!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Προσαγωγές για τον θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα – «Θα γίνει μακελειό, θα πάρουμε το αίμα μας πίσω»

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Προσαγωγές για τον θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα – «Θα γίνει μακελειό, θα πάρουμε το αίμα μας πίσω»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 08 Οκτ 2020, 11:25
axilmar έγραψε: 08 Οκτ 2020, 10:22 Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί νόμιμης άμυνας...όταν μπαίνουν στο σπίτι σου δύο και τρεις μαντραχαλοι με παρουσιαστικο βαρυποινιτη, δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις μέσα στον πανικό τον κατάλληλο τρόπο άμυνας. Μέχρι να τον βρεις, θα σε έχουν δέσει/χτυπήσει/σκοτωσει.

Πρέπει μέσα στο οικόπεδο σου να επιτρέπεται ο οποιοσδήποτε τρόπος άμυνας σε εισβολείς.
Λίγες κουβέντες και σταράτες. Προσυπογράφω.

Το βίωμα μιας τέτοιας εισβολής στο ιδιωτικό σου «άβατο», όχι μόνο σού μένει ανεπούλωτο τραύμα εσαεί, αλλά και δεν σου επιτρέπει βέβαια να λειτουργήσεις τη στιγμή εκείνη σε «συνθήκες εργαστηρίου» όπως θα ήθελαν οι «νομιμοαμύντορες» της κακιάς ώρας (όχι της δικής τους βέβαια κακιάς ώρας, αλλά των άλλων!)
Γνωρίζω περιπτώσεις καλών φίλων, που έχει γίνει διάρρηξη στο σπίτι τους, σπάσιμο τζαμιού του αυτοκίνητου και κλοπή επαγγελματικής τσάντας (με πολύ σημαντικά πρωτότυπα έγγραφα) κάτω από το σπίτι τους και διάρρηξη κοσμηματοπωλείου και φέις του φέις επαφή με τους ληστές μετά το χτύπημα συναγερμού και μετάβαση του ιδιοκτήτη στο χώρο.

Αν και ήταν όλοι ισορροπημένοι και ψύχραιμοι άνθρωποι, ειδικώς οι γυναίκες απέκτησαν φοβία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλοι άλλαξαν σπίτια επειδή όντως ένοιωθαν σαν ξένοι στο σπίτι τους (ναι, ξέρω ότι είναι υπερβολικό αλλά συμβαίνει), άλλοι έβαλαν κάγκελα παντού και ένοιωθαν μια μόνιμη ανησυχία και άλλοι είδαν να μην τιμωρούνται καν με φυλάκιση οι δράστες όταν τους έπιασαν για άλλα ανδραγαθήματα. Για τα κλοπιμαία, ούτε λόγος. Απλές παράπλευρες απώλειες, μηδαμινής σημασίας μπροστά στην προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των ευάλωτων μας συνανθρώπων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 08 Οκτ 2020, 11:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
a8s

Re: Προσαγωγές για τον θάνατο του 18χρονου στην Πιπερίτσα – «Θα γίνει μακελειό, θα πάρουμε το αίμα μας πίσω»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από a8s »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Οκτ 2020, 11:06 Αν ο εγκληματίας ξέρει ότι μόνον σ' αυτόν θα δικαιολογηθεί η χρήση όπλου και σωματικής βίας, θα συνεχίζει ακάθεκτος.

Και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, τόσο περισσότερη θα γίνεται και η παράνομη οπλοχρησία από όσους δεν θέλουν να κάνουν ληστεία αλλά απλώς να αντιδράσουν στη ληστεία.

Δεν θα φορτώνεται ο κάθε ιδιοκτήτης τα προβλήματα του κάθε ληστή ούτε είναι υποχρεωμένος να δει ως άμεση προτεραιότητα, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του κάθε μαλάκα.

Στην τελική, όσοι πολιτικοί ή ανώτεροι λειτουργοί όντως τα πιστεύουν αυτά, ας αποποιηθούν και την προσωπική φρουρά τους.

Γενικώς, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί από τη στιγμή που όλες οι ζωές είναι πολύτιμες, είναι πιο σημαντική η φύλαξη του χ ή ψ αξιωματούχου από οπλισμένους φρουρούς με σαφή πρόθεση χρήσης του όπλου και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ή θάνατου του κάθε επιχειρήσαντος επίθεση ή εισβολή σε κάποιους χώρους και όχι του κάθε γέρου που πρέπει να είναι έρμαιο στις διαθέσεις όλων των δίποδων γιατί ...έτσι.
Γιατί να δικαιολογηθεί η χρήση όπλου ή σωματικής βίας από τον εγκληματία; Υπάρχει τέτοιου είδους νομοθεσία;

Δεν διαφωνώ για την προστασία του κάθε γέρου, δυστυχώς έχω προσωπική εμπειρία γιατί λήστεψαν τη γιαγιά μου και έχω πολύ κακή γνώμη για τους τσιγγανόγυφτους και μάλλον (για να μην πω σίγουρα) θα αντιδρούσα κι εγώ βίαια σε μια πιθανή εισβολή στο σπίτι μου. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, πως το να μου δώσει ο νόμος την δυνατότητα να φτάσω ακόμη και στο απροχώρητο για να υπερασπιστώ το σπίτι μου, είναι μια επιφανειακή λύση του προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Πτολεμαίος έγραψε: 08 Οκτ 2020, 09:59

Χάχαχ λολ, λελ και λιλ. Δεν ξέρω τι εννοείς αλλά το όπλο που διαθέτω εγώ περνάει διπλοτοιχια τούβλων σαν χαρτόνι. Λίγο (έως υπερβολικά πολύ) δυσκολο να μου το βάλουν στον κωλο.
Ριξε στο ψαχνο.Εισβολη σε σπιτι πχωρουμιτη σημαινει θανατος.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

a8s έγραψε: 08 Οκτ 2020, 10:41 Πως ακριβώς σταματάει τους εγκληματίες η νόμιμη οπλοκατοχή και οπλοχρησία εντός της οικίας στην Αμερική; Αν ο εγκληματίας ξέρει πως είσαι νομίμως εξοπλισμένος και μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα το όπλο σου για να υπερασπιστείς την ιδιοκτησία σου, θα οπλιστεί κι αυτός και θα είναι έτοιμος να σε καθαρίσει με το που σε δει. Πρέπει να βρούμε την ρίζα του προβλήματος και να το λύσουμε, όχι να εφευρίσκουμε βραχυχρόνιες και επιφανειακές λύσεις.
1. Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Θα μαθαίναμε, μόνο αν αφοπλιζονταν οι Αμερικανοί για μια πενταετία , αν τα πράγματα θα ήταν χειρότερα ή καλύτερα

2. Αν ο ο εγκλήματος ξέρεις πως είσαι εξοπλισμένος, γράφεις, θα οπλιστεί κι αυτός και θα σου ρίξει μόλις σε δει. Όχι. Δεν θα ρισκαρει ισόβια για να πάρει 200 ευρώ. Ίσως ρισκάρει ισόβια για 1.000.000 ευρώ αλλά αυτό είναι θέμα των πλουσίων. Μόνο αυτούς υποστηρίζεις τώρα, το καταλαβαίνεις;
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

a8s έγραψε: 08 Οκτ 2020, 11:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Οκτ 2020, 11:06 Αν ο εγκληματίας ξέρει ότι μόνον σ' αυτόν θα δικαιολογηθεί η χρήση όπλου και σωματικής βίας, θα συνεχίζει ακάθεκτος.

Και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, τόσο περισσότερη θα γίνεται και η παράνομη οπλοχρησία από όσους δεν θέλουν να κάνουν ληστεία αλλά απλώς να αντιδράσουν στη ληστεία.

Δεν θα φορτώνεται ο κάθε ιδιοκτήτης τα προβλήματα του κάθε ληστή ούτε είναι υποχρεωμένος να δει ως άμεση προτεραιότητα, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του κάθε μαλάκα.

Στην τελική, όσοι πολιτικοί ή ανώτεροι λειτουργοί όντως τα πιστεύουν αυτά, ας αποποιηθούν και την προσωπική φρουρά τους.

Γενικώς, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί από τη στιγμή που όλες οι ζωές είναι πολύτιμες, είναι πιο σημαντική η φύλαξη του χ ή ψ αξιωματούχου από οπλισμένους φρουρούς με σαφή πρόθεση χρήσης του όπλου και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ή θάνατου του κάθε επιχειρήσαντος επίθεση ή εισβολή σε κάποιους χώρους και όχι του κάθε γέρου που πρέπει να είναι έρμαιο στις διαθέσεις όλων των δίποδων γιατί ...έτσι.
Γιατί να δικαιολογηθεί η χρήση όπλου ή σωματικής βίας από τον εγκληματία; Υπάρχει τέτοιου είδους νομοθεσία;

Δεν διαφωνώ για την προστασία του κάθε γέρου, δυστυχώς έχω προσωπική εμπειρία γιατί λήστεψαν τη γιαγιά μου και έχω πολύ κακή γνώμη για τους τσιγγανόγυφτους και μάλλον (για να μην πω σίγουρα) θα αντιδρούσα κι εγώ βίαια σε μια πιθανή εισβολή στο σπίτι μου. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, πως το να μου δώσει ο νόμος την δυνατότητα να φτάσω ακόμη και στο απροχώρητο για να υπερασπιστώ το σπίτι μου, είναι μια επιφανειακή λύση του προβλήματος.
Όταν δεν εκλαμβάνεται ως σημαντικό στοιχείο για φυλάκιση η ληστεία, σαφώς και δικαιολογείται. Οι ποινές για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, είναι ξεχωριστά αδικήματα και επισύρουν πάντα μικρές ποινές ως πλημμελήματα.

Αλλά κάτι βλάκες σαν τον σταβ, αντιλαμβάνονται τη δολοφονική πρόθεση μόνον όταν υπάρχει όπλο μέσα στο σπίτι. Όταν το όπλο είναι ήδη στα χέρια του εισβολέα, δεν είναι θανατηφόρο εργαλείο, είναι κάτι σαν πονπον για τσιρλίντερς. :lol:

Γενικώς, στο συγκεκριμένο θέμα παίζει το απόλυτο παράλογο.
Όταν έχει όπλο ο ληστής, πρέπει να πυροβολήσει πρώτος για να αποδειχθεί ο κίνδυνος και η δολοφονική πρόθεση.
Όταν έχει όπλο ο ιδιοκτήτης, ο κίνδυνος για το ληστή και η δολοφονική πρόθεση του ιδιοκτήτη είναι κάτι δεδομένο.

Ε, όσοι θέλουν να υποστηρίζουν αυτό το σκεπτικό, ας συνεχίσουν να το κάνουν.

Εγώ δεν προτίθεμαι να το υποστηρίξω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 08 Οκτ 2020, 12:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

εγώ λέω επειδή θα πάρει λίγο,να βολευτούμε προς το παρόν με τις επιφανειακές λύσεις
Άβαταρ μέλους
Lord Snow

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Snow »

a8s έγραψε: 08 Οκτ 2020, 10:41 Πως ακριβώς σταματάει τους εγκληματίες η νόμιμη οπλοκατοχή και οπλοχρησία εντός της οικίας στην Αμερική; Αν ο εγκληματίας ξέρει πως είσαι νομίμως εξοπλισμένος και μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα το όπλο σου για να υπερασπιστείς την ιδιοκτησία σου, θα οπλιστεί κι αυτός και θα είναι έτοιμος να σε καθαρίσει με το που σε δει. Πρέπει να βρούμε την ρίζα του προβλήματος και να το λύσουμε, όχι να εφευρίσκουμε βραχυχρόνιες και επιφανειακές λύσεις.
Ναι ξερεις δεν ειναι ολοι οι κακοποιοι χαρακτηρες απο το death wish 3. Κακοποιος ειναι ο αλλος οχι μαλακας, πρεπει να υπαρχει πολυ καλη αναλογια ρισκου/κερδους για να σου κανει ενοπλη εφοδο κι οποιον παρει ο Χαρος ενω γνωριζει οτι εισαι προετοιμασμενος.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση η ριζα του προβληματος ειναι ο νομαδικος/παρασιτικος τροπος ζωης των γυφτων. Ανηκει σε μια αλλη εποχη που εχει παρελθει. Πλεον δεν υπαρχει ουτε ο φυσικος αλλα ουτε και ο κοινωνικος χωρος γιαυτου του ειδους την ζωη. Πανε οι εποχες που υπηρχαν ελευθεροι ανοικτοι χωροι για εγκατασταση. Τα παιδια τους διαποτιζονται απο μικρα με αυτο το παρασιτικο lifestyle και το προβλημα διαιωνιζεται. Λυσεις παροχων αποδειχθηκαν μη λειτουργικες πανευρωπαικα. Γιατι μονο οσοι εχουν αποφασισει μονοι τους να αφησουν πισω την νομαδικη κουλτουρα τις εκμεταλευονται σωστα. Οι υπολοιποι ΔΕΝ θελουν, ειναι ζητημα κουλτουρας. Η μονη ριζικη λυση θα ηταν να τους παρουν τα παιδια και να τα μεγαλωσουν μακρια απο αυτο το περιβαλλον. Φυσικα δεν υπαρχουν οι καταλληλες δομες αλλα κι αν υπηρχαν ειναι αδυνατον σε μια δημοκρατια να γινει κατι τετοιο. Βασικα ακομα και η ΕΣΣΔ απετυχε να βρει λυση στο θεμα των γυφτων που δεν ειχε και μεγαλο θεμα με τα φρου φρου κι αρωματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lord Snow την 08 Οκτ 2020, 12:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Lord Snow

stavmanr έγραψε: 08 Οκτ 2020, 09:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Οκτ 2020, 09:07
stavmanr έγραψε: 07 Οκτ 2020, 22:31
Σπαταλάς το ...σάλιο σου.
Τα έχω γράψει της Γαλής αναλυτικά σε άλλο νήμα.
Είναι κουμπουρόπληκτη και παντελώς άσχετη με το θέμα.

" Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτεθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις."

Με άλλα λόγια, δεν νοείται ως αυτοάμυνα η ανθρωποκτονία όταν δεν κινδυνεύει άμεσα και πέραν αμφιβολίας η δική σου ζωή.
Η συγκεκριμένη ασύμμετρη βία μπορεί αποδοθεί σε ταραχή/θυμό/σύγχυση του ιδιοκτήτη που δικαιολογούνται πλήρως από το σκηνικό που παίχτηκε μέσα στο σπίτι του. Και φυσικά δεν αποδεικνύουν πρόθεση.

Και για την ταραχή/θυμό/σύγχυση που τον έφεραν σε κατάσταση μη συνειδητή, δεν είναι υπαίτιος ο ίδιος ή κάτι άσχετο αλλά οι ίδιοι οι ληστές.
Θα σου γράψω γιατί όσα αναφέρεις είναι ανοησίες, αν και σου τα έχω γράψει τουλαχιστον δέκα φορές ως τώρα.

Από ταραχή μπορεί να αρπάξεις ένα τηγάνι, μία καρέκλα, ένα μαχαίρι κουζίνας. Όχι ένα όπλο.
Γιατί όχι; Διότι απλούστατα αυτά οφείλεις να τα φυλάς, εφόσον διαθέτεις ειδική άδεια, σε ασφαλή χώρο, κλειδωμένα και μη εύκολα προσβάσιμα.
Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις εύκαιρο-διαθέσιμο-αφύλακτο όπλο έχεις αυτόματα πρόθεση να το χρησιμοποιήσεις.
Η πρόθεση προκύπτει από την αποφυγή τήρησης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας φύλαξης του οπλισμού. Δηλαδή, τεκμαίρεται ότι δεν τα είχες κλειδωμένα επειδή είχες στο νου σου ότι έπρεπε να είναι εύκολα προσβάσιμα και χρησιμοποιήσιμα.
Με την ιδια υποθετικη λογικη ας πουμε οτι εισαι φοβερα γρηγορος στο ξεκλειδωμα. Unlock cabinet +10000
Δεν ειναι σοβαρα επιχειρηματα αυτα.
a8s

Prepon έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:03 1. Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Θα μαθαίναμε, μόνο αν αφοπλιζονταν οι Αμερικανοί για μια πενταετία , αν τα πράγματα θα ήταν χειρότερα ή καλύτερα

2. Αν ο ο εγκλήματος ξέρεις πως είσαι εξοπλισμένος, γράφεις, θα οπλιστεί κι αυτός και θα σου ρίξει μόλις σε δει. Όχι. Δεν θα ρισκαρει ισόβια για να πάρει 200 ευρώ. Ίσως ρισκάρει ισόβια για 1.000.000 ευρώ αλλά αυτό είναι θέμα των πλουσίων. Μόνο αυτούς υποστηρίζεις τώρα, το καταλαβαίνεις;
Για το 1, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, γιατί όντως δεν γνωρίζουμε πως θα ήταν μια αφοπλισμένη αμερικάνικη κοινωνία. Για το 2, θέλεις να μου πεις οτι οι Αμερικανοί εγκληματίες μπουκάρουν οπλισμένοι μόνο σε σπίτια πλουσίων; Επίσης δεν υποστηρίζω μόνο τους πλούσιους, υποστηρίζω πως χρειαζόμαστε μακροχρόνιες λύσεις για τέτοιου είδους προβλήματα. Εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνία στο σύνολό της, αλλά η πάρτη μας, ή ο κοντινός περίγυρός μας.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

a8s έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:23
Prepon έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:03 1. Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Θα μαθαίναμε, μόνο αν αφοπλιζονταν οι Αμερικανοί για μια πενταετία , αν τα πράγματα θα ήταν χειρότερα ή καλύτερα

Για το 1, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, γιατί όντως δεν γνωρίζουμε πως θα ήταν μια αφοπλισμένη αμερικάνικη κοινωνία. Για το 2, θέλεις να μου πεις οτι οι Αμερικανοί εγκληματίες μπουκάρουν οπλισμένοι μόνο σε σπίτια πλουσίων; Επίσης δεν υποστηρίζω μόνο τους πλούσιους, υποστηρίζω πως χρειαζόμαστε μακροχρόνιες λύσεις για τέτοιου είδους προβλήματα. Εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνία στο σύνολό της, αλλά η πάρτη μας, ή ο κοντινός περίγυρός μας.
Πες μας εσύ, θα σκοτωνες ρισκάροντας ισόβια για 200 ευρώ και ένα χρυσό σταυρουδάκι ή για ολόκληρο χρηματοκιβώτιο.

Κοινή λογική ειναι
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Lord Snow έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:21
stavmanr έγραψε: 08 Οκτ 2020, 09:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Οκτ 2020, 09:07

Η συγκεκριμένη ασύμμετρη βία μπορεί αποδοθεί σε ταραχή/θυμό/σύγχυση του ιδιοκτήτη που δικαιολογούνται πλήρως από το σκηνικό που παίχτηκε μέσα στο σπίτι του. Και φυσικά δεν αποδεικνύουν πρόθεση.

Και για την ταραχή/θυμό/σύγχυση που τον έφεραν σε κατάσταση μη συνειδητή, δεν είναι υπαίτιος ο ίδιος ή κάτι άσχετο αλλά οι ίδιοι οι ληστές.
Θα σου γράψω γιατί όσα αναφέρεις είναι ανοησίες, αν και σου τα έχω γράψει τουλαχιστον δέκα φορές ως τώρα.

Από ταραχή μπορεί να αρπάξεις ένα τηγάνι, μία καρέκλα, ένα μαχαίρι κουζίνας. Όχι ένα όπλο.
Γιατί όχι; Διότι απλούστατα αυτά οφείλεις να τα φυλάς, εφόσον διαθέτεις ειδική άδεια, σε ασφαλή χώρο, κλειδωμένα και μη εύκολα προσβάσιμα.
Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις εύκαιρο-διαθέσιμο-αφύλακτο όπλο έχεις αυτόματα πρόθεση να το χρησιμοποιήσεις.
Η πρόθεση προκύπτει από την αποφυγή τήρησης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας φύλαξης του οπλισμού. Δηλαδή, τεκμαίρεται ότι δεν τα είχες κλειδωμένα επειδή είχες στο νου σου ότι έπρεπε να είναι εύκολα προσβάσιμα και χρησιμοποιήσιμα.
Με την ιδια υποθετικη λογικη ας πουμε οτι εισαι φοβερα γρηγορος στο ξεκλειδωμα. Unlock cabinet +10000
Δεν ειναι σοβαρα επιχειρηματα αυτα.
Είπαμε, ο σταβ είναι από τους εμμονικούς που θεωρούν τεκμηρίωση της δολοφονικής πρόθεσης το όπλο που βρίσκεται σε εύκολα προσβάσιμο σημείο μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη αλλά όχι μέσα στο χέρι του ληστή. :lol:

Και δεν είναι ο μόνος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
a8s

Lord Snow έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:17 Ναι ξερεις δεν ειναι ολοι οι κακοποιοι χαρακτηρες απο το death wish 3. Κακοποιος ειναι ο αλλος οχι μαλακας, πρεπει να υπαρχει πολυ καλη αναλογια ρισκου/κερδους για να σου κανει ενοπλη εφοδο κι οποιον παρει ο Χαρος ενω γνωριζει οτι εισαι προετοιμασμενος.
Στην συγκεκριμενη περιοδο η ριζα του προβληματος ειναι ο νομαδικος/παρασιτικος τροπος ζωης των γυφτων. Ανηκει σε μια αλλη εποχη που εχει παρελθει. Πλεον δεν υπαρχει ουτε ο φυσικος αλλα ουτε και ο κοινωνικος χωρος γιαυτου του ειδους την ζωη. Πανε οι εποχες που υπηρχαν ελευθεροι ανοικτοι χωροι για εγκατασταση. Τα παιδια τους διαποτιζονται απο μικρα με αυτο το παρασιτικο lifestyle και το προβλημα διαιωνιζεται. Λυσεις παροχων αποδειχθηκαν μη λειτουργικες πανευρωπαικα. Γιατι μονο οσοι εχουν αποφασισει μονοι τους να αφησουν πισω την νομαδικη κουλτουρα τις εκμεταλευονται σωστα. Οι υπολοιποι ΔΕΝ θελουν, ειναι ζητημα κουλτουρας. Η μονη ριζικη λυση θα ηταν να τους παρουν τα παιδια και να τα μεγαλωσουν μακρια απο αυτο το περιβαλλον. Φυσικα δεν υπαρχουν οι καταλληλες δομες αλλα κι αν υπηρχαν ειναι αδυνατον σε μια δημοκρατια να γινει κατι τετοιο. Βασικα ακομα και η ΕΣΣΔ απετυχε να βρει λυση στο θεμα των γυφτων που δεν ειχε και μεγαλο θεμα με τα φρου φρου κι αρωματα.
Ναι, αλλά δεν είναι και χαρακτήρες από το oceans twelve για να κάθονται να κάνουν ανάλυση ρίσκου για το που τους συμφέρει να μπουκάρουν και που όχι. Πολλοί από αυτούς είναι πρεζόνια και πολλοί από αυτούς είναι τσιγγανόγυφτες που δεν θα διστάσουν να μπουκάρουν οπουδήποτε βρουν έστω και μισάνοιχτη γρίλια.

Συμφωνώ πάντως πως μια από τις αιτίες του προβλήματος είναι ο νομαδικός/παρασιτικός τρόπος ζωή των τσιγγάνων και γενικά η άρνησή τους να ενταχθούν στην κοινωνία (εκτός από το να πάρουν επιδόματα).
Άβαταρ μέλους
Lord Snow

a8s έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:29
Lord Snow έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:17 Ναι ξερεις δεν ειναι ολοι οι κακοποιοι χαρακτηρες απο το death wish 3. Κακοποιος ειναι ο αλλος οχι μαλακας, πρεπει να υπαρχει πολυ καλη αναλογια ρισκου/κερδους για να σου κανει ενοπλη εφοδο κι οποιον παρει ο Χαρος ενω γνωριζει οτι εισαι προετοιμασμενος.
Στην συγκεκριμενη περιοδο η ριζα του προβληματος ειναι ο νομαδικος/παρασιτικος τροπος ζωης των γυφτων. Ανηκει σε μια αλλη εποχη που εχει παρελθει. Πλεον δεν υπαρχει ουτε ο φυσικος αλλα ουτε και ο κοινωνικος χωρος γιαυτου του ειδους την ζωη. Πανε οι εποχες που υπηρχαν ελευθεροι ανοικτοι χωροι για εγκατασταση. Τα παιδια τους διαποτιζονται απο μικρα με αυτο το παρασιτικο lifestyle και το προβλημα διαιωνιζεται. Λυσεις παροχων αποδειχθηκαν μη λειτουργικες πανευρωπαικα. Γιατι μονο οσοι εχουν αποφασισει μονοι τους να αφησουν πισω την νομαδικη κουλτουρα τις εκμεταλευονται σωστα. Οι υπολοιποι ΔΕΝ θελουν, ειναι ζητημα κουλτουρας. Η μονη ριζικη λυση θα ηταν να τους παρουν τα παιδια και να τα μεγαλωσουν μακρια απο αυτο το περιβαλλον. Φυσικα δεν υπαρχουν οι καταλληλες δομες αλλα κι αν υπηρχαν ειναι αδυνατον σε μια δημοκρατια να γινει κατι τετοιο. Βασικα ακομα και η ΕΣΣΔ απετυχε να βρει λυση στο θεμα των γυφτων που δεν ειχε και μεγαλο θεμα με τα φρου φρου κι αρωματα.
Ναι, αλλά δεν είναι και χαρακτήρες από το oceans twelve για να κάθονται να κάνουν ανάλυση ρίσκου για το που τους συμφέρει να μπουκάρουν και που όχι. Πολλοί από αυτούς είναι πρεζόνια και πολλοί από αυτούς είναι τσιγγανόγυφτες που δεν θα διστάσουν να μπουκάρουν οπουδήποτε βρουν έστω και μισάνοιχτη γρίλια.

Συμφωνώ πάντως πως μια από τις αιτίες του προβλήματος είναι ο νομαδικός/παρασιτικός τρόπος ζωή των τσιγγάνων και γενικά η άρνησή τους να ενταχθούν στην κοινωνία (εκτός από το να πάρουν επιδόματα).
Ο πρεζακιας θα μπουκαρει εχεις δεν εχεις προστασια. Δεν σκεφτεται λογικα, η παρορμηση του ειναι εξαιρετικα μεγαλη κι αναλογα το ποσο ειναι χαρμανης ανεβαινει και πιθανοτητα για βια. Το μεγαλυτερο προβλημα της οπλοκατοχης δεν ειναι η μια στις 1000 που θα γινει χρηση σε νομιμη αδεια στο σπιτι σου. Ειναι οι υπολοιπες 999.
a8s

Prepon έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:25 Πες μας εσύ, θα σκοτωνες ρισκάροντας ισόβια για 200 ευρώ και ένα χρυσό σταυρουδάκι ή για ολόκληρο χρηματοκιβώτιο.

Κοινή λογική ειναι
Αν ήμουν τοξικοεξαρτημένος, ναι και για δέκα ευρώ μπορεί να το έκανα. Δεν έχουμε παραδείγματα από το αστυνομικό ρεπορτάζ; Και τι θα πει κοινή λογική ρε συ; Ποια λογική χρησιμοποιεί κάποιος που μπορεί να ρισκάρει να πάει έστω και για μερικούς μήνες φυλακή για να κλέψει κάτι; Μόνο ηλίθιοι, μαστουρωμένοι και αυτοί που δεν έχουν κανένα δεσμό με την κοινωνία στρέφονται στην παρανομία χωρίς δεύτερη σκέψη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

a8s έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:37
Prepon έγραψε: 08 Οκτ 2020, 12:25 Πες μας εσύ, θα σκοτωνες ρισκάροντας ισόβια για 200 ευρώ και ένα χρυσό σταυρουδάκι ή για ολόκληρο χρηματοκιβώτιο.

Κοινή λογική ειναι
Αν ήμουν τοξικοεξαρτημένος, ναι και για δέκα ευρώ μπορεί να το έκανα. Δεν έχουμε παραδείγματα από το αστυνομικό ρεπορτάζ; Και τι θα πει κοινή λογική ρε συ; Ποια λογική χρησιμοποιεί κάποιος που μπορεί να ρισκάρει να πάει έστω και για μερικούς μήνες φυλακή για να κλέψει κάτι; Μόνο ηλίθιοι, μαστουρωμένοι και αυτοί που δεν έχουν κανένα δεσμό με την κοινωνία στρέφονται στην παρανομία χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση αυτό. Απλώς τσεκάρισε πόσοι ευάλωτοι :lol: δεν μπαίνουν καν φυλακή αν έχουν διαπράξει ληστείες. Και πόσο κάθονται στη φυλακή αυτοί που τελικώς μπαίνουν.

Ποσοστιαία είναι σχεδόν μηδενικό το ρίσκο. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”