Θα κάνουν κι άλλες διαδηλώσειςΕμπεδοκλής έγραψε: 08 Οκτ 2020, 13:24 Και αύριο θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν και θα φταίει η κυβέρνηση...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
- omg kai 3 lol
hellegennes έγραψε: 08 Οκτ 2020, 13:35Συγχαρητήρια στο Nature, που σε μια εποχή που και οι επιστήμονες πολιτικοποιούν τις απόψεις τους και πρώην αξιόπιστα μέσα ρέπουν προς τον κρετινισμό και την αντιεπιστημονικότητα, διατηρεί την σοβαρότητά του και τον επιστημονικό του χαρακτήρα.Jack Shephard έγραψε: 08 Οκτ 2020, 08:56 Το ανάγνωσμα της ημέρας. Δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των μασκών. Είναι άρθρο του Nature: https://www.nature.com/articles/d41586-020-02801-8
Το άρθρο συνοψίζει όσα έχω πει από την αρχή της κρίσης, για την ζημιά που κάνει στην επιστημονική αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη του κόσμου στους ειδικούς το να γίνονται δηλώσεις χωρίς στήριξη επιστημονικών δεδομένων και να προβάλλονται σαν κατηγορηματικές αλήθειες απλές προσωπικές απόψεις που βασίζονται μόνο σε ενδείξεις, για το πόσο λίγα είναι τα αληθινά δεδομένα που έχουμε για τις μάσκες στο ευρύ κοινό και πόσο αντιφατικές οι έρευνες, για τους σοβαρούς περιορισμούς που έχουν οι υπάρχουσες εργαστηριακές μελέτες, καθώς και για το πως ό,τι κι αν ισχύει, σε καμμιά περίπτωση η μάσκα δεν αποτελεί τόσο αποτελεσματικό μέτρο που να καθιστά ασφαλή την μη τήρηση της απόστασης.
Indeed!
για άλλη μια φορά ο χελης δικαιωνεται
από το άρθρο:
"Confidence in masks grew in June with news about two hair stylists in Missouri who tested positive for COVID-191. Both wore a double-layered cotton face covering or surgical mask while working. And although they passed on the infection to members of their households, their clients seem to have been spared (more than half reportedly declined free tests). Other hints of effectiveness emerged from mass gatherings. At Black Lives Matter protests in US cities, most attendees wore masks. The events did not seem to trigger spikes in infections2, yet the virus ran rampant in late June at a Georgia summer camp, where children who attended were not required to wear face coverings."
"More-rigorous analyses added direct evidence. A preprint study4 posted in early August (and not yet peer reviewed), found that weekly increases in per-capita mortality were four times lower in places where masks were the norm or recommended by the government, compared with other regions. Researchers looked at 200 countries, including Mongolia, which adopted mask use in January and, as of May, had recorded no deaths related to COVID-19. Another study5 looked at the effects of US state-government mandates for mask use in April and May. Researchers estimated that those reduced the growth of COVID-19 cases by up to 2 percentage points per day."
- hellegennes
Το άρθρο αναλύει αυτά που περιέγραψα. Εσύ παίρνεις μια παράγραφο που λέει για μη πειραματικά δεδομένα, το οποίο στην συνέχεια περιγράφεται ως ένα από τα αρνητικά σημεία της υπόθεσης, και μια μελέτη που το άρθρο επισημαίνει ότι είναι ανέκδοτη και δεν έχει ελεγχθεί από διαδικασία peer review, η οποία επίσης δεν εξετάζει την αποτελεσματικότητα της ίδιας της μάσκας, πράγμα που εξηγεί το άρθρο ότι είναι προβληματικό:
But such studies do rely on assumptions that mask mandates are being enforced and that people are wearing them correctly. Furthermore, mask use often coincides with other changes, such as limits on gatherings.
Ίσως αν διάβαζες όλο το άρθρο να καταλάβαινες ότι κρατάει ουδέτερη στάση και δεν υιοθετεί τα συμπεράσματα τέτοιων μελετών. Δηλαδή αυτό που παραθέτω είναι ακριβώς η απάντηση του άρθρου στην παράγραφο που νομίζεις ότι υποστηρίζει την άποψή σου.
But such studies do rely on assumptions that mask mandates are being enforced and that people are wearing them correctly. Furthermore, mask use often coincides with other changes, such as limits on gatherings.
Ίσως αν διάβαζες όλο το άρθρο να καταλάβαινες ότι κρατάει ουδέτερη στάση και δεν υιοθετεί τα συμπεράσματα τέτοιων μελετών. Δηλαδή αυτό που παραθέτω είναι ακριβώς η απάντηση του άρθρου στην παράγραφο που νομίζεις ότι υποστηρίζει την άποψή σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το άρθρο κυριολεκτικά ξεκινά και τελειώνει με τη διαπίστωση ότι οι μάσκες δουλεύουν και εσύ έχεις φτάσει σε τελείως νέα επίπεδα αυταπάτης.
- hellegennes
Μάλλον άλλο άρθρο διαβάσαμε, γιατί αυτό που διάβασα εγώ ξεκινάει έτσι:foscilis έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:07 Το άρθρο κυριολεκτικά ξεκινά και τελειώνει με τη διαπίστωση ότι οι μάσκες δουλεύουν και εσύ έχεις φτάσει σε τελείως νέα επίπεδα αυταπάτης.
When her Danish colleagues first suggested distributing protective cloth face masks to people in Guinea-Bissau to stem the spread of the coronavirus, Christine Benn wasn’t so sure.
“I said, ‘Yeah, that might be good, but there’s limited data on whether face masks are actually effective
Και τελειώνει έτσι:
For now, Osterholm, in Minnesota, wears a mask. Yet he laments the “lack of scientific rigour” that has so far been brought to the topic. “We criticize people all the time in the science world for making statements without any data,” he says. “We’re doing a lot of the same thing here.”
Nevertheless, most scientists are confident that they can say something prescriptive about wearing masks. It’s not the only solution, says Gandhi, “but I think it is a profoundly important pillar of pandemic control”. As Digard puts it: “Masks work, but they are not infallible. And, therefore, keep your distance.”
Ίσως τα αγγλικά σου χρειάζονται το ίδιο φρεσκάρισμα που χρειάζονται τα μαθηματικά σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
παιδια για να μην διαβαζω ολες αυτες τις σελιδες,μπορει να μας πει καποιος με παραπομπη σε εγκυρη πηγη ποσο τελικα ειναι το ποσοστο θνησιμοτητας της ασθενειας και ποιο το ποσοστο των ασυμπτωματικων;
μεχρι στιγμης το δεδομενο ειναι οτι οι θανατοι σαρωνουν ιδιως σε καποιας ηλικιας ατομα ή με καποιο προβλημα υγειας.
μεχρι στιγμης το δεδομενο ειναι οτι οι θανατοι σαρωνουν ιδιως σε καποιας ηλικιας ατομα ή με καποιο προβλημα υγειας.
- hellegennes
Όσο για την μελέτη που ισχυρίζεται αυτό:
A preprint study4 posted in early August (and not yet peer reviewed), found that weekly increases in per-capita mortality were four times lower in places where masks were the norm or recommended by the government, compared with other regions.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν ισχύει καθόλου. Αυτό είναι το ποσοστό ατόμων που φοράει μάσκες σε διάφορες χώρες:

Κι αυτή είναι η θνησιμότητα ανά εκατομμύριο της τελευταίας εβδομάδας, για τις ίδιες χώρες:

A preprint study4 posted in early August (and not yet peer reviewed), found that weekly increases in per-capita mortality were four times lower in places where masks were the norm or recommended by the government, compared with other regions.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν ισχύει καθόλου. Αυτό είναι το ποσοστό ατόμων που φοράει μάσκες σε διάφορες χώρες:

Κι αυτή είναι η θνησιμότητα ανά εκατομμύριο της τελευταίας εβδομάδας, για τις ίδιες χώρες:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
όπως είπα κινείσαι σε τελείως πρωτόγνωρα επίπεδα αυταπάτης.
Από ολόκληρο άρθρο παίρνεις ΕΝΑ πράγμα που λέει κάποιος γιατί αυτό είναι που συμφέρει την αρρώστια σου, κι ακόμα κι αυτός λέει ότι ΙΣΩΣ.
Θλιβερό και αστείο συνάμα.
Από ολόκληρο άρθρο παίρνεις ΕΝΑ πράγμα που λέει κάποιος γιατί αυτό είναι που συμφέρει την αρρώστια σου, κι ακόμα κι αυτός λέει ότι ΙΣΩΣ.
Θλιβερό και αστείο συνάμα.
- omg kai 3 lol
hellegennes έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:12Μάλλον άλλο άρθρο διαβάσαμε, γιατί αυτό που διάβασα εγώ ξεκινάει έτσι:foscilis έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:07 Το άρθρο κυριολεκτικά ξεκινά και τελειώνει με τη διαπίστωση ότι οι μάσκες δουλεύουν και εσύ έχεις φτάσει σε τελείως νέα επίπεδα αυταπάτης.
When her Danish colleagues first suggested distributing protective cloth face masks to people in Guinea-Bissau to stem the spread of the coronavirus, Christine Benn wasn’t so sure.
“I said, ‘Yeah, that might be good, but there’s limited data on whether face masks are actually effective
Και τελειώνει έτσι:
For now, Osterholm, in Minnesota, wears a mask. Yet he laments the “lack of scientific rigour” that has so far been brought to the topic. “We criticize people all the time in the science world for making statements without any data,” he says. “We’re doing a lot of the same thing here.”
Nevertheless, most scientists are confident that they can say something prescriptive about wearing masks. It’s not the only solution, says Gandhi, “but I think it is a profoundly important pillar of pandemic control”. As Digard puts it: “Masks work, but they are not infallible. And, therefore, keep your distance.”
Ίσως τα αγγλικά σου χρειάζονται το ίδιο φρεσκάρισμα που χρειάζονται τα μαθηματικά σου.
self-butthurt
- hellegennes
Ούτε η τελευταία ούτε η προτελευταία παράγραφος είναι συμπέρασμα του άρθρου. Είναι λόγια τρίτων και όπως βλέπεις παραθέτει και τις δυο οπτικές.omg kai 3 lol έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:33hellegennes έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:12Μάλλον άλλο άρθρο διαβάσαμε, γιατί αυτό που διάβασα εγώ ξεκινάει έτσι:foscilis έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:07 Το άρθρο κυριολεκτικά ξεκινά και τελειώνει με τη διαπίστωση ότι οι μάσκες δουλεύουν και εσύ έχεις φτάσει σε τελείως νέα επίπεδα αυταπάτης.
Και τελειώνει έτσι:
self-butthurt
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν στην κυβέρνηση και έκαναν τα στραβά μάτια. Έχουμε και την 5η φάλαγγα βλέπεις (τουρκολαθρομετανάστες).ST48410 έγραψε: 08 Οκτ 2020, 13:22Συμφωνώ. Φαντάζομαι ότι φοβήθηκαν πως σε περίπτωση απαγόρευσης θα είχαν τα ΜΑΤ να παίζουν κυνηγητό με αρκετούς από αυτούς και επεισόδια για κάποιες μέρες στο κέντρο.hellegennes έγραψε: 08 Οκτ 2020, 02:08 Τρομερή ξεφτίλα να ακυρώνεται η παρέλαση και να επιτρέπεται αυτό.
Δεν εμπόδιζονται όμως οι υπεύθυνες υπηρεσίες να στείλουν ραβασάκια σε αυτούς που το οργάνωσαν . Υπάρχουν άτομα που έκαναν κάλεσμα επώνυμοι.Green Dragon έγραψε: 08 Οκτ 2020, 15:35Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν στην κυβέρνηση και έκαναν τα στραβά μάτια. Έχουμε και την 5η φάλαγγα βλέπεις (τουρκολαθρομετανάστες).ST48410 έγραψε: 08 Οκτ 2020, 13:22Συμφωνώ. Φαντάζομαι ότι φοβήθηκαν πως σε περίπτωση απαγόρευσης θα είχαν τα ΜΑΤ να παίζουν κυνηγητό με αρκετούς από αυτούς και επεισόδια για κάποιες μέρες στο κέντρο.hellegennes έγραψε: 08 Οκτ 2020, 02:08 Τρομερή ξεφτίλα να ακυρώνεται η παρέλαση και να επιτρέπεται αυτό.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
- hellegennes
Όλο το άρθρο αυτό λέει, όχι απλά «κάποιος». Θα μπορούσα να σου παραθέσω ένα προς ένα τα σημεία αλλά η επιλεκτική σου τύφλωση μπορεί να τα μεταφράσει κατ' αναλογία με το αλήστου μνήμης σχόλιό σου: «αύξηση τουρισμού από τα 31 στα 32 εκατομμύρια = σχεδόν διπλασιασμός αφίξεων».foscilis έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:31 όπως είπα κινείσαι σε τελείως πρωτόγνωρα επίπεδα αυταπάτης.
Από ολόκληρο άρθρο παίρνεις ΕΝΑ πράγμα που λέει κάποιος
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
Ναι, ενδεχομένως αυτό να μπορούσε να γίνει χωρίς μεγάλο ρίσκο ταραχών.hades έγραψε: 08 Οκτ 2020, 15:37 Δεν εμπόδιζονται όμως οι υπεύθυνες υπηρεσίες να στείλουν ραβασάκια σε αυτούς που το οργάνωσαν . Υπάρχουν άτομα που έκαναν κάλεσμα επώνυμοι.
- Green Dragon
Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα απάντηση στην ερώτησή σου. Μόνο ενδείξεις.Κόκκορας έγραψε: 08 Οκτ 2020, 14:25 παιδια για να μην διαβαζω ολες αυτες τις σελιδες,μπορει να μας πει καποιος με παραπομπη σε εγκυρη πηγη ποσο τελικα ειναι το ποσοστο θνησιμοτητας της ασθενειας και ποιο το ποσοστο των ασυμπτωματικων;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1533 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 6 Απαντήσεις