Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 15:35
Και μου λες για το Ζακ που πέθανε και δεν ξέρουμε ακόμα αν πήγε να ληστέψει ότι..."αθωόνονται αυτού του τύπου οι ληστές". Καθένας με το σκάλωμα του. Άντε, ξουρίστε τους αριστερούς να μειωθούν τα κρούσματα.
Δεν έχω τη δύναμη να τους ξουρισω.Ρώτα όμως στις χώρες που φέρνεις σαν πρότυπο τι γίνεται με τους διάφορους Ζακ.
Εσύ ζητάς από κοινωνίες που έχουν εθισθεί εδώ και δεκαετίες στην απειθαρχία ξαφνικά να αποκτήσουν πειθαρχία.Ε,δεν γίνεται αυτό.Ας πήγαινε κάποιος στην Ευρώπη πριν 70 χρόνια να αγνοήσει κρατική απόφαση για τη δημόσια υγεία και θα σούλεγα τι θα γινόταν.
Πως δηλαδή θα γίνουν υποχρεωτικά τεστ και συλλήψεις παραβατών με απόχες σε μπαχαλοποιημένες καταστάσεις;
Εδώ τις παραβιάζουν οι κυβερνώντες καλέ μου, ο κόσμος που είναι απείθαρχος σε πείραξε;
Εμένα πείραξε;Ο Dwarven έφερε στοιχεία που δείχνουν ότι οι χώρες της Άπω Ανατολής δεν έχουν πρόβλημα κορωνοιού ενώ η Ευρώπη είναι φουλ.Ο Κορεάτης είναι ασφαλής και εσύ πεθαίνεις.Μήπως νομίζεις ότι στην Κορέα οι κυβερνώντες είναι τύποι και υπογραμμοί;
Εγώ λέω ότι δεν είναι όπως δεν ήταν και στην Ευρώπη πριν 70 χρόνια.Αλλά υπήρχε κράτος,στρατός,σχολεία με στολές κλπ.Δεν υπήρχαν όμως καταλήψεις.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 15:35
Και μου λες για το Ζακ που πέθανε και δεν ξέρουμε ακόμα αν πήγε να ληστέψει ότι..."αθωόνονται αυτού του τύπου οι ληστές". Καθένας με το σκάλωμα του. Άντε, ξουρίστε τους αριστερούς να μειωθούν τα κρούσματα.
Δεν έχω τη δύναμη να τους ξουρισω.Ρώτα όμως στις χώρες που φέρνεις σαν πρότυπο τι γίνεται με τους διάφορους Ζακ.
Εσύ ζητάς από κοινωνίες που έχουν εθισθεί εδώ και δεκαετίες στην απειθαρχία ξαφνικά να αποκτήσουν πειθαρχία.Ε,δεν γίνεται αυτό.Ας πήγαινε κάποιος στην Ευρώπη πριν 70 χρόνια να αγνοήσει κρατική απόφαση για τη δημόσια υγεία και θα σούλεγα τι θα γινόταν.
Πως δηλαδή θα γίνουν υποχρεωτικά τεστ και συλλήψεις παραβατών με απόχες σε μπαχαλοποιημένες καταστάσεις;
Δες και τώρα ποιοι πρωτοστατούν στην αμφισβήτηση. Το AfD, η Λίγκα, το ανανεωμένο Brexit Party, στις ΗΠΑ τα πλήθη αλλαλάζουν Fire Fauci και ο Τραμπ τους ταϊζει.
Η συστηματική υπονόμευση της επιστήμης και η αναγωγή των πάντων σε απόψεις, είναι έργο της alt-right. There is no society, there is no truth.
Δεν είχα σκοπό να κατηγορήσω κανέναν, αλλά το γύρισες στο πολιτικό από μόνος σου.
Και ποιός σου είπε ότι συμφωνώ εγώ με όλα αυτά;Δεν έχω γράψει ότι ο Τραμπ θα χάσει λόγω κορωνοιού;
Aλλο all right και άλλο δεξιά του 1950.
aljawn έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 16:39
Στο μεταξύ την Παρασκευή είχαμε 4 ζώνες, το kouli στο διάγγελμα τις έκανε 2 το Σάββατο και Δευτέρα έχουμε πλέον τρεις.
Επιτελικό κράτος, όχι αστεία.
Θύμιζε πολύ ΠΑΣΟΚ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Από αυτούς που αμφισβητούν συστηματικά την επιστήμη και προάγουν συστηματικά ότι όλα είναι απόψεις (πρόσεξε ότι "συστηματικά" και "επίμονα" είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα), έχουν διαβάσει όλοι. Απλώς αργά ή γρήγορα τα πανεπιστήμια θα έβγαζαν κάποιον που να πιστεύει τα ίδια και να μην ενδιαφέρεται για την υπόλοιπη αριστερή πλατφόρμα. Αν νομίζουν οι πουτάνες του critical theory ότι συμφέρει την αριστερά να είναι όλα φλου μία, τη δεξιά τη συμφέρει πενήντα.
NewModelArmy έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 14:14Ο καθενας γραφει οτι θελει.Στην τελικη το αν θα γινει λοκνταουν το καθοριζει ενα πραγμα και μονο.Το ποσο αντεχουν τα νοσοκομεια.Απο τη στιγμη που ηδη στελνουν ασθενεις απο τα Γιαννενα στο Μεσολλογγι και απο τη Θεσσαλονικη στην Αθηνα,το παιχνιδι εχει χαθει.
Δυσκολεύομαι να δώ την άμεση σχέση μεταξύ αντοχής των νοσοκομείων και τής διασποράς του ιού.
Αν έχεις Κ κρεβάτια και n αρρώστους από τον ιό με συντελεστή μετάδοσης r0 (αγνοούμε εντελώς αυτούς που δε χρειάζονται νοσηλεία γιατί είναι γραμμική συνάρτηση αυτών που χρειάζονται) τότε για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας την ημέρα d+1 εκτός αν κάνω κάποιο φοβερό λάθος πρέπει να ισχύει
Σ n=1 -> d+1 {(n * r0)d} - n <= K.
Μετάφραση όσο μεγαλύτερο το Κ τόσο περισσότερο σε παίρνει να μεγαλώσουν τα n και r0 (αλλά όχι πάρα πολύ γιατί στο αριστερό κομμάτι έχεις έναν εκθετικό παράγοντα που μοιραία θα ξεπεράσει τον γραμμικό εφόσον r0 > 1 όποιο και να είναι το Κ)
σωστός ο μαν
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Το πλέον ανησυχητικό πια είναι οτι από τους 153 διασωληνωμένους οι 71 είναι κάτω από 64. Ξέρω περίπτωση 49ου γιατρού που διασωληνώθηκε χθες. Και περιπτώσεις θανάτων 55 και 60 χρονών. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε τυχόν μετάλλαξη του ιου αλλά να διασωληνώνονται τόσο εύκολα άτομα μέσης ηλικίας τότε την βάψαμε.
Arisvilla έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 18:43
Το πλέον ανησυχητικό πια είναι οτι από τους 153 διασωληνωμένους οι 71 είναι κάτω από 64. Ξέρω περίπτωση 49ου γιατρού που διασωληνώθηκε χθες. Και περιπτώσεις θανάτων 55 και 60 χρονών. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε τυχόν μετάλλαξη του ιου αλλά να διασωληνώνονται τόσο εύκολα άτομα μέσης ηλικίας τότε την βάψαμε.
Την κατάσταση υγείας όλων αυτών την μάθαμε ή είναι δευτερεύον στοιχείο;