυτός του Στέφανου νομίζω είναι ο μόνος ελληνικός, και πάλι είναι της ρωμαϊκής περιόδου
Σενέκας

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:17 Οι αρχαίοι Έλληνες έζησαν στην εποχή τους και δρούσαν σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής
δε διαβάζεις ποτέ να νήματα έτσι; Απλά βλέπεις τον τίτλο και μπαίνεις να πεις την κασέτα :lol:
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Αναλόγως με τον πλούτο κάθε πόλης ή κράτους υπάρχουν αυτές οι πολυτέλειες, όπως και σήμερα. Στα χωριά συνήθως είναι φύλακες κοπαδιών ή τα έχουν στην αυλή, για πρακτικούς λόγους δηλαδή. Αλλά και τα μεταχειρίζονται με αγάπη.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Σενέκας έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:21
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:17 Οι αρχαίοι Έλληνες έζησαν στην εποχή τους και δρούσαν σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής
δε διαβάζεις ποτέ να νήματα έτσι; Απλά βλέπεις τον τίτλο και μπαίνεις να πεις την κασέτα :lol:
Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις , ξέρω το τι θα μου πεις και σου έχω απαντήσει από πριν !! :smt005:
Δεν χρειάζεται να ακούσω το τι έχετε να πείτε , σημάδια έχει το να σας διαφώτισω με τις δικές μου ορθές απόψεις !!! :smt005:
Σενέκας

Antares έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:22 Αναλόγως με τον πλούτο κάθε πόλης ή κράτους υπάρχουν αυτές οι πολυτέλειες, όπως και σήμερα. Στα χωριά συνήθως είναι φύλακες κοπαδιών ή τα έχουν στην αυλή, για πρακτικούς λόγους δηλαδή. Αλλά και τα μεταχειρίζονται με αγάπη.
οι τσομπάνηδες τότες ήταν δούλοι, ανήκαν στον ιδιοκτήτη τους που έμενε στην πόλη όσο και ο σκύλος που φύλαγε τα πρόβατα :D
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

:lol: :lol: :lol:

ειναι απιστευτος
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Antares

Σενέκας έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:30 οι τσομπάνηδες τότες ήταν δούλοι, ανήκαν στον ιδιοκτήτη τους που έμενε στην πόλη όσο και ο σκύλος που φύλαγε τα πρόβατα :D
Δεν γνωρίζω αν υπήρχε τόσο μεγάλη κακομεταχείριση των δούλων τότε ή ήταν σαν τους μεταγενέστερους υπηρέτες. Υπήρχαν νόμοι απ' ότι ξέρω. Παιδαγωγός σε μια πλούσια οικογένεια δεν θα με χάλαγε. :)
Σενέκας

Antares έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:36
Σενέκας έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:30 οι τσομπάνηδες τότες ήταν δούλοι, ανήκαν στον ιδιοκτήτη τους που έμενε στην πόλη όσο και ο σκύλος που φύλαγε τα πρόβατα :D
Δεν γνωρίζω αν υπήρχε τόσο μεγάλη κακομεταχείριση των δούλων τότε ή ήταν σαν τους μεταγενέστερους υπηρέτες. Υπήρχαν νόμοι απ' ότι ξέρω. Παιδαγωγός σε μια πλούσια οικογένεια δεν θα με χάλαγε. :)
ξανασκέψου το
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Yochanan έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:36
:lol: :lol: :lol:

ειναι απιστευτος
Είμαι ο ΑΙΝΕΙΑΝ .. :003:
Άβαταρ μέλους
Antares

Σενέκας έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:38
Antares έγραψε: 07 Δεκ 2020, 22:36
ξανασκέψου το
Το συγκεκριμένο δεν το έχω διαβάσει, αλλά από φρικιαστικές ιστορίες άλλο τίποτα. Νομίζω ότι γίνεται προσπάθεια να εξευγενιστεί ο χριστιανισμός.
Κατά τα άλλα, οι Έλληνες με τα καλά και τα κακά τους στον τόπο τους μένουνε επί χιλιετίες, δεν πάνε αλλού να επιβάλουν πολιτισμό, ο εχθρός θα κάνει μεγαλύτερα εγκλήματα αν τον αφήσεις. Πήγαν και αλλού, σε αποικίες, υπήρξε και ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά αυτά θεωρούνται θετική συνεισφορά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”