!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διωγμό των χριστιανών ξεκίνησε ο Σύριζα !

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Διωγμό των χριστιανών ξεκίνησε ο Σύριζα !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Λοξίας έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 18:59 Εγώ σχολίασα τον Ακάθιστο ύμνο και την αντίφασή του με την πραγματικότητα.
Εσύ μου λες ότι παρέθεσες κάποια πράγματα από το Βυζαντινό δίκαιο και πως υπάρχουν κείμενα για την επίδραση του χριστιανισμού!
Έχουν κάποια σχέση αυτά τα δύο; :o
Ίσως ο χριστιανισμός ήταν το σαράκι που έφαγε την αυτοκρατορία, αλλά μέσα στον χριστιανισμό επέζησε ο ελληνισμός. Κάποια τέτοια σχέση, λόγω των ανθρώπων που ζούσαν τότε. Δεν είμαι ιστορικός. Ο χριστιανισμός δηλαδή διέδωσε την ηττοπάθεια και την αντίφαση με την πραγματικότητα, αλλά παράλληλα κράτησε ζωντανό το έθνος. Λόγω των ανθρώπων που βρίσκονταν σε διάφορες θέσεις και είχαν ελληνική παιδεία ή μη, όχι λόγω κάποιας θείας επέμβασης.
Νομίζω υπάρχει σαν θρύλος ότι οι ιερείς της Κωνσταντινούπολης διέδιδαν την πτώση πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη.
Νομίζω ανέφερες γιατί είχαμε 500 χρόνια τουρκοκρατίας. Κάτι τέτοιο ήθελα να εκφράσω, αλλά είμαι και λίγο αδαής από ιστορία.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Λοξίας έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 18:59 Εγώ σχολίασα τον Ακάθιστο ύμνο και την αντίφασή του με την πραγματικότητα.
Αυτό και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ σχολίασα!!!

Antares έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 19:11 Ίσως ο χριστιανισμός ήταν το σαράκι που έφαγε την αυτοκρατορία, αλλά μέσα στον χριστιανισμό επέζησε ο ελληνισμός. Κάποια τέτοια σχέση, λόγω των ανθρώπων που ζούσαν τότε. Δεν είμαι ιστορικός. Ο χριστιανισμός δηλαδή διέδωσε την ηττοπάθεια και την αντίφαση με την πραγματικότητα, αλλά παράλληλα κράτησε ζωντανό το έθνος. Λόγω των ανθρώπων που βρίσκονταν σε διάφορες θέσεις και είχαν ελληνική παιδεία ή μη, όχι λόγω κάποιας θείας επέμβασης.
Νομίζω υπάρχει σαν θρύλος ότι οι ιερείς της Κωνσταντινούπολης διέδιδαν την πτώση πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη.
Νομίζω ανέφερες γιατί είχαμε 500 χρόνια τουρκοκρατίας. Κάτι τέτοιο ήθελα να εκφράσω, αλλά είμαι και λίγο αδαής από ιστορία.
:fp: :fp: :wall: :wall:
Παραδίνομαι...
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Αν ήμουν Κουλης, θα έβαζα για εθνικο υμνο το Υπερμαχω Στρατηγω και θα έβαζα για σημαία τον σταυρό με το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Antares

Το μεγαλύτερο μέρος του ύμνου είναι αντιγραφή ύμνων προς αρχαίους ελληνικούς θεούς και μόνο μικρά χωρία αναφέρονται στην Παναγία, Ιωσήφ κλπ. λόγω της ελληνικής παιδείας των ανθρώπων που τον συνέγραψαν προφανώς. Αυτό γνωρίζω και μπορεί ο καθένας να το επιβεβαιώσει.
Στην αρχαιότητα επικαλούνταν θεούς στις μάχες, δεν γνωρίζω αν υπήρξε ποτέ επέμβαση θεού, μόνο για την επιδρομή των Κελτών έχω διαβάσει όπου στο μαντείο των Δελφών συνέβησαν περίεργα φαινόμενα που βοήθησαν τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων να τους διώξουν. Πολύ αιματηρή επιδρομή βέβαια, οι θεοί άφησαν να συμβούν πολλά ανοσιουργήματα όπως μαρτυρούν συγγραφείς, πριν βοηθήσουν.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Ζενίθεδρος έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 19:27 Αν ήμουν Κουλης, θα έβαζα για εθνικο υμνο το Υπερμαχω Στρατηγω και θα έβαζα για σημαία τον σταυρό με το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.
Α, και εγώ:
"αν ήμουν πλούσιος, αν ήμουν πλούσιος,
καραβοκύρης, βασιλιάς, ταξιδευτής..."

:P
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Mitharadir έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 14:22
Δεν ήξερα ότι η Νορβηγία έχει επίσημη συνταγματικα θρησκεία. Νόμιζα ότι στον κόσμο μόνο η Ελλάδα, η Βρετανία,η Δανία,το Περού,η Σαμόα και η Ζάμπια έχουν επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό συνταγματικα.
Η Ελλαδα έχει επικρατούσα, όχι επίσημη θρησκεία. Η Νορβηγία είχε μέχρι πριν λίγα χρόνια, πράγματι έκανα λάθος. Έκανε συνταγματική αναθεώρηση:
An act approved in 2016 created the Church of Norway as an independent legal entity, effective from 1 January 2017.[32][5] The Church of Norway was previously the country's public religion, and its central administrative functions were carried out by the Royal Ministry of Government Administration, Reform and Church Affairs until 2017.[33] The Evangelical Lutheran Church is still mentioned in the constitution.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Antares έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 19:29 Το μεγαλύτερο μέρος του ύμνου είναι αντιγραφή ύμνων προς αρχαίους ελληνικούς θεούς και μόνο μικρά χωρία αναφέρονται στην Παναγία, Ιωσήφ κλπ. λόγω της ελληνικής παιδείας των ανθρώπων που τον συνέγραψαν προφανώς. Αυτό γνωρίζω και μπορεί ο καθένας να το επιβεβαιώσει.
Στην αρχαιότητα επικαλούνταν θεούς στις μάχες, δεν γνωρίζω αν υπήρξε ποτέ επέμβαση θεού, μόνο για την επιδρομή των Κελτών έχω διαβάσει όπου στο μαντείο των Δελφών συνέβησαν περίεργα φαινόμενα που βοήθησαν τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων να τους διώξουν. Πολύ αιματηρή επιδρομή βέβαια, οι θεοί άφησαν να συμβούν πολλά ανοσιουργήματα όπως μαρτυρούν συγγραφείς, πριν βοηθήσουν.
Θα κάνω μια προσπάθεια, διότι μου είναι ακατανόητο το ότι δεν καταλαβαίνεις!!!

Αναφέρθηκα (ΜΟΝΟΝ) στο Κοντάκιο αφιερωμένο στην Παναγία, γνωστό και ως "τη υπερμάχω στρατηγώ".
Το καταλαβαίνεις αυτό;;;

Έγραψα και σχολίασα πως:
Είναι αντιφατικό και κοροϊδία να αποδίδεις τα νικητήρια στην υπέρμαχο στρατηγό κάθε φορά που νικούσες στην μάχη, αλλά όταν έχανες την μάχη να μην αναρωτιέσαι για το που ήταν η υπέρμαχος στρατηγός και δεν "νίκησε" για εσένα.

Στο έγραψα για τέταρτη φορά και με μπολνταρισμένα γράμματα. Αυτό σχολίασα και ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Το κατάλαβες τώρα;;;

Δεν αναφέρθηκα και δεν σχολίασα ούτε τον ύμνο ολόκληρο, ούτε αν είναι αντιγραφή, ούτε αν στην αρχαιότητα επικαλούντο θεούς στις μάχες, ούτε για την επιδρομή των Κελτών, ούτε ούτε αν άφησαν οι αρχαίοι θεοί να συμβούν πολλά ανοσιουργήματα, ούτε το Βυζαντινό δίκαιο, ούτε την επίδραση του χριστιανσμού, ούτε την συμπεριφορά των ιερέων πριν πέσει η Πόλη !!!
Αυτό το καταλαβαίνεις;;;

Εσύ έκανες αναφορά σε όλα αυτά τα στοιχεία στα ποστ σου προς εμένα.
Και όσα ανέφερες δεν έχουν την παραμικρη σχέση με τον σχολιασμό μου στο επίμαχο κοντάκιο.
Αν θέλεις να σχολιάσεις τον σχολιασμό μου, αναφέρσου σε αυτόν λοιπόν και όχι σε άσχετα πράγματα.
Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 19:38
Mitharadir έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 14:22
Δεν ήξερα ότι η Νορβηγία έχει επίσημη συνταγματικα θρησκεία. Νόμιζα ότι στον κόσμο μόνο η Ελλάδα, η Βρετανία,η Δανία,το Περού,η Σαμόα και η Ζάμπια έχουν επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό συνταγματικα.
Η Ελλαδα έχει επικρατούσα, όχι επίσημη θρησκεία. Η Νορβηγία είχε μέχρι πριν λίγα χρόνια, πράγματι έκανα λάθος. Έκανε συνταγματική αναθεώρηση:
An act approved in 2016 created the Church of Norway as an independent legal entity, effective from 1 January 2017.[32][5] The Church of Norway was previously the country's public religion, and its central administrative functions were carried out by the Royal Ministry of Government Administration, Reform and Church Affairs until 2017.[33] The Lutheran Church is still mentioned in the constitution.
Αρα ο χάρτης που βρήκα στο ίντερνετ και παρέθεσα κι εδώ ήταν σωστός.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

axilmar έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 10:55 Απο την μια, μπορει η εικονα της Παναγιας να μην εκπροσωπευει ολους τους Ελληνες, αλλα εαν ημαστε δημοκρατες πρεπει να το δεχθουμε για λογους δημοκρατιας.

Απο την αλλη, για ποσο θα συνεχισουμε να πιστευουμε σε πραγματα αναποδεικτα; κανει κακο στην εξελιξη της κοινωνιας αυτο.
Το να πιστεύει κανείς σε μεταφυσικά πράγματα που δεν αποδεικνύονται δεν κάνει κακό. Κακό κάνει το να πιστεύει σε πολιτικές ιδεολογίες και λοιπές μεσσιανικές ανοησίες (μαγικό χέρι της αγοράς, τα εργοστάσια να τα έχουν οι εργάτες κλπ) που επηρεάζουν άμεσα την ζωή του.
Άβαταρ μέλους
Antares

Λοξίας έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 19:48 Έγραψα και σχολίασα πως:
Είναι αντιφατικό και κοροϊδία να αποδίδεις τα νικητήρια στην υπέρμαχο στρατηγό κάθε φορά που νικούσες στην μάχη, αλλά όταν έχανες την μάχη να μην αναρωτιέσαι για το που ήταν η υπέρμαχος στρατηγός και δεν "νίκησε" για εσένα.
Εντάξει τι να πω. Αυτό σχολίασα. Κάποιος ή κάποιοι που θα περάσουν σε καινούργιο καθεστώς χωρίς απώλειες (ή έτσι νομίζουν) και στους οποίους έχεις παραδώσει τα κλειδιά του "σπιτιού" σου, τέτοια θα λένε στους υπηκόους.
Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτοί και αυτές στους οποίους παραδίδονται τα κλειδιά του "σπιτιού" μου ούτε και σήμερα. Θα μου πεις εσύ τι κάνεις; Δεν μου επιτρέπουν, όπως και σε πολλούς άλλους, τιμωρούμαστε με χλευασμό ακόμη και με θάνατο.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Αν ήμουν γονιός σας θα έκλαιγα με μαύρο δάκρυ.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Green Dragon έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 20:04
axilmar έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 10:55 Απο την μια, μπορει η εικονα της Παναγιας να μην εκπροσωπευει ολους τους Ελληνες, αλλα εαν ημαστε δημοκρατες πρεπει να το δεχθουμε για λογους δημοκρατιας.

Απο την αλλη, για ποσο θα συνεχισουμε να πιστευουμε σε πραγματα αναποδεικτα; κανει κακο στην εξελιξη της κοινωνιας αυτο.
Το να πιστεύει κανείς σε μεταφυσικά πράγματα που δεν αποδεικνύονται δεν κάνει κακό. Κακό κάνει το να πιστεύει σε πολιτικές ιδεολογίες και λοιπές μεσσιανικές ανοησίες (μαγικό χέρι της αγοράς, τα εργοστάσια να τα έχουν οι εργάτες κλπ) που επηρεάζουν άμεσα την ζωή του.
Μόνος σου είπες τον λόγο για τον οποίο κάνει κακο να πιστεύει κάποιος σε μεταφυσικές ανοησίες: η μη χρήση της λογικής οδηγεί στην πίστη σε ανοησίες που επηρεάζουν άμεσα την ζωή του.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάποιος πιστεύει ότι πχ υπάρχει μετά θάνατον ζωή πιστεύει και ότι πχ η αγορά ή η κατοχή των μέσων παραγωγής από τους εργάτες θα τα λύσει όλα τα προβλήματα.

Άλλωστε γι'αυτό χρησιμοποίησες τον όρο "μεσσιανικές", επειδή είναι ανοησίες θρησκευτικού τύπου.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

run έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:02
axilmar έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 15:47
run έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 15:26

εδώ πιστευουν στις χαζομάρες συριζα κκε και γκρουπούσκουλα

και ολισθαινουν στον ισλαμισμο
Σε ποιες χαζομαρες αναφερεσαι; δεν νομιζω συριζαιος να ολισθαινει στον ισλαμισμο.
δες ποιοι στηριζουν ισλαμ στην ελλαδα συριζα κκε νεοφιλ
Δεν στηρίζουν ισλάμ, στηρίζουν το δικαίωμα στο να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει. Απλως το ισλάμ είναι μειονότητα και πιστεύουν ότι σαν μειονότητα υπόκειται σε διακρίσεις.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Νέα φωταγώγηση της βουλής.

https://dexiextrem.blogspot.com/2020/11 ... t_935.html
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

axilmar έγραψε: 26 Νοέμ 2020, 09:21
run έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 16:02
axilmar έγραψε: 25 Νοέμ 2020, 15:47

Σε ποιες χαζομαρες αναφερεσαι; δεν νομιζω συριζαιος να ολισθαινει στον ισλαμισμο.
δες ποιοι στηριζουν ισλαμ στην ελλαδα συριζα κκε νεοφιλ
Δεν στηρίζουν ισλάμ, στηρίζουν το δικαίωμα στο να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει. Απλως το ισλάμ είναι μειονότητα και πιστεύουν ότι σαν μειονότητα υπόκειται σε διακρίσεις.
Και οι σατανιστές στην Ελλάδα είναι μειονότητα , αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υποστούν διακρίσεις και θα έχουν ελευθερία να κάνουν ανθρωποθυσίες ..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”