Για ανταγωνιστικές ιδεολογίες πρόκειται, εγώ ως άνθρωπος ωφελούμαι όταν κερδίζει η καλύτερη, ή όταν η κόντρα οδηγεί σε σύνθεση και σε μία ακόμα καλύτερη.Green Dragon έγραψε: 22 Οκτ 2020, 17:27Ο σωστός παρεμβατισμός στην οικονομία είναι καλός, εξάλλου ο Κέϋνς αυτό υποστήριζε, την εξομάλυνση της γραφικής παράστασης που αρχικά έχει μορφή ημιτόνου. Το κινεζικό καθεστώς όμως παρεμβαίνει ακόμα και στο βρακί σου. Εγώ δεν έχω μεγαλώσει έτσι και δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω σε τέτοιες μεσαιωνικές πρακτικές.Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Οκτ 2020, 17:17 Η Κίνα έχει να παρουσιάσει ύφεση 42. Εδώ κάθε δέκα χρόνια έρχεται μια κρίση που καταστρέφει τους μίσους, αλλά δε βαριέσαι νταξει τι να γίνει, έτσι είναι η ζωή. Τι θέλετε δηλαδή, να γίνουμε παρεμβατιστες;
Το ότι η Δύση σε απογοήτευσε σε κάποια πράγματα θα έπρεπε να σε οδηγήσει σε προβληματισμό σχετικά με το που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, όχι να ασπαστείς τις αρχές του αντιπάλου.
Πρακτικά αυτό που κάνω δεν είναι έκκληση για αλλαγή πλευράς αλλά έκκληση για αναγνώριση του προβλήματος και reform. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όσο σκεφτόμαστε με όρους ανταγωνιστικών κρατών και όχι ανταγωνιστικών ιδεών. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε ένα μοντέλο που συνδυάζει την ελευθερία που έχουμε συνηθίσει, με μία πιο δίκαιη και επιστημονική διακυβέρνηση.
Και ιστορικά να το πάρεις πιο χρήσιμος είναι ο Κινεζικός μπαμπούλας όμως παρά το να γράψω ένα κατεβατό "προβληματισμού". Αν ακούγεται από αρκετούς ίσως ωθήσει την ελίτ σε δράση.