!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαμάδες ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Το δημοψήφισμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Μαμάδες ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Το δημοψήφισμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

John Brown Gun Club έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 12:14 Ανακριβείς οι “μελέτες”, για την δήθεν μεγάλη επιτυχία της συνεπιμέλειας τέκνων, λένε καθηγητές πανεπιστημίου

Το δείγμα των γονέων που χρησιμοποιείται έχει κατά πρώτον επιλέξει να μπει σε καθεστώς φυσικής συνεπιμέλειας από μόνο του και όχι υποχρεωτικά διά νόμου και ως εκ τούτου οι σχέσεις μεταξύ των δύο γονέων είναι καλές και κατά δεύτερον έχει καταφέρει να διατηρήσει το καθεστώς φυσικής συνεπιμέλειας κάτι που επίσης είναι πολύ δύσκολο, άρα οι γονείς έχουν καταφέρει να διατηρήσουν μια σταθερή συνεργασία

Το δείγμα που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει οικογένειες που αποτελούν εξαίρεση του κανόνα καθώς η πραγματικότητα είναι ότι τα ζευγάρια που χωρίζουν στις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν έχουν καλές σχέσεις και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους (γι΄αυτόν το λόγο άλλωστε χώρισαν), είτε έχουν απόλυτα εχθρικές σχέσεις και βρίσκονται σε άγριες δικαστικές διαμάχες.

Με δυο κουβέντες, η συνεπιμέλεια λειτουργεί εκεί που την θέλουν και οι δύο δηλαδή σε ένα ποσοστό πολύ κάτω του 10%.

Όπως έχουν δείξει άλλες μελέτες (π.χ. καθηγητής Emery), στα διαζύγια που είναι συγκρουσιακά, δηλαδή στο άνω του 90% των διαζυγίων, η συνεπιμέλεια είναι καταστροφική.

https://www.el.gr/nea-taxh-2/anakriveis ... -dithen-e/

Δεν είναι 90% τα συγκρουσιακά διαζύγια. Εντάξει προφανώς υπάρχει σύγκρουση για να διαλύεται ο γάμος αλλά έντονη σύγκρουση με ουρλιαχτά, τσακωμούς, αδυναμία συνενόησης, εμπλοκή των παιδιών ή όλα αυτά μαζί έχει μια μειοψηφία 30% και σε λιγότερο από 10% είναι αληθινά σοβαρά. Και σχεδόν πάντα αυτό διαρκεί μόνο μέχρι το "παρατημένο" μέρος να βρει καινούρια σχέση. Περιπτώσεις στυλ βία, αλκοολισμός, ψυχοπάθεια όπως είπα έχουν από μόνες τους επίπτωση στο αν πρέπει/μπορείς να ασκείς επιμέλεια, ανεξάρτητα από το διαζύγιο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Μαμάδες ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια: Το δημοψήφισμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Airman68 έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:16
perseus έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:13
Airman68 έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:12

Και αυτό είναι πολύ γενικευμένο.
Δε νομίζω ότι ισχύει ή ότι υπάρχει καθολική προτίμηση στους μπαμπάδες έναντι των μαμάδων...
Παντως στα δικα μου ισχυει ,απο εκει που δεν ηθελαν να με δουν τωρα τους λεω μην μιλατε ετσι για την μανα σας.
Δεν έχω λόγο να μην σε πιστεύω.
Απλά δεν δέχομαι ότι ισχύει γενικά και σε όλες τις περιπτώσεις...
Σε τεράστιο βαθμό ισχύει. Οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό δείγμα τέτοιων περιπτώσεων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sys3x έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:31 Να, το δέντρο.
Το οποίο δέντρο είναι αφήγηση της μητέρας. Οι αρχές είναι επιφυλακτικές ως προς αναφορές κακοποίησης, γιατί υπάρχει ιστορικό κατάχρησης του συστήματος από μητέρες για να αφαιρούν δικαιώματα από πατέρες, συνήθως για εκδικητικούς λόγους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 12:16 Έχουν δίκιο ότι πρέπει να υπάρξει νομική πρόβλεψη ώστε η υποχρεωτική συνεπιμέλεια να μην ισχύει αν αιτία για το διαζύγιο είναι η ενδοοικογενειακή βία. Βασικά δε νομίζω να πολυισχύει έτσι κι αλλιώς, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το δικαστήριο βγάζει διαταγή να μην πλησιάζει ο τύπος γυναίκα και παιδιά (ανεξάρτητα από το διαζύγιο), όχι να μένουν και υποχρεωτικά μαζί του. Ούτε ξέρω στις άλλες χώρες που ισχύει η υποχρεωτική συνεπιμέλεια (π.χ. Δανία) αυτό να σημαίνει ότι παραδίδονται παιδιά σε κάποιον που τα κοπανάει.
Απολύτως πουθενά δεν συμβαίνει. Το επιχείρημά τους είναι εντελώς άκυρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Αυτες οι ΚΑΡΙΟΛΕΣ αποδεικνυουν γιατι πρεπει να προχωρησει το νομοσχεδιο της υποχρεωτικης συνεπιμελειας.
Θα ειναι μια απο τις μεγαλυτερες τομες στην ελληνικη κοινωνια.
Πραγματικο βημα προοδου.ΝΔ προχωρα και μην μασας.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

under έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 12:42 Αυτες οι ΚΑΡΙΟΛΕΣ αποδεικνυουν γιατι πρεπει να προχωρησει το νομοσχεδιο της υποχρεωτικης συνεπιμελειας.
+ 10000

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

klg έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:56
Σωστά, το hearsay κάποιου ανθρώπου δικαιολογεί απόλυτα να αποκλείσεις μια ολόκληρη ομάδα γονέων από το δικαιώμά τους να είναι κομμάτι της ζωής των παιδιών τους. Εγώ έχω δύο πολύ κοντινούς φίλους που έχουν χωρίσει από τις συζύγους τους, χωρίς να υπάρχει καμια βία οποιασδήποτε φύσεως, πιο πολύ midlife crisis της μαμάς ήταν ο λόγος και στις δύο περιπτώσεις. Εκεί τι έχουν να πουν οι μαμάδες του ιντερνετ;
και γω τα ιδια βλεπω γυρω μου, και χειροτερα.

εχω γνωστο που υπομενει τα πανδεινα, γιατι η καρχια του λεει στα ισια αμα χωρισουμε δεν ξαναβλεπεις τα παιδια, και οσο κι αν δεν ειναι ακριβως ετσι, βλεπει οτι αν χωρισει τα παιδια θα ταλαιπωρηθουν ασχημα. μετραει τις μερες μεχρι το μικροτερο να γινει 12 χρονων (οπου απο οτι εχω καταλαβει αποφασιζει το ιδιο με ποιον γονεα θα παει σε περιπτωση διαζυγιου).

τοτε βεβαια προβλεπεται να την αφηνει εντελως μονη, κανενα απο τα παιδια δε θα θελει να μεινει μαζι της.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Το αρχικό κείμενο είναι κατάπτυστο! Εμπεριέχει τόσες πολλές γενικεύσεις και απλουστεύεις, που οι συντάκτριες θα έπρεπε να ντρέπονταν. Ως χωρισμένος πατέρας έχω θιχτεί πάρα πολύ! Με προσβάλλει ως προσωπικότητα, ως άνδρα και ως πατέρα. Ντροπή και μόνο ντροπή!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

perseus έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:56
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 11:35 Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εγώ μετά το διαζύγιο δεν ασχολήθηκα ποτέ με τα παιδιά μου. Η μαμά τους τα μεγαλώνει μια χαρά υποθέτω. Γιατί να αναμιχθώ; Δεν υπάρχει λόγος άλλος εκτός από έναν λανθάνων εγωισμό. Κι εγώ είμαι πολλά πράγμνατα αλλά εγωιστής ποτέ. Ανάθεμα στους πατεράδες που βλέπουν τα παιδιά τους σαν προέκταση του εαυτού τους και τρόπο εκβιασμού. Η μόνη προέκταση του άντρα είναι το πέος του.
Μπορώ εγώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου; Μπορεί οποιοσδήποτε μπαμπάς; Όχι φυσικά. Αυτά είναι γυναικεία πράματα. Τα βλέπω μια φορά στις 15 και να πω την αλήθεια βαριέμαι και λίγο γιατί τι συζήτηση να κάνεις με τα μικρά. Είναι κατωτέρου επιπέδου. Η γυναίκα από την άλλη έχει υπομονή, στοργή, αγάπη. Κάτι που λείπει από τους μπαμπάδες αφού οι μπαμπάδες είναι προγραμματισμένοι από τα παλαιολιθικά χρόνια να κυνηγούν και να φέρνουν το μπέηκον και τα αυγά πτεροδάκτυλων. Όχι να μεγαλώνουν μούλικα.
Όπως και να 'χει, με τη νέα γυναίκα μου θα κάνω κι άλλα παιδιά. Όσα παιδιά θέλω. Μπορεί να ασχοληθώ με τα καινούργια.
Δεν ειμαστε ολοι γαιδουρια τρολ.
fixed.

ε, οχι και να το πιστευεις, ετσι;

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Πάντως μόνο και μόνο που το κείμενο μιλάει ξεδιάντροπα για τα συμφέροντα της μητέρας καταλαβαίνει κανείς ότι είναι όντως ξεφτιλισμενες αυτες που το έγραψαν.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

foscilis έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 12:16 Έχουν δίκιο ότι πρέπει να υπάρξει νομική πρόβλεψη ώστε η υποχρεωτική συνεπιμέλεια να μην ισχύει αν αιτία για το διαζύγιο είναι η ενδοοικογενειακή βία. Βασικά δε νομίζω να πολυισχύει έτσι κι αλλιώς, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το δικαστήριο βγάζει διαταγή να μην πλησιάζει ο τύπος γυναίκα και παιδιά (ανεξάρτητα από το διαζύγιο), όχι να μένουν και υποχρεωτικά μαζί του. Ούτε ξέρω στις άλλες χώρες που ισχύει η υποχρεωτική συνεπιμέλεια (π.χ. Δανία) αυτό να σημαίνει ότι παραδίδονται παιδιά σε κάποιον που τα κοπανάει.

Έχουν φυσικά άδικο όταν λένε ότι η υποχρεωτική συνεπιμέλεια είναι αίτημα των κακοποιητών και όλοι οι άλλοι είναι ικανοποιημένοι με το τωρινό καθεστώς.
σωστα τα λες.

να σημειωσω μονο, οτι το συνηθες ειναι να κοπαναει τα παιδια η μητερα και οχι ο πατερας (αυτος συνηθως κοπαναει τη μανα) οποτε γινεται ακομη πιο περιπλοκο.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Otto Weininger έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 13:00
under έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 12:42 Αυτες οι ΚΑΡΙΟΛΕΣ αποδεικνυουν γιατι πρεπει να προχωρησει το νομοσχεδιο της υποχρεωτικης συνεπιμελειας.
+ 10000
ο Αμυράς το είχε πάρει επάνω του και πρέπει να του αναγνωριστεί.
Είναι ευκαιρία για τη νδ του Κούλη να πάρει επιτέλους ένα σωστό μέτρο
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ασέβαστος έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 13:05
να σημειωσω μονο, οτι το συνηθες ειναι να κοπαναει τα παιδια η μητερα και οχι ο πατερας
Πλέον ισχύει. Σε όσες περιπτώσεις ξέρω απο γνωστούς κτλ με παιδιά, η μάνα είναι που δερνει, φωνάζει, ουρλιάζει κτλ. Απλά αυτό το έχουμε πιο απενοχοποιημενο στο μυαλό μας. Αν δεις μια μανα να χαστουκιζει το παιδι της στο δρόμο δε θα πεις τπτ, αν δεις κανα πατέρα να δέρνει μπορεί κ να επέμβεις
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 13:04 Πάντως μόνο και μόνο που το κείμενο μιλάει ξεδιάντροπα για τα συμφέροντα της μητέρας καταλαβαίνει κανείς ότι είναι όντως ξεφτιλισμενες αυτες που το έγραψαν.
Είναι ξεφτιλισμένες γιατί τσουβαλιάζουν όλους τους χωρισμένους. Αυτό και μόνο αρκεί.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

EKPLIKTIKOS έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 13:10
Ασέβαστος έγραψε: 27 Νοέμ 2020, 13:05
να σημειωσω μονο, οτι το συνηθες ειναι να κοπαναει τα παιδια η μητερα και οχι ο πατερας
Πλέον ισχύει. Σε όσες περιπτώσεις ξέρω απο γνωστούς κτλ με παιδιά, η μάνα είναι που δερνει, φωνάζει, ουρλιάζει κτλ. Απλά αυτό το έχουμε πιο απενοχοποιημενο στο μυαλό μας. Αν δεις μια μανα να χαστουκιζει το παιδι της στο δρόμο δε θα πεις τπτ, αν δεις κανα πατέρα να δέρνει μπορεί κ να επέμβεις
ισχυει, για τον μεσο ανθρωπο.

οχι για μενα, εγω θα κοπανησω ευκολοτερα τη μανα (η τον πατερα) που βαραει το παιδι, παρα τον αντρα που βαραει τη γυναικα.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”