Τιμητικός χαιρετισμός στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης
https://www.youtube.com/watch?v=oHH-QDV2e1E&t=27
Τιμητικός χαιρετισμός στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης
FUCK DONALD TRUMP
Τι;Λεγεών έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:55 Το ανέφερα και νωρίτερα στο τόπικ, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτονται. Αν δεν βάλουμε τα 12 ν.μ. στο παιχνίδι σε μία τέτοια συγκυρία, πότε θα το κάνουμε; Σε αποζημιώσεις (νικηφόρου μας) πολέμου; Ας το ψήφιζαν στο Ιόνιο, σε όλη την Κρήτη, ακόμα και στις Σποράδες. Το να λέμε κάτι και να μην το κάνουμε, ενώ αυτό το κάτι δεν αφορά την Τουρκία, τι δείχνει;
Με τρώει η αγωνία...Maspoli έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:56Τι;Λεγεών έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:55 Το ανέφερα και νωρίτερα στο τόπικ, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτονται. Αν δεν βάλουμε τα 12 ν.μ. στο παιχνίδι σε μία τέτοια συγκυρία, πότε θα το κάνουμε; Σε αποζημιώσεις (νικηφόρου μας) πολέμου; Ας το ψήφιζαν στο Ιόνιο, σε όλη την Κρήτη, ακόμα και στις Σποράδες. Το να λέμε κάτι και να μην το κάνουμε, ενώ αυτό το κάτι δεν αφορά την Τουρκία, τι δείχνει;
Ρητορική ήταν η ερώτηση μου, γιουσουφάκι.Maspoli έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:56Τι;Λεγεών έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:55 Το ανέφερα και νωρίτερα στο τόπικ, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτονται. Αν δεν βάλουμε τα 12 ν.μ. στο παιχνίδι σε μία τέτοια συγκυρία, πότε θα το κάνουμε; Σε αποζημιώσεις (νικηφόρου μας) πολέμου; Ας το ψήφιζαν στο Ιόνιο, σε όλη την Κρήτη, ακόμα και στις Σποράδες. Το να λέμε κάτι και να μην το κάνουμε, ενώ αυτό το κάτι δεν αφορά την Τουρκία, τι δείχνει;
FUCK DONALD TRUMP
Μπορεί να περιμένουν την επόμενη φάση.Τα 12 μίλια ήταν μέσα στη φαρέτρα του "ισοδύναμου τετελεσμένου" που είχε καταρτισθεί επί Άκη.Λεγεών έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:55 Το ανέφερα και νωρίτερα στο τόπικ, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτονται. Αν δεν βάλουμε τα 12 ν.μ. στο παιχνίδι σε μία τέτοια συγκυρία, πότε θα το κάνουμε; Σε αποζημιώσεις (νικηφόρου μας) πολέμου; Ας το ψήφιζαν στο Ιόνιο, σε όλη την Κρήτη, ακόμα και στις Σποράδες. Το να λέμε κάτι και να μην το κάνουμε, ενώ αυτό το κάτι δεν αφορά την Τουρκία, τι δείχνει;
Το έδαφος αυτό ιστορικά είχε πάντα κατε πλειοψηφία Αρμενικό πληθυσμό.Απλώς οι σοβιετικοί με τον Λένιν το χάρισαν στους τούρκους του Αζερμπαϊτζάν.Όταν έπεσε η ΕΣΣΔ το 1991 οι Αρμένιοι της περιοχής (που αποτελούσαν το 87% του πληθυσμού του) παναστάτησαν ζητώντας ένωση με την Αρμενία.Η Αρμενία πήγε σε πόλεμο με το Αζερμπαιτζάν και το νίκησε(αν και το Αζερμπαιτζάν έλαβε στήριξη απο Τουρκία,Πακιστάν,Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και Τσετσένους αυτονομιστές) και πήρε αυτά τα εδάφη.Philip Mortimer έγραψε: 12 Οκτ 2020, 09:36Βασικά είναι αναγνωρισμένο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν το οποίο ντε φάκτο, αλλά παράνομα ελέγχουν Αρμένιοι αυτονομιστές. Αυτό και τίποτα άλλο.Green Dragon έγραψε: 12 Οκτ 2020, 09:29Στο μη αναγνωρισμένο κομμάτι της Αρμενίας που λέγεται Ναγκόρνο Καραμπάχ. Καιρός ν' αρχίσεις να το παίρνεις απόφαση ότι η Τουρκία θα μας επιτεθεί και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει από το να το κάνει.Philip Mortimer έγραψε: 12 Οκτ 2020, 09:26
Στην Αρμενία ή στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν που ελέγχεται από Αρμένιους αυτονομιστές;
Δεν είναι το ίδιο. Η Τουρκία στην προκειμένη περίπτωση δεν αμφισβητεί τα χωρικά ύδατα, αλλά την ΑΟΖ. Πόση είναι η ΑΟΖ είναι αμφισβητήσιμο και κανονικά θα οριοθετείτο μέσω διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, η ΑΟΖ δεν μπορεί να είναι λιγότερη από 12 ν.μ. γύρω από το Καστελόριζο, επειδή εκεί βρίσκονται τα δυνητικά χωρικά ύδατα τής Ελλάδος. Εάν δηλαδή οριοθετείτο η ΑΟΖ στα 6 ν.μ. από τις ακτές, θα μπορούσε η Ελλάδα κάποτε να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα μέσα στην ΑΟΖ άλλου κράτους;πατησιωτης έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:54Δεν υπάρχει επίσης δυνητική ελληνική κυριαρχία.Εάν ήταν έτσι θα έπρεπε να δημιουργούμε θέμα όποτε κάνουν οι Τούρκοι γυμνάσια μεταξύ 6 και 12 μιλίων στο Αιγαίο και κάνουν πολλά.
Ή υπάρχει κυριαρχία ή δεν υπάρχει.Και αφού έχεις 6 μίλια μέχρι εκεί είναι η κυριαρχία.Δεν χάνεις κανένα δικαίωμα επέκτασης στα 12 επειδή την εποχή που ήταν στα 6 κάποιος πήγε μεταξύ 6 και 12.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Εγώ είμαι το γιουσουφάκι;Λεγεών έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:57Ρητορική ήταν η ερώτηση μου, γιουσουφάκι.Maspoli έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:56Τι;Λεγεών έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:55 Το ανέφερα και νωρίτερα στο τόπικ, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτονται. Αν δεν βάλουμε τα 12 ν.μ. στο παιχνίδι σε μία τέτοια συγκυρία, πότε θα το κάνουμε; Σε αποζημιώσεις (νικηφόρου μας) πολέμου; Ας το ψήφιζαν στο Ιόνιο, σε όλη την Κρήτη, ακόμα και στις Σποράδες. Το να λέμε κάτι και να μην το κάνουμε, ενώ αυτό το κάτι δεν αφορά την Τουρκία, τι δείχνει;
Και το γιουσουφάκι είμαι εγώ;Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 μίλια στο... Ιόνιο
«Η Ελλάδα μεγαλώνει, το έχουν πει κι άλλοι, εμείς όμως το κάνουμε πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
https://www.tanea.gr/2020/08/26/politic ... -12-milia/
(...)
Πρώτα απ’ όλα υπογράφηκε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία αλλά και (τμηματική) συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο και δεύτερον η χθεσινή δήλωση από τη Βουλή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι τις επόμενες ημέρες θα εξαγγείλει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 ναυτικά μίλια που είναι σήμερα στα 12, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αυτό θα συμβεί ίσως αυτή την εβδομάδα ή το πολύ στις αρχές της επόμενης.
Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους η χρονική συγκυρία αυτή τη φορά είναι ιδανική. Έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δεμίρης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ιταλούς, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνεται επέκταση των χωρικών μας υδάτων προς δυσμάς χωρίς να το γνωρίζουν (και να συμφωνούν σ’ αυτό) οι Ιταλοί.
Προφανώς όχι αλλά εάν οριοθετείτο εκεί τότε με την οριοθέτηση παραιτείσαι αυτομάτως και από τα 12 μίλια.Leporello έγραψε: 12 Οκτ 2020, 12:04 Εάν δηλαδή οριοθετείτο η ΑΟΖ στα 6 ν.μ. από τις ακτές, θα μπορούσε η Ελλάδα κάποτε να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα μέσα στην ΑΟΖ άλλου κράτους;
Το έγραψα και παραπάνω: η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση δείχνει ότι δεν θα αποδεχτούν για κανένα λόγο ούτε επέκταση των χωρικών του Καστελόριζου, αφού θεωρούν ότι εκεί βρίσκεται δική τους υφαλοκρηπίδα.πατησιωτης έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:54 Δεν υπάρχει επίσης δυνητική ελληνική κυριαρχία.Εάν ήταν έτσι θα έπρεπε να δημιουργούμε θέμα όποτε κάνουν οι Τούρκοι γυμνάσια μεταξύ 6 και 12 μιλίων στο Αιγαίο και κάνουν πολλά.
Ή υπάρχει κυριαρχία ή δεν υπάρχει.Και αφού έχεις 6 μίλια μέχρι εκεί είναι η κυριαρχία.Δεν χάνεις κανένα δικαίωμα επέκτασης στα 12 επειδή την εποχή που ήταν στα 6 κάποιος πήγε μεταξύ 6 και 12.
Έχεις μια επιμονή στο ότι οι τουρκικές κινήσεις γίνονται σε απάντηση των ελληνικών και όχι στο πλαίσιο συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο προχωράνε μεθοδικά.πατησιωτης έγραψε: 12 Οκτ 2020, 12:03Μπορεί να περιμένουν την επόμενη φάση.Τα 12 μίλια ήταν μέσα στη φαρέτρα του "ισοδύναμου τετελεσμένου" που είχε καταρτισθεί επί Άκη.Λεγεών έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:55 Το ανέφερα και νωρίτερα στο τόπικ, αλλά δεν ξέρω τι σκέφτονται. Αν δεν βάλουμε τα 12 ν.μ. στο παιχνίδι σε μία τέτοια συγκυρία, πότε θα το κάνουμε; Σε αποζημιώσεις (νικηφόρου μας) πολέμου; Ας το ψήφιζαν στο Ιόνιο, σε όλη την Κρήτη, ακόμα και στις Σποράδες. Το να λέμε κάτι και να μην το κάνουμε, ενώ αυτό το κάτι δεν αφορά την Τουρκία, τι δείχνει;Δηλαδή όταν γίνει μια χοντρή παραβίαση αντί να πυροβολήσεις πας στα 12 μίλια για να πετάξεις το μπαλάκι στους Τούρκους.
Επίσης υπολογίζουν και στη στρατηγική και τις κυρώσεις άλλων χωρών.Οσο κάνει ιστορίες ο Ερντογάν αυτά συσσωρεύονται και οι φίλοι του στην ΕΕ αποδυναμώνονται.Ή μπορεί να περιμένουν και τις αμερικανικές εκλογές.
Η σημερινή κίνηση των Τούρκων γίνεται επειδή μαζεύθηκαν πολλά : πρώτον ο Σίσι υπέγραψε προχθες τη συμφωνία Αιγύπτου - Ελλάδος και δημοσιεύθηκε στην αιγυπτιακή εφημερίδα της κυβερνήσεως.Δεύτερον η Ελλάδα στην απαντητική επιστολή της στον ΟΗΕ περιέλαβε όλο τον χάρτη Μανιάτη στη διεκδικούμενη ΑΟΖ,δηλαδή αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση με την τεράστια ΑΟΖ του Καστελορίζου.
α)Δεν είναι ο μόνος Βόσνιος μουσουλμάνος σύμβουλος του Μπάιντεν και δεν καταλβαίνω πως ξέρεις οτι δουλεύει ακόμα για λογαριασμό του Ερντογάν;Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2020, 06:20kameron έγραψε: 12 Οκτ 2020, 00:53Μην είσαι πλέον τόσο σίγουρος, δες και το σημερινό δημοσίευμα της πράβδας των Δημοκρατικών CNN.Golden Age έγραψε: 12 Οκτ 2020, 00:46
Ρε Μαξ, ο Μπάιντεν θα ακολουθήσει την παλιά πεπατημένη, της προσέγγισης με την Τουρκία για να την..."κρατήσουμε στο δυτικό στρατόπεδο". Επι Τραμπ, απομακρύνθηκε περισσότυερο απο ποτέ απο αυτό το στρατόπεδο.
Το δημοσιευμα των New York Times σχεδιαζει να επηρεασει τις ψηφους των Ελληνων των ΗΠΑ υπερ των Δημοκρατικων και τιποτα περισσοτερο.
Στην πραξη οι Δημοκρατικοι και ο Μπαιντεν εχουν τις παρακατω δεσμευσεις απεναντι στην Τουρκια.
α) Συμβουλος του Μπαιντεν πολυ ψηλα στην ιεραρχια της προεκλογικης του καμπανιας ειναι ο Ελβίρ Κλεμπίκ, Βοσνιος Μουσουλμάνος τέως στρατηγικός σύμβουλος του Ερντογαν.![]()
β) Ο γιος του Μπαιντεν λαμβανει τεραστιες επιχορηγησεις απο γερμανικες, κινεζικες και τουρκικες εταιρειες.
γ) Εταιρειες τουρκικων συμφεροντων ειναι αναμεσα στους χρηματοδοτες των Δημοκρατικων.
δ) Αναμεσα στους βουλευτες του Δημοκρατικου Κομματος ειναι η Ιλχαν Ομαρ, που εχει επανειλημμενα χαρακτηρισθει σαν πρακτορας του Ερντογαν.
Γενικοτερα οι επικινδυνες για την Ελλαδα θεσεις του Μπαιντεν ειναι οτι αφενος ταυτιζεται απολυτα με την τουρκοφιλη Γερμανια, στηριζει απολυτα το ΝΑΤΟ και εχει πλεξει εγκωμιο για τον ανθελληνα Στολτεμπεργκ ενω ειναι εχθρος του Ισραηλ εχοντας απο παλια δηλωσει στον Μεναχεμ Μπεγκιν οτι οι ΗΠΑ δεν πρεπει να στηριζουν καθολου το Ισραηλ.
Τουλαχιστον ο Τραμπ στηριζει τον αντιτουρκικο αξονα Ισραηλ-Εμιρατων-Σαουδικης Αραβιας αλλα και τον East Med ενω ο Μπαιντεν λογω προσκολλησης στη Γερμανια, στο ΝΑΤΟ και στους Παλαιστινιους ενδεχεται να αδειασει αυτο τον αξονα.
Επιπλεον οι Δημοκρατικοι εχουν τις πιο ακραιες και επικινδυνες θεσεις υπερ των ανοιχτων συνορων, ο μηχανισμος τους ειναι πισω απο τις ΜΚΟ του ΟΗΕ και αν συμπλευσει μαζι τους η Γερμανια μπορει να παθουμε μεγαλη νιλα σαν χωρα.
.
Ναι, εσύ είσαι το γιουσουφάκι του σουλτάνου. (ρητορική απάντηση)Maspoli έγραψε: 12 Οκτ 2020, 12:04Εγώ είμαι το γιουσουφάκι;
Αυτά διάβαζα στις 26/8 στην εφημερίδα του προέδρου σου, ο οποίος στηρίζει ΚούληΚαι το γιουσουφάκι είμαι εγώ;Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 μίλια στο... Ιόνιο
«Η Ελλάδα μεγαλώνει, το έχουν πει κι άλλοι, εμείς όμως το κάνουμε πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
https://www.tanea.gr/2020/08/26/politic ... -12-milia/
(...)
Πρώτα απ’ όλα υπογράφηκε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία αλλά και (τμηματική) συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο και δεύτερον η χθεσινή δήλωση από τη Βουλή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι τις επόμενες ημέρες θα εξαγγείλει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 ναυτικά μίλια που είναι σήμερα στα 12, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αυτό θα συμβεί ίσως αυτή την εβδομάδα ή το πολύ στις αρχές της επόμενης.
Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους η χρονική συγκυρία αυτή τη φορά είναι ιδανική. Έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Δεμίρης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ιταλούς, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνεται επέκταση των χωρικών μας υδάτων προς δυσμάς χωρίς να το γνωρίζουν (και να συμφωνούν σ’ αυτό) οι Ιταλοί.
(Ρητορική ερώτηση)
FUCK DONALD TRUMP
Είναι βέβαιο πάντως ότι τον Ιούλιο αποσύρθηκαν τα πλοία μετά από παρέμβαση της Μέρκελ και ξαναβγήκαν τον Αύγουστο λόγω της συμφωνίας Ελλάδος - Αιγύπτου.Scouser έγραψε: 12 Οκτ 2020, 12:11 Έχεις μια επιμονή στο ότι οι τουρκικές κινήσεις γίνονται σε απάντηση των ελληνικών και όχι στο πλαίσιο συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο προχωράνε μεθοδικά.
Το ερευνητικό πλοίο αμφισβητεί την ΑΟΖ. Τα πολεμικά πλοία όχι.πατησιωτης έγραψε: 12 Οκτ 2020, 12:08Προφανώς όχι αλλά εάν οριοθετείτο εκεί τότε με την οριοθέτηση παραιτείσαι αυτομάτως και από τα 12 μίλια.Leporello έγραψε: 12 Οκτ 2020, 12:04 Εάν δηλαδή οριοθετείτο η ΑΟΖ στα 6 ν.μ. από τις ακτές, θα μπορούσε η Ελλάδα κάποτε να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα μέσα στην ΑΟΖ άλλου κράτους;
Ένα ερευνητικό πλοίο δεν είναι χειρότερο από πλευράς κυριαρχίας από τα πολεμικά πλοία που κινούνται μεταξύ 6 και 12 μιλίων.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.