!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν βγαίνουν αξιόλογες ελληνικές σειρές δράσης/ιστορίας/φαντασίας;

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Re: Γιατί δεν βγαίνουν αξιόλογες ελληνικές σειρές δράσης/ιστορίας/φαντασίας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Scouser έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:13 Κοίταξε, ας πούμε το ''Κόκκινο Ποτάμι'' αντικειμενικά ήταν καλή παραγωγή,
Είχε κάποια καλά στοιχεία αλλά όσα επεισόδια άντεξα να δω δεν θα έλεγα ότι έβλεπα κάτι πολύ καλύτερο από τη Λάμψη του Φώσκολου (οκ υπερβάλω).

Το Νήσι ήταν πολύ καλό και άρεσε πάρα πολύ σε όσους ξένους το συνέστησα. Απλά δεν υπάρχουν τα χρήματα για τέτοιες παραγωγές.
Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης »

Εντελως υποκειμενικα, πασχουμε και σε γλωσσα, τα ελληνικα δε μου ακουγονται καταλληλα για τετοιες σειρες(, η μπορει απλα να μην τα εχω συνηθισει).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Θυμάμαι σειρές όπως το Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται και ντρέπομαι, παραγωγές της πλάκας, ερασιτεχνισμός, σχολικός στόμφος από ηθοποιούς, εσωτερικά γυρίσματα με τελάρα, γενειάδες αυτοκόλλητες για το καρναβάλι της Ξάνθης...
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

κυριος Μακης έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:27 Εντελως υποκειμενικα, πασχουμε και σε γλωσσα, τα ελληνικα δε μου ακουγονται καταλληλα για τετοιες σειρες(, η μπορει απλα να μην τα εχω συνηθισει).
το δευτερο.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

under έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:19
Scouser έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:06 Που θεωρείτε ότι υστερούμε και αποτυγχάνουμε εντελώς στο να παράγουμε σειρές με τέτοιο περιεχόμενο; Μπαίνεις να χαζέψεις στο Netflix και βλέπεις ένα σωρό αντίστοιχες τουρκικές σειρές, λιγότερο ή περισσότερο καλές. Εμείς γιατί παράγουμε μόνο κωμικές ή κοινωνικές σειρές, και μάλιστα αποκλειστικά για εγχώρια κατανάλωση;
Εχουν γινει κατα καιρους αξιολογες αστυνομικες σειρες.
Σειρες δρασης ομως ειναι δυσκολο να γινουν με χαμηλα μπατζετ.Το ιδιο ισχυει και για τις ιστορικες (εδω παιζει ρολο και η ηγεμονια της αριστερας σε αυτο το χωρο).
Το να κανεις κοινωνικες σειρες με γκομενικα θεματα ειναι πιο ευκολο γιατι δεν απαιτουν πολλα χρηματα για να βγουν καλα και εχουν σιγουρο κοινο απο τις διαφορες κυρατσες και χαζογκομενες.
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα για να γυρίσεις μια καλή σειρά δράσης ή ακόμα και fantasy. Τα πολλά χρήματα τα θες για σειρές τύπου Game of Thrones που έχουν μεγάλες μάχες και άρα απαιτούν άπειρους κομπάρσους και φοβερό CGI. Εκεί ΟΚ, μπορεί να θες και δέκα εκατομμύρια δολάρια το επεισόδιο, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι οι τουρκικές παραγωγές είναι τόσο ακριβές. Κοινό υπάρχει σίγουρα στην Ελλάδα, δες τι επιτυχία είχαν σειρές όπως το Witcher, το Mandalorian, το Peaky Blinders ή το Vikings. Τι μπάτζετ χρειάζεται δηλαδή για να γυριστεί μια σειρά σαν το Σουλεϊμάν με θέμα την περίοδο που ανέφερα;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Κατσαρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κατσαρίδης »

κυριος Μακης έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:27 Εντελως υποκειμενικα, πασχουμε και σε γλωσσα, τα ελληνικα δε μου ακουγονται καταλληλα για τετοιες σειρες(, η μπορει απλα να μην τα εχω συνηθισει).
Και εμένα έτσι μου φαίνεται. Τα αγγλικά ακούγονται καλύτερα σε επικές παραγωγές.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει εθνικό όραμα επί της ουσίας.Στην Τουρκία ο Ερντογάν δεν είναι κάποιος συνταγματάρχης που κατέλαβε την εξουσία με κίνημα.Ψηφίζεται από το 2002 ανελλιπώς και αυτό σημαίνει ότι η ιδεολογία που εκπέμπει έχει και αντίστοιχους κεφαλαιούχους και λαό και ηθοποιούς και καλλιτέχνες κλπ.
Εδώ δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά ή ότι υπάρχει πρόσκειται σε μια εξωπραγματική ρομαντική δεξιά που ρέπει στα μελοδράματα.
Εάν συγκρίνουμε τα έργα του Φώσκολου επί χούντας (Αγνωστος Πόλεμος.Εν τουτω Νίκα κτλ) με τον Σουλειμάν αμέσως θα δούμε την μελοδραματική υπερβολή που είναι σήμα κατατεθέν της περιθωριακής εθνοδεξιάς στην Ελλάδα.Αντίθετα στο Σουλειμάν έβλεπε κανείς ρεαλιστική και ωμή αναπαράσταση γεγονότων στο σουλτανικό παλάτι,τόσο ωμή μάλιστα που ως λέγεται προκάλεσε και τη δυσφορία του Ερντογάν κατά καιρούς που δεν του άρεσε τόση απομυθοποίηση.
Καλός ο εθνικισμός αλλά πρέπει να αγκαλιάζει κοινωνικές πλειοψηφίες για να βγουν και καλλιτεχνικά έργα.
Εάν δεν συμβαίνει αυτό,δεν μπορούν να βγουν με διαταγές.
sman5

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sman5 »

πατησιωτης έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:30 Αντίθετα στο Σουλειμάν έβλεπε κανείς ρεαλιστική και ωμή αναπαράσταση γεγονότων στο σουλτανικό παλάτι,τόσο ωμή μάλιστα που ως λέγεται προκάλεσε και τη δυσφορία του Ερντογάν κατά καιρούς που δεν του άρεσε τόση απομυθοποίηση.
:o

Η ιστορική παραχάραξη και προπαγανδα στο Σουλειμαν είναι χειρότερη και από του Γκεμπελς
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

sman5 έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:32
πατησιωτης έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:30 Αντίθετα στο Σουλειμάν έβλεπε κανείς ρεαλιστική και ωμή αναπαράσταση γεγονότων στο σουλτανικό παλάτι,τόσο ωμή μάλιστα που ως λέγεται προκάλεσε και τη δυσφορία του Ερντογάν κατά καιρούς που δεν του άρεσε τόση απομυθοποίηση.

Η ιστορική παραχάραξη και προπαγανδα στο Σουλειμαν είναι χειρότερη και από του Γκεμπελς
Νομίζεις. Εγώ άρχισα να το βλέπω για να κάνω εξάσκηση στα τούρκικά μου, αλλά από ένα σημείο και μετά απορροφήθηκα. Αρκετά αξιόλογη σειρά και μαθαίνεις και πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την δομή της οθωμανικής αυλής και κοινωνίας. Μακάρι να γυριζόταν και εδώ κάτι αντίστοιχο.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Εδώ μάθαμε δανέζικα με το μπόργκεν και ισραηλινά με το φάουντα. Το νέτφλιξ απέδειξε ότι η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο αν το περιεχόμενο είναι καλό
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Κακά τα ψέματα, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους Αμερικανούς σε τέτοιου είδους σειρές, ιδίως η Ελλάδα που δεν έχει επαρκή κεφάλαια και φοβάται τον διεθνή προσανατολισμό.
πατησιωτης

sman5 έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:32

Δεν ξέρω εάν παραποιούσε τα ιστορικά γεγονότα.Ξέρω όμως ότι παρουσίαζε λυσσαλέα διαμάχη μέσα στο παλάτι με ίντριγκες,δολοφονίες και συνωμοσίες για την επικράτηση της κάθε κλίκας.Εάν στην Ελλάδα έβγαινε παρόμοιο έργο για τον βυζαντινό θρόνο με αυτοκράτορες που τύφλωναν συγγενείς τους που θεωρούσαν επικίνδυνους και δολοφονίες αιρετικών θα σηκωνόταν θύελλα διαμαρτυριών από τους θεματοφύλακες της εθνοδεξιάς που θα αποκαλούσαν εθνομηδενιστικό το περιεχόμενο και ας ήταν πραγματικό.
Είναι αδύνατη μια ρεαλιστική περιγραφή της ιστορίας όταν από την μία είναι οι πραγματικοί εθνομηδενιστές και από την άλλη στενοκέφαλοι πατριώτες που θέλουν μια αποστειρωμένη εικόνα και βγάζουν εθνομηδενιστή όποιον τη διαταράσσει,ίσως και επειδή φοβούνται ότι οι προηγούμενοι ευκαιρία ψάχνουν για να γκρεμίσουν και να αποδομήσουν σύμβολα.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Scouser έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:29 Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα για να γυρίσεις μια καλή σειρά δράσης ή ακόμα και fantasy. Τα πολλά χρήματα τα θες για σειρές τύπου Game of Thrones που έχουν μεγάλες μάχες και άρα απαιτούν άπειρους κομπάρσους και φοβερό CGI. Εκεί ΟΚ, μπορεί να θες και δέκα εκατομμύρια δολάρια το επεισόδιο, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι οι τουρκικές παραγωγές είναι τόσο ακριβές. Κοινό υπάρχει σίγουρα στην Ελλάδα, δες τι επιτυχία είχαν σειρές όπως το Witcher, το Mandalorian, το Peaky Blinders ή το Vikings. Τι μπάτζετ χρειάζεται δηλαδή για να γυριστεί μια σειρά σαν το Σουλεϊμάν με θέμα την περίοδο που ανέφερα;
Το σουλειμαν συμφωνα με το ibdm κοστισε εκεινη την περιοδο 4 εκ τουρκικες λιρες.Εκεινη την περιοδο δλδ λιγο περισσοερα απο 2 εκ δολλαρια.
Ε δε νομιζω οτι μπορει ελληνικη σειρα να φτασει σε αυτα τα νουμερα.

Υγ : οι μελισσες λενε οτι κοστισαν 6 εκ αλλα μου φαινεται μουφα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:22
Scouser έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:13
Cavaliere έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:09 Γιατί, τι άλλες σειρές κάνουμε καλά; Η ελληνική τηλεόραση είναι ερασιτεχνική.
Κοίταξε, ας πούμε το ''Κόκκινο Ποτάμι'' αντικειμενικά ήταν καλή παραγωγή, αλλά απευθυνόταν μόνο στο εσωτερικό. Χρειαζόμαστε νομίζω περισσότερες σειρές προς αυτή την κατεύθυνση. Σκέψου τι γουστάρει το παγκόσμιο κοινό, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες σειρές που έχουν σημειώσει επιτυχία: βία με μπόλικο gore, φουλ ίντριγκα, γυμνό κτλ. Μου έχει καρφωθεί εδώ και καιρό η ιδέα μια σειράς που θα περιστρέφεται γύρω από το Βυζάντιο την εποχή του Νικηφόρου Φωκά και του Ιωάννη Τσιμισκή. Πιστεύω μια καλοφτιαγμένη παραγωγή, έστω στο επίπεδο του ''Σουλεϊμάν'', θα είχε μεγάλη διεθνή απήχηση.
Οι Αμερικάνοι για ένα Βιετνάμ και για μια Κορέα έχουν γεμίσει τον κόσμο με προπαγανδιστικες ταινίες
Η Ελλάδα εάν διέθετε τα κατάλληλα χρήματα θα μπορούσε για γεγονότα όπως στην εισβολή στην Κύπρο η στα γεγονότα των Ίμια να γεμίσει τον κόσμο με προπαγανδιστικες ταινίες
Κανεις λαθος, οι αμερικανικες ταινιες για το Βιετναμ ΔΕΝ ειναι προπαγανδιστικες, ειναι απολογητικες. Μετα το Αποκαλυψη τωρα, ολες οι πολεμικες ταινιες ειναι σε καποιο βαθμο αντιπολεμικες, αλλα ειδικα αυτες για το Βιετναμ. Ακομα κι εκεινη η παπαρια του υπερπατριωτη Αμερικανου εξ αυστραλιας Μελ Γκιμπσον εχει σε καποιο βαθμο απολογητικη διαθεση.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
πατησιωτης

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 22 Νοέμ 2020, 14:38
Εδώ μάθαμε δανέζικα με το μπόργκεν και ισραηλινά με το φάουντα. Το νέτφλιξ απέδειξε ότι η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο αν το περιεχόμενο είναι καλό

Είναι βέβαιο ότι ένα έργο με επεισόδια της μεταπολιτευτικής Ελλάδος από το σκάνδαλο Κοσκωτά και την Μιμή μέχρι τον Βαρουφάκη (πραγματικό όμως,όχι σαν του Γαβρά) έχει προυποθέσεις για παγκόσμιο σουξέ.
Αλλά πως να βγει όταν εδώ θα κάψουν τα στούντιο εάν προβληθεί;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”